alfa156 08.08.07, 10:58 co mam wybrac? mala ma 4,5 m-ca mamy spacerowke, ale dosyc duza, szukam czegos lzejszego (samolot, zakupy itp.), z rozkładanym oparciem. poleccie cos prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smeagoul Re: parasolka ??????? 08.08.07, 11:46 chicco CT 0,4 ale on od 6 mca-miałam i bardzo polecam Ale i generalnie wszystkie parasolko- spacerówki są od 6 mca. Chyba że np Chicco enjoy- lżejszy, mniejszy po złożeniu , fajna amortyzacja i rozkłada sie całkowicie na płasko- i chyba bym go wybrała dla tak małej kruszynki , jeszcze ewentualnie jane carrera- składa sie jak parasolka ale ma całą rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelam Re: parasolka ??????? 14.08.07, 21:48 Wydaje mi się że na parasolkę to zdecydowanie za wcześnie.Mój synek skonczył rok i jak przymierzałam go do parasolek to w żadnej nie usiedział spokojnie-marudził i w ogóle wydawało mi się że jest mu niewygodnie. Odłożyliśmy więc zakup na później, jak będzie miał około 1,5 roku. Też chciałam maleńki i lekki wózek ze względu na podróże, ale w tych najlżejszych i najmniejszych oparcia się nie rozkładaja-niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: parasolka ??????? 14.08.07, 22:21 Niby Maclaren techno xlr jest z zalozenia od urodzenia i ma wkladke dla noworodka/malego niemowlaka, ale ja bym w to tak malego dziecka nie wsadzila. Sama kupilam dla 13-stomiesieczniaka i na poczatku strasznie dzieckiem trzeslo, zwlaszcza na wszechobecnej kostce bauma. Chyba, ze na krotkie trasy, typowo przewozowe, np. miedzy samolotem a autem. Kazda parasolka, nawet najlepsza, ma o niebo gorsza amortyzacje, niz wozek na pompowanych kolach. Wydaje mi sie, ze parasolka i to tylko taka rozkladana na plasko, najwczesniej od 7-8 miesiaca. Mlodsze dziecko jest chyba jeszcze za delikatne na taki wozek. Odpowiedz Link Zgłoś