Dodaj do ulubionych

maclaren mx3

07.09.07, 10:25
Proszę radę, czy Maclaren MX3 nadaje się na zimę dla 7-8
miesięcznego dziecka.?Obawiam się, że może być problem, bo nie ma
okrycia na nóżki, ale i tak dziecko będzie w śpiworku. Nie wiem czy
się zdecydować, słyszałam dużo dobrych opinii o tej marce, no i
przekonuje mnie niskaającego duże koła. Pomóżcie proszę, myślałam
jeszcze o x-landerze xa (ale ciężki), chicco ct4 (niby wszystko ok,
ale na zimę mam obiekcje)
Obserwuj wątek
    • magia Re: maclaren mx3 07.09.07, 14:16
      Nada sie. W instrukcji jest, ze od 6 miesiecy.IMO on sie bardziej
      nadaje dla takiego malucha niz dla poltora roczniaka, ze wzgledu na
      to dziwacznie wyprofilowane siedzisko na pol lezaco.
      A pokrowcem sie nie przejmuj, IMO to przereklamowany gadzet.
      Ja w Pliko uzylam go ze 2x i lezy gdzies w szafie.
      Spiworek czy zwykly kocyk duzo bardziej przydatny.
    • manayupka Re: maclaren mx3 07.09.07, 21:10
      Wysyłam Ci zaraz maila na priv'a :)
    • manayupka Re: maclaren mx3 07.09.07, 21:13
      Oo, nie ma Twojego maila ....
      • arc-en-ciel Re: maclaren mx3 12.09.07, 01:09
        ja mam ten wozek i nawet spiworwk oryginalny, moja niunia ma 5,5 miesiaca i jak
        jest zimno to jej mx3 nie woze, bo na nia wieje z kazdej strony, mamy jeszcze
        gleboki wozek na szczescie, mysle, ze ten wozek nie jest dobrze oslaniety, moze
        lepszy dla starszego dziecka
        • franc1804 Re: maclaren mx3 12.09.07, 22:12
          Też się tego obawiam, ale już mi się maluch nie mieści w gondoli,
          także i tak będzie przesiadka do spacerówki, a już nie mam siły
          szukać. Podoba mi się Jane Nomad, ale no cóż trochę droższy. Jeszcze
          myślałam o x landerze, ale jak go obejrzałam i podniosłam to trochę
          mi przeszło. Nie wiem już na co się zdecydować.
          • arc-en-ciel Re: maclaren mx3 13.09.07, 10:40
            lepsze pod tym wzgledem sa spacerowki z wozkow wielofunkcyjnych, maja grubsze
            budki i sa lepiej oslaniete, ja mialam roana marite, spacerowka moze nie byla
            ladna, ale wygodna na pewno, niestety pokierowalam sie wzgledami estetycznymi i
            marite sprzedalam, teraz zaluje bardzo, mam mx3, ale na zime dlatakiego maluszka
            sie nie nadaje, wiec kupilam uzywany w swietnym stanie wozek tako natalia,
            ciezki grzmot, ale miejsca Hania ma duzo, jest jej cieplutko, oparcie podnosi
            sie pod super katem, wozek jest bardzo dobrze zabudowany, nie jest to wozek , o
            ktorym marzylam, ale przez zime pojezdzimy, a pozniej przesiadziemy sie do
            maclarena, ten na razie sluzy Hani do spania w domu, naprawde ciezko wybrac
            wozek, zeby byl dobry do wszystkiego, ja tak wykombinowalam i jestem zadowolona,
            balam sie, ze tako bedzie sie zle prowadzil, ale jest naprawde ok, mnostwo ludzi
            mnie zaczepia i mowi, ze mam fajny wozio, choc jest czerwony, a ja nie przepadam
            za czerwonymi wozeczkami, jedno wiem: dziecku musi byc dobrze, wzgledy
            estetyczne dopiero potem, zycze trafnego wyboru
          • mariken siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 00:34
            kalina ma teraz 9 miesięcy, w mx3 jeździ od 5. miesiąca
            w razie czego mogę zrobić foty - dziecko jest dobrze osłonięte, a
            wózek jest super - lekki, a nie jakiś czołg co waży 15 kg.

joaska
            • pstrabiedronka Re: a czy oparcie nie jest zbyt nisko odchylone? 14.09.07, 11:25
              no właśnie - czy możesz powiedzieć, czy nie przeszkadza dziecku to,
              że oparcie nie jest ustawiane do siedzenia tylko tak jakby do
              półleżenia? Czy to tylko na zdjęciach tak wygląda?
              Bo mam wrażenie, że starsze dziecko siedząc, nie będzie mogło się
              oprzeć.

Podoba mi się bardzo ten wózeczek i byc może w przyszłości go
              zakupię z gondolą (ale jeszcze nie mam na razie "pasażera" choc mam
              nadzieje mieć :))
              • magia Re: a czy oparcie nie jest zbyt nisko odchylone? 15.09.07, 21:08
                Mojemu przeszkadza i to bardzo. To oparcie w ogole nie ma pionu, ma
                poyzycje polezaca i lezaca. IMO jakis kretvn te ustawienia wymyslal.
                Moje roczne dziecko opiera sie o nie tylko gdy spi.
                Irytujace sa tez pasy przytwierdzone do oparcia, ja ich nie uzywam,
                bo moje dziecko nie lubi.
                Za 1200 zl w zyciu bzm go nie kupila, nie wart jest tyle.
                Za 400zl jest ok.
            • franc1804 Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 12:08
              A powiedz mi czy zimą go używałaś, bo na wiosnę to w ogóle bym się
              nie zastanawiała, a na zimę no już sama nie wiem. X lander xa wydaje
              mi się bardziej zabudowany i dziecko jest osłonięty, ale waga jest
              niestety większa. Aż sama się wstydzę swoich dylematów, to już moje
              drugie dziecko, ale wcześniejsze przejeździło zimę w gondoli i muszę
              powiedzieć, że może i było mu ciepło, ale takie siedzące dziecko w
              gondoli to też nie najlepiej i pod koniec miałam problem z kupnem
              spacerówki, bo był bardzo mały wybór i nie był to jeszcze sezon na
              spacerówki. Dlatego mie chcę popełnić tego samego błędu. Mówisz, że
              Maclaren nadaje się na zimę? Jeśli będzie taka jak w zeszłym roku to
              nie będzie problemu.
              • pstrabiedronka Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 13:46
                franc1804 - a Ty widziałaś ten wózek na żywo, w sklepie?
                Ja uzywałam Xlander XA (chwale sobie ale faktycznie trochę ciężkawy -
                przy jeździe sie tego nie czuje ale ja musiałam wnosic go po 8
                schodach codziennie) i w XA dziecko może sie oprzeć a jak patrzę na
                zdjęcia Maclarena MX3 to wydaje mi sie że może tylko półleżec albo
                siedziec bez oparcia. Jak Ty to widzisz?
                dzięki z góry za odpowiedź.
                • franc1804 Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 21:23
                  Widziałam i to kilkakrotnie, bo chyba się na niego zdecyduję.
                  Siedzenia rzeczywiście nie można podnieść do pionu, ale sprzedawca
                  na Towarowej pokazał mi taką sztuczkę z przekładaniem pasków z tyłu,
                  tak że wychodzi prawie kąt prosty, zawsze to jakieś wyjście. A
                  powiedz mi, ty używałaś X landera zimą? Ja mieszkam na 4 piętrze bez
                  windy, wnosić nie będę,bo zostawiam w bagażniku, ale za to będę
                  rozkładać i składać codziennie i czy on to wytrzyma? No i przeraża
                  mnie podnoszenie wózka z dzieciaczkiem, bo przecież czasami trzeba
                  gdzieś wnieść wózek, nie wszędzie są windy.
                  • pstrabiedronka Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 21:51
                    używałam zimą - kawałek zimy jeździlam gondolą xlanderową a kawałek spacerówką.
                    Składa się łatwo, na pewno wytrzyma w sensie takim ze sie nie rozwali - to
                    solidna konstrukcja. Tylko nie wyobrażam sobie jak chcesz zostawiac w bagazniku
                    a dziecko? Co wtedy z nim robisz? Tak tylko pytam z ciekawosci :) pewnie masz
                    opracowany system :) a moze zawsze chodzisz na spacery z kimś jeszcze?

Co do wnoszenia wózka - ja jak pisałam musiałam codziennie pokonywać 8 schodów w
                    moim bloku. Ja wózek wciągałam i ściągałam z tych schodów. Można to dość łatwo
                    robić bo Xlander ma duże tylne kółka.
                    Dla mnie wnieśc go po schodach razem z dzieckiem było nierealne - nawet nie
                    próbowałam. Mąż wnosił ale on ma 2 metry wzrostu :)))
                    Z tym że szczerze mówiąc poza tymi moimi schodami w blokami to nigdzie więcej
                    nie miałam problemu a chodziłam z córką dużo.
                    • franc1804 Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 22:02
                      Mam opracowaną metodę, z piewszym wchodziłam z ciężką gondolą na 4
                      piętro, a stelaż zostawiałam w bagażniku, teraz już nie mam siły
                      taszczyć gondoli więc jeśli nie śpi to na rękach, jak śpi to w
                      foteliku, zawsze to lżej. Ale i tak czuję się jak wielbłąd zwłaszcza
                      jak wracam ze starszą z przedszkola, jeszcze jakieś zakupy i tak
                      pomalutko wtaczamy się, zwłaszcza, że trzylatek nie wchodzi szybko
                      po schodach, więc najpierw moja córeczka, która zatrzymuje się
                      prawie na każdym schodku, potem mama wielbłąd człapu,człapu...
                      • pstrabiedronka Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 22:06
                        no tak - rozumiem Twój ból ...
                        ja przy każdym spacerze wpieniałam się na te 8 kretyńskich schodków... blok jest
                        z windą (mieszkam na 7 piętrze) ale żeby dostać się na poziom windy trzeba wejść
                        na tzw wysoki parter - po schodach. Projektant powinien dostać Nobla :/

• franc1804 Re: siedzisko _jest_ dobrze osłonięte! 14.09.07, 22:13
                          U mnie na parterze była wydzielona wózkownia, ale sprytni lokatorzy
                          parteru powiększyli sobie kosztem tej wózkowni mieszkanie, tylko
                          pozazdrościć tak dużego mieszkania...
    • gabbie Re: maclaren mx3 14.09.07, 21:21
      ja nabyłam ten wózek ostatnio dla prawie 8miesięcznej córki, jakos
      nie podeszłam do tego naukowo tylko go kupiłam bo jest fajmy, nie
      widze przeszkód żeby uzytkowac go zimą, na jesień jest, moim
      zdaniem, extra bo ma bardzo porządna budkę
      pozycja jest rzeczywiście lekko półleząca ale akurat mojej to pasuje
      co mnie samą dziwi bo panna jest wybitnie energiczna i w poprzednim
      wózku nie chciała już jeździć - a ten jej pasuje ;)
      mi tez wygodnie, bo wózek łatwo sie prowadzi jest dość lekki
      • amelani Re: maclaren mx3 08.10.07, 10:33
        ja właśnie się przesiadłam z maluchem do spacerówki i mamy zamiar porzejeździć w nim zimę i dalej - no, ale fakt, że zkupiłam śpiworek do wózka (ale jeszcze nie używam - czekam na prawdziwy ziąb), inaczej nóżki byłby wciąż odsłonięte (tylko, że to hyba normalne w spacerówce...)

franc, a co to za sztuczka z tymi przekładanaymi paskami - możesz wyjaśnić?

mariken, ty jesteś zadowolona z wózka - rzeczywiście nie da się w nim usadzić dziecka w pionie? ja tego jeszcze nie wiem, bo moje niesiedzące i jeździ na półleżąco
        • mariken :)) 08.10.07, 10:40
          jestem zadowolona, i moj 10-miesieczny wulkan energii tez :))))
          oparcie jak dla mnie jest ok, mloda nie marudzi ani nie protestuje ;)

joaska
        • franc1804 Re: maclaren mx3 08.10.07, 12:40
          Teraz już nie pamiętam, ale na Towarowej był taki sprzedawca -
          znawca wózków Maclaren (sam zresztą przyjechał niedawno z Anglii i
          woził tam malucha Maclarenen ale XT od urodzenia,no ale w Londynie
          wiadomo jaka jest zima) i on wtedy tak poprzekładał te paski z tyłu,
          że autentycznie prawie wyszedł kąt prosty. Mogę jeszcze raz się
          przejść do sklepu i podpytać. A w jakim wieku jest twoja dzidzia?
          • amelani Re: maclaren mx3 09.10.07, 11:15
            mój synek ma dopiero 5 m-cy, więc na razie jeździ na płasko ale tak na przyszłość wolałabym wiedzieć jak bardziej spionować oparcie, skoro piszecie, że to może być problem...
            jakbyś kiedyś przy okazji mogła zajechać i się spytać raz jeszcze to byłabym wdzięczna:) ja jestem ze Sz-na, a tu Maclareny to rzadkość, więc i sprzedawcy niewiele o nich wiedzą:/
            pozdrawiam!
            • arc-en-ciel Re: maclaren mx3 09.10.07, 22:10
              dziwny ten maclaren, na poczatku bylam zadowolona i wad nie widzialam, ale teraz
              to oparcie strasznie mnie wkurza, jego regulacja jest beznadziejna - na pasku,
              ciezko to przestawiac, zwyklae wozki maja to lepiej rozwiazane, podtrzymuje moja
              opinie, ze wozek ten nie jest dobrze osloniety dla malego dziecka, dziecko w nim
              lezy bardzo plytko i boki nie sa zabudowane dobrze w porownaniu do innych
              spacerowek, nawet jak sie ma oryginalny spiworek, moze gdyby wlozyc gruby
              spiwor? jeszcze tego nie probowalam, poza tym wozek ma duzo zalet: rewelacyjnie
              sie prowadzi i jest wygodny do spania, super wyglada
              jednak mojej 6,5 miesiecznej Hanusi jest lepiej w glebokim poki co, cieplutko i
              oparcie lepiej sie ustawia
              tak naprawde jestem raczej rozczarowana zakupem: mysle, ze na wiosne kupie xlr,
              a ten sprzedam, jest on do 15 kg, a xlr do 29
              nie wiem, czy moj wozek ma jakas wade, ale jak Hania spi, to pociagniety za
              raczke jest niestabilny, latwo go wywrocic do tylu, moze lepiej jak dziecko jest
              starsze, wtedy ciezar jest bardziej z przodu wozka
              mysle, ze fajniejszy jest casualplay z tych wiekszych spacerowek, mialam
              mozliwosc porownac, w sumie z wygladu podobny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka