brzoska80 20.02.08, 18:29 Proszę o poradę jaki wózek wybrać dla 1,5 rocznego dziecka.Chciałabym aby był jak najlżejszy przy jak największych gabarytach siedziska bo dziecko ma już 92 cm i 13 kilo.Dobrze jakby rączki były wysoko.Cena do ok 400zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzoska80 Re: Wózek dla olbrzyma:) 21.02.08, 18:05 Prosze poradzcie cos zastanawiam sie nad: zooper stomp brevi b-light i chicco caddy.Który bedzie lepszy? ewentualnie inglesina trip ale wydaje mi sie za ciężka Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek dla olbrzyma:) 21.02.08, 18:22 hmm no to ja już nic nie rozumiem, wózki które bierzesz pod uwagę to małe,leciurkie przewozówki z nisko umieszczonymi rączkami więc określ czy szukasz dużej spacerówki i czy małej leciutkiej przewozówki na krókie wypady, bo te wózki kompletnie się nie nadają jako jedyne dla takiego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoska80 Re: Wózek dla olbrzyma:) 21.02.08, 18:34 oglądałam je tylko na allegro więc poza tym że są w miare lekkie to niewiele o nich wiem, dlatego właśnie prosze o pomoc w wyborze.Jak napisałam, potrzebuje jak najlżejszego wózka przy jak największym siedzisku. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek dla olbrzyma:) 22.02.08, 14:59 to są wszystko wózki dla dzieci raczej powyżej 2 lat, albo jako drugi wózek. Tzn wszystko będzie ok jeśli będziesz chodzic z dzieckiem tylko na niedługie spacery - ale jeśli będzie Co chciało przysnąć to troche kiepawo bo ona nie maja podnózków. Tzn maja ale tylko takie do oparcia nóg jak sie siedzi a nie do ich wyciągnięcia jak sie leży. Ja bym brała taki wózek jakby mopje dziecko juz raczej chodziło na spacerach a wózek jest raczej na wszelki wypadek, albo jak treba szybko iść i dziecko nie nadąża. Inglesina Trip dużo lepsza. Jeszcze Chicco ct 04 albo Multiway Może tez Coneco Polo? Różnie byw z ich jakością, potrafia byc troche awaryjne, ale sa tu też mamy, które sa z nich zadowolone a cena przystępna. No i fajny byłby tez Maclaren Quest z tym, ze to wydatek około 500- 600 zł, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoska80 Re: Wózek dla olbrzyma:) 22.02.08, 22:06 dzieki za porade Moj synek od jakiegos czasu nie spi na spacerach wiec niekoniecznie wozek musi sie rozkladac na plasko.Wychodzi na spacer raczej po drzemce wiec potrzebuje czegos na dojazd do parku czy do sklepu.Sprzedalam wlasnie inglesine zippy bo byla juz za ciezka zeby wnosic ja i synka na góre po schodach.Chciałabym jakis duży wózek żeby starczył już do końca etapu wózkowego:) ale musi być jak najlżejszy. A maclaren quest ma wysoko rączki?i waży chyba niewiele? biorę pod uwagę też ewentualne kupienie wózka używanego więc zmieściłabym sie w granicach 400zł.a maclaren triumph?czym się rózni od questa? Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 08:05 quest ma wydok rączki i jest lekki, wg mnie będzie ok awaryjnie da się w nim pospać. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 01:05 my prawie 2 latce kupiliśmy chicco ct 04,polecam!!córa też zadowolona;) Odpowiedz Link Zgłoś
art.dzieciece Re: Wózek dla olbrzyma:) 22.02.08, 22:17 polecam deltim FROG Pozdrawiam maxi1811@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 08:04 przecież dziewczyna pisze ze potrzebuje jak najlżejszy a Wy jej proponujecie Delti Frog i CT 04 to duże ale i ciążkie wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoska80 Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 08:30 dziekuje wszystkim za rady. teraz zastanawiam sie miedzy uzywanym maclarenem questem a inglesina trip. Tylko że na stronie maclarena jest napisane ze quest jest dla dzieci do 15 kg:( czyli nie za długo posłuży.A może ktoś z Was woził cięższe dzieci?czy wózek to przetrwał?:) Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 08:37 większość wózków jest u nas do 15kg bo takie mamy normy ale spokojnie wytrzymują cięższe obiążenie, zobacz na stronie maclarena że w USA ten sam wózek ma obciążenie prawie dwa razy większe ;-) Na allegro teraz są bardzo fajne używane Questy Mod w rozsądnej cenie, ja najpierw kupiłam Inglesinę Tri a potem Questa i Quest mi bardziej odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
etxxx Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 08:55 Maclareny są fajne chyba wszystkie modele. Takie niby brzydkie ,ale piekne jednocześnie . Widok uśmiechniętej babci -bezcenny;) Jak jej się lekko prowadzi wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
siulken Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 10:21 mam pytanie co do Questa...jak się zachowuje na kostce brukowej? wiem że nie ma amortyzacji a u mnie w mieście kostką są wyłożone wszystkie chodniki...chodzi mi generalnie o to czy bardzo trzęsie i jak się prowadzi na takiej nawierzchni.będę wdzięczna za odpowiedź... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 10:33 U mnie w okolicy też wszędzie kostka, Quest sprawuje się na niej dobrze,nie trzęsie bardzo mocno, w rękach jak go prowadzę ne czuję trzęsawki, trochę bradzije trzęsie w Volo. Kółka nie turkoczą głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
siulken Re: Wózek dla olbrzyma:) 23.02.08, 10:44 dzękuję za odpowiedź. pocieszyłaś mnie, bo miałam co do tego duże wątpliwości i już się zaczęłam się zastanawiać czy nie będę musiała dołożyć i kupić xt z amortyzacją, a powiem szczerze jakoś quest bardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 ABC design - giro! 24.02.08, 09:30 Solidny niemiecki wózeczek. Waga 6,6 kg, podnóżek rozkładany, oparcie też. Budka, kosz na zakupy. Rączki wysokie, ciut niższe niż w Inglesinie Trip. www.alewozki.pl/popup_image.php/pID/320 i tu: www.babystyle.pl/ABC+Design+GIRO+Carbon+2008_p2680.html Coneco Polo odradzam, bo jest produkowany w Chinach! Awaryjny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś