sylki 24.03.08, 18:38 Kurcze chce wyprac tapicerke, ale nie wiem jak ją ściągnąć, tzn wszystko zlazło, ale pasek regulacji pasów przeszkadza w całkowitym jej odłączeniu od fotelika. POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.jazgarska Re: sciąganie tapicerki w maxi cosi cabrio 24.03.08, 18:44 Ja też zrezygnowałam i czyściłam go bez zdejmowania tapicerki. Porażka jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki to mnie pocieszyłaś :( 24.03.08, 18:50 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam problem. Widocznie pozostaje mi wyczyscic z fotelikiem u boku :( Odpowiedz Link Zgłoś
a_plikant można zdjąć i wyprać tapicerkę 25.03.08, 20:50 można zdjąć i wyprać tapicerkę ! udało się to mojemu mężowi, ale niestety nie chce mi powiedzieć jak poradził sobie z tymi pasami, bo nie chce żebym tyle siedziała na forum tylko się uczyła do egzaminu :( jak się dowiem konkretów to napiszę, albo po prostu pokażcie ten fotelik jakiemuś facetowi i może sam dojdzie jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
sylki dzięki, ale juz sciągnełam 25.03.08, 21:28 tyle się męczyłam, a to takie proste :) Oczywiście pomogła mi telefonicznie koleżanka :D Odpowiedz Link Zgłoś
aggussia Re: dzięki, ale juz sciągnełam 25.03.08, 21:50 No to się zagapiłam i już napisałam... Ale dobrze, że Ci się udało, bo ten mój opis to może niekoniecznie jest dla postronnych logiczny ;D Miłego prania życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
aggussia Re: można zdjąć i wyprać tapicerkę 25.03.08, 21:42 Fakt... faceci chyba sobie lepiej z tym radzą, bo mój Mąż też poradził sobie bez problemu. Tak to mniej więcej było: pasy trzeba wyciągnąć całkowicie przez te dziurki na wysokości ramion (dostęp jest przez ten schowek z tyłu) i tak z nimi pokombinować od dołu, żeby w sumie pasy były przyczepione do fotelika jedynie na wysokości tego okrągłego przycisku do regulacji. Pasów całkowicie się nie odczepia od fotelika. I wtedy zdjąć całość - trzeba różne gumki poodczepiać i przeciągnąć tapicerkę przez te "rozplątane" pasy zamocowane jedynie w miejscu okrągłej regulacji. Kurcze, nie wiem, czy cokolwiek zrozumiecie z tego opisu, ale jakoś tak ciężko "bezobrazkowo" to zrobić... No i ważna sprawa! Koniecznie zapamiętajcie kolejno szystkie czynności przy ściąganiu tapicerki, żeby się potem z zakładaniem nie męczyć ;) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
sylki haha, ja wiem 25.03.08, 21:52 ze się męczć będę, bo już nie pamiętam :D ale dam rade i dzięki za opis :) Odpowiedz Link Zgłoś