pinik 26.03.08, 12:34 Musze sie wam pochwalic, ze przyszedl dzis moj Nomadek : -) dziekuje wam za wszystkie opinie tutaj o tym wozku. FAjniutki! Wiecej pozniej, bo teraz mam tu co robic : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta2202 Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 12:44 Pinik brak mi słów! Jak to wytrzymuje Twój mąż-podziwiam go?! Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 13:16 Hahah! No fakt : -) Ale ja to finansuje wszystko z pieniedzy, ktore mialam jeszcze w czasie studiow swoich. Nie idzie to z naszej rodzinnej kasy. Zostawilam sobie tamto konto na moje hobby. Jedyne, co mojego meza wkurza to to, ze nigdy nie wie, jak nasz aktualny wozek zlozyc/rozlozyc i za tym nie nadaza. A drugie, ze u nas gdzie sie nie ruszysz, to wozek. Niby sie przyzwyczail, ale czasem troche mi marudzi (i ma w sumie racje). A z drugiej strony, to ja tez toleruje jego rozne hobby (pilka nozna i biegi). Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkar Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 13:28 Dzięki temu, że masz tak wiele wózków, to mamy eksperta w tej dziedzinie na forum. Napisz jak się sprawuje i co z tą budką, bo pisano, że za płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 13:27 No to czekamy na wrażenia ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 14:37 no mój mąż to nigdy nie wie jak nasz "aktualny" wózek się nazywa, a jak wspominam "byłe" wózki to pamięta tylko PP atlantico... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 21:29 No moj maz to wogole pojecia o nazwach wozkow nie ma. Zapamietal sobie tylko bugaboo (tego najbardziej lubi, bo najdluzej go mielismy i umial go obsluzyc), a wszystkie parasolki to dla niego maclareny :) No wiec dzis ogladam wciaz moj nowy nabytek (jane nomad). Stoi w duzym pokoju (notabene maz nawet nie zauwazyl, ze nowy wozek stoi) i go ogladam. Na dwor nie wyszlam, bo zimno, mokro, ja przeziebiona i wozek nowy. Przez to nie lubie nowych wozkow, ze boje sie z nimi pierwszy raz wyjsc, bo po kilku krokach nie sa juz nowe i juz np. nie mozna ich oddac. Tak naprawde to mi ten wozek wcale nie potrzebny (bo mam inne, ktore moga go zastapic), ale mi sie podoba. Naprawde jest ladnie opracowany, wyglada porzadnie. Ma duze szerokie siedzonko (troche nie bardzo pionowe, ale moj mlodszy synek tu nei jest taki marudny jak byl starszy), koszyk jest nieco glupi z ta rurka w jego srodku (jakos czytalam tu o jakims palaku, ale nie myslalam, ze on tak bez sensu jest tam umiejscowiony - rozumiem, ze potrzebny konstrukcji wozka). Budka faktycznie nie naciaga sie do przodu, ale mnie to nie przeszkadza, bo jak pada, albo wieje, to sie folii uzywa (fajna oryginalna w zestawie juz jest). Mozna z niej zrobic daszek letni, a to lubie. No i te kolka z przodu troche klekocza. Ogolnei troche mi ten wozek (rowniez terkotem) przypomina atlantico, ktore dluuuugo mialam, ale glownie jako wozek do spania w dzien dziecka, bo moj starszy w dzien tylko w wozku sypial. Boje sie troche, czy jak wyjde na ulice i moj nomad bedzie mial juz status "uzywanego" wozka, to czy nie zacznie mnie ten klekot denerwowac (po ostatnich "przygodach" z techno..). choc po domu wydaje mi sie byc lepszy z tym od owego techno. Ale zamacilam w tym watku : -) Wozek jest wg mnie spory po zlozeniu. Wydaje mi sie, ze wiekszy niz byl atlantiko (tamten chyba bardziej plaski byl). Raczka jest fajna, grubiutka i wozek wogole dobrze sie prowadzi, palak latwo wyjmuje. Fajna jest budka, ze mozna kolor zminiec. I mam w domu dobrze pasujacy spiworek. Porobilam troche zdjec mojego wozeczka, postaram sie tu jeszcze wkleic. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Zdjecia 26.03.08, 21:37 Tu nasz nomadek: img141.imageshack.us/my.php?image=janenomad005ck6.jpg img141.imageshack.us/my.php?image=janenomad004sq7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 22:16 Jeszcze kilka rzeczy mi sie przypomnialo. Bardzo fajne jest to rozwiazanie paskowej regulacji oparcia, tzn. nie to, ze jest na paskach, bo nie przepadam za tym, ale jak na paskowa, to bardzo latwo i dobrze sie to reguluje, bo zwykle do tego obu rak trzeba, a tu nie. Wiecie moze po co jest ten plastikowy element na dole z przodu kosza? I amortyzacja... Jest dwustopniowa (mozliwosc regulacji), ale nie bardzo moge wyczuc, w ktorym polozeniu jest mieksza. Wyczuwacie to? Pewnie w poziomym ulozeniu. Ale czuc to ja tego nie wyczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
klauducha85 Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 22:33 PINIK A JAK MYSLISZ LEPSZY JANE NOMAD CZY CONCORD NEO????? TO MOWISZ ZE MACLAREN CI SIE NIE SPRAWDZIL???JA SIE WLASNIE ZASTANAWIALAM NAD KUPNEM ALE CZYTALAM ZE KOLA TERKOCZA A JA MAM OBSESJE NA TYM PUNKCIE HA HA A CO MYSLISZ O BUZZIE 4???? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 26.03.08, 23:35 Ja nie mowie, ze mi sie maclaren nie sprawdzil. Np. questa kocham. Te kola od techno mnie strasznie w miescie i na osiedlu denerwuja. Nie wyjde z nim na osiedle przez ten dzwiek, ktory wydaje. Mnie sie wizualnie bardziej podobaja kola Nomada niz concorda (tego tylko raz widzialam w sklepie i byl caly granatowy i jakos mnie nie zachwycil). Choc mysle, ze wlasnie przez to, ze ma z przodu te pojedyncze kola, bedzie cichszy od nomada. Buzz 4 mi sie tez nie podoba. Lubie jego pierwsza trojkolowa wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 27.03.08, 09:15 Pinik, amortyzacja, fakt- trudno wyczuć, w której jest miększy. Najlepiej jak wsadzisz małego do wózka i popróbujesz na spacerze w takim i takim ustawieniu. Ja najpierw myślałam, ze w poziomie jest miekszy. Ale dopiero na spacerze popróbowałam tak i tak i mi się lepiej prowadzi i amortyzuje w pionie. Bo to, że lepeij się w poziomie "ugina", to nie znaczy, ze lepeij amortyzuje. No namieszałam. Ale musisz to sprawdzić sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoopi1 Amortyzacja 28.03.08, 22:14 Ja mam instrukcję obsługi Slaloma z 2006 roku (ten sam mechanizm amortyzacji) i tam jest wyraźnie narysowane i podpisane że w poziomie miękko w pionie twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 27.03.08, 09:13 śliczny, moje ulubione kolory, dla mnie trochę dziwnie wygląda ten podnóżek, tapicerka się kończy na środku a delej jest niżej ale ogólnie fajny mi też przypomina Atlantico a to był świetny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
mgnienieoka Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 27.03.08, 11:41 a z ciekawości spytam gdzie udało ci się dostać nowego nomada w tym kolorze? jakis czas temu próbowałam i nigdzie nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 28.03.08, 13:56 No i co - nie spodobał Ci się jednak ? Widziałam , że na Allegro sprzedajesz nowego Nomada... Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatka Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 28.03.08, 15:23 moze jednak po namysle doszla do wniosku ze sa rzeczy ktore beda ja wkurzac-mimo zalet tego wozka. ja tak mam-dlatego stwierdzialm ze szkoda kasy skoro i tak ma mnie draznic... tylko po co sie meczyc i sprzedawac? w ciagu 10 dni od zakupu-masz prawo zwrotu nieuzywanego towaru bez podawania przyczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Hurrraaa! Mam wreszcie Jane nomad!!! 28.03.08, 15:26 Ale z tego co widżę to ona wystawiła w kolorze Cherry a używa Marine. Odpowiedz Link Zgłoś