perll 31.03.08, 12:40 jestem całkowicie nie doświadczona w sprawie wózków- podobają mi się 3kołowce- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perll Re: Jaka jest prawda o 3-kołowcach?proszę o opini 31.03.08, 16:21 podbijam....dziewczyny- napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
mariken wpisz w wyszukiwarkę 31.03.08, 17:13 maclaren mx3 - to jeden z trójkołowców - jak dla mnie jeden z najfajniejszych wózków :) powiem krótko - żaden z czterokołowców nie będzie tak zwrotny jak trójkołówka. poza tym akurat ten model - mam go od 16 miesięcy - jest lekki, wygodny dla dziecka, perfekcyjnie wykonany. co do podjazdów - wciągam zawsze wózek tyłem, i trójkołowca, i czterokołowca. pod krawężniki podjeżdżam bez problemów. bez problemów wysiadam z autobusów. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka Re: wpisz w wyszukiwarkę 31.03.08, 17:55 Nie wyobrażam sobie innego wózka niż 3 kołowy zaznaczam, że mam na myśli wózek z kołem obrotowym 360 stopni i przednie koło na widelcu. To najbardziej zwinne wózki jakie wyprodukowano. Nie przekonam się nawet do 4 kołowców ze skrętnymi kołami. Z podjazdem po schodach nie ma problemu, jeździmy do Kościoła do którego trzeba podjechać po podeście kilkadziesiąt schodków. Nie ma z tym problemu, trzecie koło nie jedzie, tylko jadą dwa, ot cała filozofia. Dla mnie trójkołowiec na pompowanych kołach to najlepsze rozwiązanie, bo prowadzi się go jedną ręką. Mieszkamy na przedmieściach Warszawy, niestety na naszym osiedlu nie ma asfaltów i kostki brukowej, więc wózek tak samo jak samochód tylko terenowy :). Jeśli mogę jeszcze coś napisać to bierz pod uwagę możliwość montowania siedziska w obu kierunkach, lepsza jest przekładana rączka, bo nie potrzeba wiele zachodu aby zmienić kierunek jazdy wózka. No i oparcie koniecznie musi być tradycyjnie rozkładane, te na pasku jak dla mnie jest beznadziejne. I naprawdę polecam wózek trójkołowy :))). Napisz jak na jakiś się zdecydujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaw Re: wpisz w wyszukiwarkę 31.03.08, 19:02 czy mogę zapytać który trójkołowiec masz na myśli? będę wdzięczna za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
meusus Re: wpisz w wyszukiwarkę 31.03.08, 20:06 polecam trojkołowca mozne na poczatku dziwnie sie jezdzi i mialam wrazenie ze jest nie stabilny ale zupelnie mylne.Jednak ja jakbym miala kupowac jescze raz wozek to kupilabym najpierw sama gondole a potem osobna spacerowke typu parasolke bo jesdnak te wozki z duzymi kolam i sa ciezkie a wiadomo im dziecko wieksze tym gorzej i pozatrym jak zacznie chodzic to wygodniejszy bedzie niski wozek z normalnymi kółkami bo do trojkolowca to ciezko wsiasbyloby mu samemu Odpowiedz Link Zgłoś
perll Re: wpisz w wyszukiwarkę 31.03.08, 20:07 jeśli chodzi o moje pytanie- to rozmyślam nad Jane Slalom pro- lub CasualPlay S4 lub Maxi Cosi Mura lub Maclaren Odpowiedz Link Zgłoś
yoopi1 Re: Jaka jest prawda o 3-kołowcach?proszę o opini 31.03.08, 21:19 Mam Nomada i Slaloma czyli czterokołowca i trójkołowca. I jednym i drugim dobrze się jeździ jednak trójkołowiec zawsze siłą rzeczy jest mniej stabilny od czegoś co ma 4 koła - prawa fizyki, nie ma co dyskutować :), nie oznacza to jednak, że można wywrócić wózek z dzieckiem, choć jeśli już miałoby dojść do takiej sytuacji to wiadomo ze trójkołowy pojazd wywróci się szybciej od czterokołowego (kiedyś nie zahamowałam Slaloma bo ma popsuty hamulec i wiatr popchnął go i wózek zaczął dziwnie się przechylać jakby chciał się przewrócić, Nomad poruszony przez wiatr nigdy tego nie robi, po prostu jedzie przed siebie). Czasami muszę przytrzymać mocniej Slaloma w momentach w których Nomadem jadę bez żadnych dodatkowych manewrów, ale to normalne, coś co ma tylko 3 koła nie może być równie stabilne co pojazd 4 kołowy. Na pewno nie jest tak, że są to wózki niebezpieczne, po prostu trzeba się przyzwyczaić do jego prowadzenia. Nie wiem jak innymi, ale Slalomem jeździ się naprawdę super, kupiłam używanego i jestem z niego bardzo zadowolona. Służy mi wszędzie tam, gdzie Nomad nie daje rady czyli np. w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
kilie Re: Jaka jest prawda o 3-kołowcach?proszę o opini 31.03.08, 23:43 Witam :) Ja ma wózek trzykołowy PP GT3 i naprawdę jestem bardzo zadowolona, kupiłam cały zestaw od razu (tj. gondola , fotelik i spacerówka). Wózek jest stabilny ma 3 stopniową amortyzację, duży kosz, w wygodnym miejscu blokade przedniego koła, oparcie rozkładane na płasko. Ogólnie moim zdaniem super. Jednak nim się na jakiś model zdecydujesz to oglądnij sobie kilka i porównaj, nie każdy 3 kołowy wózek (podobnie jak nie każdy 4 kołowy wózek) jest równie stabilny i dobry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś