m.1.p 08.04.08, 10:46 Witam Wiem,że oczewwiscie lepszy podnóżek z regulacją,ale czy jeśli jest nie reguloway bardzo on przeszkadza?czy jest on po prostu niezbędny? proszę o opinie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrabiedronka Re: podnóżek regulowany czy nie? 08.04.08, 12:24 zależy jak duże dziecko. Dla malucha raczej niezbędny. Po prostu w wózku z nieregulowanym (lub bez podnóżka) dziecku nóżki wisza w powietrzu a wiadomo, że to niewygodne. Starszak zazwyczaj juz dosięga do podnóżka na samym dole wózka i nóżki mu nie wiszą, więc mniejszy problem. Oczywiście regulowany podnóżek i dla starszaka może byc przydatny na wypadek spania w wózku - regulowany wydłuża siedzisko i dziecko może połozyć nóżki na podnóżku. Bez tej opcji będzie miec nogi zgięte w kolanach, oparte o niski podnóżek. Generalnie dla starszych dzieci nie jest konieczny - to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: podnóżek regulowany czy nie? 08.04.08, 13:10 a więc chodzi o małe dzecko 6 mies.Wczoraj oglądałam chicco simpliciti,wszystko ok tylko brak regulowanego podózka i to nie trochę zniechęciło do niego.Pai twierdziła,że wcale nie jest o konieczny,ALE,no własnie to ale mnie trochę zniechęca.Dodam,że nie chciałabym zmieniac juz wózka,chciałabym pojezdzic nim dłużej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: podnóżek regulowany czy nie? 08.04.08, 13:25 Ja bym tu jeszcze rozroznila: sa wozki, ktore maja jakby obciete siedzonko tak, jak np. maclaren volo, chicco caddy, a sa taki bez regulowanego podnozka, ale gdzie jest material ktory, od konca siedzonka idzie do dolu wozka, jak buggster i wiele np. joggerow. I w tej drugiej wersji nie jest chyba zle, bo nozki malca sa oparte o ten material, tylko troszke w konankach zgiete i nie "dyndaja" w powietrzu jak np. w volo, triumph itd. Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: podnóżek regulowany czy nie? 08.04.08, 14:27 Często podnóżek regulowany (jak dziecko mniejsze) zapobiega zsuwaniu się dziecka z siedzonka. I właśnie lepiej, jak ten podnóżek jest. Ale to też zależy od modelu wózka, jak ma wyprofilowane siedzisko. Np. zauważyłam, ze Quest ma takie, ze nawet jak podnóżka nie rozkładam, to mała nie ma możliwości się zsunąc i siedzi wygodnie. ALe Quest ma własnie tak jakby pod kątem siedzisko. Odpowiedz Link Zgłoś