Dodaj do ulubionych

Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia?

07.06.08, 21:42
Cześć Mamusie. Poproszę Was o informację na temat tych wózków. Dzisiaj facet w
jednym sklepie zachwalał je pod gwiazdy,a ja wcześniej nawet o tej firmie nie
słyszałam. Teraz nie wiem czy faktycznie brać ją pod uwagę czy sprzedawca po
prostu ma dużą prowizję od sprzedaży tej firmy:) Ja myślałam raczej o Mutsy.
Będę wdzięczna za jakieś info o Teutoni i ewentualnie opinie o Mutsy
Dzięki
Obserwuj wątek
    • kaskahh Re: Wózek Teutonia - FUN 07.06.08, 21:59
      wlasnie mialam zalozyc nowy watek dot. teutonii
      bylismy w sklepie, byl to jeden z nielicznych wozkow, ktory nam sie miescil do
      samochofu (poolo)
      chodzi o model FUN

sa to porzadne wozki niemieckie...
      cena wysoka, (jednak nie najwyzsza) ale jak pisalam, ten wszedl ze spacerowka
      zamontowana do stelaza do bagaznika...

przy okazji, wie ktos czy spacerowka rozklada sie na plasko? czy ma rozne
      stopnie regulacji?
      • kaskahh Re: Wózek Teutonia - FUN SYSTEM 07.06.08, 22:01
        powyzszy watek dotyczy modelu fun system...
      • ela-e22 Re: Wózek Teutonia - FUN 07.06.08, 22:04
        Mam Mistrala S, ale siedzisko jest to samo. Oparcie rozkłada się
        zupełnie na płasko, ma chyba 3 stopnie regulacji (max 4), nie
        pamiętam dokładnie.
        • kaskahh Re: Wózek Teutonia - FUN 07.06.08, 22:05
          o to fajnie, ze jest mozliwosc regulacji
          tyle sie naogladalam, ze wszystko pomieszalam...
    • siebel79 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 07.06.08, 22:14
      No a co z tą opinią na temat tych wózków ogólnie?
      • pinik Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 07.06.08, 22:18
        Super wytrzymale, b. dobre jakosciowo, niemieckie wozki (od lat b.
        popularne w Niemczech).

Fun i mistral S to obecnie ich najlepiej sprzedajace sie modele.
        Mialam/mam oba i bardoz polecam. Fun jest maly po zlozeniu i waski
        na zewnatrz, a siedzonko ma normalna wielkosc. Mnie sie ich budki b.
        podobaja i fun ma super koszyk (mistral S tez).

Oba maja trzy pozycje oparcia w tym jedna na plasko.
    • kanga_and_roo Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 07.06.08, 22:53
      Tzw. Mercedes wśród wózków :)))
    • niesia22 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 00:16
      ja mam model Fun właśnie...rozkłada się na płasko, ogólnie wygodny
      dla dziecka i dobrze się prowadzi...jednak akurat budka mi się nie
      podoba: jak dzidzia będzie większa i będzie leżała na płasko to może
      mieć na głowie materiał z tylnej części budki, bo on opada na
      oparcie....używam wózek pół roku i trzyma się dobrze, nie wiem jak
      inne tańsze marki...cena jest niestety wysoka....
      • pinik Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 09:50
        Juz ktorys raz tu czytam o tej budce i nie bardzo wiem, o co wam
        chodzi. Ta budka jest duza i obszerna i jak sie ja zlozy, to wtedy
        wam ten material przeszkadza??? Czy kiedy?
        Ale znow kiedy oparcie jest w pozycji lezacej to budke rzadko sie
        sklada, bo wtedy slonce swieci dziecku prosto w oczy, wiec to nie
        taki problem chyba.

Dla mnie jest bardzo przemyslana i dobra (od kolekcji 2008 nawet z
        filtrem UV!).

I mam wrazenie, ze wiele osob sie boi tej marki, bo na rynku polskim
        jest stosunkowo nowa (dos pozno weszli na polski rynek).

Jest to jednak firma kilkudziesiecioletnia, niemiecka i chyba
        najlepsza niemiecka (moze konkuruje z nia hartan niemiecki, ale wg
        mnie nie ma porownania miedzy tymi markami na korzysc teutonii).

Nie ma sie czego bac, jesli chodzi o jakosc!
        • kaskahh Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 10:38
          ciesze sie, ze tyle osob chwali ten wozek
          przede wszystkim fun;)

hartan w porwnaniu z teutonia wypadl u nas wczoraj gorzej, taki bardzo masywny
          jakis...

• kasia-j Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 14:28
            Pinik - tak przy okazji - czy możesz porównać amortyzację pixxel'a i
            fun'a? Zmaówiłam co prawda pixxel'a, ale caly czas się zastanawiam
            czy fun nie byłby lepszy z względu na wymiary...
            • annie123 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 15:52
              Czesc,
              Ja mam doswiadczenie z fun'em, wiec nie wiem jak to wyglada w
              pixxel'u, natomiast odnosnie fun'a- model 2008 ma dodatkowa
              amortyzacje przednich kolek, lepsza niz we wczesniejszych latach,
              wiec warto kupic 08.
              Jezdze nim ostatnio po dzialce (nierowna, nieubita trawa oraz lesne
              sciezki) i nie zdarzylo mi sie ani razu zeby kolka stanely deba a
              nigdy ich nie blokuje. Nie jest to wozek dedykowany na jazde po
              super wertepach i do takich celow mozna na pewno znalezc bardziej
              przystosowany, ale jak widac radzi sobie z takimi warunkami takze.
              Tak jak pisalam juz w innym watku- prowadzi sie na prawde bardzo
              fajnie. Pakuje go kilka razy dziennie do samochodu i nie mam z tym
              zadnego problemu. Warto wspomniec ze model 2008 ma juz blokade po
              zlozeniu, wiec sie nie rozjezdza (ale to na pewno dotyczy wszystkich
              modeli teutonii z 2008 roku).
              Budka rewelacyjna i faktycznie z filtrem UV 50+. Siatke
              klimatyzacyjna w budce uzywam aktualnie bezustannie. Do tego mnostwo
              porecznych kieszonek. Polecam rozwiazanie usztywnianej gondoli na
              stelaz, gdyz mozna wtedy wlasnie korzystac ze wszystkich mozliwosci
              jakie daje budka juz na etapie gondoli.
              Kosz faktycznie pojemny i wygodny.
              Do tego moge dodac jeszcze wiele zalet, jak: dobra jakosciowo gabka
              na raczce, bez niebezpiecznych substancji i trwala, kola z
              wytrzymalej i niescieralnej pianki (choc nie uzywam tego wozka tak
              dlugo ale do tej pory nie zauwazylam zadnych przetarc), mocny
              hamulec, ktory mnie jezcze nie zawiodl, stabilnosc wozka i skretnosc-
              ale to oczywiste.
              Ja, w porownaniu do innych modeli, w fun'ie cenie przede wszystkim
              jego wymiary zarowno rozlozonego (waski i wszedzie nim przejade,
              nawet miedzy wasko rozstawionymi regalami w sklepach, przez bramki w
              marketach, zajmuje malo miejsca w domu, tramwaju..) jak i zlozonego,
              poniewaz wejdzie do bagaznika chyba kazdego samochodu no i mozna go
              skladac z gondola lub siedziskiem zamontowanym na stelazu- nie
              trzeba demontowac.
              • anusia_kra Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 18:17
                Mam takie troche dziwne pytanie - spostrzeżenie. Włożyłam do 3-kołowej teutonii
                chyba to jest spirit mojego 6-miesięczniaka (9kg, 72 cm) i on do końca oparcia
                miał może jakieś 3-4 cm. Mówiąc ściśle siegał prawie do końca. Fakt super mu sie
                siedziało i oparcie było dobrze wyprofilowane, ale troche zdziwił mnie ten fakt.
                Miałam wrażenie że za 3-4 msc głowka bedzie mu wystawac poza oparcie. Następnie
                posadziłam go w slalomie i w speedim i tam wręcz niknął w wózku. W slalomie miał
                duzo wolnego miejsca.
                • lewana77 Budka! 08.06.08, 20:34
                  Jestem wsciekla na budek. Ale nalzezy sprecycowac, ze chodzi o budke uniwersalna
                  i do gondoli i do spacerwoki (nie z tych jednokolorowych modeli-typ fashion, bo
                  tam jest inna, moze stad te niescislosci).
                  U mnie po pierwsze wisi ta siatka (na glowie dziecka!!!). Wedlug mnei albo ja
                  mam ferelny model, albo to jakas nieprzemyslana historia. Bo budka (jak jzu jest
                  w spacerowce), jest jaka za krotka, w stosunku do siedziska!!! Tez tak macie?
                  Jak sie naciagnie ta siatke, to czasem tej budki sie nie da rozlozyc/zlozyc. Ja
                  uzywam wszystkich pozycji i ciagle z tym materialem sie szarpie!
                  • lewana77 Re: Budka! 08.06.08, 20:37
                    ale literowek powyzej zrobilam sorki!!!

jeszcze w kwesti wielkosci siedzisk, rzeczywiscie jest jakies male i wg mnie w
                    pozycji srodkowej dziecko jest jakies pokurczone, ni to siedzi, ni to lezy!
                    Najlepiej ma sie na plasko i siedzac.
                    • a_beatle Re: Budka! 08.06.08, 20:55
                      Hmmm, jakie Wy macie dzieci???;-) Mam Funa od niedawna i jedną z głównych zalet
                      tego wózka jest właśnie wygodne, dość duże siedzisko z WYSOKIM oparciem
                      (porównaj np. Casualplay - to dopiero niskie oparcie!!!). Mam 11-miesięczną
                      córkę b. długą i ma duży zapas nad głową:-) Podobnie jak Pinik zupełnie nie
                      rozumiem też, o co chodzi z budką? Mam wersję Fashion - jest świetna, można ją
                      ustawiać w wielu pozycjach, genialna jest siatka na lato, no i nie potrzeba
                      parasolki - odpowiednio ustawiony daszek lub budka zapewniają cień. Fakt, trzeba
                      poprawiać materiał przy zmianie położenia oparcia, ale dla mnie to nie kłopot.
                      Oparcie ma 3 pozycje, w tym jedna płaska. Wydaje mi się, że najbardziej wygodna
                      jest środkowa, czyli półleżąca, ale to już sprawa indywidualna:-)
                      Przyznaję, że musiałam przekonać się do tego wózka, ale z czasem dostrzegam
                      coraz więcej zalet:-) Jeśli chodzi o wady - wg mnie nie postarali się, jeśli
                      chodzi o pasy bezpieczeństwa. Są za wysoko (brakuje regulacji), a ten, który
                      przechodzi między nogami to zupełna porażka. No ale nie można mieć wszystkiego:-)
                      Dodam, że przez pierwsze 9 miesięcy używaliśmy Maclarena MX3.
                      • anusia_kra Re: Budka! 08.06.08, 21:31
                        Nie chciałam krytykowac teutonii bo uważam ze produkuje jedne z najlepiej
                        wykonanych solidnych wózków na rynku. Nie wypowiadam sie tez dziwacznie jak
                        niektóre stałe komentatorki wózkowe z gatunku "widziałam na zdjęciu multiwaya
                        fatalnie sie podbija" lub "mam zestaw nomad i xt i to jest najlepsze" ;))).
                        Być może ten model miał bardzo dobrze wyprofilowane siedzisko w którym młody
                        siadł na wprost bez opadania i to jest plus. Tylko mam dziwne wrażenie ze wózek
                        był na niego "w sam raz" i tu moje wahanie on ma 6 msc i dopiero zaczyna
                        wózkowanie w spacerówkach. W speedim np półlezał niedopuszczalnie wykrzywiony
                        ale mial sporo miejsca w zapasie (na kombinezon i czape z pomponem :). Nie znam
                        sie na teutoniach a sprzedawczyni była z tych niekumatych i może są różne
                        rodzaje siedzisk? Chociaż z katalogu pasowało mi że jeden do różnych podwozi ale
                        może sie myle
                        • leonora.2007 re 08.06.08, 22:29
                          Ja mam Mistrala P na pompowanych kołach i jest to super terenówka. Jeżeli chodzi
                          o siedzisko to jest bardzo duże, moja mała jest wysoka i ma jeszcze sporo
                          miejsca, a do tego oparcie wyżej niż głowę. Jeździ generalnie jak królowa.
                          Co do budki to trzeba ją poprawiać po rozłożeniu siedzenia i tyle, może jest to
                          trochę kłopotliwe, ale nie aż tak bardzo. Nie mam natomiast problemu z siatką,
                          normalnie trzyma mi się zaczepiona o siedzenie...

Teutonia to według mnie wózek świetnie wykonany i solidny, z minusów to
                          oczywiście waga i rozmiary, choć w tej klasie uważam że jest OK, wiadomo.
                          Następnym razem kupiłabym chyba jednak ze skrętnymi kołami, marzą mi się teraz,
                          ale to mąż się uparł...

W Teutonii sa dwa rodzaje "nadwozi" - standardowe i fashion, ale chyba oba
                          spacerówkowe mają te same rozmiary - i są na pewno spore.
                  • kotikaa Re: Budka! 01.03.09, 00:54
                    Hey! Po przeczytaniu waszych postów trochę się zmartwiłam tą budką,
                    bo byłam już praktycznie zdecydowana na teutonie fun. Poszłam do
                    sklepu sprawdzić to naocznie i nie zauważyłam żadnego opadania
                    materiału na siedzisko! Wręcz przeciwnie - budka zakończona jest
                    gumką, którą zahacza się za siedzenie i trzyma się tam pewnie. A
                    może poprostu poprawili ten feler, bo oglądałam wózki z kolekcji
                    2009.
        • marta2202 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 09.06.08, 14:14
          Ja mam pixxela i jestem z niego mega zadowolona lekki w prowadzeniu
          i podbijaniu, obszerne siedzisko, możliwosć ustawienia spacerówki w
          dwuch kierunkach (z kazdej strony dobrze sie podbija)! Wady jak dla
          nie to brak blokady po złożeniu, no i trochę ciężki ale nie
          najcięższy.

Ja polecam z czystym sumieniem!
          • jokka Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 09.06.08, 14:45
            Ja od tygodnia mam mistrala s, kupiłam używany zielony fashion, jak dla mnie
            jest rewelacyjny, świetny w terenie, ale równocześnie rewelacyjnie radzi sobie w
            sklepie, dzięki skrętnym kołom z przodu, żałuje że nie miałam go od początku,
            mój synem ma teraz prawie 4 miesiące, a wcześniej męczyłam się w pożyczonym
            chicco 4wd, zgodnie z ideą byle jaka gondola, a potem extra spacerówka, brrr,
            cięzkie, niezwrotne, mały jezdzi w nosidle, ale zastanawiam się nad dokupieniem
            przedłużenia siedziska, mam wrażenienie ze byłoby mu chłodniej i więcej by
            widział, tylko z tego co widze na stronie www.piotruspan.pl, można je dokupić
            tylko z wózkiem, prawda to?
            Generalnie wózek polecam z czystym sumieniem
            Jak dla mnie rewelacja, a pare wózków już "zaliczyłam" z moją czteroletnią juz
            córą a teraz synkiem
    • niesia22 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 22:25
      co do budki to zgadzam się z Lewana77, też ciągle się szarpię z
      materiałem...a siedzisko ma naprawdę długie oparcie-córka ma ok.72cm
      i jak leży to ma dużo miejsca za głową, na szczęście bo inaczej to
      materiał miałaby na główce....
      • katarzyna.woznica Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.06.08, 23:09
        Jak na razie to Fun System jest moim faworytem wśród wózków. Nie wiem jeszcze
        tylko, którą gondolę wybrać - możecie doradzić, bo rozmiarami się niewiele
        różnią, tylko tą budką i uchwytem do przenoszenia.

No i cena... wysoka. Wiecie może, gdzie w Warszawie można najtaniej kupić ten
        wózek, ew. może ktoś chce sprzedać?
        • lewana77 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 09.06.08, 09:51
          hehe ja bede chyba niedlugo sprzedawac:)
          Kupie Maclarena!

ps. Owsezm siedzisko jest dlugie, ale jak maly urosnei to siatke bedzie mail na
          glowie! Bez sensu z ta szmata
        • mars01 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 09.06.08, 09:53
          Nie mam jeszcze wózka, ale po przeczytaniu wszystkich możliwych
          opinii na temat wózków tej firmy, zdecydowaliśmy się z M na kupno
          właśnie teutoni Spirit S3. Już zamówiony. Znalazłam chyba najlepszą
          ofertę wózków na WWW.PIOPRUSPAN.PL. Najlepsze ceny a poza tym
          fachowa obsługa. Polecam :-))
          • bronka29 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 09.06.08, 13:29
            my juz 15 miesięcy jeżdzimy spiritem - jest swietny.
            • ap77 NIESIA? 09.06.08, 13:50
              widze, ze z budka mamy podobne przeboje;)
              Ja dzis nawet dzown ila do producenta. Powiedzial, ze to dosyc dziwne, chyab
              pojade do sklepu porownac z innymi Teutoniami.
              A napisz czy u Ciebie, jak spacerowka jest rozlozona na plasko, to budka nie
              siega do konca siedziska, tylko jest ok 10cm krotsza? I dlatego m.in ten
              material tak wisi nad glowa.
              • niesia22 Re: NIESIA? 09.06.08, 16:40
                u mnie wszystko jest ok gdy oparcie jest na płasko, a budka
                naciągnięta na maxa, wtedy nic nie zwisa, jednak gdy tylko trochę
                odchylę budkę opada ona na oparcie...jak już wspomniałam córka
                jeszcze mała to leżąc nie ma tam głowy, ale jak bedzie większa to
                spanie będzie możliwe tylko przy naciągniętej budce...poza tym
                porażką jest jeszcze brak blokady po złożeniu...więcej grzechów nie
                pamiętam;-)
                pozdrawiam
                • annie123 Re: NIESIA? 09.06.08, 21:52
                  Tak jak pisalam wyzej, w modelach z 2008 roku juz jest blokada przy
                  skladaniu.
                  • kaskahh Re: NIESIA? 10.06.08, 09:52
                    potwierdzam, model 2008 ma blokade
                    przynajmniej tak nam mowili...

ja nadal nie moge sobie wyobrazic o co chodzi z ta budka
                    trzeba sie nastawic na kolejne ogladanie...
                    • kasia-j blokada po złożeniu 06.07.08, 21:43
                      hmm kupiłam model 2008 ale żadnej blokady po złożeniu nie widzę -
                      gdzie ona jest? Proszę podpowiedzcie, bo faktycznie by się
                      przydała....
                      • kasia-j Re: blokada po złożeniu 10.08.08, 23:19
                        wyjaśniając - modele z 2008 roku (pixxel) nie mają blokady po
                        złożeniu (info od przedstawiciela teutonii w PL)

jesli chodzi o budkę, to rzeczywiście mogłaby być trochę wyższa (jak
                        dziecko śpi, to buda musi być rożłożona, bo inaczej leży na główce
                        dziecka. Dobrze to widać, jak jest odpięta dolna część budy, to
                        wtedy materiał z górnej części nie sięga do końca siedziska. Mam
                        drugi wózek hartan i tu sięga do końca. No cóż, poza tym wózek
                        super, ale rzeczywiście buda w użytkowaniu teutonii trochę wkurza.
                      • variuss Re: blokada po złożeniu - fun system 11.08.08, 11:15
                        Ja jestem ciekawa, czy model FUN system '08 ma ta blokadę i gdzie,
                        bo jakoś się nie dopatrzyłam, a składaliśmy go parę razy w sklepie.
                        Niestety sprzedawcy są nie-kumaci, nie tylko w tej kwestii
                        zresztą ...
                        Gdyby ktoś służył wyjaśnieniem, albo jeszcze jakąś fotką blokady-
                        byłabym bardzo wdzięczna!
                        • wrzostar Re: blokada po złożeniu - fun system 05.10.08, 20:54
                          Blokada jest w postaci czarnej tasmy tuz nad tylnym, prawym kolem. Przy
                          rozlozeniu owija sie to wokol stelaza i zakleja sie rzepa, totez nie zwraca
                          uwagi. Ot co.
                          • variuss Re: blokada po złożeniu - fun system 07.10.08, 11:50
                            wrzostar napisała:

> Blokada jest w postaci czarnej tasmy tuz nad tylnym, prawym kolem. Przy
                            > rozlozeniu owija sie to wokol stelaza i zakleja sie rzepa, totez nie zwraca
                            > uwagi. Ot co.

Dzięki za odpowiedź! Tyle razy oglądałam, składałam i rozkładałam ten wózek w
                            sklepie, a tego nie zauważyłam.
    • variuss Wózek Teutonia Fun system - podjazdy na schodach 11.08.08, 11:19
      Mam jeszcze jedną watpliwość- jak sie tym wózeczkiem jedzie po
      podjazdach na schodach - czy rozstaw przedniej osi jest ok do
      takiego manewru ?
      • zygmundoponownie musisz zablokowac przednie koła 06.10.08, 08:00

• wrzostar Re: Wózek Teutonia Fun system - podjazdy na schod 06.10.08, 11:20
        Jak najbardziej ok. W dodatku ten wozek daje tez rade na waziutkich chodnikach
        (o ile wiem, jest to najwezsza teutonia ze wszystkich modeli).
        Poza tym zawsze mozna przednie kolka zablokowac, ale na razie nie bylo mi to
        potrzebne.
    • kolo834 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 04.11.08, 20:08
      Zastanawiamy się nad tym wózkiem głównie z tego względu że szukamy wąskiego. Winda ma wąskie drzwiczki otwierane do wewnątrz. Na szerokość wejdzie ale potem drzwiczki przy zamykaniu zostawiają 90cm przestrzeni na głębokość. Wg. danych u producenta wózek ma 106cm długości ale rączka chyba odgina się do dołu. Czy ktoś z posiadaczy wózka mógłby zmierzyć jak to wygląda przy dogiętej do dołu rączce? :) Czy taki rozłożony wózek z gondolą i przygiętą rączką by się zmieścił na styk...

• ap77 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 04.11.08, 20:52
        na styk
        • kika27 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 04.11.08, 20:58
          Jeśli chodzi Ci o Fun to wejdzie na styk :)
          • ver7601 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 05.11.08, 10:22
            My tez zakupilismy fun'a i mam inna watpliwosc, czy nie uwazacie ze
            ta usztywniana gondola przypinana na wysokosci siedziska/spacerowki
            nie jest troche za nisko, jak to sie sprawdza przy schylaniu do
            dziecka, wkladaniu i wyjmowaniu z wozka? Zazwyczaj gondole sa
            umieszczane wyzej, chodzi mi o standardowa gondole a nie fashion,
            fashion zaczepiana jest wyzej. A druga sprawa, mamy kolka piankowe a
            nie pompowane - nie sa zbyt twarde na chodnik/kostke, nie stukaja?
            Wozek jeszcze czeka na dziecko tak wiec przejechalam nim tylko na
            pusto z parkingu do bloku :)

• variuss Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 05.11.08, 11:19
              > czy nie uwazacie ze
              ta usztywniana gondola przypinana na wysokosci siedziska/spacerowki
              nie jest troche za nisko <

Też tak uważam- jest za nisko (a mam ok 170 cm wzrostu, czyli nie należę do bardzo wysokich). Gdybym kupowała gondole to Fashion, ze względu na wysokość mocowania. Ja zamówiłam wariant siedzisko spacerowe+ przedłużenie+ osłonka na nóżki- ten zestawik jest wpinany na tej samej wysokości co gondola alvi, zobaczymy jak to bedzie. Zakładam, ze nie będę przystawać co 2 m i poprawiać "falbanki" w wózku ;)
              • szawra Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 05.11.08, 11:50
                Ja mam Lambdę z kółkami piankowymi 60. Od niedawna jeżdzimy i jest bardzo
                dobrze, kółka są ciche.
                Mam też gondolę fashion i jest faktycznie dość wysoko, wygodnie.
                • h_annah Lambda czy Fun... 07.11.08, 00:59
                  Ja dzisiaj bylam po raz kolejny ogladac Teutonie, ciagle sie waham miedzy Lambda (fajna raczka, ale nieprzekladana, no i tylko fotelik Tario wchodzi przez niewygodny adapter) a Mistral S (przekladana raczka, Maxi Cosi przez adapter, ale ciezszy). Natomiast dzisiaj po raz pierwszy widzialam Funa i chyba to bedzie najlepszy wybor :)

Dla tych, ktore maja termin w 2009 - na stronach niemieckich sa juz nowe modele i kolorystyki, m.in fajna wkladka www.teutonia.de/produkte/zubehoer/sonstiges-zubehoer/mini-nest.html

Przy okazji polecam sklep wozkidzieciece.pl bardzo mila pani wyjasnila mi wszystko i odpowiedziala na rozne glupie pytania ;)
                  • ver7601 Re: Lambda czy Fun... 07.11.08, 11:14
                    Do tych co juz maja, powiedzcie czy to przykrycie na nozki do
                    gondoli zwyklej nadaje sie tez do spacerowki? Poza tym czy polecacie
                    jakis spiworek do fun'a, albo oryginalny Teutoni albo innej firmy
                    ktory pasuje i do gondoli i do spacerowki? Poza tym czy mozna kupic
                    sam spiworek Teutoni, zazwczaj ich akcesoria mozna kupic tylko z
                    wozkiem a ja juz wozek kupilam. Prosze o rady. I jeszcze czy pasuja
                    do wozka parasolki innych firm, jakich?
                    • zygmundoponownie Re: Lambda czy Fun... 07.11.08, 19:16
                      Nie mielismy spiworka. Mloda jezdzila w kombinezonie, pod kocykiem i okryciem.
                      Okrycie pasuje do spacerówki.
                      Parasolke kupilsmy na allegro za 28zl. Pasowala do pałąka.
                    • kika27 Re: Lambda czy Fun... 07.11.08, 19:25
                      Hej. Przykrycie pasuje i do gondoli i do spacerówki. A co do śpiworka to ja
                      właśnie kupuje osobno oryginalny Teutoni. Koszt w granicach 200 zł. Tez mam fun :)
                      • ver7601 Re: Lambda czy Fun... 07.11.08, 20:45
                        kika, a ktory spiworek kupujesz i gdzie?
                  • aleksandra1977 Re: Lambda czy Fun... 01.03.09, 10:37
                    Teutonia jest firma, ktora nie narzuca obowiazku kupowania akcesoriow tylko w
                    komplecie z wozkiem.
                    np.
                    www.malusin.pl/-c-23_143.html?filter_id=4&sort=2a&osCsid=38154587e4112b4a661d4622661d3e12
                    www.malusin.pl/-c-23_36.html?osCsid=8d9e4164dac5d5287f2b1434dc48ed99
                    Wszystkie akcesoria sa dostepne u polskiego dystrybutora. Jesli chodzi o wozki,
                    to termin oczekiwania na konkretny kolor wynosi ok. 5 tygodni.
    • kika27 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 07.11.08, 21:59
      Hewj jak kupuje ten

www.teutonia.pl/index.php?menu=2&wyp=spiworki
      Co prawda on jest letnio - wiosenny ale oglądałam go na żywo i nie jest taki
      cienki. Spodobał mi się i dlatego go kupuje w sklepie miki w Krakowie :)
      • annie123 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 10.11.08, 00:12
        Czesc,
        Ja mam ten:
        www.teutonia.pl/index.php?menu=2&wyp=allround&wyswietl=letniozimowy

Jest bardzo uniwersalny, wygodny i cieplutki. Polecam na każdą porę
        roku, bo jest odpinany warstwowo, czyli że można wozić dzidzię np. w
        nakładce do pasa albo w mumii, albo jak jest super mróz to w jednym
        a na to drugie. Każda warstwa jest na osobny suwak, więc można
        dowolnie konfigurować.
    • spa76 Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 01.03.09, 09:10
      miałam teutonię mistral s z 2006. lubiłam ja póki młody był lekki.
      potem te małe skętne kóła blokowały się na wszystkich
      nierównościach, ręczny niewygodny hamu;lec się zepsuł, ze względu na
      dużą różnicę w rozstawie kół przednich i tylnych nie było dla mnie
      dobrego podjazdu. przekłada rączka to kompletna bzdura bo ten wózek
      z duzymi tylnymi kołami z przodu jest niemozliwy do prowadzenia.

miał fajna gondolę, fajna budkę z moskitierą, łatwo się składał i
      mozna było montowac na nim maxi cosi.

teraz kupuje wózek dla drugiego i nie biorę tej marki pod uwagę.
      • rudasekk Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 21.04.09, 08:05
        Czyli Teutonia nie sprawdziła się, a jakie wózki bierzesz teraz pod uwagę?
        Pozdrawiam
    • rudasekk Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 21.04.09, 08:03
      Hej

Zastanawiam się nad zakupem właśnie wózka firmy Teutoni Fun Sport albo jak mąż
      stwierdził lepiej dołożyć i kupić mistrala S. Oglądałam wózki już kilka razy i
      mam kilka obaw, jak się sprawdzają małe kółka z przodu? czy w mistralu nie ma
      zbyt dużej różnicy między kółkami tylnimi a przednimi? Czy faktycznie
      przekładana rączka nic nic daje? I jeszcze pytanie o fotelik czy polecacie ich
      produkcji fotelik czy lepiej maxi cosi jednak? I dowiedziałam się od
      sprzedawców, że wózki nie są produkowane w Niemczech tylko w Polsce , fabryka
      jest pod Włocławkiem, stelaż i materiały wszystko już u Nas robią, cena jest
      dość wysoka więc trudna decyzja do podjęcia. Będę wdzięczna za Wasze opinie.
      Stwierdzam, że zakup wózka jest trudniejszy od zakupu samochodu. Pozdrawiam
      serdecznie.
      • gaska-pl Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.09.09, 14:46
        jeśli ktoś potrzebuje wózek lekki, super składający się, miejski -
        polecam wariant podwozia cosmo. Nie jest on idealny na offroad, ale
        po średnio wysokiej trawie pójdzie.
        Jedyne co denerwuje mnie w teutonii to ta kolorowa naklejka ma
        rączce, która starła sie u mnie po 4 miesiącach użytkowania.
        • kaskahh Re: Wózek Teutonia - jaka jest wasza opinia? 08.09.09, 23:04
          goska-pl

naklejke mozna osbie dopupic i nakleic na nowo;)

mnie denerwuje buuudka
          czasem bardzo nawet
          czytalam o niej wczesniej, ale teraz wiem, ze troche niedopracowana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka