Dodaj do ulubionych

implast bolder i volant 3

16.07.08, 18:49
hej, kto ma taki wozek? napiszcie cos o nich...plusy , minusy, czym
sie roznia?
Obserwuj wątek
    • teritom Re: implast bolder i volant 3 17.07.08, 10:11
      Posiadam BOLDERA4 z kolekcji 2007 i szczerze powiedziawszy teraz nie kupiła bym
      ponownie tego wózka. Kupując go zwracałam uwagę na cenę, wielkość gondoli,
      wygodę w prowadzeniu no i prezencję i te 4 cechy się sprawdziły. Przystępna,
      moim zdaniem, cena. Duża gondola, b. dobrze się prowadzi szczególnie po naszych
      polskich chodnikach :-) i leśnych dróżkach no i wg mnie wózek prezentuje sie
      całkiem nieźle :-). Dlaczego więc nie polecam zakupu? A to dlatego:
      1. Zimowa budka posiada okienko wentylacyjne, które nie jest zamykane i zimą
      przy wietrze po prostu wieje prosto na dziecko.
      2. Regulowane oparcie w gondoli - porażka - pierwszy poziom jest tak wysoko, że
      1-3 miesięczne niemowlę zsuwa się, a starsze (bardziej ruchliwe może wypaść)ja
      wcale nie używałam.
      3. Przykrycie gondoli na zimę jest tak wycięte, że wcale nie chroni przed wiatrem!!
      4. Spacerówka - moim zdanie powinna posiadać specjalną wkładkę dla niemowląt.W
      pozycji półleżącej mój 6-miesięczny synek zsuwał się co powodowało, że uciskały
      go pasy, nie umiał jeszcze siedzieć,a leżeć nie chciał. Spacerówka jest idealna
      dla dzieci siedzących i w pozycji, gdy jest rozłożona na płasko. Teraz mój syn
      ma 8 m-cy i mogę powiedzieć, że wózek jest dla niego idealny.
      5. Mały kosz na zakupy, ale to w moim przypadku nie ma znaczenia, bo po zakupy
      jeżdżę samochodem.
      6. Skrętne koła?? Ja, aby ruszyć blokadę potrzebuję młotka, może gdybym używała
      częściej system by się wyrobił? I szczerze powiedziawszy kiepsko się prowadzi
      mając odblokowane koła-wózek jedzie gdzie chce, a nie tam gdzie ja go kieruję.
      Czytałam, że Bolder3 Prowadzi się lepiej.
      7. Wielkość po złożeniu?? Koszmar!! Dla tych co mają combi albo jeszcze większy
      samochód ok. ale przy pojemności ok 500l złożony stelaż z gondolą zajmuje cały
      bagażnik, dodać muszę, że trzeba było wypinać również dwa koła co wcale nie jest
      takie proste!! Byłam zmuszona do zakupu mniejszej spacerówki.

Wybierając wózek czytałam wiele opinii na temat Bolderów i raczej nie spotkałam
      się z negatywną, dlatego zdecydowałam się na zakup, więc chyba jestem bardziej
      wymagająca.
      Mam nadzieję, że moja opinia pomoże w wyborze.
      Pozdrawiam młoda mama :-)
      • joko5 Re: implast bolder i volant 3 17.07.08, 15:32
        Mam Boldera3 New Line wcześniej jeździłam X-landerem XA.
        Bolder ma miękkie zawieszenie co jest ogromnym plusem, gdy wózek
        wpada w dziurę nie trzęsie tak maluchem w gondoli jak w X-landerze.
        Prowadzi się go fantastycznie, można zakręcać w miejscu jedną ręką,
        ale mam czasami uczucie jakby był niestabilny, z pewnością wózki
        czterokołowe są stabilniejsze, ale bolder czterokołowy to porażka,
        skrętna oś praktycznie się nie skręca. Niestety wózek ma mały koszyk
        na zakupy. Gondola nie ma uchwytu do wnoszenia po schodach tak jak
        np. X-lander. Po zdjęciu kółek składa się na płasko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka