marta2202 22.07.08, 12:23 Jak się sprawdza przy wózkach Teutonii? Czy nie depcze się po niej idąc? Od jakiego wieku dzieci na niej wozicie? Co z podjazdem na krawężnik i nierównościach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela-e22 Re: Dostawka Pick Up firmy Teutonia... 22.07.08, 13:34 Na dostawce jeździ mój trzylatek i uwielbia to, ja mniej ;) Trochę ciężej pcha się wózek z załadowaną dostawką , ale nie jest tak strasznie. Trzeba robic mniejsze kroki , bo (przynajmniej ja ) kopię ją od spodu czubkiem buta. Niższe krawężniki pokonuje bez problemu z obciążeniem, ze zjazdem nie ma żadnych trudności bez względu na wyskośc. Ona jest przymocowana do takiej kulki , dzięki czemu rusza i przekręca się we wszystkie strony ( boki, dół , góra). Nie można z nią cofac wózka, bo skręca, nie da się robic ostrych zakrętów bo ociera tylne koła, żeby zjechac lub wjechac na schody trzeba ją odpiąc ( bardzo łatwo), mieści się do kosza ( przynajmniej w Mistralu S). Ogólnie bardzo pomocna rzecz przy dwójce. Zeby ją zamontowac nie możesz miec hamulca nożnego , tylko ręczny , mocowany na rączce. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Dostawka Pick Up firmy Teutonia... 22.07.08, 15:21 > Zeby ją zamontowac nie możesz miec hamulca nożnego , tylko ręczny , > mocowany na rączce. Na stronie producenta jest coś innego napisane:) www.teutonia.pl/index.php?menu=2&wyp=dodatkowe&wyswietl=pickup Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Dostawka Pick Up firmy Teutonia... 22.07.08, 15:42 ????? Może im chodzi o taki hamulec jak jest przy rowerach ? Bo takie chyba też montują . Chodzi o to żeby środek tej osi był wolny, nie może byc tam hamulca . Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Dostawka Pick Up firmy Teutonia... 22.07.08, 15:51 Hm no nie wiem ja mam nożny chamulec i jest on po prawej stronie, zaraz przy prawym kole tak ze oś jest wolna. Tylko nie wiem czy dla 1.5-2 taka dostawka jest bezpieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Dostawka Pick Up firmy Teutonia... 22.07.08, 16:02 Skoro masz hamulec zamontowany z boku, to pewnie nie będzie problemu. Myślę ,że jest bezpieczna. Dziecko stoi między wózkiem a rączką, trzymając się jej . Musisz tylko uważac żeby trzymało nóżki na wyznaczonych polach, jeżeli stanie na boku, dostawka może się przechylic. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Prosze o wymiary pick up... 10.10.08, 16:32 jej długość od miejsca montowania do końca:) I jeśli to nie problem proszę o zdjęcie doczepionej dostawki do wózka i zgiętej rączki(chcę zobaczyć czy dostawka nie wystaje za rączkę). Mam nadzieje, że mnie zrozumiecie:) Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Prosze o wymiary pick up... 10.10.08, 18:54 Wyślę Ci zdjęcie , ale z innej mojej poczty , bo z tej nie umiem :/ Powymierzam później. Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Prosze o wymiary pick up... 10.10.08, 20:46 W środkowej częsci dostawka ma długosc ok. 37cm, od ośki jakieś 33cm. Jeżeli chcesz dopiero kupic , to ja będę ją sprzedawac . Kupuję Emmaljungę , a z tego co widziałam na zdjęciach , one mają szerokie ośki i pedał hamulca pośrodku. Mam na kołach piankowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Prosze o wymiary pick up... 10.10.08, 21:27 Dziękuję! A ile byś za swoją chciała? I w jakim jest stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Prosze o wymiary pick up... 12.10.08, 08:43 Chciałabym za nią 100zł , mam oryginalny karton, instrukcję i pasek do mocowania do wózka. Trochę widac na niej ślady używania, ale bardziej od mojego czyszczenia . Kółka w świetnym stanie. Potem wkleję zdjęcia, bo teraz jest problem z fotoforum. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Zdjęcia 12.10.08, 18:23 Czy te zdjęcia przedstawiają stan teraźniejszy? :) Podaj maila do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: Zdjęcia 12.10.08, 19:42 Były robione dzisiaj rano :) Pisz do mnie na chella@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś