Dodaj do ulubionych

czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS?

06.10.08, 13:30
Pytanie, jak w temacie. Bardzo podoba mi się ten wózeczek, na żywo
wygląda dużo lepiej niż w necie. Ma taką fajną miękką tapicerkę,
fajnie się rozkłada. Ciekawa jestem, jak się sprawuje w praktyce.
Wyczytalam kiedyś na forum, że ma niewygodne rączki, ale nic więcej.
Podoba mi się dużo bardziej niż maclareny, mam na myśli te 2008. Nie
wiem teraz, czy poczekać na maca 2009, czy zakupić sobie tę brykę.
Nowe maclareny będą miały wprawdzie piękne tapicerki, ale stelaż i
kółka chyba się nie zmienią?
Obserwuj wątek
    • mitosia Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 14.10.08, 09:28
      no i mi się tez podoba, ale nie mam gdzie Go obejrzeć na live :(
      • kornnella Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 14.10.08, 09:53
        A ja widziałam go na żywo i się zawiodłam. Do niewygodnych raczek można dołożyć
        całkiem plastikowy stelaż i niezbyt fajną tapicerke. Przyznam szczerze, że nie
        spodobał mi sie wogóle. Już model pop jest bardziej udany
        • zuzablu Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 14.10.08, 16:03
          Pisałam o tym wózku pare dni temu (tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=22462&w=85730995&a=85789299). Podoba mi się, nawet bardzo. To
          kwestia gustu czesto, to prawda - ktoś mi zarzucił, że się nie znam
          i że wózek jest brzydki.
          Żeby nie było tak bardzo subiektywnie, poszukałam w internecie tego
          wózka. Obejrzyj: www.silvercross.co.uk/dazzle.php
          Uwazam, że ładny jest. Szczególnie ten pomarańczowy.
          W Warszawie mozna sie przejść do Świata DZiecka. Ja tam byłam.
          Cos mi się wydaje, że tak będe szukać wózka i szukać, a w końcu taki
          czy inny model SilverCrossa i tak sobie kupię :-)
          No dobra, konkrety teraz:
          -stelaż wcale nie jest plastikowy, tylko z aluminium. Pewnie dlatego
          jest taki lekki. Wyczytałam, że waży 6,8kg. To mało, porównywałam z
          innymi. Nie wiem czy mozna kupić dobry wózek, który wazy mniej?
          Szukał ktoś?
          -nie rozumiem tego zarzutu, że rączki są niewygodne. Według mnie są
          ok. Woziłam po sklepie dziecko przyjaciółki.
          -Tapicerka tez mi sie podoba. Pomijam sprawe koloru - kwestia gustu.
          Sprawdzałam za to samą tapicerkę - jest gruba, miękka, dziecku
          powinno być wygodnie. Ja jestem szczególarz, zawsze sprawdzam
          wszystkie śrubki, ale jak ktos nie wierzy, niech sam "pomaca" :-)
          • tu_nia Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 20.11.08, 11:10
            ja uzytkuje taki wozek-kolor silver grey-od 3 miesiecy i jestem baaardzo
            zadowolona.lekki latwo skladalny super do auta i do wnoszenia razem z dzieckiem
            po schodach, wozek typowo miejski,nie do jazdy po weterpach.bardzo skretne
            kolka,fajne pasy bezpieczenstwa,i duzo miejsca w srodku, szerszy niz maclaren.
        • pawimi455 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 21.02.09, 03:29
          absolutna nieprawda, jestem posiadaczka Dazzle od kilku miesiecy, w
          stelazu nie ma grama plastiku, zrobiony jest z super lekkiego
          pomalowanego aluminium, tapicerka jest grubo podbijana i luksusowa,
          raczki niezlwykle ergonomiczne i wygodne, wozek dopracowany jest w
          kazdym najmniejszym detalu - drobne wzorki na stelazu, sposob
          wykonania, szycia i faktura tapicerki dodaje wizualnie orginalnosci
          i niezwyklego uroku. Kolory, z tym sie zgadzam to absolutnie kwestia
          gustu aczkolwiek moim zdaniem dazzle jest apetyczny :)
          • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 26.03.09, 11:20
            no wlasnie ja tez mam juz dazzla. i nie mam poczucia plastkowosci :)
            ładny, lekki i wygodny. Fajne jest to okienko w budce zapinane na
            magnesy - urocze. Nie wiem skad te uwgi o ogladaniu ja go dosc czesto
            widzialam..ale fakt faktem , że w Wawie.
    • monjan Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 20.11.08, 14:18
      na mnie tez lepsze wrazenie zrobil pop
      • uma_mama Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 23.11.08, 11:52
        Czy ten wózek rozkłada sie do spania?
        Czy POP rozkłada się do spania?
        • maaszymka Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 27.03.09, 10:01
          Zarówno Dazzle jak i Pop rozkładają sie do spania. Wózek na żywo- przynajmniej na mnie zróbił duzo lepsze wrażenie niez na zdjęciach. Tylko dla mojego szkraba za wąski :/
          • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 12:32
            A CZY dazzle i POP mają regulowany podnóżek? Ztego co widzę w opisach to nie,
            ale wolę się upewnić.
            • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 14:59
              Oglądałam zdjęcia użytkowniczek na fotoforum i widzę, że jednak podnóżek się
              rozkłada.
              Ale mam inne pytanie: czy można dokupić do niego pałąk? choćby nieoryginalny?
              I czy ten wózek będzie się nadawał dla dziecka 7-miesięcznego?
              • pawimi455 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 18:46
                tak, podnozek sie rozklada do tego ma taka fajna regulacje :)palaka
                raczej sie nie da dokupic - nie bardzo wyobrazam sobie po jego
                konstrukcji mozliwosc przyczepienia palaka i moim zdaniem to nie
                jest wozek dla 7 mc dziecka ale starszego, takiego prawie roczniaka
                i wzwyz.
                • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 21:16
                  Dzięki!
                  A czy ktoś wie gdzie taki wózek można zobaczyć w Krakowie? W Entliczku w ogóle
                  nie mają Silver Cross, zastanawiam się gdzie jeszcze mogą go sprzedawać...
              • maaszymka Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 21:37
                Do Pop-a można dokupić pałak do dazzla nie wiem, ale raczej nie.
                • pawimi455 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 31.03.09, 22:00
                  bo Pop ma raczej klasyczna konstrukcje a Dazzle jest inny niz
                  pospolite parasolki, kiedys szukalam akcesoriow na europejskich
                  stronach i nie znalazlam palaka:(
                  • anka481 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 11:56
                    a co to jest ten palak? przepraszam za niewiedze :)
                    • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 14:03
                      Pałąk to ta "barierka" :-)

Interesuje mnie jeszcze średnica kółek, nigdzie nie jest napisane ile mają.
                      Sprzedawca z allegro mówi, że ma zapakowane i nie może zmierzyć...

Czy ktoś wie, gdzie można zobaczyć te wózki w KRAKOWIE??
                      • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 17:41
                        Nie wiem gzdie można zobaczyc w Krakowie. Ale mam Dazzla i mogę wszystko Ci
                        zmierzyc sama średnica kółek czy coś jeszcze?

• dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 21:28
                          Dzięki:) Nie, tylko kółka mnie interesują, resztę wymiarów znam...chociaż jak
                          jesteś tak dobra, to jeszcze wysokość całkowita, czyli do rączek:)
                          Kurczę nie mam go gdzie obejrzeć a trochę się boję kupować w ciemno... Czy te
                          kółka się sprawdzają na nierównej powierzchni czy tylko po kostce brukowej? ;-)
                          Bardzo są delikatne? niszczą się?
                          Masz pałąk do tego wózka?
                          Pozdrawiam!
                          • pawimi455 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 23:10
                            kolka prowadza sie rewelacyjnie, wcale sie nie niszcza - wystarczy
                            zwyczajna okresowa pielegnacja, nie turkocza tez tak jak w
                            maclarenach, rozmawialam dzis z producentem i palaku nie da sie
                            zainstalowac - tak jak myslalam zreszta po kilkumiesiecznym
                            uzytkowaniu tego wozka.
                          • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 23:31
                            14cm kółka, 102cm do dolnej czesci raczki. mam zdjecia w galerii, żebyś
                            wiedziała, od którego punktu mierzyłam. A kółka faktycznie lepsze niż
                            plasticowe, bo ten element jest jakby gumowany... no nie wiem jak to ując, ale
                            plasticowe to to nie jest. Jeżdzę nim w mieście wszędzie i jeszcze nie utknelam
                            nigdzie :) pałąka nie mam. Kółka nie niszcza się jakos szczególnie.
                            • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 23:49
                              link
                              fotoforum.gazeta.pl/5,2,ananim.html
                            • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 01.04.09, 23:57
                              Dzięki wielkie Ananim! (Tobie Pawimi455 też :)
                              Obejrzałam zdjęcia, teraz wiem już wszystko :)
                              Pozostaje mi tylko podjąć decyzję - Dazzle czy Mac XT.....?
                              Jak dla mnie Dazzle ma jedną wadę - brak tego pałąka...:-/ Dziecko mam małe więc
                              przydałby się... No coż, będę myśleć!
                              Dzięki dziewczyny jeszcze raz!!! Pozdrawiam!
                              Wózki macie PIĘKNEEE :)
                              • pawimi455 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 02.04.09, 00:09
                                dziekujemy :)
                                tutaj moj dazzle...

fotoforum.gazeta.pl/a/29139.html
                                fotoforum.gazeta.pl/a/29150.html
                                • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 02.04.09, 10:58
                                  Widziałam, widziałam, śliczny wózek i śliczny dzidziuś :)

Znalazłam na allegro, jakby ktoś był zainteresowany kolorem pomarańczowym :)

allegro.pl/item597081612_silver_cross_dazzle.html
                                  • dorianne KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 04.04.09, 21:27
                                    Ale to jest cudo! Pięęękny wózek! A prowadzi się leciutko jak piórko! Jestem
                                    zachwycona :)
                                    Dzięki Ananim za namiary na sklep, właśnie tam go kupiłam :)
                                    A z pałąkiem coś wymyślę! Jak nic żywcem nie będzie pasować to mąż powiedział,
                                    że... jakoś zrobimy ten pałąk ;-))
                                    Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe posiadaczki Dazzle :-)
                                    • maaszymka Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 04.04.09, 21:51
                                      O to jak już uda sie zrobić pałąk to daj znać. Zastanawiam się czy coś takiego by nie pasowało www.allegro.pl/item600043629_barierka_palak_uniwersalny_do_wozka.html
                                      Wózek jest faktycznie śliczny, tylko ten brak pałąka mnie przeraża :/
                                      • larsana Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 04.04.09, 22:02
                                        Chyba nie będzie pasowało, to jest zaczep na okrągłą rurkę, a nie
                                        na "kanciastą".
                                        Mam ten sam kłopot z Maclarenem Major też ma takie kanciaste rurki,
                                        nic nie pasuje i nie robią do niego oryginalnych pałąków.
                                        • maaszymka Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 04.04.09, 22:29
                                          A jakby tak założyć na rurke jakiś kawałek okrągłej, nie wiem może by coś gumowego- jakiś kawałek weża od pralki albo co. Moze wtedy by sie jakoś dało. Kurcze kombinuje bo bardzo mi sie podoba, ale bez pałąka to sie boje :/ Tez wymyslili wózek bez pałąka phiii
                                          • pawimi455 Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 05.04.09, 18:14
                                            a powiedzcie mi laski co wy z tymi....palakami??? bo to dla mnie
                                            nowosc, przyznaje...u nas czesto nawet jak wozek palak ma (np. taki
                                            bugaboo czy quinny buzz) to matki celowo te palaki odpinaja i nie
                                            uzywaja :) co innego tacki jak w graco czy w peg perego ale palaki
                                            sa raczej bezuzyteczne...hmmm, dlatego pytam, o co chodzi z tymi
                                            palakami?????:)))))
                                            • maaszymka Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 05.04.09, 20:55
                                              A bo my po prostu libimy pałaki :P
                                              A tak na serio to ja nie wyobrażam sobie wózka bez. Mój smyk lubi sobie wisieć na wózku i patrzeć jak sie kółka kręcą, zanim mi niespodziewanie wylezie z wózka to musi poknać pałąk, a że troche to dłużej trwa to zawsze zdąże go złapać, czasem lubi sobie leżec i trzymać nogi na pałąku. U nas pasy za to sa zbyteczne bo bardzo rzadko uzywamy- jak ma luzniejsze to sie zaraz uwolni, jak ma ciasno to sie drze, że sie ruszać nie moze. No i w takim przypadku pałąk the best :)
                                              Bez pałąka to moze 2 -2,5 letnie dziecko bym próbowała, ale mój za mały jeszcze ;) A jak dorośnie to mi sie pewnie do żadnego wózka nie zmieści :/
                                              • dorianne pierwsze wrażenia :-) 05.04.09, 21:26
                                                Teraz w sumie dochodzę do wniosku (po pierwszym spacerze:) że na razie pałąk nie
                                                jest mi pilnie potrzebny, bo i tak małego w pasach muszę zapiąć (ma 6,5 mies).
                                                Ale jak będzie większy (ponad rok) to już w ogóle nie musiałabym go zapinać
                                                pasami (tak robiłam ze starszym synem) i wtedy pałąk musi być.
                                                Jak wymyślę jakis patent z tym pałąkiem do Dazzle'a to dam znać :)

Wrażenia po pierwszym spacerze:)
                                                plusy:
                                                - super lekko się prowadzi, można spokojnie pchać jedną ręką (mały waży 8 kilo z
                                                hakiem), wózek po prostu płynie nie jedzie!
                                                - fajna regulacja podnóżka, 3 pozycje: w dole, na prosto i podniesiony do góry
                                                (przy takim małym berbeciu jak mój bardzo przydatne, bo dodatkowo zabezpiecza
                                                dziecko przed zsuwaniem się)
                                                - rozkłada się na płasko i dziecko jest dobrze osłonięte przez zabudowane boki
                                                - wygodne składanie, blokada na "klik" i fajna rączka do trzymania wózka jak
                                                jest złożony
                                                - dopracowane szczegóły typu: możliwość odsłonięcia boczków budki żeby było
                                                przewiewnie, okienka w budce zamykane na magnesiki
                                                - fajny, przyjemny w dotyku materiał
                                                - wózek leciutki (aluminiowy stelaż)
                                                - folia p/deszczowa w komplecie
                                                - całość bardzo ergonomiczna w obsłudze (regulacja podnóżka i oparcia, blokada
                                                kół, hamulce, składanie wózka, składanie i rozkładanie budki...itp)

minusy:
                                                - jak wózek jest złożony niestety budka brudzi się od kół:( przy takim jasnym
                                                kolorze jaki wybrałam (szary) jest to bardzo widoczne, jedyny sposób to chyba
                                                wkładać coś między budkę a koła, żeby się nie brudziła...
                                                - mały kosz (co mnie akurat nie przeszkadza)
                                                - mogłaby być bardziej rozbudowana ta budka, brakuje tej folii przeźroczystej,
                                                przyciemnianej z przodu p/słońcu (ale to drobiazg)
                                                - no i brak tego osławionego pałąka....;)

Generalnie dla mnie duuuużo więcej plusów niż minusów i jak na razie jestem
                                                baaaardzo zadowolona z zakupu! :-)
                                                • ananim Re: pierwsze wrażenia :-) 05.04.09, 22:35
                                                  fajnie, że Ci się podoba :) ja zaliczam pierwsze podróże z parasolką i
                                                  podmiejskimi drogami :) a ze smiesznych rzeczy mnie rozczula na budce otworek
                                                  zapinany na magnesy. ale to taki moj prywatny plus :D
                                                  • pawimi455 Re: pierwsze wrażenia :-) 07.04.09, 05:08
                                                    no to juz wszystko wiem :)))) u nas jest obowiazek! zapinania
                                                    dziecka w pasy nawet jak mialoby 10 lat :))))) wiec palaki sa
                                                    zbyteczne.....bo nie spelniaja ochronnej roli skoro sa pasy.
                                                • darhoryd Re: pierwsze wrażenia :-) 08.04.09, 11:15
                                                  Co do brudzenia budki od kółek, to polecam przed złożeniem
                                                  zablokowanie przednich kółek ... sprawdzone działa.

Ktoś, napisał że kółka są z plastiku, kółka w Dazzle zrobione sa z
                                                  pianki. Polecam też regularne czyszczenie wózka, piasek i brud,
                                                  powoduję, że wózek zaczyna delikatnie popiskiwać.
                                                  Polecam kupić w zestawie z torbą i parasolką. Torba rewelacyjnie
                                                  rozwiązania, z przewijakiem, duża i pojemna, niestety tylko w
                                                  jasnych kolorach. Do tego parasolka to gigant, np. w porównaniu z
                                                  Mutsy.
                                                  Co do pałąka, to nasz synek w spacerówce Mutsy pałąka używał do
                                                  opierania stópek :). Teraz po prostu go zapinamy, a i tak generalnie
                                                  odkąd zaczął chodzić to wózek tylko używamy do spania na spacerach.

Pozdr
                                    • kosala81 Re: KUPIŁAM DAZZLE'A !!! 11.05.09, 22:23
                                      witam
                                      zdradzcie gdzie mozna kupic to cudo i czy ktos uzywal go z wkladem dla
                                      noworodka? :))
    • misior_biorn Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 22.04.09, 16:32
      Też zastanawiam się nad zakupem tego wózka, z tym, że chcę go kupić razem z
      nosidłem, żeby już nie kupować wózka gondolowego.
      Narazie oglądałam sam wózek, bez nosidła, w sklepie. Wygląda super estetycznie
      (wykonanie detali itp) i prowadzi się też chyba dobrze...

Czy ktoś z was może jeszcze używał wózka z nosidłem? Sprawdza się dla niemowlaka?

Poza tym dla zainteresowanych - znalazłam fajny filmik przedstawiający ten wózek
      www.youtube.com/watch?v=KzBXO1-CEfU
      • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 23.04.09, 13:02
        używał. Przydatne szczególnie jak sie nie ma windy(albo reperują ja 3
        miesiące!), bo jest lekki. :) a filmiki są fajne.
        • misior_biorn Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 27.04.09, 16:20
          Dzięki za odpowiedź ananim.
          Chyba się na takie rozwiązanie zdecyduję :)
      • mesiopota Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 22.06.09, 21:49
        Witam,
        nosidełko do tego wózka jest super. Dobrze amortyzuje wstrząsy w czasie jazdy
        wózkiem, można go uzywac jako lozeczka (wg instrukcji), jest bardzo miekko i
        estetycznie wyscielane, a co najwazniejsze lekkie. bardzo wygodnie sie je nosi.
        ja smigalam z nosidlem w jednej rece, w drugiej wozio z 3 pietra:)
        problemem dla mnie jest to, ze corka jest bardzo dluga. teoretycznie nosidlo
        powinno nam starczyc do 9 miesiaca, a ... skonczylo sie na 4 miesiacu:( i teraz
        probuje sprzedac caly zestaw. bo na sam wozek bez nosidla to coreczka jest za mala:(
    • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 08:43
      Witam serdecznie,nie wiem, czy ktoś jeszcze tutaj zagląda, ale może...
      Dziewczyny, czy mogłybyście napisać jak spisuje się Silver Cross podczas
      użytkowania? Bardzo proszę. Kupiłam ten wózeczek, bo byłam nim zauroczona i po
      dwóch dniach zablokował się hamulec! Czy Wam też coś podobnego się zdarzyło?
      Jestem trochę podłamana, bo nie wiem, co robić-oddać wózek i kupić innej firmy
      (np.Maclaren), czy zaryzykować jeszcze raz. Zajrzałam na forum angielskie i
      opinie nie są raczej pozytywne...Co Wy sądzicie? Proszę o pomoc!
      • xaga Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 09:01
        KOleżance mojej tez się zepsuł hamulec po tygodniu używaniu.
        Aktualnie jest w reklamacji.
        • jasminee Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 09:17
          Mnie też zepsuł się hamulec, wózek był raptem na kilku spacerach :(
          Gdzie kupowałyście swoje wózki, nie macie problemów z reklamacją?
          Muszę recznie odblokowywać hamulec, bo nogą nie da rady - zacina
          się :(
          • xaga Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 09:22
            Dokładnie to sami robiło się mojej koleżance, kupowała we Wrocławiu
            w askocie, do reklamacji przyjęli, ale jeszcze nie oddali go.
            • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 09:52
              Ja kupowałam przez internet w Warszawie i firma zgodziła się oddać pieniądze
              albo wymienić na nowy wózek. Wybrałam to pierwsze ale strasznie mi żal tego wózka
              • jasminee Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 10:13
                Ja tez przez net w 90n...napisałam maila. Szkoda, bo wózek miał byc
                prezentem na roczek synka - na 20go maja, a tu pewnie bedzie w
                reklamacji. Ale zła jestem!!!
                • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 10:55
                  masz 14 dni na rozwiązanie umowy kupna-sprzedaży. Można zwrócić zakupiony towar
                  w tym terminie - w razie problemów kontaktuj się z rzecznikiem praw konsumenta
                  • jasminee Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 11:13
                    tyle, ze jak kupowałam miesiąc temu...ale nie jeździłam za dużo, bo
                    na spacery mam wozek z pompowanymi kołami, a ten jest jak muszę
                    gdziesz jechac autobusem i potrzebuje cos małego i lekkiego

odpisali mi ze sklepu
                    Przeprowadziłem właśnie rozmowę z importerem.
                    Najprostszym sposobem na rozblokowanie wózka jest użycie preparatu
                    do
                    smarowania z rurką, np. CX-80 lub podobny.
                    Przesmarować mechanizm dokładnie preparatem, rozruszać; powtórzyć
                    czynność kilka razy i hamulec powinien wtedy się rozblokować.
                    Wskazane jest też okresowe smarowanie mechanizmu.

Jeżeli mimo tego będzie Pani miała jeszcze jakieś problemy prosimy o
                    kontakt.
                    Nasi konsultanci postarają się Pani pomóc.
                    • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 11:30
                      szkoda tylko, że sami tego nie smarują i nie informują o tym przy sprzedaży... I
                      co tam smarować, kiedy tam jest jedna śrubka.
                      W poniedziałek zadzwonię do Warszawy i zapytam czemu się to blokuje, bo
                      powiedzieli mi, że dużo wózków sprzedali i że jestem pierwszą osobą, która ma
                      taki problem. A tu się okazuje, że to nie tak. Na angielskim forum też ktoś
                      napisał, że hamulec się zablokował bardzo szybko. Już myślałam, że mam takiego
                      pecha!
                      Może trzeba napisać bezpośrednio do producenta o tym problemie...
                      • dorianne Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 11:56
                        Hmm.... No to witam w klubie... U mnie też hamulec się zablokował, raz, na samym
                        początku użytkowania, nie sorry, dwa razy. I to tak że faktycznie ciężko go było
                        odblokować. Ale potem już działał więc na razie sprawę zostawiłam.
                        Poza tym blokada kół - w jednym kółku działa super i leciutko się uruchamia a w
                        drugim niestety ciężko...
                        Tak poza tym wózeczek jest super, szkoda że ma taką wadę, bo jak widać to chyba
                        wada seryjna...
                        No cóż, spróbuję posmarować, szkoda mi go oddawać :(
                        • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 12:49
                          mnie się też dwa razy zablokował-wózek miałam 3 dni i 2 razy byłyśmy na
                          spacerku.Za pierwszym razem odblokowałam najpierw jedno,potem drugie kółko przy
                          użyciu nadprzyrodzonej jakiejś siły, a za drugim razem już się nawet mojemu
                          mężowi nie udało...I pojechał wózek do Warszawy. Początkowo chcieliśmy wymienić
                          na nowy ale widzę, że nie ma co. Szkoda, bo bardzo przypadł nam wszystkim do
                          gustu-przede wszystkim naszej córci, która go przytulała co chwilę...
                        • aknairam4 Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 15.05.09, 12:51
                          dzięki dorianne za odpowiedź-byłam ciekawa jak u Ciebie się spisuje
                        • ananim Re: czy ktoś użytkuje DAZZLE SILVER CROSS? 16.05.09, 17:19
                          rany... mnie sie nic nie dzieje... ale troszke mne wystraszylyscie. Z drugiej
                          strony może racja, że to jakiś seryjny feler. A nie myslalas zeby do nich
                          napisac? moze cos z tym zrobia?
                          • pawimi455 silver cross dazzle problem i reklamacja? 06.06.09, 23:53
                            hmmm, to ciekawe dziewczyny, moze faktycznie jakas wada seryjna wam
                            sie przytrafila , szczerze mam ten wozeczek od grudnia czyli
                            uzywalam go zima podczas grubych sniegow bez najmniejszego
                            rozczulania sie na nim i wszystko w nim dziala jak nalezy! Ani razu
                            nie przypominam sobie zeby sie zacial! Ciekawa jestem jak
                            rozwiazalyscie ten problem ...
                            • jasminee Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 08.06.09, 10:12
                              Odesłalam na ich koszt, naprawili i już działa :) Nie chciałam
                              wymieniac, bo zbyt fajny ten wózeczek
                              • bea_0791 Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 15.06.09, 16:02
                                Ten sam problem hamulec po 2 dniach.Dałam do reklamacji przez sklep
                                Pati i Maks wózek przyjechał po 5 dniach uradowana że jest już na
                                miejscu piekny dezzle.Wyslalam moja mame po odebranie wózka.Jak
                                oglądnełam w domu co z nim zrobili to myslala ze mnie trafi.Koła
                                ponacinane oponki napa od budki obdarta farba budka poplamiona 2
                                małe plamki od smaru.Porysowany stelarz a nawet koła były brudne od
                                smaru.Zadzwoniłam do Warszawy przedstawilam sprawe.Pani z ktora
                                rozmawiałm prosila zebym przeslala wozek spowrotem na ich koszt
                                odeslala.Wozek doszedl Pani stwierdzila że przesadzam z plamkami
                                mozna sprać.Pytam sie co z napą odrapaną i porysowanym stelarzem nie
                                umiała odp.Miał być dzisiaj dazzle tak Pani z firmy godex centrum
                                powiedziala.Napisalam żadanie nowy wózek.Czekam dam znać jak
                                przyjdzie.Ktoś miał jeszcze taki problem jak ja?
                                • bea_0791 Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 18.06.09, 22:13
                                  Dzisiaj dotarł nowy wozek :-) jest fajny niechciałam rezygnować z
                                  dazzle.Firma Godex w zalatwianiu reklamaci ok.
                                  • jasminee Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 18.06.09, 22:32
                                    Ja drugi raz reklamuje. Raz się zaciął hamulec.Odesłałam do Godexu -
                                    niby nasmarowali, ale wielkiego efektu to nie dało. Ale pomyślałam,
                                    że może się poprawi, jak troche poużywam. Po dwóch spacerach po
                                    centrum handlowym jest tak samo i jeszcze na dodatek zacina sie
                                    mechanizm blokujący przednie koło!!!! Mam nadzieję, że w końcu
                                    oddadzą kase, bo chcę mieć wózek w domu, a nie ciągle w reklamacji
                                    • bea_0791 Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 25.06.09, 11:23
                                      Ja proponuje zadzwonic do Godexu.Jak można dlugo czekac na reklamacje
                                      • jasminee Re: silver cross dazzle problem i reklamacja? 25.06.09, 19:09
                                        Wózek wrócił z reklamacji - hamulec działa jak trzeba - można go
                                        włączyć/wyłączyć jednym paluszkiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka