Dodaj do ulubionych

Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa...

22.10.08, 16:17
Jak myślicie będę zadowolona?
Teraz są takie atrakcyjne ceny na questa, kuszą okropnie.
I jeszcze ta prognoza podniesienia cen przez firmę Maclaren,
sprawdzi się?
I jak to będzie z kolorami w 2009r? Będą takie jak w 2008r. i do
kolekcji 2009 dodadzą tylko te z brązem? Kto sie orientuje:)
Obserwuj wątek
    • marta2202 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 17:13
      up...
    • koma.edziecko Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 17:26
      Marta w ogóle się nie zastanawiaj, ja bym kupiła model tegoroczny skoro nowe
      maja zdrożeć.
      Caddy jest fajny ale Quest to zupełnie inna klasa wózków, nawet z trzylatkiem
      jeździ sam a caddy niekoniecznie ;-)
    • mamami Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 19:23
      Będziesz zadowolona :0
      Za zamienilam caddy na volo...i to był chyba moj najlepszy pomysł wózkowy :)))
      • marta2202 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 19:49
        Budujące są Wasze wypowiedzi, dziękuję:)
        Ja muszę zmienić na Questa bo powiem szczerze brakuje mi
        rozkładanego oparcia do drzemki, a i następne dziecię będzie z wózka
        korzystło.
        A jak myślicie kolor czekoladowo niebieski moze być też dla
        dziewczynki?
        Proszę o więcej wypowiedzi:)
        • annya11 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 22:01
          Moim zdaniem jak najbardziej!!! Sama rozważam zakup questa - szkoda
          tylko że moja ma już 2 lata i 8 miesięcy:(
          • magda79pn Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 23.10.08, 23:49
            jak zamienisz chicco na maclarena to poczujesz że żyjesz :) mi się okropnie źle
            jeździło caddy, już dużo lepszy był delti mouse którego bardzo dobrze wspominam
            pewnie za cenę (za 100zł był to wspaniały wózek)
            Mój triumph jest bardziej brązowy a mniej niebieski od questa a szwagrowi się
            bardzo spodobał i powiedział że kupiłby go dla córki :)))
            • marsupilami25 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 07.11.08, 08:16
              magda79pn dobrze mowi. W sklepie przesadzilam syna z Chicco do Questa - jednym slowem: ULGA ! Z moim rozwalonym kregoslupem, jedna reka odstawilam wozek na gorna polke ;-). Gdyby nie to, ze wkrotce zamowie Buggstera (czerwonego), nie zastanawialabym sie ani chwili. Czekoladowo niebieski jest sliczny, moze byc dla dziewczynki.
    • marriposa Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 24.10.08, 13:28
      Nawet sie nie zastanawiaj, zamieniaj!
      A co do kolorków to jak dla mnie ten szaro-różowy jest ładny dla dziewczynki,
      osobiście nie lubie różowych kolorków ale w zestawieniu z ta szarością jest
      akurat super :). A i rzecz jasna cudeńko bed of roses, jakbym miała dziewczynke
      dawno byłby mój :)))
      • marta2202 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 24.10.08, 14:13
        No tak tylko ja myślę przyszłościowo, nastepny ma być chłopiec już w
        listopadzie:)
        • lilka0408 Ja dokładnie tak zrobiłam :) 24.10.08, 14:45
          sprzedałam caddy, kupiłam questa i poczułam ogromną różnicę -
          oczywiście na plus dla maclarena :) zamieniaj więc jak najszybciej :)
          • marta2202 Re: Ja dokładnie tak zrobiłam :) 24.10.08, 19:34
            A miał według Ciebie Caddy coś lepszego niż Quest?
            Czy Quest blokuje się sam po złozeniu, a nie tak jak caddy?
            I jeszcze mam pytanie o koła czy w Quest są one plastikowe czy z
            jakiejś masy porządnej? Bo jak wezmę koła Caddy do ręki to ono takie
            miękkie, a Quest'a wydają mi sie plastikowe, ale wózka na zywo nie
            widziałam.

Jeszcze tłumaczę sobie ze Quest będzie "cieplejszy" na zimę niż
            Caddy:) Jejku mam nadzieję że sie nie zawiodę jak w końcu kupię.
            • koma.edziecko Re: Ja dokładnie tak zrobiłam :) 25.10.08, 08:11
              quest się sam blokuje, jest dużo krótszy niż caddy po złożeniu.
              Ma dużo wygodniejsze wyższe rączki.
              Caddy się nie wywraca pusty jak powiesisz coś na rączkach a Mac się wywali.
              Koła są z pianki ale głośniejsze niż w caddy, quest nie ma amortyzacji ale i tak
              super jeździ.
              Budkę w queście można pochylić do przodu.
              • marta2202 ech....głośność Questa 25.10.08, 13:49
                Koma zmartwiłaś mnie tymi kołami:(
                A powiedzcie czy stelaż słychać podczas jazdy? Chodzi mi głównie o
                ten tył wózka na wysokości kosza gdzie jest dużo rurek (nie wiem czy
                zrozumiecie). Jakiś stukot, klekot, piszczenie, ocieraznie?
                • koma.edziecko Re: ech....głośność Questa 25.10.08, 13:54
                  Stelaż w queście jest zwarty, cichy, nic nie piszczy i nie stuka
                  \Zdarza się ze koła piszczą ale silikon załatwia sprawę.
                  Koła są głośniejsze, ale bez przesady nie takie jak w Techno ;-)
                  w caddy bezszelestne w zasadzie.
                  • pinik Re: ech....głośność Questa 25.10.08, 23:29
                    Zamien sobie caddy na questa! Nie powinnas byc zawiedziona.

Quest nie terkocze az tak jak techno. Ja przez to techno b. nie
                    lubie, a quest mi nie przeszkadza swoja "glosnoscia".

Questa sie latwiej prowadzi niz caddy (im dziecko ciezsze tym caddy
                    ciezsze do prowadzenia).

Ja swojego caddy juz dosc dawno sprzedalam, a questy mam od chyba
                    juz 4 lat.
                    • marta2202 Pinik 26.10.08, 14:59
                      mam do Ciebie pytanie jako że oglądałaś(jeśli się nie mylę) kolorki
                      nowej kolekcji odpowiedz na to pytanie:)
                      Jak to będzie z kolorami w 2009r? Będą takie jak w 2008r. i do
                      kolekcji 2009 dodadzą tylko te z brązem? Chodzi mi o kolory Questów
                      Sport.
                      Będzie coś innego w stelażu, siedzisku w nowej kolekcji?
                      • pinik Re: Pinik 26.10.08, 15:13
                        Wiesz co, wogole sie questom nie przygladalam, bo szlam tam z calym
                        dzialem, bylam mocno przeziebiona i wogole mialam dosc, a jak sie z
                        dzialem rozstalam, to musialam pedzic do domu, bo godzine pozniej
                        przychodzily do nas 33 osoby na urodziny mojego meza. Tak, ze sobie
                        za duzo poogladac nie moglam.

Mnie sie zaden z nowych questow nie spodobal. O wiele bardziej
                        podoba mi sie ten czekoladowo-niebieski z 2008. Kup go jak masz miec
                        jeszcze chlopca! Dla obu plci jest sliczny!

A ceny 2009 to juz zupelnie inna sprawa. Powariowali z tymi
                        podwyzkami!

Ja bym kupowala szybko 2008, poki jeszcze sa!
                        • marta2202 Re: Pinik 26.10.08, 15:17
                          Wielkie dzieki!
                          Jak kupię to się pochwalę:)
                          • marta2202 Jeszcze o oparciu:) 27.10.08, 12:40
                            Czy Quest rozkłąda sie bardziej niż caddy do drzemki, czy jest to
                            minimalne odchylenie, w zasadzie nie widać róznicy miedzy tymi
                            odchyleniami?
                            I czy Quest po rozłożeniu oparcia daje taką pozycje jak w foteliku
                            samochodowym tym do 13kg?

• koma.edziecko Re: Jeszcze o oparciu:) 27.10.08, 12:58
                              Quest rozkłada się sporo więcej niż caddy, tak z dwa razy tyle.Zaraz poszukam
                              moze mam jakieś zdjęcie porównawcze.
                            • koma.edziecko Re: Jeszcze o oparciu:) 27.10.08, 13:00
                              fotoforum.gazeta.pl/3,0,1164073,2,23.html
                            • koma.edziecko Re: Jeszcze o oparciu:) 27.10.08, 13:01
                              Oparcie w pozycji siedzącej jest bardziej pionowe w queście
                              • marta2202 :(((((( 28.10.08, 18:22
                                Chyba nici z mojego Questa brown blue. Rozmawiałam z Panią mailowo
                                uzgodniłam co do ceny, ale że nigdy przez net nie kupowałm to miłam
                                masę pytań na co babeczka mi wczoraj odpisała ze dostali zamówienie
                                na wózki do sklepu i już tych kolorków nie ma! Załamka, czuję sie
                                oszukana.

Dziękuję Dziewczyny jeszcze raz za pomoc!
                                • marta2202 MAM QUESTA!!! :) 06.11.08, 16:06
                                  Przyszedł dzisiaj i jest faktycznie super! Ma wszystko czego
                                  potrzeba:) Oparcie odchylane naprawdę sporo dziecko może sie
                                  spokojnie zdrzemnąć, buda spora.
                                  Jest faktycznie cięższy niż caddy, ale też porządniejszy, wydaje się
                                  mocniejszy. Pas do noszenia super sprawa.
                                  Dziekuję dziewczyny za pomoc!
                                  A tu kilka fotek z moją córcią:)
                                  "fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qe/ff/12hg/uJVNHYqvqaE21JGuEB.jpg
                                  "
                                  "fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qe/ff/12hg/bOWuEbVo4vdTbSbxPB.jpg
                                  "
                                  "fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qe/ff/12hg/3JRB8qVv2mhBKzHPGB.jpg
                                  "
                                  Pozdrawiam.
                                  • pinik Re: MAM QUESTA!!! :) 06.11.08, 16:19
                                    Oooo, Marta!!! Ciesze sie, ze w koncu dostalas ten kolorek, co
                                    chcialas! Sliczny on jest!

Moze quest jest troszke ciezszy od caddy, ale tez o wiele
                                    wytrzymalszy i praktyczniejszy. W tym wozku to dziecko sie naprawde
                                    moze wyspac, budka normalna jest, koszyk...

Twoja coreczka jest przepiekna! Uwielbiam niebieskookie dzieci i to
                                    jeszcze z loczkami! No cudo! Za aniolka na Swieta moglaby robic!
                                    • marta2202 Re: MAM QUESTA!!! :) 06.11.08, 18:13
                                      Córka ma 1.5 roku. Ale jest drobna wzrost 80cm, waga ok 10kg:)
                                      Dziękuję za miłe słowa.
                                      • anjul75 Re: MAM QUESTA!!! :) 07.11.08, 08:38
                                        Marto,
                                        I gdzie w końcu udało Ci się go kupić?Również przymierzam się do
                                        kupna Questa...tylko nie mogę się zdecydować brązowo-niebieski czy
                                        bed of roses...Pozdrawiam,Ania
                                        • marta2202 Re: MAM QUESTA!!! :) 08.11.08, 12:37
                                          zrobiłam tak jak poradziła mi Magda79 napisąłam do sprzedawców z
                                          allegro i kupiłam Questa za 515pln z przesyłka za pobraniem:)
                                          Na allegro mozna dostać trochę taniej ale już trudno. Mam ale nie
                                          mogę się nim nacieszyć bo ciaża daje mi się we znaki:(
    • mamakaj11 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 06.11.08, 17:15
      do Marty 2202 Sliczna corka a powiedz ile Twoja pociecha ma
      miesiecy?,widac ze wygodnie jej w Quescie
      • cytrusowa999 Re: Chcę zamienić Chicco Caddy na Questa... 08.11.08, 13:25
        Też kupiłam questa, ja na tej aukcji, pomarańczowo szary, juz go
        mam i tez jest piekny! ale brazowy tez ladny:) dziewczynka śliczna:)
        500 z przesyłką:
        www.allegro.pl/item470060164_hb_spacerowka_maclaren_quest_mod_sport_kolory_w_wa.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka