Dodaj do ulubionych

spacerówka Emmaljunga Smart

30.11.08, 18:44
Witam,
na temat gondoli zebrałam już sporo informacji, ale nic na temat spacerówki.
Jak Wam się korzysta z Emmy przy starszej dzidzi ?? Jesteście zadowolone ze
spacerówki ??
Wiedziałam na żywo, czytałam sporo co ma a czego nie, ale nie mogę się
ostatecznie zdecydować.
Dziękuję za opinie!!
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: spacerówka Emmaljunga Smart 04.12.08, 23:41

Kupiłam Emmę dla drugiego dziecka jak się jeszcze nie urodziło i - jak to z
      nowym nabytkiem - od razu chciałam wypróbować więc trochę powoziłam nim starsza
      córkę (dwuletnią).

Minusy:
      - brak odpinanej barierki. To uważam za największa wadę i szczerze mówiąc dziwię
      się, że taka firma jak Emma jeszcze tego nie rozwiązała jakoś. Barierkę można
      zdjąć ale trzeba odkręcać śrubkę śrubokrętem. Myślę, że przy małym dziecku to
      nie problem - siedzisko jest duże i łatwo włożyć dziecko pomimo barierki. Ale im
      większe dziecko tym gorzej, bo ciężko podnosić dziecko i wkładać je "od góry" a
      barierkę sprawia, że dziecko ma kłopot żeby samemu wejść do wózka, mimo ze
      generalnie potrafi już to zrobić. Niestety - barierka przeszkadza.
      - duże rozmiary po złożeniu. Naprawdę duże. To nie jest wózek do częstego i
      łatwego transportu autem.

O zaletach nie będę pisać szczegółowo - ogólnie wózek bardzo wygodny dla dziecka
      i rodzica, obszerne siedzisko, super na zimę bo bardzo zabudowany, dobrze się
      prowadzi nawet z ciężkim dzieckiem i zakupami, doskonała amortyzacja, świetny na
      wertepy, lasy, wiejskie drogi itp., w zasadzie nie trzeba go podbijać bo sam
      podjeżdża na krawężniki - podbić trzeba tylko przy naprawdę wysokich.

Ogólnie bardzo wygodny wózek ale nie do wnoszenia czy nawet częstego wożenia
      samochodem. Jest naprawdę duży.
      Widuję bardzo dużo matek ze spacerówkami Smarta, ale wydaje mi się że wożą nimi
      dzieci tak średnio do półtora roku, potem raczej w czymś poręczniejszym i
      mniejszym. Ja woziłam moją dwulatkę z chęci wypróbowania nowego sprzętu ale
      raczej wolałam lekką parasolkę dla niej. Może gdyby ten pałąk był odczepiany...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka