Dodaj do ulubionych

ceny Maxi cosi MURA

13.03.09, 18:28
witam wszystkich. Praktycznie zdobyłam wszystkie interesujące mnie informacje
na temat Mury. Należy dokonać zakupu. Tylko ceny. Są szalenie zróżnicowane.
Szukam online nie tylko sklepów polskich. Zadziwiające jest, że w innych
krajach do podstawowego zestawu folia przeciwdeszczowa jest praktycznie
gratisem, niekiedy kombinezon do spacerówki. Polskie sklepy oferują te
artykuły za dodatkową opłatą.
Gdzie kupić najtaniej?
Obserwuj wątek
    • klarciak Re: ceny Maxi cosi MURA 18.03.09, 08:49
      Ja chyba też się zdecyduję, Wydaje się, że najtaniej (co zadziwiające) jest w
      bobowózkach. Mnie interesuje cały komplet mura 4 spacerówka, gondola, fotelik +
      baza easy base. Koszt 3486 pln, w tym osłona przeciwdeszczowa i moskitiera.
      Gdyby ktoś znalazł taniej, także będę wdzięczna za info.
      • ibiza777 Re: ceny Maxi cosi MURA 18.03.09, 10:30
        Ja kupowałam w Dino. Tylko że nam polecili żeby tak to zrobić. Najpierw zamówić
        fotelik i torbę Mury. Jak to kupiłam to już mi przysługiwał rabat na wózek. A
        widzę że ty jeszcze chcesz bazę pod fotelik tak więc możesz dostać jeszcze
        większy rabat, bo to wszystko zależy od sumy zakupów. Osłona przeciwdeszczowa i
        moskitiera do gondoli jest już w zestawie
        • klarciak Re: ceny Maxi cosi MURA 19.03.09, 12:28
          Dzięki za info. Sprawdziłam, ale po przeliczeniu wszystko wychodzi bardzo
          podobnie. Ja mam czas do lipca, więc liczę na to, że euro spadnie i może wtedy
          obniżą trochę ceny. Pan w Świecie Dziecka twierdził, że ostatnio wózki tak
          podrożały, że raczej już więcej drożeć nie będą. Pożyjemy - zobaczymy :)
          • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 20.03.09, 21:50
            a ja szukam na stronach uk, bo są chyba tańsze. Generalnie interesuje mnie
            zestaw spacerówka plus gondola plus osłona przeciwdeszczowa na spacerówkę. Ceny
            wahają się od 2500zł (4kids lub smerfland) do 2700zł (dino lub bobowózki). Do
            tego należy doliczyć koszt transportu do Irlandii - poinformowano mnie,że jest
            to rzędu 44euro za paczkę, a ja będę potrzebowała dwóch. W przypadku sklepów w
            UK jest to koszt ok. 450 funtów (licząc funta w sprzedaży po 5zł to wychodzi ok.
            2300zł) razem z przesyłka (www.kiddicare.com czy www.bambinodirect.co.uk).
            Sądzę, że przesyłka do Polski wahałaby się w granicach 20-35 funtów, podobnie
            jak do Irlandii. Muszę tylko znaleźć sprawdzonego sprzedawcę. Najlepsze opinie
            zebrał kiddicare, ale niestety już nie ma i nie będzie koloru Grey Slice dla Mury3.
            • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 20.03.09, 21:52
              w przypadku folii przeciwdeszczowej (ok. 125zł) - w polskich sklepach traktowana
              jest jako dodatkowy zakup (tylko w 4kids zaproponowano mi za darmo do zestawu).
              W sklepach UK jest free.
              • ibiza777 Re: ceny Maxi cosi MURA 21.03.09, 17:52
                A więc ja również przed zakupem Mury, orientowałam się w cenie, i w Anglii
                wychodził zdecydowanie taniej, zaangażowałam mojego brata który wydzwaniał po
                sklepach i wypytywał o szczegóły. W Anglii gwarancja jest tylko na 6 m, albo
                wcale nie dają. A co do folii, to idealnie na spacerówkę pasuje folia
                przeciwdeszczowa z gondoli która jest w komplecie
                • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 22.03.09, 19:25
                  koszmarnie jest w Irlandii pod tym względem, że nie mam gdzie dokładnie obejrzeć
                  wszystkich dostępnych kolorów. Na zdjęciu mogą wyglądać świetnie, ale w
                  rzeczywistości? Zdecydowałam się na neutralny - Grey Slice z 2009 z nowym
                  daszkiem. Dla chłopca może być, ale dla dziewczynki?Nie za ciemny? No i gondolę
                  będę używała latem (chociaż tu upałow nie ma, jak w Polsce). To taka tam tylko
                  dygresja...
                  • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 22.03.09, 19:32
                    ibiza! z tego co pamiętam jesteś posiadaczką tej upragnionej Mury - 4 kołowej,
                    prawda? nie pamiętam, kiedy dokładnie ją kupiłaś, ale czy po tym :jakimś" czasie
                    użytkowania polecasz ten wózek? I jakiej osłony używasz w spacerówce? Czy
                    kupowałaś firmowy "kombinezon"?
                    • ibiza777 Re: ceny Maxi cosi MURA 23.03.09, 14:29
                      W kwietniu minie rok od kiedy mam Murę 4 ,i jestem bardzo, ale to bardzo
                      zadowolona z tego wózeczka. Nie zamieniłabym go na żaden inny. Co do spacerówki,
                      to córeczce kupiłam zwykły kombinezon zimowy i okrywałam ja polarkowym kocykiem
                      Maxi Cosi który dostaje się w komplecie z gondolą.
                      • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 24.03.09, 18:11
                        dzięki ibiza za informację. Nie zdecydowałam się na dodatkowy kombinezon.
                        Uff, zamówienie dzisiaj poszło. Teraz tylko oczekiwać na przesyłkę. Zobaczymy,
                        kto pojawi się pierwszy - Maleństwo czy wózek ;)

• ibiza777 Re: ceny Maxi cosi MURA 24.03.09, 20:18
                          Hahaha z tym pojawieniem się to różnie bywa. My zamówiliśmy wózek, na następny
                          dzień oddzwonili że wózek będzie do 1,5 tyg. Oczywiście zgodziliśmy się, bo
                          córeczka miała się pojawić za 3-4 tyg. A tu niespodzianka, bo za 2 dni urodziłam
                          Hanię ;-))
                          • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 27.03.09, 18:27
                            no bo to Dzidzia teraz decyduje, kiedy pojawić się na świecie :) już bym
                            chciała. Termin mam na 2 kwietnia.
                            Ale wracając do wątku - dzisiaj (piątek) DHL dostarczył nam wózek i gondolę,
                            które zamawialiśmy we wtorek. Jestem pod wrażeniem szybkości. Za całość
                            zapłaciliśmy 440euro (uwzględniając koszt przesyłu z UK do Irlandii).
                            Zakładając, że za euro uzyskałabym 4,50zł to wózek, gondola, folia
                            przeciwdeszczowa na spacerówkę i koszt przesyłki wyniósł ok. 1980zł. Mura jest
                            trzykołowa, z kolekcji 2009, czyli z bardziej zabudowanym daszkiem od
                            spacerówki, a co za tym idzie - troszkę droższa od kolekcji 2008. Ale za to
                            trochę tańsza od Mury czterokołowej. Ja korzystałam z www.pramworld.co.uk W
                            pierwotnej wersji chciałam skorzystać z www.kiddicare.com, ale zanim się
                            zdecydowałam, żeby zamówić, to Mura 3 Grey Slice zeszła i nie przewidują, że
                            (czy?) jeszcze będzie na stanie.
                            Prawdę mówiąc nie dopytywałam się o gwarancję. Nie wiem nawet, jak by to
                            wyglądało w przypadku, gdybym kupowała z polskiego sklepu on line. Czy trzeba
                            wadliwy towar odesłać i pokryć koszty, czy dystrybutor pokrywa koszty transportu?
                            Wózek złożony czeka na Maleństwo. Wszystko wygląda w porządku. Teraz tylko będę
                            mogła wypowiedzieć się po doświadczeniach w użytkowaniu, na które musimy
                            poczekać ....... ?????
                            • klarciak Re: ceny Maxi cosi MURA 27.03.09, 20:14
                              super, że już do Ciebie przyjechał. Ja ciągle nie mogę zdecydować się na kolor.
                              Czy mogłabyś w wolnej chwili wrzucić jakieś fotki swojej maszyny?
                              • abetina Re: ceny Maxi cosi MURA 27.03.09, 23:33
                                oj, zupełnie ciebie rozumiem! Niestety nie miałam takiej możliwości, żeby
                                obejrzeć w realu inne kolory niż Grey Slice. A ponieważ te na zdjęciach
                                wielokrotnie są inne niż w rzeczywistości, więc pozostałam przy znajomym
                                kolorze. Jak dla mnie jest ok - to Dzidzia ma się wyróżniać swoimi ubrankami i
                                zwracać na siebie uwagę, a nie wózek, nie ;)?
                                Natomiast moja mama stwierdziła, że jest ciemny, czarny, ponury i w ogóle ma 3
                                kółka!!!
                                No niby o gustach się nie dyskutuje.
                                Poniżej jest adres do 3 szybkich ujęć z zamontowaną gondolą.
                                foto.onet.pl/8j36s,44gt46ne8k44,u.html
                                Jak będzie trzeba więcej, to popstrykam.
                                • klarciak Re: ceny Maxi cosi MURA 30.03.09, 12:45
                                  fajowski. Chyba też taki kupię ... albo Tango Red. Tak czy siak będzie czarny z
                                  czymś i niech inni gadają co chcą ;)
                                  • abwgdzl Re: ceny Maxi cosi MURA 26.05.09, 14:56
                                    My właśnie kupiliśmy w UK.

Mura 4 Grey Slice
                                    Stelaż+spacerówka
                                    Gondola (folia do gondoli+moskitiera w standardzie)
                                    Fotelik CabrioFix
                                    Baza EasyFix IsoFix
                                    Torba z przewijakiem
                                    Śpiworek do wózka
                                    Śpiworek do fotelika
                                    Parasolka
                                    Folia przeciwdeszczowa do spacerówki

Przesyłka do Polski jest dosyć droga. Taki zestaw waży prawie 50kg i
                                    są to tak naprawdę 4 duże kartony, przewoźnicy liczą to jako 4
                                    oddzielne paczki bo gabarytowo są dosyć duże.

Ale ja ogólnie polecam takie rozwiązanie bo za cenę mniej więcej
                                    3600zł wątpię, żeby w Polsce można było gdzieś kupić taki zestaw.
                                    • mirtillo1983 Re: ceny Maxi cosi MURA 09.08.09, 13:06
                                      hej czy ktos orientuje sie gdzie teraz jest najnizsza cena w sklepach
                                      interenotwych zastawu Mura 4 Fantasy Green gondola + spacerowka ewentualnie
                                      jeszcze fotelik?
    • luisalon Re: ceny Maxi cosi MURA 14.08.09, 12:39
      ponawiam pytanie gdzie najtaniej MURA,
      ciekawi mnie również czy fotelik rozkłada sie na płasko
      oraz czy spacerówka do zamontowania przodem i tyłem
      • mirtillo1983 Re: ceny Maxi cosi MURA 14.08.09, 16:17
        Jeśli chodzi o fotelik Cabrio lub City Maxi - Cosi to nie rozkłada sie na płasko
        :( a siedzisko spacerówki jest odwracane. Ostatnio Pani sprzedawczyni pokazała
        mi, ze jak spacerowka jest przodem do Mamy :) to dziecko moze miec nozki tylko
        na podnozku natomiast jak jest starsze moze trzymac oparte o podnozek na stelażu.
        A cena no coz najtaniej widziałam na www.o-baby.de ale nie wiem ile przesyłka
        lub na ebay'u np. niemieckim.

Wolałabym w Polsce taniej kupić no ale cóż...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka