Dodaj do ulubionych

Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek gubi

25.03.09, 09:52
hej,

wlasnie kurier przyniosl mi Arie i zaraz napisze wrazenia, tylko... prosze
pomozcie - jak rozlozyc ten wozek ?? mam arie nie wersje jedna reka, tylko dwoma.
Widze, ze po bokach raczki trzeba podniesc te bolce, ale co jeszcze? bo za nic
nie idzie :/
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 10:12
      nic, musisz szarpnąć rączkę w górę i się sam rozłoży.
    • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 10:14
      udalo sie ja rozlozyc, ciekawe jak bedzie zze zlozeniem ponownie :P

wsadzilam mlodego i tak na goraco :
      - ma w niej o WIEEEELE wiecej miejsca niz w quescie
      - pasy naramienne sa juz w tym momencie za krotkie
      - nozkami siega juz do podnozka na dole (ale jak pisalam on jest duzy jak na roczek)
      - po wykladzinie w domu wozek prowadzi sie gorzej niz quest
      - wydaje mi sie,ze bylby fajniejszy bez tych resorkow, taki "sztywniejszy" (ale
      moze to tylko zludzenie)

to tyle tak na szybko, musze go wyprobowac na dworze, pozniej zdam relacje.
      • magda79pn Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 10:18
        żeby złożyć musisz podnieść te plastiki po bokach rączki i jednocześnie nadepnąć
        prawą nogą na taki plastik z boku stelaża nad samym kołem i się składa potem
        tylko wsunąć rączkę.
      • zyna Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 10:28
        Jak to pasy na naramienne sa za krotkie? Moja ponad poltoraroczna
        coreczka ma jeszcze spory zapas.
        Mozna je regulowac, sprobuj.
    • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 11:11
      magda dzieki wielkie za pomoc :) juz pocwiczylam i chyba juz umiem skladac i
      rozkladac :P

zyna przymierzylam mlodego jeszcze raz i maksymalnie podluzone pasy naramienne
      sa na styk, wiec w kurtce bedzie sloabo, chyba, ze bede go pod kurtke zapinac.

a teraz walcze z tym badylem pomiedzy kolami od hamulca ;) kola juz zdjelam ze
      stelaza ale tego palaka jeszcze nie wymontowalam - ciezko idzie.
      • magda79pn Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 11:24
        pokręć całymi kołami w przeciwnych kierunkach i uda się, ja mój wymontowałam ale
        wózek głupio wyglądał więc założyłam z powrotem ;) i już się nauczyłam z nim
        chodzić nie kopię w koła :)))
    • magda79pn Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 11:39
      kurcze co do pasów to nie wiem bo używamy tylko te w pasie a te naramienne
      "dyndają" w koszu na zakupy żeby nie przeszkadzały ;)
      • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 12:00
        Udalo sie :) :) :) - palak zdjety

co do pasow to zobacze w praniu jak to bedzie. Moze te w pasie wystarcza, albo
        jak napisalam bede mlodego pod kurtke zapinac. Zwykle on siedzi mi spokojnie w
        wozku wiec mam nadzije, ze w arii tez tak bedzie ;)
    • marriposa Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 12:17
      o fajnie, ze juz masz wózek. Ja na swój czekam :)

Kupiłaś w końcu ten toffie?
      • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 12:32
        nie, kupilam taki sam jak ma Magda czyli w kolorze bezowo-czarnym, rozni sie
        tylko tym, ze moj ma ta nowsza wersje kol.

Jesli wozek mi podejdzie to mozliwe, ze wymienie go potem na wersje OH z powodu
        skladania jedna reka i naciaganej budki :P
        • marta2202 maja 25.03.09, 12:57
          a gdzie kupowałaś?
          • maja3333 Re: maja 25.03.09, 13:10
            kupilam na ebay (angielskim, bo w anglii mieszkam)

troche wkurza mnie rozkladanie tego wozka, bo palce bola od ciagniecia tych
            bolcow w gore, a i tak sie ciagle cos blokuje i ciezko idzie.
            Zlozyc jest o wiele latwiej.
            • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:23
              nie trzeba ciągnąć przy rozkładaniu, poczekaj odgruzuje mój i sprawdzę :)
              • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:33
                u mnie są takie plastiki po bokach rączki które po złożeniu wózka jak wciskasz
                rączkę blokują ją (mają taką podłużną szparę w środku), i ja jak rozkładam to po
                obydwóch stronach podnoszę tą "blokadę" wysuwając jednocześnie trochę rączkę,
                potem wystarczy energicznie pociągnąć za rączkę i wózek sam się rozkłada.
                nie umiem zaznaczać czegoś na fotkach ;) po prawej stronie pod szarym plastikiem
                z boku rączki widać czarny plastik :) to o to mi chodzi :)))
                "fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Yb0oBkShOhjkRKsaQB.jpg"
                • maja3333 Re: maja 25.03.09, 13:36
                  no, u mnie wszystko wyglada dokladanie tak samo i to odblokowanie tych czarnych
                  pastikow to moment, ale potem musze podniesc te szare blokadny na raz i one sie
                  cos blokuja i nie za kazdym razem to zalapuje :(
                  • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:39
                    ja nic już tych szarych nie ruszam, tylko to czarne i rączka w górę i wózek
                    praktycznie sam się rozkłada.
              • maja3333 Re: maja 25.03.09, 13:34
                magda79pn napisała:

> nie trzeba ciągnąć przy rozkładaniu, poczekaj odgruzuje mój i sprawdzę :)

zdecydowanie trzeba je ciagnac i wciaz to ciezko chodzi (mlody spi, to se cwicze
                to rozkladanie) juz mam odciski na palcach i wkurzajace to jest. A ja bede
                musiala to robic (rozkladac i skladac) codziennie co najmnie ze dwa razy :/
                gdybym wiedziala, ze tak to chodzi to bym od razu brala wersje OH
                chyba, ze u mnie jest cos zepsute i dlatego tak ciezko sie rozklada (?)
                • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:36
                  nie wiem może masz coś nie tak, a ty kupiłaś używany? ja mam nowy działa super ;)
                  • maja3333 Re: maja 25.03.09, 13:40
                    no uzywany, niby tylko pare razy (w sumie tak mozna by wnioskowac po kolach - sa
                    w doskolanym stanie)
                    glupia bylam, chcialam oszczedzic, a teraz pewnie przyjdzie mi znowu wymieniac
                    na OH

no, ale coz - w koncu wozki to moja milosc ;) i nie pierwszy raz bede wymieniac

tak czy inaczej przejechac sie nim musze, jak tylko mlody wstanie to lecimy na
                    spacer
                • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:38
                  zrobię ci potem fotkę z instrukcji ale czekam za x-landerem x-fun, jak będę
                  potem robiła mu fotki to ci zrobię też te zdjęcia co są w instrukcji pokazane.
                  • maja3333 Re: maja 25.03.09, 13:41
                    Ty juz tych szarych nie ruszasz ???? to jak ja ich nie rusze to nic a nic wozek
                    ani drgnie, moge szarpac, potrzasac go na wszystkie strony i sie nie rozklada :(
                    • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:55
                      masz instrukcję, dwa zdjęcia dotyczą składania/rozkładania a jedno jak zdejmuje
                      się tapicerkę, może ci się przyda :)
                      "fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/b0IqSxe4KHni4PdUmB.jpg"
                      "fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/rbAt3fI7Z4qoBN2b6B.jpg"
                      "fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FxjMv4mOOgCI2IxgCB.jpg"
                      • magda79pn Re: maja 25.03.09, 13:57
                        wiesz, wpadłam na pomysł że może masz zabrudzone rurki albo coś że nie suwają
                        się tak jak powinny...
                        • maja3333 Re: maja 25.03.09, 14:06
                          Magda dzieki wielkie za instrukcje :) szukalam na necie ale nie znalazlam,
                          dzieki, jestes bardzo pomocna :)

i chyba doszlam co zle robie - nie wyciagalam do konca w gore raczki (tak, zeby
                          kliknelo) i dlatego nie chcialo sie rozkladac, teraz mi sie udalo - czyli juz
                          wiem - najpierw raczka do samej gory i wtedy samo idzie :)

no to jednak nie jest zepsuty :P
    • maja3333 po pierwszym spacerze :) 25.03.09, 19:47
      Wozek wyprobowany jestem mile zaskoczona :) przede wszystkim te resorki sa
      fajne, wozek przejezdza miekko po nierownosciach :)
      Dobrze, ze wymontowalam ten drazek od hamulca, bo bym w niego kopala z
      pewnoscia (i tak czaem kopnelam w kola jak szlam)
      Raczka moglaby byc moze ciut wyzej.. ale mysle, ze sie przyzwyczaje, bo wozek
      prowadzi sie bez specjalnego wysilku.

W porownaniu z questem podbija sie ciut gorzej, ale nie duzo gorzej (a to
      podbijanie tez bylo dla mnie wazne, wiec jakby bylo zle to bym narzekala ;) )

moim zdaniem aria jest troszke lzejsza od questa, a to tez na plus dla niej :)
      • isabel_o Re: po pierwszym spacerze :) 25.03.09, 19:56
        Kurczę, marwti mnie to kopanie kół. Ja zamówiłam dzisiaj Arię i
        wolałabym w koła nie kopać. Miałam tak w maclarenie xlr i
        doprowadzało mnie to do szału więc go sprzedałam (i rączki miał za
        wysoko).
        A ile masz wzrostu maja?
        • maja3333 Re: po pierwszym spacerze :) 25.03.09, 20:27
          mam 170cm. Ja w xlr nie kopalam w kola z tego co pamietam.
          chyba musze sie nauczyc chodzic z aria, ale nie bylo zle jak na pierwszys spacer
          (moze ze 3 razy kopnelam)
          • isabel_o Re: po pierwszym spacerze :) 25.03.09, 20:34
            Ja też mam 170 cm a w xlr-a kopałam. Chyba coś nie tak z moim
            chodem;)
          • leila78 Maja 25.03.09, 21:32
            ja jestem od Was wyższa (175) a do tego mam długie nogi. z arią już spokojnie
            sobie radzę. czasem kopnę ale nie ze względu na wysokość rączki ale dlatego, że
            z tyłu wąsko jest. spokojnie, z czasem wprawy nabierzesz:)
            • isabel_o Leila 25.03.09, 22:16
              Leila dzięki za pomoc. To dzięki przedwczorajszej rozmowie z Tobą i
              Twoim fotkom zdecydowałam się na Arię:) Pozdrawiam serdecznie:)
      • marriposa Re: po pierwszym spacerze :) 25.03.09, 20:29
        Maja a jak wymontowałaś hamulec, wg instrukcji czy intuicyjnie?
        Miałaś w zestawie folię i śpiwór?

Qurcze już sie nie moge doczekać mojego wózka :)
        • isabel_o do marriposa 25.03.09, 20:35
          A jaki kolor Ty zamówiłaś?
          • maja3333 Re: do marriposa 25.03.09, 21:32
            ja mam w kolorze bezowo- czarnym

drazek od hamulca nie bylo prosto wymontowac - pomogly mi opisy dziewczyn z tego
            forum, ktore tez to robily wczesniej :)
            trzeba zdjac caly blok tylnich kol i potem krecic tymi kolami wokol tego drazka
            w przeciwnych do siebie kierunkach, az te metalowe bolce wysokocza i drazek da
            sie zdjac.

ja mam tylko folie przeciwdeszczowa do niego (ale kupowalam uzywany na ebay)
    • magda79pn Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 21:43
      ja mam 178 i mam drążek od hamulca i nie kopię w kółka ani drążek tzn. nauczyłam
      się z nim chodzić :)
      • isabel_o Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 25.03.09, 22:11
        To może rzeczywiście nie będzie źle:) Pocieszyłaś mnie;)
    • isabel_o MAJA 26.03.09, 09:57
      Maja, jak Twoje odczucia po kolejnym dniu użytkowania? :)
    • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 00:32
      Wiecie Aria ma jednak cos w sobie :) coraz bardziej lubie ten wozek :)
      jest bardzo poreczny i naprawde fajnie sie go prowadzi.
      jednak wymieniam go na wersje OH - postanowione :p z powodu naciaganej budki
      (dzis padalo, ale jakas wielka ulewa i taka budka w tej sytuacji bylaby bardzo
      przydatna) oraz mozliwosci skladania jedna reka (a co - trzeba sobie ulatwiac
      zycie :p)

mialyscie racje co do tego wozka - to jest wozek, ktory cieszy :)
      • pinik Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 01:04
        oo! to fajnie, ye jestes yadowolona!

ja tez swoj wymienilam na wersje z naciagana budka i OH (mam model
        jednokolorowy wersja MOD na czarny stelazu).

ja ten wozek tez coraz bardziej lubie.
        • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 04:22
          w zasadzie to juz kupilam ta OH ;) teraz musze tylko obecna arie opchnac.

jakby ktos byl zainteresowany to moge ja sprzedac i wyslac do Polski za 350PLN
          (to jest koszt juz razem z przesylka) wozek jest w doskonalym stanie i na maila
          moge podeslac zdjecia.
          pomyslalam sobie, ze ktos moze bedzie go chcial, a jak nie, to go wystawie po
          prostu na ebay.
          • figama Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 18:56
            maja3333 czy masz jeszcze cosatto diablo czy już sprzedałaś bo bym
            chętnie go od ciebie kupiła:))
            • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 18:58
              diablo juz sprzadalam ;)

narazie tylko aria MT na zbyciu :)
              • figama Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 19:07
                a jeżeli mogę dlaczeko go sprzedałaś taki kiepski był?
                • maja3333 Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 29.03.09, 19:17
                  nie, nie byl zly. Sprzedalam go wtedy bo przede wszystkim potrzebowalam odmiany :D
                  szukalam jak najlzejszego wozka, ktory bedzie sie dobrze prowadzil. Diablo wazy
                  w sumie cos kolo 8kg wiec nie jest bardzo lekki.

Teraz mam Arie + Volo i ten zestaw przy roczniaku bardzo mi odpowiada
                  • jokka Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 30.03.09, 14:57
                    a gdzie można kupić tą wersje OH mod na czarnym stelażu?????
                    bo szukam, szukam i znalezć nie mogę
                    • otiku Re: Mam Arie :) i troche techniki i sie czlowiek 30.03.09, 18:57
                      Maja napisałam na gazetowy ale nie wiem czy dostaniesz, bo ja nie
                      umiem coś obsługiwać tego gazetowego. Jestem zainteresowana arią
                      napisz na ginger99o2.pl
                      • maja3333 otiku 30.03.09, 21:42
                        wyslalam Ci maila na gazetowego i ma ten drugi adres tez :)
                        • maja3333 Re: otiku 30.03.09, 21:58
                          zobacz na maila gazetowego, bo ten drugi cos mi nie dziala (chyba @ zapomnialas? :)
                          wyslalam Ci na gazetowego zdjecia
                          • otiku Re: otiku 30.03.09, 22:20
                            Dzięki na gazetowym są. Czy możemy szczegóły uzgodnić jutro? Chcę
                            już iść spać, bo coś mnie przewiało i ledwo się ruszam.
                            • maja3333 Re: otiku 30.03.09, 23:03
                              spoko, jutro do 14 jestem w domu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka