Dodaj do ulubionych

KUPIŁAM VOLO UŻYWANE...

30.03.09, 18:41
Mam nadzieję że wszystko będzie z nim ok ;) cały czas nic nie było na allegro
a teraz namnożyło się ich trochę, kupiłam rok 2006 ale myślę że jak na moje
potrzeby to w zupełności starczy no i jasny kolor, nie lubię ciemnych.
Jak dotrze to dam znać.
Obserwuj wątek
    • anita.sz Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 30.03.09, 18:54
      dobra jesteś. A właśnie miałam Ci dzisiaj pisać, że na dwukropku
      jest ogłoszenie o volvo. X fun to pewnie najkrócej posiadany przez
      Ciebie wózek. Ja z mojego jestem zadowolona.
      • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 30.03.09, 19:50
        ja też byłabym zadowolona bo w domu super się jeździło tylko brakowało mi w nim
        budki no i uginał się cały pod ciężarem mojego syna. Nie był to najkrócej
        posiadany wózek ;) questa miałam chyba jeszcze krócej :)))
    • maja3333 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 00:14
      no to trzymam kciuki, zeby sie okazal fajny i w jak najlepszym stanie :)
      volo to jest moj ulubiony wozek - moim zdaniem nie ma lepszego wozka na wozek
      ostatni do konca wozkowania.

Arie mam kilka dni dopiero, ale jestem happy - polaczenie Aria + Volo jest dla
      mnie super !!
      • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 08:26
        będziemy miały taki sam zestaw :)
        • leila78 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 09:25
          no to kurde ja zaraz też pewnie będę chciała. litości!!!
          • leila78 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 09:26
            tylko nie wiem po co mi to volo miałoby być:/ macie jakieś pomysły? u teściowej
            jeszcze carrera stoi...
            • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 10:41
              jak koniecznie chcesz kupić to znajdziemy ci pretekst :D
              • maja3333 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 11:02
                mnie sie volo sprawdza bardzo jak jedziemy na zakupy do marketu, albo w ogole
                jakies sybkie wypady samochodem. Mamy maly bagaznik i volo lepiej sie z nim
                miesci niz aria (jest dluzszy ale waziutki, wiec w bagazniku mamy miejsca na
                cale tygodniowe zakupy :D)
                • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 11:13
                  ja volo też potrzebuję do centrum handlowego jak jadę z mężem samochodem i do
                  tramwaju i do przedszkola i z powrotem ze starszym synem bo mały to kiepski
                  zawodnik jeśli chodzi i chodzenie na piechotę, a arię mam jak sama jadę po
                  większe zakupy czy do marketu ;)
                  • leila78 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 11:55
                    i tu doopa właśnie. volo do bagażnika mi nie wejdzie (krótki), do marketu po
                    zakupy to ja małego do zakupowego wrzucam. jak do galerii na łazikowanie to wolę
                    arię: duży kosz, lita rączka. i dalej nie mam pretekstu:/
                    • pawimi455 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 20:32
                      a moze urodziny mialas ostatnio albo jakas rocznice?? he he :)))
                      albo kolor arii gryzie sie z jakims kolorem Twojego ubrania...albo
                      na wymiane jak bedziesz prala tapicerke arii...
          • zyna Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 21:56
            Ja ten zestaw juz chce!
            Poczekam jednak jeszcze troche i na bank kupie volo.
    • niusia5 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 22:13
      a za ile kupiłaś Magda?
      • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 22:15
        aż nie wiem czy wam pokazać ;)
        allegro.pl/item598855708_wozek_parasolka_maclaren_volo.html
        • mysz1978 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 22:41
          Jakim cudem wyhaczylas taka okazje????
          Jestes niesamowita - chyle czola :-D

zycze dobrego uzytkowania :-D

A tak przy oakzji to co na to Twoj maz???? Moj ma dosyc tematu wozkow do konca
          zycia :-D
          • anm-aj Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 23:13
            WOW Magda, Ty to masz nosa
          • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 31.03.09, 23:13

> A tak przy oakzji to co na to Twoj maz???? Moj ma dosyc tematu wozkow do konca
            > zycia :-D
            ------------------------------------------------
            NIE JUŻ SIĘ CHYBA PRZEZ 6 LAT PRZYZWYCZAIŁ :D
            • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 19:52
              gratuluje super zakupu!:))) widzisz, warto patrzec - ja ostatnio nie patrzylam
              na allegro i jaka okazja mnie ominela;)
              • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 20:04
                czy warto to się jutro okaże :) już tyle razy się przejechałam na używanych
                wózkach z allegro a nadal kupuję... człowiek głupi jest ;)
                • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 20:18
                  w takiej cenie to juz naprawde nie robi roznicy bo jesli cos to napewno mozesz
                  za wiecej sprzedac:) Szkoda tylko ze funt teraz stoi tak wysoko bo jakby mial
                  zjechane kola to moglabys sobie nowe fundnac na ebay i miec nowy wozek:) do
                  takiego za 200zl nie warto niczego dodawac ale za te 70 to mozesz sobie na to
                  pozwolic - tzn teraz moze nie za bardzo, ale przed odsprzedaniem jesli waluty
                  jakos znormalnieja to pewniakiem.

• magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 20:26
                    a po ile są koła?
                    • maja3333 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 21:26
                      tutaj np. :
                      http://cgi.ebay.co.uk/Maclaren-replacement-buggy-pushchair-wheels-Full-set_W0QQitemZ280321186885QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET?hash=item280321186885&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1121|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

lub tutaj :
                      http://cgi.ebay.co.uk/MACLAREN-QUEST-TRIUMPH-VOLO-SET-OF-WHEELS-05-06-07-08_W0QQitemZ150333230980QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET?hash=item150333230980&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1121|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
                      • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 21:34
                        ale to nie są oryginalne? cena jest za 8szt czy za 4szt? te kolorowe są ohydne
                        ;) jak nie są oryginalne to ja już takich nie lubię ;)
                        • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 21:47
                          25 funtow plus przesylka. jesli wlepisz np maclaren volo w ebay.co.uk to ci sie
                          pokaze - kupujesz przedne i tylne osobno wiec to jest za np tylko przednie kola
                          - bo z tego z co czytalam to inne sa laczniki wiec kupujac trzeba im dac znac
                          czy sie chce przednie czy tylne - te szare sa oryginalne a te kolorowe
                          najwyrazniej nie sa. Jeszcze zeszlego lata myslalam zeby dokupic nowe tylne kola
                          do mojego questa i troche zaluje teraz:)
                          • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 21:50
                            aha i jeszcze prosza zeby podac ktory rocznik bo sa troche inne osie w kazdym
                            roczniku.
                            • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 22:24
                              dzięki, ja chyba jednak nie będę kupowała, z tego co widzę na zdjęciach to tylne
                              zewnętrzne są trochę starte (jak mocno to zobaczę na żywo dopiero jutro),
                              poproszę męża aby je pozamieniał, jak zjadę je na równo to wtedy go sprzedam ;)
                              albo... już jutro go sprzedam :))) wszystko się jutro okaże :D
                              • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 22:36
                                czekam z zniecierpliwieniem:) oby byl lepszy niz poprzedni skrzywiony;) (dobrze
                                pamietam?)
                                • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 22:44
                                  tak, miał koło skrzywione, rączkę pękniętą na dość długim odcinku i porysowany
                                  stelaż i dałam za niego coś ok 130zł bez budki !!! ale za to kolor miał cudowny
                                  :) turkusowy - w 2006 był inny (jaśniejszy) turkus niż 2007.
                                  Jutro dam znać jak mi to "cudo" przyślą, aż się boję tą paczkę otworzyć :D
                                  • maja3333 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 01.04.09, 23:59
                                    a ja niedawno wymienilam moje volo z koloru turkish blue (ktory to nie podobal
                                    mi sie, ale byla promocja) na czarny-taki jaki chcialam (tez model 2008) i
                                    jestem zadowolona :D

ktos to juz dzisiaj pisal - trzeba brac od razu kolor, ktory sie podoba, bo jak
                                    nie to sie pewnie go i tak wymieni po jakims czasie ;)
                                    • mysz1978 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 02.04.09, 00:24
                                      emocje mi sie tez udzielaja... ;-) Daj znac Magda jutro :-)
    • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 02.04.09, 14:25
      no i niema wózka, nie dotarł dzisiaj do poznania :( pewnie będzie jutro,
      priorytet... brak słów...
      • izz78 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 02.04.09, 15:40
        kurcze :/ my tu z Tobą oszalejemy z ciekawości ;)
        • magda79pn mam 03.04.09, 13:19
          właśnie dotarł, i tak na szybko jak go obejrzałam to stelaż i tapicerka ok,
          kółeczka nie są jakoś tragicznie starte po prostu "normalne ślady użytkowania,
          jedyne co mi się nie podoba to w kółeczkach jakby na osi jest luz, trzeba by je
          jakby skręcić, poza tym wózek ok :)
    • sadzik81 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 03.04.09, 13:28
      to prosimy pozniej o relacje jak sie jezdzi nim z dzieckiem i zdjecia jesli mozna.
      • mysz1978 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 03.04.09, 14:14
        czekamy na wiecej relacji (ze spaceru) no i jakies zdjecia :-)
        • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 03.04.09, 14:59
          wszystko dopiero po weekendzie bo dzisiaj nie mam czasu a jutro rano wyjeżdżam
          na działkę sprzątać :)
          • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 09:14
            więc volo musiałoby mieć wymienione kółeczka z tyłu, nie są mocno starte ale
            mocno się chwieją na boki, dzwoniłam rano do serwisu i koszt wymiany wszystkich
            8 szt i 4 osiek to 150zł, wózka nie opłaca się zwracać sprzedającemu bo kwota
            którą za niego zapłaciłam minus koszty wysyłki to bez sensu...
            i teraz nie wiem bo 150zł to niby nie dużo ale czy warto inwestować w ten wózek?
            czy lepiej sprzedać go np na części (folia, tapicerka, budka, szelki, stelaż też
            mogę sprzedać bo jest ok a może ktoś ma złamany itp a kółeczka ma dobre i sobie
            zamieni) i odzyskać te 95zł i wtedy jak dołożę 160zł to mam nowe volo 2007 na
            gwarancji ? co o tym sądzicie? doradźcie coś :)))
            • aribeth1 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 09:22
              Mnie się pomysł z wyprzedażą na części bardziej podoba:) W końcu, co nowy wózek,
              to nowy, a finansowo wyjdzie na to samo, skoro za kółka musiałabyś zapłacić 150 zł.
              • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 09:28
                a macie jakieś propozycje odnośnie ceny? bo nowa folia kosztuje 149zł a nowa
                budka ok 10€, co myślicie o cenie 60zł do licytacji? mam na myśli osobno folia i
                na drugiej aukcji tapicerka+budka też od 60zł, może komuś się przyda.
                • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 14:53
                  madzia, ty na allegro wystawiasz jeden czy dwa wozki ale jeden po kawalku? bo
                  jesli ci ktos kupi caly i tez jakies czesci to moze byc ciekawie:)
                  • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 15:49
                    jak kupią cały to części wycofam ;) a zanim skończą się licytacje części to cały
                    zostanie usunięty :)
                    • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 19:23
                      fajny pomysl:)))
                      • mysz1978 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 06.04.09, 23:17
                        Jezu - Ty to jestes :-D Niesamowita po prostu :-)
                        Zycze powodzenia :-)
                        • monia111175 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 07.04.09, 09:11
                          typowa handlara madzia z ciebie,hihihi,ja sie wdupiłam i kupiłam
                          tego traffica uzywanego niby w b.dobrym stanie,szok,kólka
                          zciachana,zszyty,stelaz ruchomy,ale cóz wyczysciłam,wyprałam,i
                          wyglada jakos,ja sie go wstydze gdziekolwiek sprzedawac.I musze sie
                          meczyc z żalem,hihi.A widziałam wczoraj na ulicy ten titanium baby
                          bardzo fajny,nie taki lichy,nawet lepszy od traffica.
                          • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 07.04.09, 09:28
                            monia111175 napisała:

> typowa handlara madzia z ciebie,hihihi,ja sie wdupiłam i kupiłam
                            > tego traffica uzywanego niby w b.dobrym stanie,szok,kólka
                            > zciachana,zszyty,stelaz ruchomy,ale cóz wyczysciłam,wyprałam,i
                            > wyglada jakos,ja sie go wstydze gdziekolwiek sprzedawac.I musze sie
                            > meczyc z żalem,hihi.A widziałam wczoraj na ulicy ten titanium baby
                            > bardzo fajny,nie taki lichy,nawet lepszy od traffica.
                            ----------------------------------------------------------------------

może i handlara ale uczciwa :) ja też nie umiem komuś wcisnąć złomu, a że nie
                            opłaca mi się go odsyłać to musiałam coś wykombinować :)
                            co do twojego traffica to szkoda że nie spytałaś na forum czy kupić używany,
                            moje osobiste zdanie jest takie że lepszy najtańszy nowy niż używany "polski"
                            szkoda że tak trafiłaś, ja się już kilka razy przejechałam na wózkach z allegro
                            i nadal kupuję używane...
                            • mamaguciusia Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 07.04.09, 10:01
                              ja tez popieram Magdę ,lepiej kupić nową spacerówkę niż jakąkolwiek
                              używaną.Używaną można jedynie kupić gondolę na jakimś mocnym
                              stelarzu z pompowanymi kołami.
                              • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 08.04.09, 07:49
                                mi sie jednak udalo - za 320zl uzywany niecaly rok quest (wrzesien-czerwiec) z
                                super spiworem i palakiem (chociaz go potem nie uzywalam) i jestem MEGA
                                zadowolona z zakupu - nawet bylam gotowa wiecej zaplacic...a potem wyszlo, ze to
                                od bylej forumowiczki i w ogole bylo smiesznie - a wozek az pachnial jeszcze
                                praniem! Wiec nie zawsze musi byc zle:)
                                • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 08.04.09, 08:51
                                  a ja jeździłam przez dwa dni tym moim volo i powiem wam że polubiłam go :) i
                                  MUSZĘ kupić taki nowy ;) on poza tymi tylnymi kółeczkami jest ok (chociaż one
                                  nie są też tragiczne, ja chyba po prostu za dużo wymagam od używanej rzeczy) w
                                  każdym razie mój najnowszy dzisiejszy pomysł to zostawić to volo i wywieźć na
                                  działkę, i sprzedać arię i kupić nowe volo 2009r :)
                                  a wersja druga, volo używane na działkę, aria zostaje (mąż nie bardzo chce się z
                                  nią rozstać), i kupuję nowe volo 2007r :)
                                  muszę to przemyśleć do wieczora...
                                  • mysz1978 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 08.04.09, 22:05
                                    o matko....

A takei mam wlasciwie pytanie - czy oplaca ci sie kupowac kolejny wozek??? Towj
                                    synek ma 2 lata, tak???? Moj ma prawie 2 i stwierdzilam ze juz dlugo w wozku nie
                                    pojezdzi (mam nadzieje...) no i dlatego kupilam tego Coneco Jokera (nie moge
                                    zdac relacji bo jeszcze nie wychodzilam z nim)
                                    Chyab ze planujesz kolejne dziecko to co innego :-)
                                    • monia111175 Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 08.04.09, 22:34
                                      magda ja widziałam volo na allegro za 140 zł,uzywane oczywiscie:)
                                    • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 08.04.09, 22:35
                                      hehe to chyba Magdy nie zdazylas 'poznac':)))
                                      Madzia, mi sie wydaje ze nawet jakbys ten volo wyjezdzila do konca to za wiecej
                                      niz 70zl bys sprzedala na allegro:)

• magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 09.04.09, 00:01
                                        mój syn ma już 3 lata ale straszny leń z niego a ja nie mam ani siły ani ochoty
                                        ani czasu żeby się z nim szarpać albo wlec jak żółw dlatego mamy wózek a nawet
                                        teraz dwa (bo volo używane zostaje i jedzie na działkę ponieważ przyda się na
                                        zakupy do sklepu do którego mam ponad 2km) a w domu mam arię i cały czas dzisiaj
                                        myślę czy ją sprzedać czy nie ;) a nowe volo i tak kupię :)))
                                        No i nie ukrywam że raczej na żadnym z tych wózków nie stracę ;)
                                        • ewikowa Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 11.04.09, 09:01
                                          Madzia a nie masz kogos w USA kto przyjezdza latem czy cos bo jest, tak mi sie
                                          wydaje fajna oferta na volo. dwie tapicerki, i darmowa wysylka na terenie stanow
                                          - i na dzien dzisiejszy $232

http://cgi.ebay.com/Maclaren-Volo-Crimson-Powder-Pink-2007-Stroller_W0QQitemZ280331224299QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item280331224299&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50
                                          • magda79pn Re: KUPIŁAM VOLO UŻYWANE... 11.04.09, 09:22
                                            niestety nie mam :( w Irlandii lub Anglii jeszcze by się ktoś znalazł a tam nie :(
                                            ale nic, kupię sobie nowe volo ale dopiero pod koniec maja, bo na początku maja
                                            idę na komunię i muszę porządny prezent kupić więc volo później :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka