Dodaj do ulubionych

Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga?

02.04.09, 22:02
potrzebuje właściwie na lato, taką lekką niedrogą, rozkładaną na prawie
płasko...na razie syn nie siedzi stabilnie więc czekam na jego postępy:) ale
na wypady do sklepu..po markecie czy z wizytą u dziadków by się
przydała...(myślę ze za miesiąc siedzieć będzie...a ciekawy świata jest)teraz
jeżdżę toledo:P ale on jest ciężki..i chciałabym coś lżejszego ale stabilnego
(syn waży już ponad 9 kg).. naczytałam sie tu o markowych,
niemarkowych...znalazłam parę typów...popatrzyłam na spacerze kto w czym
wozi...i przeważają baby designe, chicco, coneco i espiro.... np. espiro magic
3, coneco solar, chicco mulitiway, mini baby designe...
poradźcie!!! dzięki za opinie:)
Obserwuj wątek
    • betyy22 Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 02.04.09, 22:24
      ja teraz tez jestem na etapie szukania...w zasadzie juz mam typy.dziewczyny na
      forum chwala zoopera hule no i ja dalam sie namowic:)wszystkie oczekiwania
      spelnia i wyglada super.ja jeszcze sie zastanawiam nad zooperem twist...jutro
      ide ogladac dwa na zywo i wtedy zdecyduje.cena huli u mnie to okolo 480 a twista
      380.
      • polijanka Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 02.04.09, 22:27
        Aria.
        • monia111175 Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 02.04.09, 22:37
          a czemu wszyscy tylko aria,aria.Przeciez sa jeszcze inne dobre tanie
          marki,to tak jak bysmy wszyscy jezdzili mercedesem:(nudno by było.
          • magda79pn Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 03.04.09, 00:24
            monia111175 napisała:

> a czemu wszyscy tylko aria,aria.Przeciez sa jeszcze inne dobre tanie
            > marki,to tak jak bysmy wszyscy jezdzili mercedesem:(nudno by było.
            ----------------------------------------------------------
            jasne że są inne marki ale w nich masz do wyboru albo jest lekka albo jest tania
            albo jest dobra a w arii masz te trzy rzeczy na raz ;) jeśli chodzi o cenę to
            nową arię mamas&papas można kupić na allegro za ok 330zł. Miałam ponad 30 wózków
            i niema wózka idealnego, aria jest fajna ale ma płytką budkę i nie jest
            parasolką a jeśli chodzi o parasolki to w stosunku cena do jakości najlepszy był
            zooper twist i na pewno lepszy od takich parasolek jak bebe confort, coneco czy
            baby design-espiro.
            • lavia78 Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 04.04.09, 13:20
              a teraz zastanawiam się nad zooperem twist...hehe....ile on waży wszędzie gdzie
              szukałam to 8 albo 7,5 albo 6,5 kurcze....
              • hercia83 Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 04.04.09, 21:24
                hmmm a ja się własnie zastanawiam czy mojego Zoopera Twista nie sprzedać... Twista kupiłam jako drugi wózek do dużej spacerówki jak synek był mniejszy, teraz mamy Dazzle - Twist jest u moich rodziców,ale stwierdziłam,że moge Dazzle wozić do nich nie po to go kupiłam,żeby tak stał ;). Jesli się zdecydujesz i chciałabyś kupić uzywany, to napisz na maila hercia_83@wp.pl , wózek kupiłam we wrzesniu lub sierpniu, posiadam rachunek. Polecam :0
              • hercia83 Re: Jaka spacerówka dla 7 mies.-lekka i niedroga? 04.04.09, 21:25
                Acha- nie wiem dokładnie ile waży, napewno nie 6,5 tylko więcej, poszukaj na forum może coś było o jego wadze.
                • lavia78 Re: hercia 04.04.09, 22:39
                  dzięki za ofertę, tak się napaliłam że już zamówiliśmy nową;) a ponieważ to
                  chyba ten starszy wyprzedażowy:P model to nie wyszła drogo:) jeśli mogę prosze o
                  twoje opinie użytkowania ... chętnie pogadam na gg...nr5196922 pozdrawiam
                  • lunieczka1 Re: hercia 05.04.09, 12:46
                    ja mam twista więc wypowiem się na jego temat. Lekko się prowadzi i
                    podbija z 11 miesięcznym dzieckiem, waga 8kg, nie rozkłada się
                    całkowicie na plasko ale dość mocno(nam to wystarcza), ma uchwyt na
                    kubek, fajny pałąk który można unieść do góry i wysadzić dziecko,
                    wózek można złożyć z pałąkiem(nie trzeba go wypinać), oparcie
                    rozkłada się 2 rekami(trzeba wcinąć guziczki po 2 stronach wózka- na
                    szczęscie nie trzeba tego robić równocześnie można najpierw z jednej
                    strony opuścić a potem z drugiej, oparcie cicho się rozkłada,
                    głośniej składa
                    Cenię ten wózeczek głównie za funkcjonalną budkę, można jechać pod
                    słońce z opuszczona budką i dziecka nic nie razi. Zeby nie było
                    duszno z tyłu odpinam budkę i zostawiam przewiewna siateczkę, albo
                    ja też odpinam i podpinam do góry, wtedy jest super dostęp do
                    koszyka
                    Jak siedzenie jest rozłożone dostępu z tyłu nie ma jest tylko z
                    przodu. Dla ułatwienie w koszyku sa zameczki które można rozpiąć i
                    wtedy jest jeszcze lepszy dostęp
                    • monia111175 hercia a ile chcesz za niego???? 05.04.09, 13:34
                      za twista oczywiscie???????ja ciagle szukam,okazji:)
                      • lavia78 Re:opinie jak zwykle różniste-dobrze wybrałam?? 05.04.09, 22:28
                        kurcze, jak już sie coś wybierze to czytając tu na forum-co opinia to większy
                        negatyw..lub pozytyw...znalazłam opinie o zooperze że ciężko pasy sie zapina, że
                        otulacz na nóżki niedopasowany ciężko się wpina..i dzicko jakby przyduszone
                        prawda?? ta pozycja do spania dla mnie ważna jest...bo jeszcze syn stabilnie nie
                        siedzi a w spacerówce obecnie (toledo)tylko leży.... kurcze..pocieszcie że
                        dokonałam dobrego wyboru...!
                        • hercia83 Re:opinie jak zwykle różniste-dobrze wybrałam?? 05.04.09, 23:06
                          Nie martw się! Z tym okryciem na nóżki to prawda, sama tsak miałam,że na jeden nap nie chciało sie ono zapiąć. Wystrarczy chyba,żeby tylko jakaśą złota rączka pomajstrowała i będzie oki (jesli w ogóle cokolwiek nie będzie grało). Z pasami tez prawda,ale wystarczy w odpowiednim miejscu nacisnąc i super, sama znajdziesz i bedziesz wiedziała o co mi chodzi. Nie trzeba sie siłować, trzeba tylko wykminić ;). Za to przy starszym dziecku nie będziesz musiała się martwić czy samo pasów nie rozepnie. O spanie sie tez nie martw, rozkładanie jest spoko a doi tego regulowany podnóżek - pozycja do spania super!
                      • hercia83 Re: hercia a ile chcesz za niego???? 05.04.09, 23:02
                        Chciałabym 200zł, mam chętną, ale jakby coś nie wypaliło dam znać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka