reabek 27.04.09, 17:04 stawał ktoś przed takim wyborem? ciekawa jestem który wóżek wygrał? ja do tej pory obstawiałam implast bolder 4,ale im więcej czytam i oglądam stawiam na x-landera xa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: x-lander xa czy implast bolder ? 27.04.09, 20:26 Zdecydowałam się na Boldera SD czyli czterokołowca z przednimi skrętnymi kołami. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: x-lander xa czy implast bolder ? 27.04.09, 20:47 ja kupiłam x landera xa Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: x-lander xa czy implast bolder ? 27.04.09, 21:57 Przez 4 pierwsze m-ce jeździłam x-landerem xa. Wózek fantastycznie się prowadzi, można wnosić gondolę po schodach (dla mnie to ważne, bo mieszkam na 3 piętrze), niestety spacerówka jest tylko w jedną stronę i dlatego kupiłam Bolder3, tak samo świetnie się prowadzi, ale nie ma jak wnosić gondoli, za to spacerówkę można montować w dwie strony. Jest to bardzo przydatne. Syn do 10 m-ca jeździł przodem do mnie, potem już tyłem. Młody ma 14 m-cy i cały czas jeździ Bolderem. Jestem baaaaaaaardzo zadowolona z wózka. Dzięki dużym kołom nie ma problemu z jazdą po śniegu i po piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka80_pl Re: x-lander xa czy implast bolder ? 27.04.09, 22:53 Ponieważ dużo się naszukałam wózka dla mojej córeczki nieco ponad rok temu, a nie znalazłam żadnej informacji, która DZIŚ - po roku użytkowania wózka Implast Bolder 3 jest dla mnie problemem chciałam zwrócić uwagę przyszłych mam na długość oparcia w spacerówce. Moja córeczka ma obecnie 1 rok i 3 miesiące, ubranka kupujemy na 86 cm. i jest problem bo zaczyna jej wystawać główka ponad oparcie. W innych wózkach np. Mutsy oparcie jest znacznie dłuższe (sprawdziłam na placu zabaw a dzieciaczki jeżdżą w tym wózku jeszcze w drugim roku życia. Zobaczymy co z nami będzie, może teraz będą rosły tylko nóżki Poza tym wózek jest super, aż szkoda się z nim rozstawać. Mieszkam w bloku, codziennie zjeżdżam nim po schodach (nie znoszę - nie ma takiej potrzeby), amortyzatorów w wózku nie widziałam lepszych. Trójkołowiec jest trochę wywrotny, np. przy podjazdach na wyższy krawężnik lub co dziś zauważyłam przy obrocie o 180 st. (z obciążeniem kosza zakupami i dzieciaczkiem). Ale tapicerka boldera trzyma się rewelacyjnie. Widziałam Mutsy i Volanty dużo bardziej zniszczone (nie wiadomo czy to kwestia użytkowania czy jakości tapicerki) Miałam też problem z dopasowaniem parasolki do wózka (nie oryginalnej), bo zazwyczaj nie są one przystosowane do grubych ram jakie ma ten model. jeszcze jedna kwestia mi się nasuwa: pałąk ciężko i nieporęcznie się wyjmuje. To wg. mnie wszystkie minusy tego wózka. Z tego co zdążyłam się już przekonać nie ma wózków idealnych, ale Implast Bolder jest naprawdę fajny i świetnie nam służył i nadal służy (zobaczymy tylko na jak długo) X-landerem nie jeździłam i nie wiele mam na jego temat do powiedzenia, ale też wybierałam kiedyś właśnie między tymi dwoma wózkami. W każdym razie mój implast jest naprawdę super i cieszę się że właśnie ten model wybrałam. Podstawowe rzeczy które różnią go od x-landera trafiony pomysł implasta: -obracana spacerówka mega plus, moim zdaniem głównie w zimie gdy dzieciaczkowi dmucha w buzię, moja córeczka płakała gdy wychodziliśmy na spacer w chłodne dni i wiatr wiał jej w oczy, przestała po obróceniu wózka. -amortyzatory - o których pisałam wyżej. Wszystkie inne zalety które czytałaś na pewno o implaście nie są wyssane z palca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carol2010 Re: x-lander xa czy implast bolder ? 28.04.09, 09:58 bolder i tylko bolder :) mam 3kolowy, gbybym kupowalam teraz bralabym sd ehhh moze przy nastepnym dzieciaczku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: x-lander xa czy implast bolder ? 28.04.09, 10:15 ja mam x-landera xa, jest super ale na 2 m-ce musialam kupic wozek z przekladana raczka bo synek nie chcial jezdzic tylem do mnie wiec teraz nie kupilabym wozka z siedziskiem montowanym tylko w jedna strone, teraz kupilabym clippera, jest boski! :) Odpowiedz Link Zgłoś
modespia Re: x-lander xa czy implast bolder ? 28.04.09, 12:03 zdecydowanie wybrałabym x-landera xa - super wózek :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikatomtala Re: x-lander xa czy implast bolder ? 22.05.09, 14:17 modespia napisała: > zdecydowanie wybrałabym x-landera xa - super wózek :) A ja obstaję za bolderem, z tej prostej przyczyny, że w x-laderze nie można rozłorzyć siedziska do poz. leżącej,dziecko nie pośpi wygodnie na spacerze.Ja miałam boldera, sąsiadka x-ladera, to chyba największa wada tego wózka jaki żeśmy zauważyły. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla regulacja amortyzacji,jak? 22.05.09, 19:46 Dzisiaj przyszedł pocztą bolder SD i zastanawiam się jak się reguluję ową amortyzację ,o której piszą sprzedawcy. Czy to może ten guziczek z klapką po prawej stronie rączki? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: regulacja amortyzacji,jak? 22.05.09, 21:01 Amortyzację regulujesz śrubami przy sprężynach obok tylnych kół. a href="http://picasaweb.google.com/kordelia72">moja galeria</a> Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: regulacja amortyzacji,jak? 23.05.09, 18:45 No jakie to proste :) Muszę pooglądać dokładniej. Ale dalej nie wiem do czego ten guziczek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: x-lander xa czy implast bolder ? 22.05.09, 20:34 BOLDER i jeszcze raz BOLDER. Ja juz wiele pisałam o tym wspaniałym wózku i jego zaletach, więc nie będę się powtarzać :) lecz X-lader - koleżanka ma też jest super:) Odpowiedz Link Zgłoś
teritom Re: x-lander xa czy implast bolder ? 23.05.09, 16:49 Mam Boldera4 od półtora roku. Wózek oceniam na db+. Największe minusy to mały kosz na zakupy, ogromne rozmiary po złożeniu, jest ciężki i obrotowe koła w moim czterokołowcu nie spełniają swojej funkcji - wózka nie da się prowadzić z odblokowanymi przednimi kołami - strasznie się zawiodłam jeżeli chodzi o tę funkcję wózka. Plusy - b. duża gondola, świetna amortyzacja, spacerówka montowana przodem i tyłem, rozkładana na płasko, a co do długości oparcia (ktoś tu o tym pisał) nie sądzę aby było za krótkie, mojemu 1,5 - rocznemu synkowi jest bardzo wygodnie (mierzy 90cm). Parasolkę mam KEES'a - pasuje. Gdybym miała jeszcze raz wybrać kupiła bym Boldera SD ze względu na inny mechanizm skrętny przednich kół - nie testowałam, ale na pierwszy rzut oka sprawuje się znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tyna78 Re: x-lander xa czy implast bolder ? 23.05.09, 17:52 Ja jestem użytkowniczką x-landera xa. Moim zdaniem świetny! Córka ma 6,5 miesiąca. Używam jak na razie na przemian gondoli i fotelika. W zależności jak długi spacer. Fotelik właśnie używamy jako pierwszej spacerówki na krótsze wypady, wtedy córka raczej nie śpi i ma możliwość rozglądać się, no i co ważne siedzi przodem do mnie. Spacerówki jeszcze nie montowałam. Na razie nie ma potrzeby. W gondoli się mieści i myślę że spokojnie pojeździmy kolejny miesiąc :) Trafiło mi się nieduże dziecię :) Przejeździłyśmy nim w każdym terenie, las czy śnieg itp sprawdził się świetnie. Dla mnie też bardzo ważne jest składanie wózka! Nie mam dużo miejsca, więc stoi w przedpokoju złożony, z wyjętymi przednimi kółkami. Składanie i rozkładanie jest baaaardzo wygodne. szybko i sprawnie. Dodam że złożona rama z wyjętymi kółkami mieści się nam w bagażniku Lupo, jak ktoś ma tak mały samochodzik to wie o czym mowa! :D Boldera nie miałam okazji używać więc się nie wypowiem :) Najważniejsze to jakie ty masz priorytety :) moje oczekiwania spełnił w 100% x-lander. Jestem z niego baaardzo zadowolona. Na dodatek spacerówka jest lżejsza niż opcja z gondolą. Uważam że to ważne bo dziecko przecież rośnie i waży coraz więcej. No i posiada też duży kosz na zakupy, dla mnie rewelacja :) Gondola ma też wygodny uchwyt do noszenia :) To też się sprawdza gdy trzeba maluszka nosić. Życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: x-lander xa czy implast bolder ? 23.05.09, 22:49 Jestem uzytkowniczka x landera xa 2008. Moimi priorytetami przy wyborze wozka byla mozliwosc wpiecia maxi-cosi,skretne kola,cena ponizej 2 tys. I to wszystko x lander mi zagwarantowal. Zalet ten wozek ma wiel, a ja wymienie jakie zauwazylam w nim wady. Minusy odkrylam dopiero, gdy przyszedl czas na spacerowke (moj syn ma 6 msc i w gondoli sie juz nie miesci). Moje spostrzezenia : - ciezko dostac sie do kosza, gdy oparcie jest na maxa rozlozone, - bardzo ciezko mi sie reguluje oparcie - robi sie to z tylu na plecach, nie sposob zrobic tego inaczej jak przykucnac. Trzeba uzyc sporo sily zeby sobie z mechanizmem regulacji poradzic. Mnie to akurat nie odpowiada, ale moze wymyslam :)Przyjrzyj sie temu w sklepie) - sasiadka ma w wozkarni x landera 2007 i uwazam, ze tam byly duzo lepsze podnozki, bo nie byly tak sciete po skosie. Mojemu dziecku jak machal nozkami to po bokach lataly jak szalone :) naturalnie trafial tam, gdzie tego podnozka juz nie ma ;) - spacerowka w strone swiata w moim przypadku sie nie sprawdzila i moj polroczniak chyba jeszcze do tego nie dorosl. Za kazdym razem jak sie budzil to plakal. Na dana chwile powrocilam do wpinania maxi- cosi. boldera widzialam tylko w internecie, dlatego nic na temat tego wozka nie moge powiedziec;) Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: x-lander xa czy implast bolder ? 24.05.09, 20:39 Witam, mieszkam w górskiej miejscowości i mój X-lander XA jest niezawodnym wózkiem. Wszędzie nim jeżdzę, po parku gdzie jest wydeptana ściezka, jak jest śnieg na naszych nieodśnieżonych chodnikach, w błocie, nie mam problemów z wjazdem i zdjazem na chodnik wysokości 10 cm. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka i nie żałuję wyboru z perspektywy czasu. Moja znajoma ma Mutsy Urban Raider (też dobry wózek), ale on kompletnie (moim zdaniem) nijak sie ma do naszych warunków. Ona ma spory problem żeby wjechać i zjechać z 10 cm chodnika - a u nas takich nie brakuje. W mojej miejscowości ("górskiej" jak juz pisałam) jest więcej X-landerów niz Implastów może weź też to pod uwagę - gdzie mieszkasz, jakie masz warunki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś