hip-pa Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 20.05.09, 13:28 Ogólnie wozek super (chociaz lało i tylko raz byłam na spacerku): *Szerokie, wygodne siedzisko *reg. podnózek nei do poziomu ale daje super efekty ...nawet leżąć na płasko malec isę wyśpi bez dyskomfortu, *super zwrotny, zwinny i mały ...na pewno zmieszczę isę nareszcie w waskich sklepach *malutki po złożeniu - skłąda isę jak parasolka po szerokości na pół i dodatkowo po długości an 3 czesci. W bagażniku zmeiści się calutki i zajmuje 1/3 meijsca, a x-lader ledwo co się mieścił po odpięciu kołek. *super amortyzacaja (4 koła amortyzowane sporymi sprężynami ) co mnie bardzo miło zaskoczyło! Oczywiści epo zagruzowanej drogdze nie odwazyalm się przejechać,a le pojechalam prze diząłkę teściowej czyli ok 50 metrów łąki bez ścieżki z kretowinami i neirównościami ...nie czułam różnicy miedzy prowadzeniem Vinvi,a x- landerem na pompowancyh dużych kołach Nigdy wczesniej nie wiedziałam o co chodzi z podbijaniem pod krawżniki...teraz juz wiem Fatalnie...praktycznie wogóle się go nie da podbić ...x-landerem robię to jendą reką. To jest ogromny minus. No ale cóż...kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie wysokośc rączki idealna - mam168. Mam nadizeję, zę wozek nei obniży się ,chociaz pare cm nie zrobi mi róznicy. no to chyba tyle :) W razie pytań wal :) Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 20.05.09, 13:37 a jak twój safety? Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 20.05.09, 14:27 o kochana z safety długa historia, napiszę wieczorkiem bo teraz śpieszę sie na Uczelnie, muszę dorwać promotora :) jednym słowem nie mam safety...totez tymbardziej tak mnie interesowała Twoja opinia o Vinci :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 20.05.09, 21:47 Nie mam safety, bo okazało się, że jednak dało radę zrobić dodatkowe zdjęcia i okazało się, ze kółka są już strasznie zjechane, jednak było to już w momencie, kiedy zakupiłam na aukcji wózek, ale jeszcze nie zrobiłam przelewu pieniędzy. Zadzwoniłam i powiedziałam, że wycofuję ofertę, gdyż na dodatkowcyh zdjęciach widać, że wózek jest w gorszym stanie, niż na tych z allegro. Kobieta nie robiła problemu, jedynie musiałam wysokość prowizji za wystawienie przedmiotu, naszczęscie tylko 12zł. Teraz już wiem, ze na pewno kupie NOWY, jesli w ogólę, bo zaczyna mnie zniechęcać to szukanie. Szkoda, że w Toruniu nie mogę zobaczyć na żywo VINCI... Mogłabys przesłać może foto wózeczka?Bo takie ,,real'' to zawsze inaczej, niż te ze strony producenta. Podbijanie - to znaczy, że nie podnosząc wózka można wjechać nim na chodnik tak?Też nie bardzo wiem o co chodzi z tym ,,podbijaniem'' bo mam BOLDER IMPLASTA ze świetną amortyzacją sprężynową i na duzych pompowanych kołach, więc sama rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 21.05.09, 09:41 Przykre z tym woziarem :( Daj maila to wwyślę ci Vinci z użytkowniczką w środku :) Byłysmy wcozrja na długoaśnym miastowymspacerku i moje dodatkowe spostrzeżenia to : * fatalnie się podbija, czyli aby podniesć przednie koła, aby wjechały na chodnik to masakra...nie weim jak wielka masakra, bo nigdy innym nie kieździłam oprócz x-landera, którego podbija isę jedną ręką. Tego podbijało by się ok gdyby tylko miał całą rączkę a nie dwie małe i nei ma jak nacisnąć :( Vinci pasowało by nacisnąć noga na poprzeczkę między tylnymi kołami ...jednak takowej jest brak :( Ja sobie jednak radze :) Większość kraweżników jest obniżona na podjazdach więc nei trzeba podbijać,a jężeli już to troche sprytu i daje rade ;] *wozek bardzo wygodny ....córcia zachwycona. * amortyzacja bajka!!!!!!!!!!!! zjeżdzam z krawężników bez podtrzymywania. Kostka, popękany chodnik itp nie robią nam róznicy :) *co do wysokości rączek...hmmm jednak mogłyby być troskze wyżej,a el tylko dlatego, ze ja lubię mieć wysoko ręce i jeżdżąc x-landerem ustawiałm rączekę wysoko - tak, zę rękę pod łokiem i nad miałam prostopadle ułozone...teraz już nie ...ale to kwestia przyzwyczajenia. *ach i czasami mam wrażenie, zę wejde zaraz na tył wozka ...to chyba przez te niskie rączki ... hmm...no ale wiadomo, zę to zmiana wozka i przyzwyczajenia. Co mogę jeszcze powiedizec...jeżeli miałabym wybierać miedzy x- landerem a vinci zostawiłabym x-landera ...ale fajnei jest mieć malutki, leciutki wozeczek do auta. Mam sporo zdjęc...nawet z x-landerem u boku dla porównania, więc daj maila. pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl mój mail 21.05.09, 09:55 soulflygirl86@o2.pl czekam więc z niecierpliowścią na zdjątka, bo też mnie zastanawia tapicerka, jak wygląda, czy bardzo ortalionowo- podobnie? Hmm...gdybym się zdecedowała, to pewnie też byłoby mi cięzko przyzwyczaić się, bo mam BOLDERA Implasta, i tam tez regulowana, ,,pełna'' rączka, a wjeżdżanie nim na chodniki to bułeczka z masłem... Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: mój mail 21.05.09, 13:34 poszło chyba 6 zdjęć ...starałam sie dać z każdej możliwej strony w świetle dziennym i pokojowym z rzozłożonym podnówkiem i nie, itd. Daj znać czy doszły fotki i jaka twoja decyzja. Co do materiału ...hmmm ...cięzko mi poweidzieć ...dla mnie fajny ...podobny do x-landera tylko troskzę bardziej się świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: mój mail 21.05.09, 18:51 dzieki śliczne za fotki. Wózekczek wygląda naprawdę przystępnie. Za to Twoja córcia wygląda na bardzo zadowoloną - widać, że jej wygodnie. Decyzja taka, że póki osobiście nie zobaczę jeszcze Implasta Vibe , który też bardzo mi się podoba, że kupuję żadnej parasolki. Choć...Vinci..kusi...kusi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: mój mail 22.05.09, 18:01 Witam Was, sledze od kilku dni waszą rozmowę - bo jestem tak jak Wy w podobnej sytuacji. Szukam spacerówki, którą łatwoby się składało, bo mam juz dość ściagania kólek z X-landera XA żeby mi się zmieścil do bagaznika. (Chociaż nie moge złego słowa powiedziec o moim X- landerze, który nigdy mnie nie zawiódł :) ) Noi mój dylemat: Lira4 (kolor bordo), Vinci albo Espiro4 Baby Design. W ten ostatni "przymierzalam" moja małą w sklepie z wózkami bo jako jedyny z tej 3 jest w moim mieście. Po namysłach wybralabym jednak albo Vinci albo tą Lirę. Jeśli macie zdjęcia - chętnie zobaczyłabym Vinci, może pomogłoby mi to podjąć decyzję? Bo czas leci a ja dalej bez wózka. Mój adres: iwonak@plusnet.pl. Z góry dziekuję PS1.Aha, parzylam na model Safety1 który licytowała soulflygirl i na ebayu kosztuje 170 EUR - wygląda fajnie, ale szkoda mi tyle kasy. PS2. Soulflygirl - jeśli podoba ci sie spacerówka Implast Vibe zobacz na Gesslein Swift - mój mąż upiera sie za tym wózkiem, widzieliśmy go na żywo, wygląda fajnie i jest solidnie wykonany; mnie jedynie nie podoba się w nim z tyłu ta "harmonijka" typowa dla spacerówek-lasek. Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Hej arina26! 22.05.09, 18:45 Podobnie jak Ty do Espiro Magic miałam okazję wsadzić malucha, bo też, jako jedyny z tych jest w Toruniu. Jednak już dawno zrezygnowałam z Espiro, widząc jak wygląda ten wózek po miesiącu użytkowania u sąsiadki z klatki obok...szczerze?jak rupieć... Nad Lirą też sie zastanawiałam, ale wydaję mi się, jakaś taka ,,ortalionowa''. Z kolei Vinci, ma to dodatkowe wzmocnienie i na zdjęciach, które przesłała mi hip-pa wygląda naprawdę przyzwoicie. Jeśli chodzi o Vibe to najbardziej ,,podoba'' mi się w nim to, że jest wyprodukowany przez IMPLAST, która nie zawiodła mnie Bolderem, toteż Gesslein Swift odpada, bo w sumie wygląda identycznie, tylko inna firma. Safety bardzo mi się podoba ale sama już wiesz jaka z nim była historia a na nowy też mi szkoda kasy...bo to ma być drugi wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Hej arina26! Do Soulflygirl i Hip-pa 22.05.09, 20:36 Hej dziewczyny, dla mnie w Espiro nie ma okienka w budce (przynajmniej w modelu który oglądałam), Lira i Vinci mają je. Niby szczegół, ale ja wolę patrzeć przez okienko czy mala juz nie zasypia :) Dodatkowo rzeczywiście Vinci ma wzmocnienie tak jak Safety1st. Ja również obawiam się co do wykonania Liry, już Espiro i Vinci wydają mi się solidniej wykonane. W Lirze podoba mi sie kolor taki bordo - na zdjęciach wyglada dość ladnie ale jak w rzeczywiśtości? Noi jeszcze folia przeciwdeszczowa w zestawie. Za Vinci przemawia jeszcze to,że można go nieco taniej kupić jak sie dobrze poszuka. Czas leci - a ja dalej bez wózka. Dziewczyny, jeśli macie zdjęcia wózka (szczególnie Hip-pa) mogę prosić o ich przesłanie? (iwonak@plusnet.pl) Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl do arina26 23.05.09, 13:18 heheh ja również wciąż bez wózka a czas leci.. a widziałaś Vivi baby max? www.allegro.pl/item642762650_vivi_wozek_ochraniacz_folia_torba_barierka.html teraz jeszcze ten mi doszedł wyboru, bo tez ma inne rozwiązanie stelaża niż epsiro, okienko w budce, pokrowiec na nózki i folię przeciwdeszczową w komplecie!na dodatek jaki lekki!mogłabym go wnieść w ręce na górę chyba pojadę specjalnie do Bydgoszczy żeby go zobaczyć na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: do arina26 23.05.09, 22:15 Rzeczywiście, wygląda fajnie, myslę że tez powaznie wezmę go pod uwagę :) Kolorki ma bardzo ładne i wizualnie bardzo mi się podoba, jedynie tą torbę sobie bym ściągnęła(wolałabym normalny koszyk), noi ta lekkość!. Ale się zastanowię, bo osobiście wolałabym 4 kołowy niż 3. Moja mała ma 10 miesiecy i nie wiem czy nie będzie ją za bardzo "chybotac" :) (Ciekawa jestem jak zareaguje na przesiadkę z wygodnego XA na tego typu spacerówkę :))) ) A może rzeczywiście pójdę za ciosem i kupię ten wózek? Miała być Lira, Vinci, Espiro - teraz VIVI. Soulflygirl - kupmy w końcu te wózki bo im dalej w las tym ciemniej ... :)))) Dzięki za namiar na ten wózek - naprawdę poważne się teraz zastanowię nad nim. PS. Jeśli bedziesz go widziała na zywo, napisz Twoje wrażenia; ja nie mam możliwości zobaczenia go : ( Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: do arina26 23.05.09, 22:24 Masz rację, im dalej w las, tym ciemniej, hehe Jak może widziałaś, zadalam pytanie o Vivi, i niestety opinia była negatywna...a rzeczywiście to wózek firmy xbaby, która jest producentem też SLAPI, który to już w ogóle ma wyjątkowo zle opinie, ze względu na kiepską jakość wykoania... ehh...denerwuje mnie, że w tym moim przeklętym piernikowie, nie ma gdzie obejrzeć tych wózków. Gdybym mogła zobaczyć na żywo, przejechać kilka metrów, już na pewno podjełabym decyzję...Cały czas nęci mnie Vibe, bo dostałam mnóstwo maili od ludzi, którzy kupilo go na allegro (pisałam do nich z prośbą o ,,wrażenia;;)i każdy był w stylu ,,polecam'', ,,świetny'' .....ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: do arina26 24.05.09, 09:42 Szczerze, to wczoraj tez juz zaczęłam rozważać na nowo, zakup Gesselina Swift (Tym bardziej że cena teraz to 399 z 429) i powiem ci szczerze ze tez patrzylam na Implasta Vibe i też mi sie dość podoba jesli chodzi o spacerówki z harmonijką. :) Również słyszałam dobre opinie o tych wózkach. MOże rzeczywiście lepiej nie kombinować i kupić sprawdzone produkty??? Szczerze to zmartwilaś mnie że VIVI kiepsko wygląda gdy się go uzytkuje - właśnie tego się obawiam też przy Lirze i Vinci (że się "rozjedzie" albo "siądzie"). PS. Jak juz patrzyłam na VIVI (koszt 419 zł) to popatrzylam jeszcze na coś takiego: www.allegro.pl/item638848954_rewelacyjny_lekki_wozek_quick_smart_maly_zwrotny.html mój mąż pewnie będzie nim zachwycony, ja się zastanawiam czy nie jest za bardzo fikuśny. (Ale to juz górna granica moich możliwości finansowych, jeśli ma to byc drugi wózek) Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: do arina26 24.05.09, 11:08 Ten do którego podałaś linka - widziałam, ale mi sie w ogóle nie podoba - jak dla jest już zbyt ,,kosmiczny'' i jeszcze okrycie na nózki, które dla mnie jest bardzo ważne trzeba dokupić na innej aukcji. Brak podnóżka jest dla mnie dużym mankamentem. Dzisiaj wybieram się na TARGI ARTYKUŁÓW DZIECIĘCYCH - pierwsza edycja w Toruniu - może jakies wózki, których w sklepach nie ma będą, wiec zdam relacje. Mnie też coraz bardzo skłania ku VIBE - bo jak tak. przykładowo oglądam te real fotki www.allegro.pl/item638241645_spacerowki_implast_vibe_folia_tor ba_promocjia.html to naprawdę wygląda przekonywujące, jedynie cały czas nie wiem jak się prowadzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: do arina26 24.05.09, 19:50 Soulflygirl, zdaj koniecznie relację z targów :) Jak widzisz załozyłam wątek o QuickSmarcie, zobacze czy ktoś cos odpisze. Jeśli opinie będą niekorzystne, to powiem ci że coraz bardziej skłaniam sie ku parasolce typu Implast Vibe lub Gesslein Swift - a nawet więcej raczej Implast Vibe (Gesslein jest droższy o 100, a Vibe tez wyglada porządnie); zdjęcia real Implast Vibe, wyglądają naprawdę fajnie. Napiszę jeszcze jak coś zadecyduję :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: do arina26 24.05.09, 23:06 Hej!wiesz co może ja po prostu podam Ci mój nr. gg?7482315 :) na targach lipa, jesli chodzi o wózki, bo były tylko X-landery i coneco...no porażka jakaś (tylko jeden sklep z wózkami się prezentował) a ja własnie odebralam poczte i kolejnego maila od kobitki, która kupiła VIBE w kwietniu. Wkleje tutaj : Witam, Owszem zakupilam Wózek vibe i z czystym sumieniem moge go polecic jestem z niego bardzo zadowolona jest lekki co jest dla mnie istotne poniewaz mieszkam na 4 pietrze prowadzi sie dobrze i jest skretny, jedyna wada jaka ma to ewentualny brak regulowania podnóżka, gdy dziecko spi nozki mu zwisaja ale mojemu synkowi to nie przeszkadza:) tak wiec polecam Wiesz co?ja to się chyba zdecyduje...tylko, że on nie ma pokrowca na nóżki..ale może ten od Boldera będzie pasował?skoro to Implast i to Implast....hmm...Wiesz ja się już jakos zniechęcam do wózków typu espiro, vinci itp., bo coraz częściej widze je na mieście już takie ,,żużyte.'' i wyglądają tandetnie... Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: do arina26 25.05.09, 07:35 Zgadzam się z Tobą, tak samo doszlam do wniosku że nie wiem jak będa te wózki wygladać (pozatym wydaje mi się że producent Vinci i Liry jest ten sam - moze się mylę, ale tak mi sie wydaje). Mnie po prostu nie stac na kupowanie bubli, tak ze po 0,5 roku bedę musiała kupować nowy wózek. Gesslein naprawdę wygladał porządnie i miał dobre opinie, podobnie jest z Implastem Vibe. Co prawda nie miałam doswiadczenia z Implastem (mam X-Landera),ale myslę że sie nie zawidołabym. Ale jeszcze u mnie w grę wchodzi ten QuickSmart - czekam az mąż wróci i możewkoncu zadecyduję. PS1. Skoro brak odzewu na tymformu co ludzie sądza o QuickSmarcie,napisze do osób które go na Allegro zakupiły.PS2. Napize do Ciebie na gg jak tylko je zainstaluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
vigaa Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 30.05.09, 19:12 Witam, Widzę, że mamy podobne dylematy. Też jestem na etapie wyboru wózka. Przeglądam oferty na allegro i zastanawiam się nad Vivi,Lirą i X- baby Slapi. Mąż namawia mnie na Quick Smarta, ale ja go odrzuciłam, m.in. dlatego, ze nie ma ochraniacza na nogi. No niby można dokupić. Napiszę, na który się zdecydowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 30.05.09, 20:39 Napisz koniecznie na co sie zdecydowaliście. (Moje gg 4828662 gdybys chciala popisac nie na forum). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vigaa Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 31.05.09, 15:42 Przejrzałam na nowo oferty i... Lira odpada ze wzgl. na stelaż, Vivi -nie ma koszyka tylko torbę. Zastanawiałam się jeszcze nad Vibe Implastu. Mamy Volanta Implastu, więc mam zaufanie do tej firmy. Wózek sprawdza nam się znakomicie, no może oprócz koszyka, do którego niewiele można włożyć. Ale do sedna... Vibe nie ma pokrowca- to minus, waga ok.7-7,5 kg i kolory nieciekawe, jak dla mnie. Chyba ten też odpada. Do wyboru został Slapi i Vinci-ten jest naprawdę ciekawy. I inf. od Hip-pa skłaniają mnie ku niemu. Także wybór zawężony. Odpowiedz Link Zgłoś
vigaa Vinci-waga 31.05.09, 15:44 A właśnie, jaka jest waga Vinci? Na allegro podają 6 kg, na innej str. znowu 8kg. Odpowiedz Link Zgłoś
vigaa Re: Vinci-waga 31.05.09, 17:33 Jeszcze kilka pytań odnośnie Vinci: -czy kółka ma piankowe czy plastikowe -czy większe dziecko zmieści się w nim bez problemu? Mój syn ma 19- miesięcy i jest dość duży. -czy kosz na zakupy nie jest b.mały -jak ze składaniem wózka -no i oczywiście waga, czy nie jest ciężki Hip-pa jeśli mogłabyś odpowiedzieć, byłabym wdzięczna. Dziewczyny, jeśli możecie wysłać mi zdjęcia na gazetowego, to poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
arina26 Re: Vinci-waga 02.06.09, 19:43 Ja niestety nie mam Vinci - więc nie mogę Ci pomóc :( Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: Vinc 09.06.09, 10:48 zdjęciaarina26 napisała: > Ja niestety nie mam Vinci - więc nie mogę Ci pomóc :( sorki, zę dopiero teraz ale zdjęcia poszły na mila :) Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: Vinci-waga do vigaa 09.06.09, 10:46 Witajcie, odpowiadam :) - kółka piankowe - siedzisko obszerne, wiec zmieści się na bank, a na wysokość wozek tez jest spory...mam zdjęcia z x-landerem obok i są praktycznie identyczne - kosz jest mały ale glęboki...mi wystarcza...w porównaniu do x- landera mniejszy jest o połowę - składa isę w sekunde bez wysiłku ... smieści się nawet w bagażniku yaris co mnie bardoz zaskoczyło - waga jeset 8 kg - wazyłam go. Prowadzi sie lekko i delikatnie, do auta wkładam bez wysiłku. Mogę wysąłć zdjęci ana maila, bo inaczej nie umiem :) Co do rozmyślań nad Vibe, to jednak w vibe brak tej dodatkowej podpórki co ma vinci i wydaje mi się zę bedzie bardziej chwiejny, a Vinci do sztywnych nie należy ...znacyz się z dizeckiem w środku mocno pracuje. Amortyzacja super :) Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: do soulftygirl i innych podnóżek vinci 09.06.09, 10:59 Odnośnie tego vibe ...fajny jest i firma dobra, ale zastanów się nad podnóżkiem. Mówisz, zę twój maluszek ma 10 meisięcy to popierwsze nogi w kolankach zginają się jeszcze wcześniej niż wychodzi to na siedzisku - wiesz o co chodzi nie?? Siedizsko jest na tyle głędokie - dla starszych dizeci, ze nóżki będą troszkę stercześ w poweitrzu, lub będzie dizeciątko musiało przesunąc pupke od przodu. Ja osobiście moją 11,5 miesięczną córcie woże zawsze wożę z rozłożonym podnóżkeim i nie wyobrażam sobie go nei mieć. Jego pozycja po rozłożeniu (nie do poziomu) jest idealna do stania, picia, czy normalnego-wygodnego siedzenia dzieciątka. Co do pozostałych wad to nic więcej nie wchodzi mi na myśc, przyznam się szczerze, że woziar ten cały czas siedzi w bagażniku i używany jest tylko na zakupy do miasta itp. czyli nie za często :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 07.07.09, 14:14 hip-pa prosze o fotki wózia agaturowska1983@interia.pl dzieks Odpowiedz Link Zgłoś
carol2010 Re: hip-pa ja wciąż czekam na opinie o VINCI:) 11.07.09, 17:31 hip-pa moglabym tez zdjecia dostac? carol2010@op.pl i napisz kochana jak rozklada sie oparcie.. na pewno na pasek ale jak jest z regulacja? ogladalam dzis dwa wozeczki w stylu vinci na zywo i mialy roznie rozwiazane to rozkladanie.. jeden to byl moon fit/kiss - ten mial pasek i klamerke taka jak w szelkach od plecaka drugi to zopa viper (byl duzo fajniejszy)- mial taka plastikowa kostke ktora trzeba scisnac i pasek sie luzowal.. no a jak jest w vinci? Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 do carol 2010 11.07.09, 23:57 ja zamówiłam vinci i w poniedziałek powinnam go dostac wiec moge napisac co nieco o wozku:) Odpowiedz Link Zgłoś
carol2010 Re: do carol 2010 13.07.09, 11:15 super czekam na opinie w takim razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 carol2010 dla ciebie opis i fotki wózka vinci 4 14.07.09, 07:56 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1888939,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1888940,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1888941,2,3.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1888942,2,4.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1888943,2,5.html wózek mam dopiero jeden dzien, ale takie pierwsze spostrzezenia moge juz napisac. za te pieniadze czyli 309zł które zapłaciłam za wózek w sklepie internetowym maxx baby to w sumie było warto, ale wiem ze w niektórych sklepach internetowych ceny wahaja sie nawet do 404zł i juz za takie pieniadze to bym sie nie zdecydowała kupic. wózek na pierwszym spacerze zdał egzamin ma dobra amortyzacje, a dodam ze mieszkam na wsi i drogi nie sa idealne. dobrze sie prowadzi jest zwrotny. w opisach tego wózka pisało ze ma regulowany podnózek ale to nie do konca tak jest. podnózek mozna ustawiv do pozycji nie całkiem poziomej, ale nózki tez nie wisza całkiem. na niektórych fotkach w sklepach wydawało mi sie ze wózek ma tapicerke ortalionowa taka bardzo błyszczacą i to mnie troche zniechecało ale jak sie okazuje to ona wcale taka nie jest w realu nie wiem czy to bedzie widac na moich fotkach. do wózka dołaczone jest okrycie na nogi nie zrobiłam fotki:( ale okrycie to nie tam jakas szmatka atrapa tylko dosyc porzadne grube okrycie idealna na pózna jesien bo nie wiem jak to bedzie zima. dla mnie raczki maja idealna wysokosc mam 162 cm, ale mojemu meżowi 185cm tez dobrze sie go prowadziło. jedyna lipa w tym wózku jak narazie to to ze nie ma jak go podbic na krawezniku ale ja wyrobiłam sobie przez ten jeden dzien patent i daje sobie rade. mam nadzieje ze mój post okaze sie pomocny, w razie jakichs pytan prosze pytac :P na forum jestem codziennie takze zapraszam. aha gdyby ktos sie zdecydował na kupno tego wózka to polecam sklep internetowy maxx baby sa naprawde ok wózek zamówiłam w czwartek w nocy, w piatek go wysłali a w poniedziałek był juz u mnie. w sklepach w realu jeszcze jest chyba niedostepny pozdrawiam wszystkie forumowiczki(ale ze mnie gaduła hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 Re: carol2010 dla ciebie opis i fotki wózka vinci 14.07.09, 07:59 ha i zapomniałam napisac ze bydka jest zdejmowana i barierka tezi wkurza mnie ze oparcie jest regulowane na pasek ale moze to kwestia przyzwyczajenia, a koszyk w wózku jest sredniej wielkosci, zakuów na cały tydzien w nim sie nie przewiezie, ale jakies drobiazgi typu pieluszki chusteczki picie owszem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
carol2010 Re: carol2010 dla ciebie opis i fotki wózka vinci 14.07.09, 14:20 hej dzieki za info.. ciesze sie ze wozek sie sprawdza.. moglabys jeszcze wrzucic fotke regulacji oparcia? oglodalam dzis espiro magic i ten wozio ma jeszcze inny patent na rozkladanie aha i czy taicerke mozna zdjac do prania? Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek witam 16.07.09, 14:17 CZEŚĆ WAM... JESTEM NOWA :), CHOĆ CZĘSTO TU ZAGLĄDAM...A PISZĘ BO JUŻ OD PÓŁ ROKU ZAMAWIAM WÓZEK I W KOŃCU COŚ ZAMÓWIŁAM I MAM NADZIEJĘ ŻE DOBRZE WYBRAŁAM...MIAŁAM KILKA WÓZKÓW NA OKU, W ZASADZIE TO KAŻDY BYŁ DO SIEBIE PODOBNY ALE SZUKAŁAM JAK NAJ LEPSZEGO... DAJCIE ZNAĆ JAK SIĘ WAM SPRAWDZA VINCI 3?! ZAMÓWIŁAM GO CHOCIAŻ TEN KOLOR TROSZKĘ ZA "JAŁOWY" HIHI PODOBA MI SIĘ TEŻ BABY DESIGN ESPIRO MAGIC 3 I WLASNIE GO MIALAM ZAMOWIC, ALE STWIERDZILAM ZE LEPIEJ SPOJRZE NA WYGODE DLA SYNKA A NIE NA KOLOR<KTORY BARDZIEJ NACIESZY MOJE OKO :)>> I POMYSLE O TYM ZE MA ON CHOCIAZ TROCHE REGULOWANY PODNÓŻEK, A ESPIRO NIEMA WOGOLE.JEŚLI MOGĘ PROSIC TO PRZYSLIJCIE MI JAKIES ZDJATKA NA MAILA... DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI :) viki56@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 do wierciuszka 16.07.09, 22:23 do wierciuszka zdjecie vinci 4(prawie to samo co vinc3) zamiesciłam dwa posty do góry Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: carol2010 dla ciebie opis i fotki wózka vinci 17.07.09, 09:08 itam.Mam pytanie do pani czemu tego wozka nie da sie podbic,jest az tak zle z tym podbijaniem?i ile corka ma?taki wozek starczylby do konca okolo 3 lata?i czy np safety1st bylby lepszy?podobaja mi sie te dwa wozki ale nie wiem ktory lepszy chodzi mi o jakosc,podbijanie ,siedzisko?moze ktoras z mam by mi doradzila,wciaz poszukuje spacerowki i i wiecej czytam tym gorzej.Ktory byscie wolaly vinci czy safety?dziekuje safety to chyba trzebabylby z niemiec sprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 do elegieli54 17.07.09, 22:28 wózek vinci mam juz kilka dni i wyrobiłam sobie patent na podbijanie go, to tylko kwestia przyzwyczajenia i jest ok. jak narazie jestem zadowolona z wózka, zobaczymy jak bedzie potem ale za te pieniadze nie załuje. wózki typu vinci, espiro magic itd, wygladem bardzo sa podobne z tym ze vinci ma lekko podnoszony podnózek i tym własnie jest lepszy od tamtych. z tych wózków własnie tym sie kierowałam przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: agaturowska1983 17.07.09, 22:34 akurat zalozylma osobny watek zanim Twoj post przeczytalam ,dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: agaturowska1983 28.07.09, 20:43 CZESC FORUMOWICZKI.ZAMOWILAM WOZEK VINCI 3 DOKLADNIE MAM GO TYDZIEN, I DZISIAJ AKURAT A WLASCIWIE JUZ ROZPRUL SIE Z BOKU SIEDZISKA MATERIAL SIE ZSUWA I DZIECKO SIEDZI TROCHE NIZEJ Z JEDNEJ STRONY. OGONIE Z WOZKA JESTEM ZADOWOLONA. ALE JAKOSC JAK NARAZIE SIE NIE SPRAWDZA Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Vinci - porazka!!!!! 29.07.09, 13:39 Witajcie dziewczynki....wpadął na chwilkę, zeby postrzec dziewczyny zanim kupicie ten wzoek!!!! pojeżdziłam nim troszke i nie chcę go już za zadne skarby. Dzisiaj posżła reklamacja do produententa z naciskiem na zwrot kaski. Wozek: Fatalnie się prowadzi - jest za miekki i trzeba użyć siły ramion i całego ciała, zęby nim skręcić ;/ Fatalnei siępodbija, tylne koła się rozjeżdząją po przejechaniu kawałaka z 11 kg. brzdącem jak koła się rozjada t nie da isę wcisnąć hamulca. a jak już wciśnies zhamuleca po uprzednim podniesieniu tyłu wozka co buy koła zeszły sie do kupy to nie da ise go odblokowac i trzeba szarpać wozkeim w te i we wte . wrrrrr.....masakra!! Na wakacje brałam x-landera do bagaznika a torby do środka, bo wolę jechac mniej wygodnie,a nie męczyć się później z Vincim. Licze na to ze kaske mi zwrócomi kupię lite way albo maclarena questa - bo prawda taka że spacerówką się jeźdiz więcej niż tymi dużymi na pompowanych koalch i warto wiecej zinwestować! Ach i jeszcze jedno...do marketów isenie nadaje bo koła nie mają przyczepności i cąłym ciałem trzeba go pchać żeby prosto jechał ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: Vinci - porazka!!!!! 30.07.09, 11:35 MASZ RACJĘ HIP-PA. WÓZEK NIE JEST ZBYT DOBRY. NO ALE NIEMA IDEALNYCH WÓZKÓW A POZATYM ZAWSZE "COS KOSZTEM CZEGOS". ALE ZEBY PO KILKU DNIACH NAWET NIE MINAL TYDZIEN A ON JUZ SIE ROZPRUL. A FACET Z SKLEPU maxxbaby.pl/ W KTORYM ZAMAWIALAM JAK NARAZIE TO DRUGI DZIEN SIE NIE ODZYWA WIEC...SZKODA ZE NIE ZAUWAZYLAM WCZESNIEJ TEGO ROZPRUCIA BO MOGLABYM GO ODESLAC A TAK...JUZ ZA POZNO. JESTEM TYLKO CIEKAWA ILE RAZY JESZCZE SIE COS ZEPSUJE.JAK DALEJ TAK POJDZIE TO KOSZTY PRZESYLEK WYNIOSA MI TYLE ILE CAŁY WOZEK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: Vinci - porazka!!!!! 31.07.09, 13:18 Werciuszek ...tak nei ma wozków idealnych! Jednak ten mnei do szału doprowadza :( Nie, wiem może dlatego że mój dotychczasowy x-lander jest niezawodny, wygodny, lekki pommimo swojego ciezaru, mozna go prowadizć i podbijać jedną ręką...a przy tej niby w miare lekkei spacerowce umęcze się jak przy tirze ;/ Jedyne plusy tej spaceówki to: -Wygodne przestronne siedzisko-jest naprawde wygodne i obszerne, Córci amoze sobei w poprzek siąść ze stópkami na siedzisku i Gaba ze mną. Wygodne ...hmmm niby tak wygląda ale jest składene jakby z 3 cześci (taktury) ...nei wiem czy to takei wygodne jest. -amoryzaczja. AMORTYZACJA JEST REWAELACYJNA, NAPRAWDE REWELACYJNA! Jezeli uda mei się odzyskać kaskę to żal mi będzie tej amoryzacji bo inne parasoli chyba takiej nie mają a jak juz to cena ich jest masakryczna. Zastanawiam się na Questem teraz. Ach co to maxxbaby to ja tez tam kupiłam i trz dni do nicjh pisze o reklamacji ...nikt ani słowem sie nie oddzywa ;/ A jak chciaąłm kupić to nawet dzwonili ;/ wies zco zrób ...napisz do firmy produkcyjne coletto (biuro@coletto.pl) ja tak zorbiłam i zaraz mi odpisali...dzisiaj wozek pojechał na ich koszt do nich w ramach reklamacji. Bez żadnego problemu przyjmuja reklamację i naprawde miły kontakt. Zreszta załatwiając to u nich będzi eszybciej bo bez pośredników jak firma maxxbaby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: Vinci - porazka!!!!! 31.07.09, 18:42 CZESC WAM. WLASNIE DZISIAJ DO MNIE ZADZWONILI. I PANI WYSLALA MI DZISIAJ NOWY WOZEK, A JA JEJ ODESLE TEN. W MIARE DOBRZE ZALATWILI TA SPARWE. MAM NADZIEJE ZE JUZ DRUGI SIE NIE ZEPSUJE,CHOCIAZ WATPIE, GDYBY BYL DOBRY TEN WOZEK TO PEWNIE NIE ZEPSULBY SIE TAK SZYBKO.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: Vinci - porazka!!!!! 31.07.09, 18:45 JA WCZESNIEJ MIALAM TWISTER BABY SMILE, I FAKTYCZNIE JEZDZILO SIE NIM LECIUTKO I JEDNA REKA TEZ REWELACJA. NO ALE BYL ZA DUZY I CIEZKI I NIE MOGLAM Z NIM SAMA SCHODZIC I WCHODZIC PO SCHODACH. A ZZ TYM DAJE SOBIE RADE. WIZUALNIE JEST PRZE SLICZNY. NO ALE... ZACZYNAM SIE PRZYZWYCZAJAC. Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa o VINCI:/ 29.07.09, 13:40 Witajcie dziewczynki....wpadął na chwilkę, zeby postrzec dziewczyny zanim kupicie ten wzoek!!!! pojeżdziłam nim troszke i nie chcę go już za zadne skarby. Dzisiaj posżła reklamacja do produententa z naciskiem na zwrot kaski. Wozek: Fatalnie się prowadzi - jest za miekki i trzeba użyć siły ramion i całego ciała, zęby nim skręcić ;/ Fatalnei siępodbija, tylne koła się rozjeżdząją po przejechaniu kawałaka z 11 kg. brzdącem jak koła się rozjada t nie da isę wcisnąć hamulca. a jak już wciśnies zhamuleca po uprzednim podniesieniu tyłu wozka co buy koła zeszły sie do kupy to nie da ise go odblokowac i trzeba szarpać wozkeim w te i we wte . wrrrrr.....masakra!! Na wakacje brałam x-landera do bagaznika a torby do środka, bo wolę jechac mniej wygodnie,a nie męczyć się później z Vincim. Licze na to ze kaske mi zwrócomi kupię lite way albo maclarena questa - bo prawda taka że spacerówką się jeźdiz więcej niż tymi dużymi na pompowanych koalch i warto wiecej zinwestować! Ach i jeszcze jedno...do marketów isenie nadaje bo koła nie mają przyczepności i cąłym ciałem trzeba go pchać żeby prosto jechał ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: o VINCI:/ 31.07.09, 18:37 WITAJCIE. DZISIAJ DO MNIE DZWONILI ZE SKLEPU I WYSLALI MI NOWY A JA MAM ODESLAC TEN STARY WOZEK, TAK WIEC DOBRZE ZE CHOCIAZ TAK WYSZLO. MAM TYLKO NADZIEJE ZE DRUGI JUZ SIE NIE ZEPSUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 Re: o VINCI:/ 07.08.09, 14:41 a ja jestem zadowolona z vinci, mam juz go chyba półtora miecha, używam go codziennie i na spacerach i w podróży i jak narazie odpukac nic złego się nie dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: o VINCI:/ 12.08.09, 08:38 WITAJCIE...OTÓZ KIEDY DOSTALAM DRUGI WOZEK VINCI 3, NA DRUGI DZIEN JUZ SIE ZEPSUL !!! CO JEST NIE CIEKAWE W TYCH WOZKACH, TO TO ZE ONE MAJA Z BOKU NIE CIEKAWY MATERIAL KTORY ZACZNIE SIE PRUC, OD SRUBKI KTORA JEST Z DO NIEGO PRZYMOCOWANA. CIESZCIE SIE ZE JESZCZE WAM SIE NIE PSUJE...! ODSYLAJA MI PIENIADZE, CHOCIAZ TWIERDZA ZE TEN NOWASZY WOZEK NIE JEST MOCNO ROZPRUTY :) NO ALE MI ZWROCA PIENIAZKI :). MAM NADZIEJE!!! TERAZ BEDE MUSIALA ZAMOWIC BABY DESIGN EPIRO 4 BO NIE PODOBAJA MI SIE WOZKI PARASOLKI NP. A TE NA 3 KOLACH SPRADZILAM I WIEM ZE SA WYWROTNE. MOJ ROCZNY SYNEK LEKKO BY SIE W TYM PRZEWROCIL. PODOBAJA MI SIE TEZ WOZKI... -BRITAX VERVE -CYBEX TOPAZ <CHYBA> -I TITANIUM BABY SPIDER<PODOBNO JAKOSC NIE ZBYT CIEKAWA> Odpowiedz Link Zgłoś
agaturowska1983 Re: o VINCI:/ 12.08.09, 22:12 mam nadzieje że ja nie bede miec takich problemów z moim wókiem mimo że to ten sam model., ja naprawde jak dotąd nie mam nic do zarzucenia dla mojego pojazdu:) tylko to podbijanie to troche lipa ale daje sobie z tym rade i faktycznie w supermarketach troche cięzko jeżdzi przez śliską podłoge ale na spacerkach jest ok. mój 11 miesięczny brzdąc ma dużo mniejsca w wózku i nawet wygodnie mu sie spi. ja mam wersje czterokołową, choc do ostatniej chwili miałm zamówic trójkołowca ale dzwoniąc do hurtowni pani doradziła mi wersje 4- kołową ze wzgledu na stabilnosc wózka,oraz mówiła ze wersja czterokołowa jest lepsza w prowadzeniu i wózek jest troche szerszy od 3-kołowca pozdrawiem wszystkie użytkowniczki vinci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hip-pa Re: o VINCI:/ 13.08.09, 10:49 Ale ci fajnie...mi naprawili ten hamulec i nie oddali kaski :(:( Jak to zrobiłas, że zwrócili ci pieniązki? Odpowiedz Link Zgłoś
werciuszek Re: o VINCI:/ 14.08.09, 12:02 No kiedy zepsuł sie pierwszy wozek po chyba 5 dniach, zadzwonilam i przyslali mi drugi. No i drugi tez zaczal sie pruc, choc nawet nie zdazylam nim wyjechac na spacer. I znow dzwonilam, i pytala sie ta Pani jak chce rozwiazac sprawe... wiec powiedzialam ze juz nie chce sie bawic z tymi wozkami, i jesli jet mozliwosc to prosze o zwrot pieniedzy. No i mowila ze mi zwroca. Czekam na pieniadze...mowila ze we wtorek wysla, a wczoraj <czyli czwartek> dzwonilam to mowila ze dzisiaj dopiero byly wyslane.Takze mam nadzieje ze dojda bo ja juz zamowilam nastepny wozek, i pewnie dzisiaj bedzie. Teraz zamowilam CYBEX TOPAZ.Mam nadzieje ze sie sprawdzi :) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś