lula_to_ja 03.08.09, 17:52 czy to dobry wybór? szukam parasolki jako drugi wózek, oparcie koniecznie do pozycji leżącej.A może zooper hula lub twist. cena tak 500zł, nie widze sensu droższego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 03.08.09, 19:55 ja kupiłam wczoraj na all, dziś wysłali więc jutro kurier powinien dowieźć. jak przetestuję to mogę odp. na twoje pyt. lub ewent.podesłać zdjęcia. miałam już jeden wózek tej firmy (magnum) i byłam bardzo zadowolona. o trip czytałam i głównym zarzutem były skrzypiące kółka - ale na to jest sposób wd40 ;) przy magnum też rozwiązał ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 03.08.09, 20:09 aaa, tylko w trip oparcie nie rozkłada się zupełnie na płasko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: iglesina trip?? 03.08.09, 20:09 Trip to na pewno dobry wybór, choć nie powiem czy z podanych modeli najlepszy bo pozostałych wózków nie znam. Z tym skrzypieniem to słyszałam wiele przesadzonych opinii, użytkuję Inglesinę ponad 2 lata i kilka razy smarowane były tylne kółka a raczej amortyzacja bo lekko skrzypiało. Wózek jest bezawaryjny, porządnie wykonany i wygodny. Wczoraj koleżanka szukała na tapicerce mojego Tripa przebarwień od słońca, czyszczenia bo stwierdziła, że po tak długim czasie muszą być ale nie znalazła! Tapicerka nadal wygląda jak nowa. Drażnią mnie tylko podwójne rączki do prowadzenia ale to parasolka, "te typy zazwyczaj tak mają". Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 03.08.09, 20:14 to mnie pocieszyłaś z tą tapicerką bo ja zamówiłam biscotto :D czym czyściłaś ewent. zabrudzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: iglesina trip?? 06.08.09, 15:30 Ja mam kolor granatowy nieco mniej brudząca;) Tapicerkę czyszczę gąbką z wodą i płynem do mycia naczyń. Może nie jest to zbyt "wózkowy" zestaw ale działa! Przyjemnego użytkowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
agap976 Re: iglesina trip?? 04.08.09, 09:40 A ja polecam wózek ABC Design model GIRO. Cena około 500 zł. Firma niemiecka, solidny i trwały. Mój dwulatek bardzo go lubi. Oparcie rozkłada sie do pozycji prawie leżącej a podnóżek jest bardzo długi więc dziecko wygodnie śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Re: iglesina trip?? 04.08.09, 11:20 Bmagdalenka i jak wózek? Możesz podać jakie duże są kółka? Jaka jest pozycja maksymalnego odchylenia? Bo oglądałam np. baby design travel i pozycja leżąca, leżącą na pewno nie jest. Czy kółka faktycznie skrzypią? Jeszcze jedno możesz podać linka do aukcji na której kupowałaś wózek, bo nie znalazłam na allegro żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 04.08.09, 11:57 to była ta aukcja: allegro.pl/item699320771.html propnuję napisać do sklepu i zapytać czy jeszcze mają. wózek już mam w domu :D pierwsza uwaga, klory tapicerek są dużo cimniejsze niż na zdjęciach. na żywo w sklepie widziałam granat, śliwkę, a w domu mam biscotto. wszystkie są dużo ciemniejsze. dziś na spacerze zrobię zdjęcia i pokażę co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek1981 Re: iglesina trip?? 04.08.09, 21:34 Ja mam tripa od ok. 2 m-cy, jak dla mnie bomba. Faktycznie oparcie nie rozkłąda się całkowicie na płasko, ale na tyle by dziecko naprawdę wygodnie spało. Nie jest to na pewno pozycja pół leżąca. Co do kółek to jak pisała koleżanka jest mnóstwo preparatów, które załatwią temat skrzypienia, zreszta każdy wózek po jakimś czasie potzrebuje smarowania, żeby nie skrzypiał jak np mój buzz. Długo zastanawiałam się nad spacerówką, i powiem wam, że naprawdę nie żałuje tego wyboru. Dodam jeszcze, że moje dziecko odkąd przesiadło się z buzza na tripa jeździ w wózku z przyjemnością, wcześniej niestety niezbyt lubiał jazdę wózkiem. Wózek jest lekki, łatwo się składa, ma fajna poręczną kieszonkę w budce, zwrotny, super sie podbja. Jak dla mnie same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
didilinka Re: iglesina trip?? 06.08.09, 16:42 Jak dla mnie inglesiny nie skrzypia tak w sensie smarowania, tzn jakby były brudne-stare tylko trzeszcza im stelaze (one mają wyczuwalna amortyzacje i mam wrazenie ze te trzaski sa stad własnie). Jednym trzaski przeszkadzaja ja zawsze je słysze jak mijam na spacerze tripa albo zippy a innym nie. To podobnie jak turkoty Maclarenów na kostce ktos tego nie lubi a inny twierdzi ze jego model jest mega cichy i nie halasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: iglesina trip?? 06.08.09, 21:34 Czy kolka tego wozka slychac na kostce, chodniku itd??? Piszcie dziewczyny jaknajwiecej, bo cos mnie ten wozek korci :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 07.08.09, 22:24 dla mnie wózek jest cichy. na bruku czy nierównościach turkocze, skrzypienia na razie nie zanotowałam. po równym terenie oczywiście bezgłośny. jak ktoś zainteresowany kolorem biscotto to tu zdjęcia. to taka kawa z mlekiem ;) picasaweb.google.pl/BMagdalenka/Trip# Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 07.08.09, 22:26 generalnie widziałam na żywo fiolet i granat i w rzeczywiśtości tapicerki są dużo ciemniejsze niż na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Re: iglesina trip?? 10.08.09, 10:29 jeszcze jedna prośba. Mogłabyś sprawdzić wymiary siedziska? zastanawiam się nad tym wózkiem lub ewentualnie Espiro Magic 4. Może widziałaś go też live i mogłabyś porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 10.08.09, 12:38 niestety nie mam porównania. dane z all o espiro: Wymiary siedziska (szer. / głęb. / wys.): 33 cm / 24 cm / 43 cm TRIP: 32cm / 22cm (z podnożkiem 33cm) / 50 cm Odpowiedz Link Zgłoś
bmagdalenka Re: iglesina trip?? 10.08.09, 12:40 pomyłka. oparcie ma 47cm dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Re: iglesina trip?? 11.08.09, 09:20 dzięki wielkie za info. Wybór padnie jednak chyba na espiro, bo delikatnie tańszy a dwa wymiar po złożeniu bardziej mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś