Dodaj do ulubionych

lekka parasolka - jaka?

25.08.09, 17:20
szukam lekkeij parasolki dla rocznego synka, ogladalam chicco lite way i
simplicity, oba mi sie bardzo spodobaly ale nie maja za bardzo dobrych opinni,
jaki mozecie polecic wozek tak w granicach 400zl? obecnie mam hule i nie
jestem z niej zadowolona wiec w twista nie chcialabym sie pakowac..moze baby
design jet?
Obserwuj wątek
    • mimi0300 Re: lekka parasolka - jaka? 25.08.09, 17:30
      B.lekka parasolka to np.volo 3,9kg za 414,- (z przesyłką)
      www.allegro.pl/item720452127_ra_wozek_maclaren_volo_scarlet_2008.html
      chyba, że synek sypia na spacerach..
      • mama_nikodemka Re: lekka parasolka - jaka? 25.08.09, 17:33
        no wlasnie zapomnialam dodac ze ma sie rozkladac do spania :)
        • matylda07_2007 Re: lekka parasolka - jaka? 25.08.09, 20:03
          Ja mam lite waya i nie powiem na niego złego słowa.
          • mama_nikodemka matylda.. 25.08.09, 20:43
            lite way i mi sie bardzo spodobal ale tylko ogladalam go w sklepie, nie mialam
            mozliwosci sprawdzic jak sie sprawuje w terenie, napisz mi jak sprawuja sie te
            przednie kolka i jak wozek daje rade po tych naszych chodnikach? dzieki z gory
            za info; bardziej spodobal mi sie simplicity ale jest dosc spory po zlozeniu :(
            • matylda07_2007 Re: matylda.. 25.08.09, 22:00
              Sprawują się nieźle, a mam porównanie, bo na codzień użytkuję terenowca, nawet po mieście.
              Lite way na wypady. Ostatnio dał radę nawet po wiejskiej drodze wiodącej w pole. Oczywiście nie płynął, ale pokonywał przeszkody :)
              Zaczął skrzypieć po kilku wizytach na zapiaszczonym placy zabaw, ale przestał po przesmarowaniu.
              Nie wiem czy on w ogóle posiada amortyzację, ale mi się dobrze go prowadzi.
              Zdecydowanym plusem jest rozkładane oparcie i regulowany podnóżek.
              Ja jestem z niego zadowolona w 100 procentach, natomiast nie mam porównania z innymi parasolkami.
              Może i chwalone mclareny są lepsze, ale strasznie mi się nie podobają ;) No i ten najlżejszy ma nierozkładane oparcie, co dla mnie go w ogóle dyskwalifikuje. Wolę mieć tą możliwość i niekorzystać, aniżeli jej w ogóle nie mieć i pożałować tego choć jeden raz.
              Natomiast nie próbowałam go jeszcze w zimie. Zaczęłam z niego korzystać wczesną wiosną chyba. Śniegu już na pewno nie było.
              Bardzo podoba mi się też simplicity i multiway, ale już nie będę wydziwiać ;) U siostry w piwnicy stoi Jej stary baby design. Jak zachce mi się nowego wózka, to go wydrę ;)
              • gosia1775 espiro city 2009 27.08.09, 18:12
                Polecam Espiro City 2009 kolor forest, ja kupiłam za 370 zł.
                sprawdza się bardzo. Nie polecam chicco ct 01(kiepski wózek za dużą
                kasę)
    • cibora Re: mama-nikodemka 31.08.09, 18:25
      Witam!
      Niestety nie podpowiem co wybrać, bo sama szukam. Chciałam zapytać dlaczego nie odpowiada Ci Zooper Hula? Oglądałam ten wózek i prawie się zdecydowałam na zakup :-( Co prawda nam jest potrzebny lekki wózek, nie na spacery tylko na wypady np. samochodem do sklepu.
      Napisz, jeśli możesz co Ci w nim nie odpowiada.
      Dziękuję i pozdrawiam!
      Agnieszka i Staś (3.05.2008)
      • mama_nikodemka Re: mama-nikodemka 01.09.09, 20:35
        mi wlasnie w huli nie odpowiada waga..ciezko mi nim manewrowac i w ogole ciezko
        mi sie go prowadzi, moj maz nie narzeka ale on ma prawie 190cm i wazy 90kg a ja
        waze 50 i mam 164cm :) tez potrzebowalam wozka wyjazdowego, poza waga wozek jest
        super, wygodne siedzisko, super budka..dzis ogladalam arie i zakochalam sie w
        niej, jest super i to jest dopero lekki wozek :) mam nadzieje ze uda mi sie
        sprzedac swoja hule i kupic arie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka