Dodaj do ulubionych

znacie pastę VILCACORA ?

24.10.05, 22:14
czy rzeczywiscie jest skuteczna w usuwaniu osadu i kamienia? Czy to tylko
kolejny chwyt reklamowy?
Obserwuj wątek
    • hexe25 Re: znacie pastę VILCACORA ? 24.10.05, 22:26
      ja ją mam i już po paru dniach zauważyłam, że całkiem nieźle radzi sobie z osadem.
      • aleksandra1977 Re: znacie pastę VILCACORA ? 24.10.05, 22:31
        Mam nadzieje, ze dziala, bo jak tak dalej pojdzie, to zbankrutuje z powodu
        comiesiecznych wizyt u dentysty z powodu zdejmowania kamienia...
        • hexe25 Re: znacie pastę VILCACORA ? 25.10.05, 13:00
          nie wiem jak radzi sobie z kamieniem, ale ja cierpię z powodu osadu (bleeeh). nie czyszczę zębów u stomatologa co miesiąc, bo faktycznie szybko bym zbankrutowała. jak noszę aparat prawie 6 miesięcy, to byłam raz, po 3 miesiącach noszenia - ale wiadomo, stomatolog nie dojdzie wszędzie i nie wyczyści jak trzeba. po miesiącu od czyszczenia u stomatologa, zapytałam czy moja orto czyści, powiedziała, że tak, ale nie widzi na razie potrzeby, bo zęby nie są jeszcze takie 'straszne'. ale zdjęła druty i zabrała się do czyszczenia - z czego się cieszyłam, bo nie płaciłam za to nawet :) po tym ostatnim czyszczeniu dalej używam tej pasty. czyszczę szczoteczką elektryczną lub zwykłą oraz wyciorkiem (przestrzenie między zębem a drutem, bo szczoteczką wiadomo nie dojdzie się wszędzie) ale nawet i wyciorkiem nie doczyszczę dokładnie zębów na stykach :( ale nad i pod zamkami czyści dokładnie :)
        • hexe25 Re: znacie pastę VILCACORA ? 25.10.05, 13:02
          ale się rozpisałam w poprzedniej odpowiedzi, a i tak zapomniałam dopisać, że jest bardzo wydajna. ja używam jej od prawie miesiąca dzień w dzień, dwa razy w ciągu dnia (tak jak pisza na opakowaniu) i mam jeszcze więcej niż połowę tubki, gdzie inne pasty były juzna wykończeniu :)
          • kryrog Re: znacie pastę VILCACORA ? 25.10.05, 17:34
            a gdzie można kupić to "cudo" i ile kosztuje ?
            a propo czyszczenia osadu i kamienia , raz na pół roku zabieg czyszczenia z
            osadu i kamienia ultradzwiękami należy nam się za darmo, pytałam o to dokładnie
            i jest to napewno refundowane z NFZ.
            • aleksandra1977 Re: znacie pastę VILCACORA ? 25.10.05, 18:11
              kupilam w aptece, chociaz przywiezli mi ta paste na zamowienie nastepnego dnia.
              Zaplacilam 16,40zl.
            • hexe25 Re: znacie pastę VILCACORA ? 25.10.05, 21:15
              ja tez kupiłam ją w aptece i zapłaciłam 14zł.
              co do czyszczenia za free, tak to prawda, tylko że raz na rok można na fundusz czyścić (przyjamniej tak mi mówiła ex dentystka). tylko, że ona nie czyści zębów przy aparatach stałych. może to zrobić dopiero po zdjęciu aparatu. a ja nie wytrzymałabym tyle czasu i zmieniłam stomatologa na prywatnego. ale chyba wypróbuję jeszcze innego (tego co na NFZ wyczyści, może znajdzie się ktoś taki :))
              • kryrog Re: znacie pastę VILCACORA ? 26.10.05, 16:22
                jeżeli jesteś z Krakowa to mogę ci podać adres, gdzie co pół roku masz za
                darmo kompletne czyszczenie z osadu i kamienia..
                • hexe25 Re: znacie pastę VILCACORA ? 26.10.05, 17:23
                  oooo, to Ty masz fajnie. dzięki, ale nieststy nie skorzystam, bo jestem z Białegostoku, a to jednak kawał drogi :)
                  • anamnesis do kryrog 26.10.05, 18:38
                    Podaj ten adres, kryrog, bardzo Cie proszę
    • kryrog Re: znacie pastę VILCACORA ? 26.10.05, 20:47
      Klinika Stomatologiczna -Kraków ul. Montelupich 4 tel. centrala :424-55-55
      poprosić o połączenie z Oddziałem Higienizacji /polecam panią Agatę
      Kisielewską/ -chyba nie przekręciłam nazwiska....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka