esscort 10.01.11, 10:45 W BIPie jest informacja na ten temat. Wcale mnie to nie dziwi, bo wiadomo, że każdy burmistrz ma prawo dobrać sobie zastępców. Dziwiły mnie głosy, że wiceburmistrz Tarnawski zostanie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duza-merry Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 11:20 Myślalam, ze z bulterierami sie juz skonfliktowal :D Odpowiedz Link Zgłoś
fargo_2 Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 11:25 No to witamy Zastępcę Burmistrza do spraw społecznych : Pana Piotra Rusieckiego i Zastępcę Burmistrza ds. Rozwoju : Pana Bogdana Kłódkiewicza W tym składzie osobowym daje im max 7-8 miesięcy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
fargo_2 Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 11:33 Ale przynajmniej mamy teraz pewność, że nie usłyszymy już nigdy na żadnej Sesji głosu Burmistrza Dąbrowskiego ;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 11:50 Może kiedyś zrobi niespodziankę i coś powie. Np. że się z sobą zgadza lub coś w tym rodzaju. Ale jak nie ma nic do powiedzenia, to niech niech nie gada, tylko żeby sprawy szły do przodu. Mieliśmy już burmistrza śpiewającego to możemy mieć milczącego Odpowiedz Link Zgłoś
fargo_2 Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 12:07 O nie! Nie odpuszcze, na każdej sesji będzie mi się tłumaczył: "GDZIE! JEST! TRAMWAJ! ?" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
k.jurek Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 17:32 Jak się zapytasz o tramwaj to możesz uzyskać odpowiedź na temat promów kosmicznych. Jedno i drugie jest tak samo realne. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 12:13 Czy kłódkiewicz jako wice burmistrz (oczywiście jeżeli informacja podana w wątku o tym,że kłódkiewicz został wice burmistrzem jest prawdziwa) zrezygnował z prowadzenia swej działalności gospodarczej jako mini-deweloper? Czy nadal ją będzie prowadził? Na stronie internetowej działalności nadal widnieje do niego kontakt...www.domydomy.pl/kontakt.html, co sugeruje,że nadal sprzedaje domy... Więc jak to jest Pan wice burmistrz buduje także domki...? a może wycofał się oficjalnie z interesu? przecież i tak się domki kiepsko sprzedają ostatnio.... jak to będzie? Przypominam,że warunki zabudowy jeżeli są wymagane dla terenu pozbawionego miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego wydaje urząd gminy. Przypominam,że funkcję nadzorcze wobec zakładu wodociągu i kanalizacji w Łomiankach pełni Burmistrz... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 12:24 no to - jeśli będzie rozwijał łomianki - na pewno zawiesi rozwijanie działalność gospodarczej lub przekaże ją komuś na czas urzędowania Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 20.01.11, 18:45 heheh kontakt do niejakiego Bogdana Kłódkewicza (pisownia oryginalna ze strony domydomy.pl) został ze strony www.domydomy.pl/kontakt.html USUNIĘTY więc można domniemywać,że należał do wice burmistrza Kłódkiewicza...Brawo Kłódkiewicz czyta forum...brawo... Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 20:30 Ale między śpiewającym a milczącym mieliśmy burmistrza mówiącego. Gdzie On jest? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 12:07 fargo_2 napisał: Zastępcę Burmistrza ds. Rozwoju : Pana Bogdana Kłódkiewicza > Zawsze lubiłem angielski humor w stylu Monty Phytona :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalski_lomiankowski Re: nowi powołani czyli po prostu kolesiostwo 10.01.11, 16:12 esscort napisał:> Zawsze lubiłem angielski humor w stylu Monty Phytona :) Pytanie, czy warto tyle płacić za występy p. Kłódkiewicza? Monty Phyton nie wziąłby więcej, ale występ byłby na pewno na poziomie. Prominentni członkowie sztabu wyborczego TŁ dostali w nagrodę wysokopłatne stanowiska na kilka lat. Jeżeli to nie jest kolesiostwo, to już nie wiem, co nim jest. Gdyby coś podobnego wyczynił Pszczółkowski, byłby tu miażdżony miesiącami, przede wszystkim przez Papirusa. Tenże napisałby o tym z 5 listów do Echa. A teraz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (i wynagrodzenia), a przyzwoitość wyrzucono do kąta. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nowi powołani czyli po prostu kolesiostwo 10.01.11, 16:38 Cóż kowalski, jedni przychodzą drudzy odchodzą. Gdyby był korpus urzędniczy mógłbyś oponować, ale korpusu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Panie Roberto 10.01.11, 18:04 Co słychać u Ani i Radosława? Jak tam Pana rudy kolor włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Panie Roberto 10.01.11, 18:24 Jak się droga wardecka przefarbuję na foxy, dam Ci znać. Póki co jestem siwy, i siwieję coraz bardzie,j szczególnie gdy czytam takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Panie Roberto 10.01.11, 18:27 ależ proszę Pana niech Pan tego nie robi, siwi mężczyźni są tacy sexi:) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Panie Roberto 10.01.11, 18:33 wardecka78 napisała: > ależ proszę Pana niech Pan tego nie robi, siwi mężczyźni są tacy sexi:) > sexy, co to znaczy -proszę przypomnieć. Pisze pani o mej prehistorii. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: nowi powołani czyli po prostu kolesiostwo 10.01.11, 19:01 Roberto, niestety jesteś w błędzie. Tzw. "korpus urzędniczy", jaki zapewne masz na myśli - korpus służby cywilnej - nie schodzi na poziom urzędów miejskch. Zob.: www.dsc.kprm.gov.pl/strona.php?id=124&id2=20 A i oponować wolno każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gray_ghost Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 14:47 fargo_2 napisał: > W tym składzie osobowym daje im max 7-8 miesięcy ;D Obyś się fargo nie mylił, ja jednak się obawiam, że prywata i własny, dobrze pojęty interes tych panów zwycięży. Pójdą na jakieś ustępstwa wobec siebie, byle tylko rzązić i zarabiać. Kasy w budżecie wystarczy. Dla nich i kilku innych. Reszta, czytaj mieszkańcy, niech się wali. Odpowiedz Link Zgłoś
berta_pl Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 15:03 Klodkiewicz to jeszcze nic, Rusiecki w tym składzie to dopust boży... najwyżej się będzie awanturował na każdym kroku... przeżyjemy jakoś Nic jednak nie przebije reanimacji Krysteckiego do Rady! Ciekawe ile ten radny wytrzyma zanim nie przejdzie do opozycji? Ja obstawiam góra pół roku. Tyle, że tym razem p. Tadeusz chyba będzie musiał wrócić do swoich dawnych faworytów czyli na łono Pszczółkowskiego i tak w koło macieju... A tak na marginesie - na co nam 2 wiceburmitrzów? Za Sokoła był jeden wice i starczyło. Po co dwóch? Na jakie licho? Ciekawe czy zrobią te kanalizację i tramwaj do Warszawy? Jeden mógłby się zająć rurą a drugi drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: o co chodzi ? 10.01.11, 18:28 Stefanprawa wskazał, że na stronie : www.domydomy.pl/ faktycznie ktoś o nazwisku Bogdan Kłódkiewicz oferuje do sprzedaży domy w Kiełpinie. Bogdan Kłódkewicztel. 502-600-859, email: bogdan.klodkiewicz@wp.pl Myślę, że to chyba nie jest radny Bogdan Kłódkiewicz, bo z oświadczeń majątkowych radnego na BIP nie wynika by prowadził działalność deweloperską lub był zatrudniony u jakiegoś dewelopera. Radni pod odpowiedzialnością karną są zobowiązani do podawania w oświadczeniach majątkowych wszystkich rodzajów działalności gospodarczej. A może obrót nieruchomościami mieścił się pod obecnynm w oświadczeniu określeniem "handel" , no to faktycznie radny z tego tytułu zarobił jakieś niewielkie kwoty. Czy ktoś może powiedzieć o co tu chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Kłódkiewicz a domydomy 10.01.11, 18:49 A co myślisz,że w Kiełpinie mieszka jeszcze jakiś inny osobnik o imieniu i nazwisku Bogdan Kłódkiewicz... Uważam,że osoba występująca na stronie www.domydomy.pl w kontaktach jest tożsama z radnym Bogdanem Kłódkiewiczem....Niech nam to radny czy wice burmistrz wytłumaczy czy faktycznie buduje domy i czy to jest telefon komórkowy i mail do niego...ja uważam,że jest to jedna i ta sama osoba....jeżeli się mylę to niech ktoś się w tej sprawie wypowie i potwierdzi lub zaneguje moje przypuszczenia...bo swoją drogą czy nie byłoby tu sprzeczności interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: o co chodzi ? 10.01.11, 18:51 Bez przesady na domach jest całkiem niezła przebitka nawet w obecnych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: o co chodzi ? 10.01.11, 18:58 stefanprawo napisał: > Bez przesady na domach jest całkiem niezła przebitka nawet w obecnych czasach.. Stefanie na twoim miejscu jeżeli twoje przypuszczenia są prawdziwe- skakał bym do góry. Dlaczego?- dlatego że wypadł by ci konkurent z rynku. Zawsze to miałbyś luźniej. Tak w szczególe zacznij może coś działać w sprawie Ronsona. Teraz już przestaje mu dmuchać wiatr w skrzydła. Można teraz właśnie oprotestowywać twoją , naszą <<wspaniałą Firmę >> wraz z jej blokowiskiem. > . Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: o co chodzi ? 10.01.11, 19:02 jaki konkurent myślisz,że kłódkiewicz jest czy był dla kogoś konkurencją? wątpię...,ale uważam,że decyzje personalne Burmistrza Dąbrowskiego są nietrafione,ale to jego decyzje... Odpowiedz Link Zgłoś
duza-merry Re: o co chodzi ? 10.01.11, 19:03 roberto19633 napisał: > Stefanie na twoim miejscu jeżeli twoje przypuszczenia są prawdziwe- s > kakał bym do góry. Dlaczego?- dlatego że wypadł by ci konkurent z r > ynku. Zawsze to miałbyś luźniej. ... raczej jeden z konkurentow znalazł sie w zdecydowanie uprzywilejowanej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: o co chodzi ? 10.01.11, 19:19 Nadal nie jestem przekonana. Nikt przez 4 lata nie zwrócił na to uwagi ? Rozumiem, radny prowadzi sklep spożywczy na terenie gminy, ale działalność deweloperską ? A co z planowaniem przestrzennym - przecież radny ma wpływ na treść palnu, co z drogami, ma wpływ na to czy , kiedy , gdzie i z czego zostaną wybudowane , co z kanalizacją. Czy przepisy nie wykluczają takiej podwójnej roli ? Radny nie może być nawet najemcą placu gminnego, a może być deweloperem w swojej gminie ? To jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: o co chodzi ? 10.01.11, 20:10 roberto19633 napisał: wypadł by ci konkurent z rynku. No faktycznie wielki konkurent!!! Z ostatniego oświadczenia majątkowego radnego Kłodkiewicza wynika, że w ciągu VIII miesięcy ubiegłego roku zarobił z działalności gospodarczej 6.400 zł. Gdyby nie dieta radnego, musiałby pójść po zasiłek socjalny albo przymierać głodem. Widać, że facet faktycznie ma kwalifikacje do zarządzania miastem, skoro tak dobrze zarządza swoim biznesem. Swoją drogą pasuje do burmistrza, który zakończył karierę w Jopku z milionowymi długami. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: o co chodzi ? 10.01.11, 20:13 No dobrze, a czy pamiętasz jakie osiągnięcia miała HGW gdy startowała na fotel Prezes NBP. Co wygadywała na przesłuchaniu w Sejmie? Cóż, tran jest dobry na pamięć. A co developerki ,mówi się ziarnko do ziarnka zawsze jedna oferta mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: o co chodzi ? 10.01.11, 20:18 Była profesorem na uniwersytecie, miała ustabilizowaną sytuację finansową, nie była zagrożona głodem. Ale sobie porównanie znalazłeś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: o co chodzi ? 10.01.11, 20:21 Ale co mają wspólnego słowa Gronkiewicz-Waltz sprzed ponad dwudziestu lat, z deweloperką radnego Kłódkiewicza i jego oświadczeniami za zeszły rok? O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tuptuptamtam Re: o co chodzi ? 10.01.11, 21:36 Burmistrz ma prawo dobierać sobie zastępców jakich chce i nikt nie ma prawa mu tego zabronić. ani wytykać. Kogo miał wziąść, nie ma nigdzie u nas lepszych. Zobaczycie jeszcze jak sie wszystko ruszy. Program wyborczy będą realizować i bedzie dobrze. A że p. Bogdanowi może trochę w firmie nie szło to co z tego. Trudne czasy były. Ma doświadczenie na budowach. Trzeba u nas wybudować szkołe, przedszkole, żłobek, drogi, kanalizację. On sie musi na tym znać i da sobie radę. Nam trzeba ludzi do roboty a nie do igrzysk. Powinni w ogóle zabronić sprzedawania na terenie gminy sztucznych ogni. Nie bedzie ogni, nie bedą strzelać i psy straszyć i nie będzie z czego robić igrzysk. Burmistrz dawał sobie radę w Radziejowicach to i u nas też to doświadczenie wykorzysta i da sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
fargo_2 Re: o co chodzi ? 10.01.11, 21:57 tuptuptamtam jak czytam Twoje wypowiedzi czy w tym czy w innym wątku to pusty śmiech mnie ogarnia... :D Po prostu ŻENUA! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tuptuptamtam Re: o co chodzi ? 10.01.11, 22:03 fargo_2 napisał: > tuptuptamtam jak czytam Twoje wypowiedzi czy w tym czy w innym wątku to pusty ś > miech mnie ogarnia... : A ja jak czytam Twoje to chce mi sie płakać. Jak można nie rozumieć i nie czuć potrzeb Gminy. Tacy jak ty to tylko potrafią pusto sie śmiać i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: o co chodzi ? 10.01.11, 22:35 ja mam wrażenie, że tuptup po prostu robi sobie polewke na maxa pisząc wszystkie te rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
duza-merry Re: o co chodzi ? 11.01.11, 08:19 Oczywiscie ze robi sobie jaja. Nie uwierze ze ktos moglby tak na powaznie. Oj fargo fargo .... Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: o co chodzi ? 10.01.11, 23:44 >Burmistrz dawał sobie radę w Radziejowicach to i u nas też to doświadczenie wykorzysta i da sobie radę. :D dobre!!!!!!!! OBY NIE ! bo czeka nas taka sama plajta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: o co chodzi ? 10.01.11, 23:46 > Burmistrz dawał sobie radę w Radziejowicach to i u nas też to doświadczenie wykorzysta i da sobie radę. Co to dzisiaj 1 kwietnia ? raczysz sobie żartować ... bardzo masz dobre poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: wiceburmistrzowie odwolani 10.01.11, 23:34 chyba ktoś został nieźle wyd...ny.No ale taka jest polityka i układy... w których się tkwi po uszy.Trzeba się swoich trzymać..tych co wynieśli do urzędu. czas zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechoccz Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 03:22 Już jest po wyborach.Było 3 kandydatów z których tylko jeden uczciwy.Ale My wybraliśmy innego... A kogo ? -Kłódkiewicza-na vice-Burmistrza-przestępcę oskarżonego o udział w zbiorowym gwałcie.... -Dąbrowskiego - na Burmistrza - zawodowego łgarza i blagiera co umie kłamać jak z nut. Tatuś jego - rzekomy żołnierz Narodowych Sił Zbrojnych i AK-owiec -miał 1 rok jak się II Wojna Światowa zaczęła....Skazany na karę śmierci...? Przez kogo ??? Chyba przez tego raka co mu zjadł płuca.... I co myśleć o jego matce-p.dr.Dąbrowskiej ( z domu Szelenbaum) - która swoją osobą firmuje oszustwa syna- menagera co firmę Jopka z Radziejowic doprowadził do upadku - a tyle naobiecywał robotnikom z Radziejowic -że ich nie zostawi w potrzebie....A teraz to do sprzątania ulic w Łomiankach ich nawet nie zatrudni - bo na razie to tylko umiał powyrzucać wszystkie sprzątaczki z ICDS-u ,aby intratną fuchę dać firmie kolesia !!!! I po co te ciągłe westchnienia "Tak Mi Dopomóż Bóg "...???? Wstyd i Hańba dla Łomianek !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
berta_pl Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 10:40 rany boskie! jaki gwalt zbiorowy?! Kto kogo zgwałcił... i jak? Czy możesz podać więcej szczegołow... hmmm ...i czy ten blondasek moze byc zydem?! Spadochroniarzem to rozumiem ale żydem? Milczkiem - rozumiem ale nie żydem! To znaczy że dr Dabrowska to żydówka! Naprawdę nazywała się Szelenbaum? Skąd żydówka w Łomiankach - przecież mamy tu tylko szynk u Kazia a Kazio to Polak jak nic... Musi, za mężem tu zjechała... Autochtonów trzeba popytac Czy przez gwałt umiera się na raka płuc czy też rak płuc jest gwałtem? I wogóle to co ma Jopek do jełopek-sprzątaczek z ICDS? sie zgubiłam w tym wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 12:20 Nazywanie kogokolwiek, kto nie został skazany prawomocnym wyrokiem- przestępcą- jest przestępstwem. Kłódkiewicz składa wniosek o ściganie w prokuraturze i leżysz......... Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 12:42 ee tam kolejny pozew w zwiazku z tym forum(słyszałam, że na Qaza donieśli ;) ) jakie to ma znaczenie Redaktor Tadeo juz się tym zajmie... Odpowiedz Link Zgłoś
lomlive Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 14:48 Na lomianki.info jest już oficjalna informacja o powołaniu panów Kłódkiewicza i Rusieckiego na stanowiska zastępców burmistrza. Zobaczymy jak to będzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 16:38 Rzeczywiście nie można kogoś kto nie został skazany prawomocnym wyrokiem Sądu nazywać przestępcą.Przestępcą jest osoba prawomocnie skazana przez Sąd, a nie oskarżona. Nie mam wiedzy na temat czy Kłódkiewicz był o cokolwiek oskarżony,skazany etc...jeżeli był kiedykolwiek oskarżony to powinien to jako osoba publiczna ( radny a teraz wice burmistrz) ujawnić tak żeby mieszkańcy wiedzieli wszystko o osobie sprawującej funkcje publiczną i żeby nie bło żadnych niedomówień w tej materii.Natomiast to,że ktoś był kiedyś o coś oskarżony to nie znaczy,że jest przestępcą, chyba,że został skazany prawomocnym wyrokiem sądu,poddał się dobrowolnie karze etc..Myślę,że wiele osób nawet mających zastrzeżenia do obecnej władzy odcina się od tak ostrych sformułowań...ja stefanprawo to czynię teraz!! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 16:46 stefanprawo napisał: > Rzeczywiście nie można kogoś kto nie został skazany prawomocnym wyrokiem Sądu n > azywać przestępcą.Przestępcą jest osoba prawomocnie skazana przez Sąd, a nie os > karżona. > Nie mam wiedzy na temat czy Kłódkiewicz był o cokolwiek oskarżony,skazany etc.. > .jeżeli był kiedykolwiek oskarżony to powinien to jako osoba publiczna ( radny > a teraz wice burmistrz) ujawnić tak żeby mieszkańcy wiedzieli wszystko o osobie > sprawującej funkcje publiczną i żeby nie bło żadnych niedomówień w tej materii > .Natomiast to,że ktoś był kiedyś o coś oskarżony to nie znaczy,że jest przestęp > cą, chyba,że został skazany prawomocnym wyrokiem sądu,poddał się dobrowolnie ka > rze etc..Myślę,że wiele osób nawet mających zastrzeżenia do obecnej władzy odci > na się od tak ostrych sformułowań...ja stefanprawo to czynię teraz!! >>>racja , dołączam się do protestu stefana. Ostra jazda po ludziach bez dowodów przestępstwa to pomówienia. Bez wyroku to też mógłbym W.P i całą resztę pomawiać o przestępstwa typu , łapówkarstwo, morderstwa. Mogę , ale tego nie robię gdyż jest to nie prawda, pospolite chamstwo i przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 21:45 Niestety krzysiomie został skazany.Spytaj zainteresowanego prawdę Ci powie i nie odwracaj uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 20:43 no,no ładne kwiatki!Grzechocz tylko dlaczego piszesz o tym dopiero teraz? czemu nie napisałeś o tym w czasie kampanii wyborczej? Przecież te informacje trzeba było podać przed wyborami!Widać,że rozdania burmistrza musiały kogoś bardzo zaboleć :) a swoją drogą to ciekawe rzeczy piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 22:02 W.P i całą resztę pomawiać o przestępstwa typu , łapówkarstwo, morderstwa. Mogę, ale tego nie robię gdyż jest to nie prawda, pospolite chamstwo i przestępstwo. Masz racje, ale my starzy mieszkańcy dobrze wiemy, że był skazany na karę 3 lat pozbawienia wolności i karę tę odsiedział.Pozwij mnie do Sądu, jeśli piszę nie prawdę.Innym grzechem p. Kłódkiwicza jest pozostawienie byłej żony, (JG mieszka cały czas w Burakowie i dobrze się ma), gdy po urodzeniu dziecka dostała szoku poporodowego. Pozostawił ją czyniąc z kobiety wariatką. Tylko mnie nie denerwuj rozmawiałam z p. JG, żyje, nie jest wariatką i w razie potrzeby poprosimy Ją o poświadczenie zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
johnsecada Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 22:04 Ludzie, co wy tu za bzdury wypisujecie??? Jakie gwałty i jacy przestępcy??? Łatwo jest się przejechac po kimś i rzucic w niego kamieniem, tyle że trudniej potem odszczekac. A kamień już i tak pofrunął w odpowiednią stronę... Kiedy był ten gwałt, na kim, w którym roku i na ile został skazany? Może to nie jest wymarzona ekipa rządząca (moja również), ale może chociaż chwilę dajcie ludziom ruszyc z miejsca i zobaczyc co się będzie działo, a nie walicie aż takim syfem. mam wrażenie, że co poniektórzy żyją tylko tutejszym forum i pasą się tylko jak coś komuś dołożyc, żenada już jest na najwyższym poziomie. Już wszyscy wszystko wiedzą: Rusiecki będzie się z wszystkimi kłócił, Kłódkiewicz sam sobie ustali plan zagospodarowania na swoją działalnośc, Dąbrowski nic nie będzie mówił... Ludzie, wyluzujcie trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
johnsecada Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 22:21 2hestia, jak tak dobrze znasz historię tej rodziny to powinienes/as również wiedziez że córka BK jest w stanie błogosławionym i wywlekanie takich historii nie służy zdrowiu kobiety w tym stanie ani jej dziecku. Więc może baranek z przytupem o scianę i kubełek zimnej wody na głowę zanim zaczniesz pisac swoje elaboraty. Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 22:30 to wszystko jest tak ciekawe ,że temat powinien się znaleźć w najnowszym wydaniu Gazety Łomiankowskiej !!!! albo lepiej w tv :) Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: wiceburmistrzowie odwolani 12.01.11, 08:22 to powinienes/as również wiedzieć, że córka BK jest w stanie błogosławionym Życzę przyszłej mamie szczęśliwego macierzyństwa natomiast podniesiony temat podtrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kika4444 Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 22:59 @johnsecada Takie obciążenia moralne to już nie są żarty. To są poważne zarzuty,które powinny byc zdementowane przez samych zainteresowanych w ich dobrze pojętym interesie.Bo skoro takie zarzuty zostały przedstawione to opinia publiczna będzie dążyła do ich wyjaśnienia.Uważam,że nikt nie ośmieliłby się obrażac w ten sposób aktualnie urzędujących,gdyby to nie była prawda.A urzędujący chowają się za panem mecenasem i nowymi biurkami.NIE ODBIEGAJMY od tematu bo to jest wielka kompromitacja dla naszych Łomianek! >"ale może chociaż chwilę dajcie ludziom ruszyc z miejsca i zobaczyc co się będzie działo, a nie walicie aż takim syfem" Nasza gmina to nie poligon eksperymentalny,aby ludziom z wątpliwą reputacją "dac porządzic" a potem zobaczymy co się będzie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
johnsecada Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 23:09 @kika4444 Masz rację, niech sprawy rozwiązują zainteresowani. Wracam do biernego obserwowania tego forum i tyle. Jedna prośba: niech Ci co tak nawołują do moralności sami spojrzą w lustro i ocenią swoją własną. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 11.01.11, 23:59 Jeżeli to prawda co piszecie to byłby to wielki skandal moralny i polityczny dla ekipy rządzącej Łomiankami moim zdaniem.Podkreślę,że nie mam wiedzy na temat czy Kłódkiewicz był oskarżany,skazany etc...rzeczywiście wątpliwości w tej sprawie winien wyjaśnić sam Kłódkiewicz jako osoba publiczna i zarazem zainteresowana...Jako mieszkaniec Łomianek jestem ciekaw prawdy i myślę,że skoro takie oskarżenia padly w stosunku do wice burmistrza Kłódkiewicza to winno się przedstawić dowody...a i sam wice burmistrz powinien zając stanowisko w tej sprawie czyli potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom...no Panie Kłódkiewicz czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 12.01.11, 00:12 Na wyjaśnienie czeka również informacja na stronie dewelopera domydomy.pl z informacją o kontakcie w sprawie domów do niejakiego Bogdana Kłódkiewicza nr tel:502 600 859 domydomy.pl/kontakt.html Czy może to jest ten sam Kłódkiewicz? Czy jest jednocześnie wice burmistrzem d/s rozwoju oraz sprzedawcą domów-deweloperem? Czy może ktoś to wyjaśnić? A może to przypadek i są to dwie różne osoby o takim samym imieniu i nazwisku? a może był deweloperem? Czekam na wasze informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
real_mad_hatter Re: wiceburmistrzowie odwolani 12.01.11, 00:17 Może warto założyć osobny wątek dotyczący rzekomego przestępstwa oraz firmy deweloperskiej? Uważam, że to bardzo ciężkie zarzuty i koniecznie je trzeba wyjaśnić, ponieważ jako szary mieszkaniec tej gminy, chciałbym wiedzieć, czy zarzuty postawione Panu vice burmistrzowi są mają podstawę. Jeśli są prawdziwe, to dlaczego ten Pan zajmuje tak wysokie stanowisko w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika4444 Re: wiceburmistrzowie odwolani 12.01.11, 00:57 Nie tylko pan Kłódkiewicz ale również Pan Burmistrz Dąbrowski winnien jest mieszkańcom wyjaśnienia .Głosowałam na tego Pana,który ciągle dziękował nam za obdarzenie go zaufaniem.Przed kosciołem otrzymałam ulotkę kandydata Dąbrowskiego wraz z komentarzem od radnej Pani Zaleskiej : "głosujmy na uczciwego ".Bardzo bym nie chcała,aby okazało się,że zostałam oszukana i głosowałam nie na tego człowieka za jakiego się Pan Dąbrowski podawał... Głosowalam na zdolnego,świetnie wykształconego managera ,kierującego 200-tu osobowa firmą,który na łamach gazety "Twoje Łomianki" zapewniał,że mimo kryzysu udało mu się utrzymac wszystkie stanowiska pracy.Głosowałam na człowieka pochodzącego z rodziny o tradycjach patriotycznych,którego ojciec ( jak zapewniał) walczył w Narodowych Siłach Zbrojnych o wolną polskę - za co po wojnie został skazany na karę śmierci ( zamienioną na 10 lat więzienia). Moim zaufaniem zachwiał człowiek ,który napisał ,że to wszystko jest kłamstwem. Czekam teraz na wyjaśnienia Pana Burmistrza :czy zostałam oszukana - czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer7 Re:standardy w Łomiankach 12.01.11, 01:13 Fajne są te nowe standardy w Łomiankach. Dobra ekipa będzie zarządzać gminą.Jeśli to prawda co pisze grzechacz to powinni sami bić się w piersi i zrezygnować ze stanowisk! Panie sekretarki w urzędzie pewnie pospadają z krzeseł gdy się dowiedzą o tym, kto im będzie wydawał polecenia.Na takich ludziach przecież nie można polegać aby odpowiedzialnie zarządzali naszą gminą.Ciężkie czasy nastały dla Łomianek ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mad_hatter Re:standardy w Łomiankach 12.01.11, 01:21 uważajcie proszę na słowa, podobno już jeden z piszących tutaj został pozwany Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re:standardy w Łomiankach 12.01.11, 17:30 Tramwaj do Łomianek to sprawa nierealna już dawno o tym pisałem i przed wyborami także....według mnie żadnego tramwaju nie będzie i raczej kto uwierzył,że będzie to według mnie się rozczaruje,ale skoro niektórzy pisali tuż przed wyborami,że to realne to czekamy na efekty....macie 4 lata do dzieła czas ucieka... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re:standardy w Łomiankach 12.01.11, 17:52 stefanprawo napisał: > Tramwaj do Łomianek to sprawa nierealna już dawno o tym pisałem i przed wyboram > i także....według mnie żadnego tramwaju nie będzie i raczej kto uwierzył,że będ > zie to według mnie się rozczaruje,ale skoro niektórzy pisali tuż przed wyborami > ,że to realne to czekamy na efekty....macie 4 lata do dzieła czas ucieka... Pojazd szynowy na dzisiaj jest nierealny. Ale co będzie za lat 3-4 tego nie wiadomo , być może stanie się on koniecznością by dojechać spokojnie do metra. Dla tego też można przygotowywać powoli rezerwę terenu pod taki pojazd, kto wie jak daleko i w którą stronę pójdzie technologia w dziedzinie środków komunikacji torowej. To stefanie , nie muszą być dwa tory z pętlami, to może by jeden tor z mijankami, wcale też nie musi być tak głośno jak 20 lat temu, są różne technologie w tej dziedzinie. Warto może przygotować jakąś alternatywę dla niedrożnych i zakorkowanych tras wlotowych. Na pewno 7 pasmowego highway to tu nam nie zaserwują.Raczej wyślą nas to hell. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re:standardy w Łomiankach 13.01.11, 10:37 Roberto tu się z Tobą nie zgodzę...jak Ci jest zapewne wiadomo trasa tzw.gdańska czyli E-77 będzie poszerzona o jeden pas w każdą stronę do lotniska w Modlinie więc pomiedzy jezdniami trasy E-77 tramwaju nie można puścić...Tramwaj to olbrzymie koszty myślę,że doskonale wiesz jak długo mieszkańcy Bemowa czekali na tramwaj i jak długo czekano na połączenie szynowe pomiędzy Bielanami a Bemowem - powiem Ci - ponad 20 lat.... Tyle,że Bemowo i Bielany to dzielnice Warszawy zamieszkałe przez dziesiątki tysięcy ludzi a ile osób jest zameldowanych w Łomiankach około 15 tys. . Inną sprawą jest to ile osób mieszka w Łomiankach tyle tylko,że to jest napływowa ludność z całej Polski,która w pogoni za pracą przeniosła się do W-wy i okolic,ale niestety w więszkości z nie wiedzy głupoty i cwaniactwa nie przemeldowała się zakłamując prawdziwą ilość mieszkańców..pewnie,że na prowincji OC dla samochodu jest tańsze...ehh,ale to,że do kasy gminy nie wpływa odpowiednia suma z podatków to już te osoby nie obchodzi...a do narzekania na dziury,złe drogi nie odśnieżone drogi to są pierwsi a pośrednio sami się do tego przyczyniają nie meldując się w miejscu zamieszkania....wracając do tramwaju...Warszawie tramwaj do Łomianek nie jest potrzebny.W-wa ma inne priorytety...a Łomianki same nie sfinansują tego projektu TO JEST NIEREALNE nawet za 20 lat tramwaju nie będzie...Roberto to fantazje nierealne bo radni i niektórzy w kampanii wyborczej kusili potencjalnych wyborców tramwajem,ale poza demagogią i ogólnikami nikt tak naprawdę nie wie jak się wziąć za ta sprawę...,ale niech Dąbrowski próbuje....ma 4 lata z tym,że ja wiem,że żadnego tramwaju do Łomianek nie będzie i każdy o trzeźwym umyśle winien to wiedzieć...więc ci,którzy w kampanii wyborczej grali kartą tramwaju niech teraz załatwią nam ten tramwaj skoro go publicznie obiecywali...chociaż ja zdaję sobie sprawę,że żadnego tramwaju przez najbliższe 20-30 lat nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re:standardy w Łomiankach 13.01.11, 15:56 Stefanie tramwaj , to są jedynie marzenia. Czy ktoś je będzie chciał zrealizować w przeciągu 10 lat? tego nie wiem. Napisałem że sprawę można przemyśleć. Nie znaczy że koniecznie się tego uczepiłem. P.S. Nie przejmuj się , nie rozmawiasz z kanalią i kolaborantem, więc pisz jak czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re:standardy w Łomiankach 13.01.11, 15:59 Chciałam się zapytac jak widzisz rezerwę pod ten pojazd. Poświęciłam chwilę i na google maps prześledziłam zabudowę Łomianek. Powiem szczerze, że nie widzę miejsca na takie coś(przez lasek młociński jak najbardziej do Burakowa, ale jak dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re:standardy w Łomiankach 13.01.11, 16:09 Już Ty się nie martw. Burmistrz załatwi wszystko spec-ustawą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re:standardy w Łomiankach 13.01.11, 19:41 Tramwaju na pewno nie będzie w kilka lat, ale aby mógł być kiedykolwiek (lub jakikolwiek inny pojazd szynowy) to dzisiaj (a właściwie już dawno temu) należy zastanowić się nad możliwym przebiegiem i - jeśli się da - zarezerwować potrzebny na to teren. I dostosowywać do tego przyszłego przebiegu nowe budowy, przebudowę E-77 itd. Kiedy tramwaj może być? Jeśli liczyć tylko potrzeby mieszkańców Łomianek, czy Czosnowa, to zapewne za dziesiątki lat. Ale budowa i potem rozwój lotniska w Modlinie mogą to radykalnie przyspieszyć. Ma ono mieć dojazd koleją od innej strony, ale jeśli okaże się to za mało, to szybko i Warszawa i Mazowsze zainteresują się pojazdem szynowym po tej stronie Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
lucca.mint Re: wiceburmistrzowie odwolani 12.01.11, 21:42 Czy to wszystko prawda????Jest to tak szokujące,że Pan Burmistrz powinien jak najszybciej się wytłumaczyć. Lecz jeśli okaże się to wszystko prawdą - to jako wyborca czuję się oszukana ! Odpowiedz Link Zgłoś
ono2008 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 16:13 Prawda jest taka, że gminy nie stać na tramwaj a tym bardziej na metro lub inne wynalazki, bo to bardzo kosztowna inwestycja. Dobry jest przykład Warszawy, w której szereg dzielnic od lat walczy o tramwaj i nie może się na niego doczekać. Nie oznacza to, że nie należy tworzyć rezerw pod taką budowę. Tylko jak osiągnąć consensus w tej sprawie nikt nie wie. Tak że i ta sprawa poczeka jeszcze długo, natomiast zapewne będzie dyżurnym tematem wyborczym. I jak zwykle okażę się, iż chęci były wielkie jednak z powodu nieprzewidywalnych trudności nic nie zrobiono. A fakt, iż te trudności są znane od lat i wiadomo w czym leży problem, przemilczy się jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 16:14 lucca.mint napisał: > [b]Czy to wszystko prawda????Jest to tak szokujące,że Pan Burmistrz powinien ja > k najszybciej się wytłumaczyć. > Lecz jeśli okaże się to wszystko prawdą - to jako wyborca czuję się oszukana ![ > /b] Widzisz wardecka niektórzy są zszokowani że nie myśli się o rezerwie pod pojazd. I tym że na razie Burmistrz myśli o konkretach dnia codziennego , nie o moich marzeniach o pojeździe szynowym. Ja jako marzyciel nie czuję się oszukany, za wcześniej by była mowa o rozliczaniu obietnic . Niech upłynie trochę czasu by nowo stanowione porządki zaczęły przynosić efekty. Każda rzecz wprawiana w ruch ,musi pokonać tzw punkt bezwładności .Po prostu musi wszystko się zesztymować i ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 16:22 Robercie - myślisz, że ja nie chce tramwaju w Łomiankach?! Mylisz się - zadałem inne pytanie, co innego mi zarzucasz. Zapytałam się gdzie widzicie ewentualną rezerwę pod ten pojazd? Nigdy nie napisałam ze nie chcę takiego pojazdu - bardzo proszę nie insynuuj Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 16:39 wardecka78 napisała: > Robercie - myślisz, że ja nie chce tramwaju w Łomiankach?! > > Mylisz się - zadałem inne pytanie, co innego mi zarzucasz. > Zapytałam się gdzie widzicie ewentualną rezerwę pod ten pojazd? Nie to ty mi insynuujesz działanie w samorządzie pisząc WY. Ja nie jestem WY ja jestem prostym rolnikiem ,który nie zawsze wierzył w obietnice dotyczące uczciwego traktowania prostych ludzi przez niektórych przestępców w białych kołnierzykach. Tych którzy za cenę sukcesu zawodowego doprowadzają innych do niewłaściwego rozporzadzania mieniem. A pojazd szynowy jest małym dodatkiem który może wyjść lub nie. Najważniejsze i strategiczne to KANALIZACJA i WODOCIĄGI. A dla mojego rejonu zamieszkania Plan przestrzenny z korzyścią dla wszystkich: Więcej nowych Firm przy S-7 to większe podatki dla gminy. miejsca pracy , zabudowa jednorodzinna tam gdzie wody gruntowe są poniżej 2,5m. Tam już rolnictwa nie ma od 4 lat od upadku ostatniego z młynów w tej okolicy. Uczciwe wobec ludzi , włascicieli było wstrzymywanie inwestycji w tym rejonie? Na co czekano? Czekano na możliwość przejmowanie działek od osób w podeszłym wieku za tzw psi grosz , przy okazji budowy infrastruktury technicznej S-7. Ale ten numer nie przeszedł. Dla tego duża część ludzi miedzyi nnymi głosowało przeciw starym strukturom władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 16:53 roberto19633 napisał: > > Nie to ty mi insynuujesz działanie w samorządzie pisząc WY. Ja nie > jestem WY > Czemu mi insynuowano podczas kampanii wyborczej że "oddamy Ci Twoje Łomianki" lub " Łomianki znów mogą być Twoje" Nikt mi ich wtedy nie zabrał, wiec idąc Twoim tokiem rozumowania po co mi insynuowano że nie są moje? Idąc dalej ktoś napisał, że wybraliśmy tą władzę - nie - ja wybierałam inaczej - po raz kolejny insynuacja, że "my" wybraliśmy - no chyba że "my" to "wy". Odpowiedz Link Zgłoś
lucca.mint Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 17:33 Wybaczcie,ale chyba nie dokładnie poprzednio się wyraziłam.Moja wypowiedz dotyczyła tychże zarzutów: " -Kłódkiewicza-na vice-Burmistrza-przestępcę oskarżonego o udział w zbiorowym gwałcie.... -Dąbrowskiego - na Burmistrza - zawodowego łgarza i blagiera co umie kłamać jak z nut. Tatuś jego - rzekomy żołnierz Narodowych Sił Zbrojnych i AK-owiec -miał 1 rok jak się II Wojna Światowa zaczęła....Skazany na karę śmierci...? Przez kogo ??? Chyba przez tego raka co mu zjadł płuca.... I co myśleć o jego matce-p.dr.Dąbrowskiej ( z domu Szelenbaum) - która swoją osobą firmuje oszustwa syna- menagera co firmę Jopka z Radziejowic doprowadził do upadku - a tyle naobiecywał robotnikom z Radziejowic -że ich nie zostawi w potrzebie....A teraz to do sprzątania ulic w Łomiankach ich nawet nie zatrudni - bo na razie to tylko umiał powyrzucać wszystkie sprzątaczki z ICDS-u ,aby intratną fuchę dać firmie kolesia !!!! I po co te ciągłe westchnienia "Tak Mi Dopomóż Bóg "...???? Wstyd i Hańba dla Łomianek !!!!!!!!!!!!!!!!!! '' To wszystko jest dla mnie tak szokujące,że nie mieści się w głowie! Jeśli kogoś stać na to aby takie rzeczy pisać na forum,to albo to jest prawda,a jeżeli nie ,to czemu nie jest dementowana przez samych zainteresowanych!?Chyba w tym wypadku milczenie jest tylko potwierdzeniem faktów.Szkoda mi niezmiernie pana Jana Grądzkiego,bo jego elektorat dołożył się do wyboru tego burmistrza.Czy cała polityka lokalna jest aż takim blefem w stosunku do nas wyborców,naiwnych ludzi???????Powiem szczerze,że do ostatniej chwili nie byłam pewna na kogo oddać swój głos w II turze.Ale doszły mnie słuchy,że pomimo iż pan Dąbrowski nie ma doświadczenia w materii zarządzania gminą,to zaproponuje stanowisko wice-burmistrza panu J.Grądzkiemu.Wszakże człowiek z doświadczeniem w administracji bardzo by mu się przydał.Taki wybór wydał mi się naturalny.Zupełnie nie mogę pojąć,czemu wybiera się człowieka z nieciekawą przeszłością zamiast fachowca!!!? Od kiedy to się wybiera gorszego zamiast lepszego kandydata na wice-burmistrza?Czym to jest podyktowane?Czy zaczyna pan burmistrz od kolesiostwa?Czy tak wyglądać będzie jego cała kadencja? A i jeszcze te przekłamania w programie i ulotkach..to skandal!!!Nie wiem czy pamiętacie,ale np.A.Kwaśniewski dorobił sobie tylko tytuł magistra ,a nie tyle przekłamał o swoim pochodzeniu,pracy,sukcesach itd. Jeśli to prawda, ty myśmy na zupełnie innego człowieka głosowali.Przykre zderzenie z rzeczywistością na naszym łomiankowskim gruncie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptuptamtam Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 18:02 lucca.mint napisał: > l!!!Nie wiem czy pamiętacie,ale np.A.Kwaśniewski dorobił sobie tylko tytuł magi > stra ,a nie tyle przekłamał o swoim pochodzeniu,pracy,sukcesach itd. > Co ma pochodzenie i tytuł magistra do wykształcenia naszego burmistrza . Tamten próbował skłamać a nasz ukończył i studia prawnicze i pełno różnych studiów podyplomowych. Pisali o tym w TŁ. Przestań robić takie jakieś dziwne porównania. Ma się to jak dzień do nocy. I przestańcie w końcu się go czepiać. Wielki ci mi Jasio z łnł. też mi kolejny przykład. Jakie tam ma doświadczenie. Slizgał sie na kilku posadkach samorządowych a teraz jest zwykłym radnym. Dla niego to i to za dużo. Potrafi tylko gadać pod publiczkę i judzić. Co on dotychczas zrobił tak i go wyborcy ocenili. Pnie się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Dobrze że go pogonili. To by dopiero była heca. Wystarczy nam tamtego i niektórych ludzi z jego komitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
trublood Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 18:18 >Co ma pochodzenie i tytuł magistra do wykształcenia naszego burmistrza . Tamten próbował skłamać a nasz ukończył i studia prawnicze i pełno różnych studiów podyplomowych. Pisali o tym w TŁ. Przestań robić takie jakieś dziwne porównania. Ma się to jak dzień do nocy. I przestańcie w końcu się go czepiać. Dajcie spokój,przecież chyba po to jest to forum aby wyrażać swoje opinie i poglądy. Ale dałeś czadu teraz tuptup :) jasne najlepiej tylko chwalić Pana burmistrza i wcale nie myśleć o tym czy trochę ściemnił czy nie,albo o tym kto jest nowym vice burmistrzem.To są sprawy publiczne i dotyczą nas wszystkich! Nie da się zamknąć ust ani przykryć czegoś co już wyszło A czy nasz pokończył te wszystkie piękne studia to się dopiero okaże - pisać to można wszystko i malować też :) Odpowiedz Link Zgłoś
awe-pl Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:09 tuptuptamtam napisał: > > > Co ma pochodzenie i tytuł magistra do wykształcenia naszego burmistrza . > Tamten próbował skłamać a nasz ukończył i studia prawnicze i pełno różnych stu > diów podyplomowych. Pisali o tym w TŁ. Przestań robić takie jakieś dziwne porów > nania. Ma się to jak dzień do nocy. I przestańcie w końcu się go czepiać. Wielk > i ci mi Jasio z łnł. też mi kolejny przykład. Jakie tam ma doświadczenie. Slizg > ał sie na kilku posadkach samorządowych a teraz jest zwykłym radnym. Dla niego > to i to za dużo. Potrafi tylko gadać pod publiczkę i judzić. Co on dotychczas z > robił tak i go wyborcy ocenili. Pnie się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Dobrz > e że go pogonili. To by dopiero była heca. Wystarczy nam tamtego i niektórych l > udzi z jego komitetu. > > Drogi Panie!stanowczo protestuję przeciwko tego typu wypowiedziom -uwłaczającym Janowi Grądzkiemu.Zapewne pada to z ust kogoś kto zachował się w stosunku do niego nielojalnie! Pragnę zauważyć,że Jan Grądzki to nie byle kto ! tylko Historyk z kilkoma fakultetami i z wieloletnim doświadczeniem w administracji.A ty kim jesteś??? żeby po nim tak jeździć. Jan Grądzki zdobył prawie 2000 głosów!!! A ty? Dwóch świeżo powołanych vice burmistrzów razem nie zdobyło nawet połowy jego głosów!Jakim prawem umniejszacie jego osobę?!!!Tych obu panów nie dorasta mu do pięt!! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19363 Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:12 jak mozesz takie bzdety pisac o piotrusiu i bogdanku ty nawet im do piet nie dorastasz janek byl potrzebny nam do scedowania glosow a teraz niech sam sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
awe-pl Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:24 roberto19363 napisała: > jak mozesz takie bzdety pisac o piotrusiu i bogdanku ty nawet im do piet nie do > rastasz > > janek byl potrzebny nam do scedowania glosow a teraz niech sam sobie radzi > I radzi sobie doskonale!Bo tylko on zachował trzeźwy osąd, najlepiej to widać po ostatnich głosowaniach!w sprawie wody w Łomiankach i komisji rewizyjnej !!!!!!!! Nie dociera to do Was,że brak kogoś z TŁ w Komisji Rewizyjnej to totalny brak zaufania do rządzących! A próbujecie wciskać ludziom kit w swojej tubie propagandowej,że to nienawiść ogarnęła pozostałych członków rady!bo jak można mieć zaufanie do ludzi,którzy od początku nie dotrzymują swoich dżentelmeńskich zobowiązań! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19363 Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:35 co ty masz wspolnego z politykom?! idz spac a nie tu władzy mieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
szmulko Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:45 władza sama się zamotała już totalnie!mianując tych panów na swoich zastępców!Dla nikogo z was już nie liczy się dobro mieszkańców,którzy was wybrali!I kiedy powróci Gazeta Łom ?Ile jeszcze z reklam musicie zarobić?żeby ją przywrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19363 Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:56 idz spac ! nie insynuuj! wazne ze do kiesy przez 4 lata wpadnie poł bańki masz Twoje Łomianki tam jest cała prawda bez cenzury a łomiankowska trzeba przestac wydawac bo ogloszenia musza przejsc do innej gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 00:39 Nasuwa mi się pytanko : Kto forsował nierealny projekt drogi po wale? Przecież każdy trzeźwo myślący wie,że to od początku było nie realne ze względów: 1. ekonomicznych ( trudne warunki gruntowe- droga musiałaby zostać wybudowana najdroższą metdoę tzw. palowania) 2. logistycznych ( brak możliwości połączenia drogi z budowanym mostem północnym i trasą armii krajowej 3. technicznych ( konieczność wyburzenia dużej ilości domów oraz wypłaty odszkodowań właścicielom gruntów 4. Droga przechodziła by po tereni objętym programem natura 2000 a wiemy jak skończyła się próba budowy drogi przez dolinę rozpudy.. to są fakty więc należy stwierdzić,że droga po wale jest była i będzie nierealna tym bardziej,że wydano już dla obwodnicy S-7 decyzje środowiskową przez wojewodę i lokalizacyjną...oczywiście droga pójdzie przez Dąbrowa i nikt tego nie zmieni... Mam jeszcze jedno pytanko dlaczego Jan Gradzki nie jest już w PIS? Proszę o klarowną i uczciwą odpowiedź...dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
biznesmen3535 Re: wiceburmistrzowie odwolani 16.01.11, 14:10 awe-pl napisała: > Drogi Panie!stanowczo protestuję przeciwko tego typu wypowiedziom -uwłaczającym > Janowi Grądzkiemu.Zapewne pada to z ust kogoś kto zachował się w stosunku do n > iego nielojalnie! > Pragnę zauważyć,że Jan Grądzki to nie byle kto ! tylko Historyk z kilkoma fakul > tetami i z wieloletnim doświadczeniem w administracji.A ty kim jesteś??? żeby p > o nim tak jeździć. > Jan Grądzki zdobył prawie 2000 głosów!!! A ty? > Dwóch świeżo powołanych vice burmistrzów razem nie zdobyło nawet połowy jego gł > osów!Jakim prawem umniejszacie jego osobę?!!!Tych obu panów nie dorasta mu do p > ięt!! > I co mu po tych fakultetach i głosacch jak go chłopaki bez fakulterów przerobili bez mydła, teraz musi im się kłaniać w pas. I kto tu jest inteligentny ha ha. Tak trzymać chłopaki! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19363 Tfoje Łomianki gurom! 16.01.11, 14:45 no włśnie tfoje łomianki gurom a PEŁO niech spada na dżewo! Odpowiedz Link Zgłoś
olenkoska Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 21:17 A ja to podsumuję krótko : GŁOSY WZIELI - D..... WYPIELI ! No i jak teraz panowie spojrzycie jemu na posiedzeniach Rady w oczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 13.01.11, 22:23 olenkoska napisała: > A ja to podsumuję krótko : > > GŁOSY WZIELI - D..... WYPIELI ! > > No i jak teraz panowie spojrzycie jemu na posiedzeniach Rady w oczy ? jak zwykle - ze szczerym uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc314 Re: wiceburmistrzowie odwolani 14.01.11, 09:28 Cd. wardecka Stołki rozdali, radą pomiatali Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 14.01.11, 11:06 swarozyc314 napisała: > Cd. wardecka > Stołki rozdali, > radą pomiatali Piotrkowi nie chcieli dac komisji to pomyslał "ja wam jeszcze pokarze PEŁOwcy" zostane burmistrzem;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: wiceburmistrzowie odwolani 14.01.11, 11:48 wardecka78 napisała: > swarozyc314 napisała: > > > Cd. wardecka > > Stołki rozdali, > > radą pomiatali > > > Piotrkowi nie chcieli dac komisji to pomyslał "ja wam jeszcze pokarze PEŁOwcy" > zostane burmistrzem;) >>>od nienawiści do miłości /lub odwrotnie/ jeden malutki kroczek. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wiceburmistrzowie odwolani 14.01.11, 12:01 zupełnie nie wiem czemu swoj wolny czas poswięcam na siedzenie na forum:) Robercie - nie chadzam na sesje, bo zazwyczaj jestem w tedy w pracy, jednak korzystam z dobrodziejstw internetu oraz ze strony lomianki.info wiele rzeczy dzieki tym nagraniom staje się jasne - tu nie nic do rzeczy milosc czy nienawisc - jestem daleka od skrajnych reakcji, jednak niektore rzeczy mnie smiesza. zawsze staram sie być obiektywna, jesli przyjdzie taki dzien, ze obecne wladze zrobia cos dorze, to gwarantuje Ci, że bedę jedna z pierwszych, ktorzy napisza o tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: wardecka 14.01.11, 15:43 Jeżeli po imieniu to Henryczku, po nicku roberto. Ale trzymam za słowo, jeżeli chodzi o całokształt , oraz obiektywne ,/nie mylić z subiektywnymi / opinie o działaniu władzy. Jak krytykować to za to co jest w realu ,jak chwalić - to również za to co będzie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: wardecka 14.01.11, 16:42 Przepraszam - nie wiedziałam - nazwałam Cię pieszczotliwie po francusku Enri :) Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer7 Re: wiceburmistrzowie odwolani 17.01.11, 12:43 Co to dzisiaj za narada w urzędzie burmistrza TD ze sponsorami z kampanii? Co tam ciekawego się wydarzyło ? Odpowiedz Link Zgłoś