Dodaj do ulubionych

Kosi gosc trawe

25.04.11, 17:49
Rozumiem,ze mozna miec w nosie Swieta ale ze wzgldu na normalna kulture osobista i szacunek dla innych...... wydaje mi sie ze dzis nie powinno kosic sie trawy. Tak jak to robi w tej chwili jeden gosc.....rog Chopina i Paderewskiego. eh... brak slow....
Obserwuj wątek
    • libr90 Re: Kosi gosc trawe 25.04.11, 19:43
      Dziś poniedziałek.
      • mmmm-online Re: Kosi gosc trawe 25.04.11, 21:50
        A Bulwieć z Rolniczej 136 E woził deski między swoimi posiadłościami. A koszenie trawy u niego w niedzielę to norma
        • esscort Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 09:07
          mmmm-online napisała:

> A Bulwieć z Rolniczej 136 E woził deski między swoimi posiadłościami.

Też uważam, że lepiej gdyby się napił wódki albo żonę zlał
          • lomek2 Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 22:34
            Oraz, w ramach skracania sobie pokuty w czyśćcu, posłał pacholę, żeby obciągnęło wikaremu w ramach czynienia drugiemu co jemu miłe :)
            • mmc_lomianki Re: Kosi gosc trawe 27.04.11, 10:08
              Lomek - bedziesz w piekle:)
              • lomek2 Re: Kosi gosc trawe 27.04.11, 11:12
                Na szczęście piekła nie ma :)
    • mmc_lomianki Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 09:49
      Czasy pierestrojki i jednej obowiazujacej religii minely. Daj sobie spokoj z taka krytyka...
      • lomark1 Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 23:32
        Oj tak...teraz jest czas wolności. Tyle tylko, że naród za głupi jest na wolność. Bo wolność to nie:"mam wszystkich, wszystko w dupie. i wszystko mi wolno".
        • mmc_lomianki Re: Kosi gosc trawe 27.04.11, 10:11
          A jak dzwony dzwonia i procesja spiewa i robi korek to jest ok?
          Blagam cie - darujmy sobie te przepychanke, bo do niczego to nie prowadzi.
          Mi nie chodzi o swieta, zwracanie uwagi itd. tylko o STYL. Nie chce czytac na forum wiadomosci nastawionych na ostracyzm. A jesli podajesz praktycznie adres i "wine" to coz to innego jest?
          Licz sie z tym, ze kazdy nastepny taki wpis tutaj skonczy sie usunieciem postu.
    • tfoje_lom Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 10:23
      Miast kosić tę pieprzoną trawę, winien rano haratnąć do kościoła, komunię przyjąć. Zasiąść przy suto zastawionym stole. Pałaszując śniadanie drugodniowielkanocne, winien biografię JPII na diwidju oglądnąć. Wódy po naszemy znaczną ilość pochłonąć. W gestiach polityczno-społecznych z szfagrami długą i maryjotoryczną dyskusję odbyć. Wnioski w życie fprowadzić i porządek zaczonć fprowadzać. Koszoncych, czy inaczej pracujoncych w niedzielem lub inne świento Boże, wyklonć lup otstszelić. Ukszyrzować im dzieci, a rzony potpalić, gwałcifszy upszednio oszczywiście.
      • kasia.buczkie Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 12:57
        Koszenie trawy w trakcie Świąt, to jednak przesada. I nie chodzi mi o religijne względy, ale o prosty szacunek dla sąsiadów. W tym dniu nie powinno się zakłócać ciszy i przeszkadzać warczącą maszyną w świętowaniu. Jeżli jednak człowiek kosił trawkę cichutko, to jest wyłacznie jego sprawa.
        • mmc_lomianki Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 13:20
          Sprawa sprawa, ale podawac tutaj publicznie prawie adres kogos takiego to juz przesada.
          Moze zacznijmy pisac, ze na Cudzoloznej 4a pojawiaja sie bez przerwy nowe kobiety miedzy 12 a 18, a przy Sodomskiej 69 do pana Jozefa przychodza mezczyzni z duzymi psami.
          Zascianek.
          • tfoje_lom Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 14:05
            Brak szacunku dla innych ludzi to też dudnienie w dzwony przez dziekana w tygodniu o godzinie 6.30. To parkowanie samochodów "gdzie popadnie" na Warszawskiej w okolicy kościoła przed mszami w niedzielę i inne dni ważne dla katolików. To piętnowanie pracujących w niedzielę. To brak szacunku dla ludzi pracujących nocą, czy we wszystkie święta.
            Kosiarka, kosiarką, a co byś lomarku powiedział o wyjącym hobby sąsiada, który przeszkadza mi nie tylko w łikendy, ale i święta i wieczory, których nie spędzam już tak ochoczo w ogrodzie.
        • roberto19633 Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 17:53
          Wniosek z tego płynie taki że powinnni ci bardziej pracowitsi kupić sobie ekologiczną
          /elektryczną/ kosiarę do trawy. O czym też myślę, z innych powodów-nie zawsze
          spalinowa chce mi odpalić.
          co do Żon ,odpowiedź dla lomarka- co tu gwałcić , jak wszystkie kłótliwe , jak nie kłótliwe to po 70-tce.

Ale co by tych bardziej bogobojnych zaspokoić zachowując prawo do wypoczynku w ciszy -proponuję o niedzielnych koszeniach uprzedzać ,najlepiej na lomianki.info.
    • peeska Re: Kosi gosc trawe 26.04.11, 13:39
      wolę w święta słuchać kosiarki niż odgłosów zjazdu rodziny jedzącej pieczoną cielęcinę.
      • roberto19633 Re: Kosi gosc trawe 27.04.11, 15:44
        peeska napisała:

> wolę w święta słuchać kosiarki niż odgłosów zjazdu rodziny jedzącej pieczoną ci
        > elęcinę.
        Czyżby cielęcina była mięsem na tyle kleistym, że podczas jedzenia mlaskanie przekracza normy hałasu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka