Dodaj do ulubionych

Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek?

08.11.12, 10:34
Czy to prawda, że Zarząd Osiedla Łomianki Stare ma problem z uzyskaniem dofinansowania jubileuszowego XV mikołajkowego spotkania integracyjnego dzieci niepełnosprawnych?
Jeśli to prawda to byłby to ogromny skandal! O jaką w ogóle kwotę chodzi?

Czy ktoś mógłby przybliżyć sprawę?
Obserwuj wątek
    • woynowski1 Re: Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek? 08.11.12, 12:14
      Zarząd wnioskował o kwotę dofinansowania 5 500 zł . Komisja Gminna dysponując kwotą ponad 400 000 zł na podobne cele, dala jedynie 2700 zł. Istnieje duże prawdopodobieństwo, iż pozostała kwota to jest 2800 zł zabraknie w kasie, chyba, że burmistrz zmieni w tej kwestia zdanie.
      Spotkanie i tak się odbędzie, komitet jest mocno zdeterminowane by jubileuszowe spotkanie się odbyło. Pracujemy społecznie i potrafimy zdobyć te pieniądze, nawet jeżeli sponsorami będą sami organizatorzy. Wszak tu chodzi o dzieci i to w dodatku niepełnosprawne, którym takie coroczne spotkanie, organizowane przez Zarząd Osiedla w imieniu całej gminy,daje wiele radości!
      Członek Zarządu Osiedla Jan Umiastowski
    • prochownia2 Re: Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek? 08.11.12, 12:31
      Jak zwykle sindaco ma złe wiadomości...
      • tuzimka Re: Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek? 08.11.12, 13:00
        aż się prosi, żeby napisać np. tak :
        "bezsilniaki zabrały pieniądze niepełnosprawnym dzieciom"
      • 2hestia Re: Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek? 08.11.12, 13:24
        Pytanie brzmiało czy Zarząd Osiedla Łomianki Stare ma problem z uzyskaniem dofinansowania jubileuszowego XV mikołajkowego spotkania integracyjnego dzieci niepełnosprawnych a nie czy sindaco2006 ma złe czy dobre wiadomości. Prochownia2 skup się na merytorycznej odpowiedzi o ile masz wiedzę.
        • mazowianka Re: Niechciane niepełnosprawne dzieci z Łomianek? 08.11.12, 14:15
          2hestia napisała:

> Pytanie brzmiało czy Zarząd Osiedla Łomianki Stare ma problem z uzyskaniem dofi
          > nansowania jubileuszowego XV mikołajkowego spotkania integracyjnego dzieci niep
          > ełnosprawnych a nie czy sindaco2006 ma złe czy dobre wiadomości. Prochownia2 sk
          > up się na merytorycznej odpowiedzi o ile masz wiedzę.

Tak potwierdzam, Zarząd Osiedla Łomianki Stare ma problem, Łomianki Stare są organizatorem tej imprezy której incjatorem był radny śp. Arkadiusz Zynejkus, ta w tym roku miała być 15 raz to mieszkańcy osiedla ze swojego budżetu co roku przeznaczają kwotę 1500.zł na to spotkanie, współorganizatorem jest zawsze Dom Kultury zabezpieczając oprawę artystyczną. W tym spotkaniu biorą udział dzieci z całej gminy, czekając na nią cały rok.
          Przez ostatnie 8 lat nigdy nie było problemu z finansami na ten cel, problem powstał już w ubiegłym roku wtedy wystąpiłam do GKRPA o brakującą kwotę i taką otrzymałam na pozostałe
          złożyły się Łomianki Stare, Łomianki Dolne i Łomianki Szopena. W tym roku zostaliśmy sami .
          16. czerwca Zarząd Osiedla wystąpił do GKRPA o dofinansowanie 5500.- i otrzymaliśmy 2700.-
          nadal brakuje 2800.- ( budżet GKRPA na rok 2012 wynosi 430.000.- tysięcy). Pisałam pisma również do Pana Burmistrza, w poniedziałek po sesji rozmawiałam z P. Burmistrzem przedstawiając jeszcze raz ten problem, powiedziałam że Zarząd i tak zorganizuje to spotkanie nawet jeśli musielibyśmy go sami sfinansować, wczoraj zostałam zaproszona na spotkanie z P. Burmistrzem na jutro o godz.10.00 a więc jutro okaże się, postaram się to Państwu zrelacjonować.
          Magda Wójcicka Przewodnicząca Zarządu Osiedla Łomianki Stare.

• sindaco2006 Brak wrażliwości, czy zwykła głupota? 08.11.12, 15:57
            Pani Magdo, na wstępie ogromne słowa uznania za to co Pani robi. Dla Pani i całego Zarządu Osiedla. To wspaniała idea.

Do Pana burmistrza zaś apeluję, by w ferworze walki z radnymi urząd nie uderzał na oślep. Apeluję, by oszczędził Pan dzieci. Niech Pan na chwilkę zapomni o "złej" Pana zdaniem przewodniczącej. To wstyd, że tego typu sprawy muszą być poruszane tu na forum. To dowód na kompletny brak wrażliwości ludzi, którymi Pan kieruje.

Celowo zwracam się z apelem do Pana, bo burmistrza d/s społecznych w naszej gminie niestety nie ma. Gdyby powołał Pan kogoś na to stanowisko z pewnością uniknąłby Pan tego typu, nieprzyjemnych uwag.

Pani Magdo proszę być dobrej myśli. Ja jestem. Jeśli miałoby zabraknąć pieniędzy na zorganizowanie tej drobnej przyjemności niepełnosprawnym dzieciom z naszej gminy to obiecuję Pani, że sprawa ta zostanie odpowiednio nagłośniona we wszystkich możliwych mediach.
      • mazowianka Prośba do prochownia2 08.11.12, 13:46
        Pani, Panie/ prochownia2 jak nie masz noc do powiedzenia
        to proszę nie zabieraj głosu.
        Magda Wójcicka
        • kasia.buczkie Re: Mazowianko powodzenia 08.11.12, 16:36
          Jak to fajnie, że są ludzie którym się chce coś robić dla innych.
        • prochownia2 Re: Prośba do prochownia2 08.11.12, 16:51
          Sama Pani napisała, że spotyka się Pani z burmistrzem więc jak zwykle sindako mija się z prawdą, a tej personie nie przystoi manipulować informacjami. Cieszy natomiast fakt, że i Pani zrobi choć raz coś pozytywnego. Jak widać wychowanie jest skutecznym procesem.
          • sindaco2006 Re: Prośba do prochownia2 08.11.12, 17:27
            prochownia2 napisał(a):

> Sama Pani napisała, że spotyka się Pani z burmistrzem więc jak zwykle sindako m
            > ija się z prawdą, a tej personie nie przystoi manipulować informacjami. Cieszy
            > natomiast fakt, że i Pani zrobi choć raz coś pozytywnego. Jak widać wychowanie
            > jest skutecznym procesem.

Chamidło z ciebie nieprzeciętne. Powinieneś słuchać swojego pana, bo po to się urodziłeś.
            • prochownia2 Re: Prośba do prochownia2 08.11.12, 18:59
              Szanowny Sindaco u Ciebie wychowanie jeszcze nie działa, ale to jest proces. Bądź pełen dobrej nadziei. Może kiedyś i Tobie się uda.
    • lomianki_live A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009-2010 08.11.12, 19:22
      Szanowna Pani Radna - a może Pani przypomnieć w jakiej wysokości było dofinansowanie do tej imprezy w latach 2009-2010, kiedy to Pani była w Komisji Antyalkoholowej, a burmistrzem był Pan Wiesław Pszczółkowski?
      • 22_radny Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 19:28
        lomianki_live napisał:

> Szanowna Pani Radna - a może Pani przypomnieć w jakiej wysokości było dofinanso
        > wanie do tej imprezy w latach 2009-2010, kiedy to Pani była w Komisji Antyalkoh
        > olowej, a burmistrzem był Pan Wiesław Pszczółkowski?

A jakie ma to znaczenie?
        • lomianki_live Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 19:34
          Poczekajmy na odpowiedź
      • be-cacy Re: co sie stało,że live- 08.11.12, 19:51

Raz potrafił normalnie zapytać.
        Odezwał się szanowny największy przekręt na tym forum.W/g mnie bardziej niegrzecznej osoby tu nie ma,chociaż teraz dorównują jemu prochownia2 i procent,lomiankowska.
        matura,matula,tłusta kita,bezradniaki, gołębie, diety, inne- same bzdety.Były to jego wpisy, niegrzeczne i poniżające ludzi.Myślałem,że będzie kulturalniej na tym forum jak nie będzie tego osobnika lomianki-live, ale się pomyliłem.
        Odpowiedz konfliktowa istoto,jakie ma dziś znaczenie kwota dofinansowań w latach 2009-2010?. Sprawozdanie za pewne leży na biurku,po co to pytanie?
        Nas interesują wydarzenia roku 2012.
        Pieniądze potrzebne są teraz na spotkanie z dziećmi niepełnosprawnymi z terenu całej gminy, a nie jednego osiedla..
        • lomiankowska Re: co sie stało,że live- 08.11.12, 20:13
          Odpowiedzi się nie doczekamy bo wyjdzie prawda na wierzch:-)
          • rmol Re: co sie stało,że live- 08.11.12, 20:39
            Pani Magdo to jaka to kwota byla za Pszczolkowskiego? -
            Ile pani przyznala pieniedzy na ta im
            preze z komisji antyalkoholowej w 2010 roku?
      • mazowianka Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 20:38
        lomianki_live napisał:

> Szanowna Pani Radna - a może Pani przypomnieć w jakiej wysokości było dofinanso
        > wanie do tej imprezy w latach 2009-2010, kiedy to Pani była w Komisji Antyalkoh
        > olowej, a burmistrzem był Pan Wiesław Pszczółkowski?

Szanowna Pani nie radna ale w osiedlu Przewodnicząca bo to Zarząd Osiedla jest organizatorem nie Rada Powiatu.
        A więc odpowiadam że za Burmistrza Sokołowskiego z którym często miałam inne zdanie,
        ani za Burmistrza Pszczółkowskiego nigdy nie było problemów z dofinansowaniem tego spotkania.Dofinansowanie z GKRPA było wtedy gdy nie było dofinansowania z innych Rad Osiedlowych. I doskonale Piotrek o tym wiesz.
        Ja ciągle wierzę że Burmistrz Dąbrowski po tym jak dowiedział się o sytuacji podejmie właściwą decyzję.
        Magda Wójcicka.

Magda Wójcicka
        • rmol Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 20:48
          Pani Magdo, ale jaka to byla kwota w 2010 roku? Napisala pani że b. Dabrowski dal 2700 to bardzo duza kwota. Więc o co tu chodzi, chyba nie o granie na uczuciach, mam nadzieje że nie o polityke?
        • nasze.lomianki Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 20:54
          Skoro pani wierzy, to niegrzecznie jest poruszać wątek pieniędzy publicznie.
          Nie ładnie też by dzieci pokrzywdzone przez los i życie włączać do brudnej politycznej dysputy.
          Lub promować sie na ich tle niczym sindaco2006.

Jest to nieetyczne, niemoralne nie wspomnę o grzeczności względem przyszłego sponsora.
          Ujmę to inaczej , jest to małostkowe i grubiańskie.
          A co na to rada i jej przewodniczący p.Grądzki? wszak to człek o ,,golębim sercu,,
          mecenas jakich mało. Może on dofinansuje imprezę?
          Skoro obcięli sponsorowi/burmistrzowi/ z całą pewnością ma moc sprawczą by jak Salomon nalać z próżnego wspomagając z potrzeby serca tę inicjatywę.
          • mazowianka Zapytano czy to pawda 08.11.12, 21:14
            Nie ja rozpoczęłam tę dyskusję,zapytano czy to prawda więc grzecznie odpowiedziałam.
            Na tym zakończę, życzę spokojnych snów.
            Magda Wójcicka.
          • samly Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 21:25
            nasze.lomianki napisał(a):

> Skoro pani wierzy, to niegrzecznie jest poruszać wątek pieniędzy publ
            > icznie.

Te pieniądze sa publiczne i mają pójść na publiczny cel. Więc czemu ma być niegrzecznie mówić o nich publicznie?

> Nie ładnie też by dzieci pokrzywdzone przez los i życie włączać do > brudnej politycznej dysputy.

Te dzieci mają właśnie skorzystać z tych pieniedzy. Gdzie tu jest "brudna polityczna dysputa"? Sam ją wszczynasz w tym momencie, co jest przykładem charakteryzującej was zawsze obłudy.

> Jest to nieetyczne, niemoralne nie wspomnę o grzeczności względem prz
            > yszłego sponsora.

Co jest w tym niemoralnego, że ktoś stara się o zdobycie funduszów na kolejną (jak czytamy - już 15) tradycyjną imprezę dla dzieciaków? Wręcz przeciwnie, to zasługuje na uznanie. W czym się kryje "niegrzeczność względem przyszłego sponsora" - zresztą sponsora tylko w połowie. Oby się wywiązał.

> A co na to rada i jej przewodniczący p.Grądzki?

Sprawa toczy się pomiędzy burmistrzem i zarządem osiedla, i jak czytamy ma się rozwiązać już jutro rano. Nie pomiędzy radą i przewodniczącym.

Jak zwykle, nawał epitetów świadczy o tym, że nie zorientowałeś się o co chodzi, a krzyczysz bez ładu.

• prochownia2 Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 21:51
              Raczej się nie dowiemy, bo odpowiedź na pewno by nas zszokowała:-) Wygląda na to, że poprzednie rozdanie nie było zbyt szczodrobliwe dla biednych, chorych dzieci. I to za zarówno na poziomie władzy jak i komisji.
              • 2hestia Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 21:57
                Starczyło dla twoich dwóch synów, którzy nie są ani chorzy ani biedni. Przypomnij sobie, inni pamiętaja bo byli tym zgorszeni.
              • samly Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 22:04
                prochownia2 napisał(a): Wygląda na t
                > o, że poprzednie rozdanie nie było zbyt szczodrobliwe dla biednych, chorych dzi
                > eci.

Jak również wygląda na to, że obecne rozdanie TEŻ. Dowiemy się jutro.
          • 2hestia Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 21:52
            nasze.lomianki od kiedy to nie grzecznie jest rozmawiać publicznie o pieniądzach publicznych. Dla ciebie solą w oku jest to, że to właśnie Pani Magda przejęła po zmarłym Radnym Arkadiuszu Zneykusie tę szlachetną tradycję mikołajkowych spotkań integracyjnych dzieci niepełnosprawnych.Możesz przecież się włączyć. Z nienawiści do ludzi, którzy coś robią dla innych jesteś gotowy pozbawić radości dzieci sprawnych inaczej. Na każdym zakręcie widzisz politykę. Nie zrozumiałe też jest to, dlaczego jako jedynego sponsora wskazujesz Pana Grądzkiego. Może sam byś się poczuł.
            <Skoro obcięli sponsorowi/burmistrzowi/ z całą pewnością ma moc sprawczą by jak Salomon nalać z próżnego wspomagając z potrzeby serca tę inicjatywę.
            Co obcięli sponsorowi/burmistrzowi – bo nie napisałeś
            • prochownia2 Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 23:07
              Pani Radna zawsze jest taka skrupulatna, a teraz nie chce napisać, że w poprzedniej kadencji wsparcie komisji i miasta było podobno na poziomie 500 zł. Może Pani raczy sprostować moje ustalenia? A było to czasy przecież świetlanej przeszłości szanowania dzieci. Stąd zadziwia mnie fakt, że teraz myśli Pani o 5600 zł czyli kwocie wielkokrotnie większej niż w czasach Pani działania w komisji.
              • prochownia2 Re: A ile miasto Łomianki wydawało w latach 2009- 08.11.12, 23:15
                prochownia2 napisał(a):

> Pani Radna zawsze jest taka skrupulatna, a teraz nie chce napisać, że w poprzed
                > niej kadencji wsparcie komisji i miasta było podobno na poziomie 500 zł. Może P
                > ani raczy sprostować moje ustalenia? A było to czasy przecież świetlanej przesz
                > łości szanowania dzieci. Stąd zadziwia mnie fakt, że teraz myśli Pani o 5600 zł
                > czyli kwocie wielkokrotnie większej niż w czasach Pani działania w komisji.

O przepraszam myśli Pani o kwocie 5500 zł. To nawet ułatwia wielokrotność:-)
                • sindaco2006 Kłamiesz dziecino 08.11.12, 23:26
                  prochownia2 napisał(a):

> O przepraszam myśli Pani o kwocie 5500 zł. To nawet ułatwia wielokrotność:-)

W 2009 r. była to kwota 4200 zł zaś w 2010 r. było to 4800 zł. Sprawdź lepiej zanim bzdury zaczniesz tu wypisywać! Nie ciągnij dalej tego tematu bo się kompromitujesz. Uszy po sobie i módl się, by burmistrz naprawił błąd podwładnych, póki czas.
              • be-cacy Re:najlepiej wie prochownia2 08.11.12, 23:24
                Więc po co takie pytanie jak wiesz ,że wsparcie wynosiło 500 zł.
                Manipulanci tego forum:prochownia2,lomianki-live,procent,lomiankowska.
                To zespół czterech w jednym.Jedna szkoła.
                Wy pokażcie,co potraficie.Pani Magda poświęca wiele czasu,żeby takie spotkanie przygotować.
                Wy pomóżcie,a nie przeszkadzajcie.
                • nasze.lomianki Re:najlepiej wie prochownia2 09.11.12, 00:09
                  Nikt nie pisze że tego czasu nie poświęca. Jest to jak najbardziej działanie pozytywne.
                  Piętnuję natomiast nacisk poprzez forum jak również nieuzasadnione zarzuty o
                  skąpstwo.
                  Takie sprawy, dotyczące działań pro publico bono powinno rozwiązywać się w kulturalnej atmosferze.
                  Atmosferze nie znoszącej bufonady/sindaco/ , jak również nadmiernego epatowania
                  swą dobrocią.
                  Jeżeli robi się coś dobrego dla kogoś, należy robić to skromnie i z szacunkiem tak by nie urazić
                  obdarowywanego.
                  Czego i Madzi życzę. O Sindaco nie będę wspominał , wykorzysta każdy moment,
                  każdą sytuację dla promocji swojej i tak nadwątlonej reputacji.
                  • samly Re:najlepiej wie prochownia2 09.11.12, 06:34
                    Nie odwracaj kota ogonem, przestań piętnować, tylko sam włącz się do jakichś pozytywnych działań. Daj szansę swojemu burmistrzowi. Przecież ma wystąpić na konferencji w ICDS poświęconej dzieciom i wychowaniu, niech i tu się wykaże. Dzieci, które wezmą udział w imprezie mikołajkowej na pewno nie poczują się urażone.
                    • woynowski1 Re:najlepiej wie prochownia2 09.11.12, 08:04
                      I jak zwykle zwolennicy burmistrza próbują sprawę zgubić w potoku obelg i najzwyklejszym słowotoku.
                      Faktem jest iż po raz pierwszy od lat brakuje pieniędzy dla dzieci niepełnosprawnych. Obrzucanie się insynuacjami nie ma tu nic do rzeczy. Impreza jest zagrożona z powodów finansowych i piłeczka leży po stronie władz gminnych!
                      • lomianki.1 Re:najlepiej wie prochownia2 09.11.12, 08:27
                        LUDZIE
                        Co się z Wami dzieje najpierw zagrywki nauczycielami teraz dziećmi niepełnosprawnymi do czego Wy dążycie !!!!!!!!!!!!!!! Znam rodziców wychowujących dzieci niepełnosprawne i jestem tego pewna na 100% że nie chcą rozgrywek z udziałem swoich dzieci. Jeżeli ktoś chce licytować się czy 5500zł to dużo czy mało to wypadałoby podzielić tę sumę na ilość paczek i SKOŃCZCIE Z TYMI PRZEPYCHANKAMI WSTYD,WSTYD,WSTYD
                        • mazowianka Obiecałam Państwu 09.11.12, 15:15
                          Dziś odbyłam długą rozmowę z Burmistrzem Dąbrowskim na spotkaniu obecna była Pani Sekretarz, wyjaśniliśmy sobie mam nadzieję sprawę,mam również obietnicę że na najbliższą sesję Rady Miejskiej Pan Burmistrz wniesie uchwałę o zwiększenie środków finansowych w wysokości 2800,- w referacie promocji z przeznaczeniem na wsparcie tego spotkania.
                          Magda Wójcicka.
                          • sindaco2006 Re: Obiecałam Państwu 09.11.12, 15:28
                            mazowianka napisała:

> Dziś odbyłam długą rozmowę z Burmistrzem Dąbrowskim na spotkaniu obecna była Pa
                            > ni Sekretarz, wyjaśniliśmy sobie mam nadzieję sprawę,mam również obietnicę że n
                            > a najbliższą sesję Rady Miejskiej Pan Burmistrz wniesie uchwałę o zwiększenie ś
                            > rodków finansowych w wysokości 2800,- w referacie promocji z przeznaczeniem na
                            > wsparcie tego spotkania.
                            > Magda Wójcicka.

Pani Magdo, toż to absurd! Rada ma przegłosowywać przesunięcia kwoty 2.800? Proponuję, by Pani zwróciła się do p. Andrzeja Mazana - Przewodniczącego Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Nie wyobrażam sobie, by komisja, która w zeszłym roku nie wykorzystała 70 tys. środków zapisanych w budżecie miała jakikolwiek problem z wydatkowaniem tak skromnej kwoty (2.800 zł.). Myślę, że to rozwiąże problem i nie będą potrzebne żadne przesunięcia w budżecie.
                            Inną sprawą jest, czy 29 listopada nie będzie dla Pani zbyt późnym terminem, by środki te rozdysponować? Organizowana przez Zarząd Osiedla impreza jest zaledwie 10 dni później.
                            • 11chwilka Re: Obiecałam Państwu 10.11.12, 18:54
                              Ależ rządy obecnych władz to jeden wieki absurd. Ja nie awantura o kilka ławek szkolnych to o niepełnosprawne dzieci. Oni inaczej nie potrafią choć zgodę i ugodę mają stale na ustach.
                              • 90procent Re: Obiecałam Państwu 10.11.12, 18:58
                                11chwilka napisała:

> Ależ rządy obecnych władz to jeden wieki absurd. Ja nie awantura o kilka ławek
                                > szkolnych to o niepełnosprawne dzieci. Oni inaczej nie potrafią choć zgodę i ug
                                > odę mają stale na ustach.

To prawda rządy w wykonaniu Rady i jej przewodniczącego zawsze kończą się awanturą.
                                W pełni się z tobą zgadzam .
                                • behemot.1 Re: Obiecałam Państwu 10.11.12, 21:17
                                  Oj, procent, władza jest wykonawcza, ustawodawcza i sądownicza. Władza wykonawcza na szczeblu gminnym to wójt/burmistrz/prezydent, a stanowiąca - rada gminy/miejska. A zatem wy wszyscy, jakkolwiek trudno być może to pojąć, sprawujecie władzę.
                                  • 11chwilka Re: Obiecałam Państwu 11.11.12, 11:11
                                    I oto widzicie głębie bezradności. Trwają utarczki słowne, a pieniędzy ja niema tak nie było. Bo pieniądze są potrzebne na różniste zachcianki burmistrza i jego milusińskich, ale nie na potrzeby gminu i dzieci niepełnosprawnych.
                                    Co na to nasz Kościół i jego Dekanem?
                                    • 90procent Re: Obiecałam Państwu 11.11.12, 13:44
                                      11chwilka napisała:

> I oto widzicie głębie bezradności. Trwają utarczki słowne, a pieniędzy ja niema
                                      > tak nie było. Bo pieniądze są potrzebne na różniste zachcianki burmistrza i j
                                      > ego milusińskich, ale nie na potrzeby gminu i dzieci niepełnosprawnych.
                                      > Co na to nasz Kościół i jego Dekanem?

Czy zgrzeszyłem dziś jedząc śniadanie? Pewnie Madzia też/sądząc po wyglądzie/ je jadła.
                                      Pieniądze będą , natomiast takie chamskie zagrywki nie powinny mieć, mazowianko,
                                      miejsca na forum publiczny? Teraz cukierki nie muszą być dla tych dzieci słodkie.
                                      Dzięki właśnie takim tekstom jak 11chwilka i mazowiana.
    • vodananlyn2 Opozycja bez żadnych zasad moralnych 11.11.12, 21:39
      Jak widać radni opozycyjni nie zawahają się wykorzystaniu do swoich utarczek politycznych z burmistrzem nawet dzieci i na dodatek niepełnosprawnych. Cóż jakoś zachowanie Mazowianki mnie nie dziwi i to w ogóle, skandal.
      • tuzimka Re: "Moralność" bezsilniaków 11.11.12, 21:56
        Mam pytanie, bardzo na poważnie.
        Czy na pewno ty czytałeś ten wątek i wiesz, o co chodzi?
        Gdybyś czytał (to ledwie kilka postów wyżej), to byś wiedział, że Mazowianka nie weszła z burmistrzem w żadną utarczkę polityczną, natomiast przedstawiła mu sprawę i weszła w rozmowę z nim zmierzającą do pozytywnego załatwienia tej sprawy.
        Cóż, widać wygłaszanie jaskrawych kłamstw to twoja naczelna zasada "moralna". Oto jaka jest moralność bezsilniaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka