graid
07.03.15, 08:48
Czy ktoś napisałby mi jaka jest stawka godzinowa dla pani za posprzątanie domu? Przeglądam oferty, i to co wypisują panie ubiegające sie o taka prace nijak nie pokrywa się z tym co oczekują od pracodawcy, a i też wybrzydzają, jeśli np poproszę o wymycie okna czy wyprasowanie ubrań /najczęściej chcą stawkę godzinową plus dopłata za wymycie okien -kurcze, a przeciez wystarczy płynem do szyb przetrzeć szyby z poodbijanych paluszków dziecięcych czy psiego nosa, nie ma tam szorowania szczoteczką do zębów futryn/.
Ostatnio miałam wizytę pani, która zasugerowała mi, że ona tylko kurze zetrze i odkurzy, jej cena to 25 zl/h. Akurat te czynności mogę sama zrobić, gdy dzieci śpią, ale gruntowych porządków nie ma szans z niemowlakami zrobić. Wybór mam taki, że albo niania do dzieci i ja sprzatam, albo pani do sprzatania, a ja zajmuje się urwisami /model nie śpiący w ciągu dnia i wymagający uwagi/. Wiadomo.... wole z dziećmi się pobawić.
Kiedyś mi ktoś powiedział, że w Warszawie są niższe ceny, bo i konkurencja większa, a na terenach od Łomianek np w kierunku Czosnowa stawka godzinowa wzrasta.
Za złośliwości..... dziękuję.