kaszelm1989 09.03.15, 11:06 Jakie są wasze ulubione trasy rowerowe dla mniej zaawansowanych? Tak na sobotni wypad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.urek Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 12:02 Trzymaj się schematu. Jedziesz pod dom burmistrza, odbierasz instrukcję i wracasz do domu Odpowiedz Link Zgłoś
kaszelm1989 Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 12:26 A po co? Wszystko Ci się kojarzy z burmistrzem? Współczuję:-), ale nie zaśmiecaj z łaski swojej tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 14:55 Jedziesz pod ICDS tam podchodzisz do punktu obsługi rowerów gdzie popmpujesz swoje ego. Następnie jedziesz pod UM gdzie rozglądasz się za swoim zdjęciem na tablicy. Po krótkiej chwili wracasz do domu przekonany o swojej nieomylności. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnelomianki2015 Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 20:43 O widać że oderwane od żłoba bezradniaki wyją z brunatnej nienawiści, Bye bye ludzie w głosowaniu wykopali was na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 22:28 Patrz a ja myślałem że cie pogonili do roboty i nie masz czasu by wypisywać idiotyzmy na forum. W godzinach swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: Trasy rowerowe 09.03.15, 23:52 Matoły! Może ktoś by chciał się coś ciekawego dowiedzieć. Poza tym z powodu takiej postawy przegraliście, więc dla waszego dobra lepiej milczcie, niż przypominajcie o swoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Trasy rowerowe 10.03.15, 07:17 Jak wiele ciepłych słów, zawarłeś w poprzednim poście o sobie i swoich kolegach. Zaczynałem już tęsknić za tobą i twoją myśla twórczą. Następna ścieżka rowerowa, może tym razem poprzecznie do s-7? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszelm1989 Re: Trasy rowerowe 10.03.15, 08:41 Dzięki za uwagi - mam nadzieję, że pójdziecie robić sobie polityczny rynsztok do innych wątków. Skoro tak jest fajnie ze ścieżkami rowerowymi to polecam próbę normalnego wyjechania z miasta w stronę Puszczy Kampinoskiej. Ale pewnie znowu zaraz się dowiem, że mam sobie napompować koła pod ICDS:-) Odpowiedz Link Zgłoś
num.ero Re: kaszlem-> wolnelom. 10.03.15, 08:54 tytus_andronicus napisał: > Jak wiele ciepłych słów, zawarłeś w poprzednim poście o sobie i swo > ich kolegach. > > Zaczynałem już tęsknić za tobą i twoją myśla twórczą. > Następna ścieżka rowerowa, może tym razem poprzecznie do s-7? Kaszlem to kolejne wcielenie wolnegozsochaczewa, jak się zapomni to ma ten sam styl pisania. Byli w sobotę na rowerach w Palmirach (kilka osób) w związku z gen. Bołtuciem i mieli jakiś problem z przejechaniem Kolejowej :), nie ma pomysłu więc sądzi,że ktoś mu podpowie :))))) NIE PODPOWIADAĆ, NIE PRZESZKADZAĆ W ROBIENIU GŁUPOT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ari-vederci Re: kaszlem-> wolnelom. 10.03.15, 12:40 numero, niestety jest to preludium do środowych/2część warsztatów/ planów zagospodarowania ,,nie dla mieszkańców, tylko z mieszkańcami,, . Ze względów strategicznych, by Łomianki Dolne rozwijały się po myśl . .nie. Patrząc na pytania zawarte w ankiecie wypełnionej przez 1/10 zgromadzonych. Padnie oświadczenie że Dziekanów będzie jedną wielką ścieżką rowerową/do czasu wykupu/ dla całych burmistrzowskich ŁOmianek. Na żadanie mieszkańców, macie bo chceiliście. I tak oto powstanie tor kolarski do samej Puszczy i Palmir. Odpowiedz Link Zgłoś
krystiano5 Re: Trasy rowerowe 10.03.15, 22:51 moje ścieżki rowerowe to drogi od wiślanej w kierunku Wisły następnie wzdłuż wału w kierunku brakowa i ścieżkami dojazd do Wisły po drodze w okresie letnim jest prom ,park Młociny most północny i dalej do warszawy jak też mostem na Tarchomin Białołęka Odpowiedz Link Zgłoś
tytonieja Re: Trasy rowerowe 11.03.15, 15:45 W Dziekanowie koło szpitala wszystkie ścieżki zniszczone przez końskie kopyta Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Trasy rowerowe 11.03.15, 17:18 W Puszczy ścieżkę rowerową - oficjalny szlak rowerowy prowadzący po obrzeżach lasu- wysypano piachem. Zastanawiam się po co :))) Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 09:22 No właśnie, jest jakaś fajna dłuższa ścieżka przez puszczę, żeby pojechać z dziećmi. Bo dotychczas co chwilę natrafiamy na dużą ilość piachu i dzieciaki nie mają szans, baa, nawet dorośli często nie dają rady. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 11:30 Rower to wspaniała rzecz. Jednak to co zrobiono na Wislanej pomiędzy Chopina a Kościelną Drogą jest jakąś anty ścieżką. Znów obok siebie, mimo duzych luzów zrobiono na jednej płaszczynie i ściezkę i ciąg pieszy. Mnie to nie odpowiada bo w każdej chwili spacerujący może wejść mi pod koła. Kolejna cud ścieżka wyborcza na przeciwko Szkoły na ul Warszawskiej, zdaje się być antytezą. Komuś pomyliła się kolejność ścieżki i ciągu pieszego. Moim zdaniem sciezki mogą bardziej być wydzieloną częścia ulicy a nie chodnika i winny być budowane z sensem, a tego widocznie brakuje. Wyjazdy rowerowe lepiej gdy organizuje sama społeczność a nie władze. Skutki są bardziej trwałe i lepiej nam służą. Ale władza wie lepiej co nam gdzie i jak jest potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 12:23 Racja. W ogóle dla mnie Łomianki mają gigantyczny potencjał na ścieżki rowerowe (puszcza, kępa kiełpińska, wisła) ale w zasadzie zmarnowany - z dziećmi nie mam miejsc gdzie mogę spokojnie pojeździć. Szczerze to w Warszawie jest lepiej. Może jednak przydałoby się zrobić jakiś plan ścieżek turystycznych i go realizować, co roku, po trochu. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 13:06 Po puszczy chcesz asfaltowe ścieżki robić? ;) W puszczy wokół Łomianek jest wiele szlaków, po których na rowerze można jeździć. No fakt, czasem pod górkę albo jakiś odcinek bardziej piaszczysty trzeba pokonać. Jeśli dzieci nie dają rady przejechać, to muszą rower przeprowadzić lub na łatwiejszą trasę musisz je zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 13:51 Łatwa i "twarda" jest trasa z Dąbrowy (d. Biały Domek) w kierunku Palmir. Za Uroczyskiem "Na Miny" szlak czerwony aż do kocich łbów i dalej poboczem do Cmentarza Palmiry. Większość szlaków w Puszczy faktycznie dość piaszczysta, no ale taka uroda leśnych dróżek. Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 13:54 Bez przesady :) Jakie asfaltowe. Ale fajnie jakby byly niektore przejezdne dla dzieci (są kawałkami). Tak samo wzdluz wisly - nie chce ani kostki, ani asfaltu ale: - może 1 porządnie ubita ścieżka by się przydała - ale może i gdzieś jest miejsce na asfaltową ścieżkę pomiędzy łomiankami a czosnowem czy to bliżej wału, czy bliżej puszczy (ale nie na terenach chronionych) Odpowiedz Link Zgłoś
4kierowca_bombowca Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 13:53 jakie dzieciaki? przyznaj żeście sie zakopali jadąc na skróty do Palmir,z oficjalną wycieczką. Swoją drogą gdybyście nadłożyli trochę drogi pojechalibyście asfaltem. Ale co mnie to, papirus to dla mnie mógłby chodzić i na piechotę, tylko kondycja już nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
markusj77 Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 14:24 Nie karmimy trolla. Głupich nie sięją, sami rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
4kierowca_bombowca Re: Trasy rowerowe 13.03.15, 17:32 markusj77 napisał: > Nie karmimy trolla. Głupich nie sięją, sami rosną. Ależ z ciebie ,, Kordian,, -w imieniu milionów. Słusznie rosną w Sochaczewie i bez zezwolenia nakładają czapki legionisty miast ruskiej papaszy. Odpowiedz Link Zgłoś