frags 21.01.06, 09:44 Ale pieknie sypie. Jak tak dalej pójdzie nasze jeziorka zasilą się wiosną same. Ktoś już był na Warszawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Zasypuje nas 21.01.06, 09:51 frags napisał: > Ale pieknie sypie. Jak tak dalej pójdzie nasze jeziorka zasilą się wiosną > same. Ktoś już był na Warszawskiej? chyba samobójca ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 10:31 Nie jest żle. Śnieg bardzo sypki nie ma problemu z "przebijaniem się" Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Zasypuje nas 21.01.06, 10:34 Ode mnie z osiedla wydostały się renault kangoo (małe średnice kół przecież) i Toyota Avensis. chyba da się jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 14:29 przejechałęm Łomianki, sytuacja jest tragiczna, byłem tez w W-wie, przynajmniej tam jeżdzą. Może jeżeli burmistrz nie radzi sobie z odśnieżaniem, to niech nam zmniejszy podatki o np. 30%, a my sie sami złożymi i znajdziemy sobie firmę do odśnieżania. Wtedy oprócz głównych ulic przejechali by tez po tych mniejszych, a swoja drogą ja swoje pół ulicy odsnieżyłem:) Ja daje radę a co mają robić ludzie starsi, chorzy i Ci co wyjechali? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zasypuje nas 21.01.06, 14:28 jeździlem po Łomiankach i Warszawie. Bardzo fajnie sie jeździ. Nie widać, że brudno. Lubie taką zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:13 frags napisał: > Ale pieknie sypie. Jak tak dalej pójdzie nasze jeziorka zasilą się wiosną > same. Oby nie zasiliły się za bardzo... W górach wszędzie leży już z półtora metra śniegu, a to dopiero półmetek zimy. Kra kra kra ... obym nie wykrakał... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:20 Nie strasz, bo tu niektóre kobiety są bardzo wrażliwe Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:23 nie znam wrażliwych kobiet :) za to zastanawiam się co będzie, jeśli się nagle ociepli i zacznie płynąć...zaczynam być wrażliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:36 no tak, ale 90% łomianek idzie pod wodę straszył tym b., ale sam nie chciał zrobić chocby projektu potrzebnego do modernizacji wałów, za tylko 150 tyś:( Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:40 papirus22 napisał: > no tak, ale 90% łomianek idzie pod wodę straszył tym b., ale sam nie chciał > zrobić chocby projektu potrzebnego do modernizacji wałów, za tylko 150 tyś:( Wiem, czytałem tutaj www.lecsokole.pl/ram_teksty.html Nie potrafię zrozumieć tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:41 no a jak byś nie mieszkał w łomiankach to tez byś się nie przejmował Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:45 Gdybym był burmistrzem, to bym się przejmował, bo przecież w razie czego musiałby się nieźle tłumaczyć (nie mówiąc o elementarnym poczuciu obowiązku jako gospodarza terenu). Myslę, że tylko ta sprawa kompletnie dyskwalifikuje burmistrza sokołowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 16:49 mi się wydaję, że jeżeli przyszłaby powódz to on po prostu poszedł by siedzieć, i nie pomogłyby mu żadne pisma, które wysyła, bo efektów nie ma żadnych. Dyskwlifikuje, go ostatnia odmowa zrobienia projektu, w celu przyspieszenia modernizaji tych wałów. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Zasypuje nas 21.01.06, 19:28 że woda nie dojdzie - chyba o to chodziło, już nie pamiętam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 19:33 Pojeżdziłem po Wawie. Jest bosko. Biało wszędzie. Na Pl. Konstytucji małe zaspy. Rewelka. Ostatnio jak widziałem taką Warszawę to wprowadzili stan wojenny. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 19:36 no nie strasz, kaczory przy władzy wszystko możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Zasypuje nas 21.01.06, 21:54 Stanu wojennego pewnie nie wprowadzą, chodzą teraz na kursy tańca:)Rokita coś mówił że kaczory zapraszają na chocholi taniec,mają tańczyć solo,bez PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 21:48 Doprawy tak samo było w pierwszych dniach stanu wojennego. Brakuje koksowników, kolumn zomo, skotów i ponurego nastroju tamtych dni. Ale poważnie. Zaczyna bardzo poważnie narastać wiosenne zagrożenie powodziowe. Wisła płytka. Mróż duży. Kra może być i gruba i duża. A przy takim stanie rzeki, taka kra wiosną, w miejsach piasczystych lubi się wbijać ukosem w piasek, i powstają w ten sposób najgrożniejsze zatory. W dodatku na wysokości Łomianek piasek jest poryszony stałą praćą pogłębiarek w jednym miejscu, co zwiększa to prawdopododobieństwo takiego scenariusza. Znane wiosenne zatory w okolicach wyszogrodu powstają w wyniku podobnej sytuacji, tyle że tam zamiast pogłebiarki, piach poruszany jest przez specyficzne warunki hydrologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: Zasypuje nas 21.01.06, 22:47 A najgorze jest to, że nie mam już gdzie odgarniać śniegu, jeżeli dalej będzie padać - przestanę odśnieżać chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
siskom_tak Re: Zasypuje nas 22.01.06, 15:50 j46 napisał: > Ale poważnie. Zaczyna > bardzo poważnie narastać wiosenne zagrożenie powodziowe. Wisła płytka. Mróż > duży. Kra może być i gruba i duża. A przy takim stanie rzeki, taka kra wiosną, > w > miejsach piasczystych lubi się wbijać ukosem w piasek, i powstają w ten sposób > najgrożniejsze zatory. Wiecie co? Całkiem poważnie teraz napiszę. Niech każdy mieszkaniec Łomianek zaopatrzy się już w najmniej w 20 worków z piaskiem. Strzeżonego... Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Zasypuje nas 22.01.06, 17:50 Kupić worki z piaskiem na rachunek URZĘDU MIASTA I GMINY. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Zasypuje nas 22.01.06, 19:06 Też o tym sobie pomyślałam jak obejrzałam Wiadomości. Za trzy dni znowu ma zacząć padać śnieg. Robi sie nieciekawie. My z Esscortem to mamy spokój - woda nam nie grozi - ewentualnie jej brak w studni (odpukać w niemalowane). Ale mogę sie założyć, że nasi burmistrzowie gryzą teraz paznokcie ze zdenerwowania bo sytuacja robi sie poważna. Jak się zacznie odwilż... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Zasypuje nas 22.01.06, 19:16 mwsylwia napisała: > Jak się zacznie odwilż... ...to wszyscy będziemy dobrej myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zasypuje nas 22.01.06, 19:19 b. mają to w d. raczej martwią się czy kasa wpływa na konto, ale po to biora tez kredyty. Odpowiedz Link Zgłoś