Dodaj do ulubionych

Radio w samochodzie

27.01.06, 09:30
Jakiej audycji słuchacie jadąc rano do pracy?
Ja Poranku w Tok FM. Jestem uzależniona :)
A najbardziej lubię audycje od srody do piatku (prowadzone przez Gawryluk,
Kolędę-zaleską i Żakowskiego). A z tych trzech najbardziej piątkowe wydanie.
Generalnie lubię tzw. "radio mówione".
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:36
      Jak przystało na dinozaura słycham trójki.
      Czasami zetki.
      • mwsylwia Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:38
        Od czasu zmian w Trójce (jej unowocześnienia) ja jakoś mniej. Ale też słucham,
        szczególnie popołudniu.
        • krzysiom1 Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:42
          Też wolałem "starą" trójkę.
          • mwsylwia Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:46
            I właśnie to jest dziwne, bo chyba wszyscy woleli starą. Więc po co się
            zmienilli?? Czy słuchalnośc im od tego wzrosła? Ciekawe.
            • iod Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:49
              chyba kadra im się wymieniła troszeczkę, a radio chyba jednak tworzą ludzie.
            • lolaxyz Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:51
              Ja słucham zetki albo jazz radio
            • mmc_lomianki Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 10:48
              Może nie wszystkim... Ja osobiście bardzo lubie "nową" Trójkę. W pewnych
              chwilach przypomina dobre, brytyjskie stacje pokroju Virgin Radio... Nazwiska
              takie jak Agnieszka Szydłowska czy Piotr Metz wnoszą jakość, której darmo szukać
              gdzieś indziej.
              Grają inaczej niż komercyjna konkurencja, ale muszę przyznać, że tzw. rotacja
              (powtarzanie piosenek) nieraz bywa męcząca. Tak czy inaczej jest to radio
              napewno innego pokroju niż RMF czy ZET, które od pewnego czasu zaczęły
              przypominać odtwarzacz mp3 grający w kółko parę "rozpoznawalnych" zespołów.
              Gdyby tak jeszcze ściągalność abonamentu była lepsza i mogliby przestać grać
              reklamy (np. BBC w ogóle nie ma reklam...). Pozdrawiam serdecznie fanów radia! :)
              • mwsylwia Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 11:39
                A ja to chyba okropnie staroświecka jestem ale lubię też jedynkę - szczególnie
                studio reportażu - no ale jak już pisałam, lubię głos ludzki w formie mówionej
                (głos mądry i ciekawy rzecz jasna). :))
          • iod Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:48
            niestety ciągle szukam stacji z dobrą muzyką - rano, by się dobrze "nastroić"
            zdecydowanie preferuję muzykę, niż słowo; szczególnie tak miałam, gdy jeździłam
            do pracy (codziennie ta sama trasa i te same korki, brr). Marzeniem moim jest
            znaleźć stację, gdzie w dobrych proporcjach podadzą jedno i drugie.
    • iod Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 09:55
      przypomnieliście mi - czasy studenckie, każde miasto zakłada swoje własne
      radio. Kolega, będąc w Koninie nagrał przypadkową, pierwszą z brzegu audycję.
      Niezły kabaret - jak chcieliśmy się dobrze pośmiać, odtwarzaliśmy sobie
      nagranie. "Dziennikarze" poza tzw. radiowymi głosami wyróżniali się "ogromną
      znajomością kina światowego i tejże muzyki" ;)
      ...ciekawe, czy ta taśma jeszcze istnieje
      • lenatka Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 10:37
        dobrą muzykę puszczają w antyradiu, denerwują mnie tam jednak pewni panowie
        wiec coraz częściej włączam roxy, w sam raz na korki, dużo muzyki, nic
        zobowiązującego (w sensie glębszych przemyśleń podczas kiedy ty próbujesz
        przebrnąć przez miasto)
        a co to trójeczki, hmm..... tęsknię za starą trójką:(
        zmienił się dyrektor artystyczny i stwierdził że zmiany są konieczne by trójka
        stałą sie radiem dla 15-30 latków,
        to smutne bo wcześniej była po prostu dla ludzi myślących
        • bilex74 Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 12:28
          Ja najczęściej słucham Radiostacji - trochę zawodowo a trochę z przyjemności -
          chodzi o muzykę głównie nie o prowadzących...Wieczorami raczej Radio PIN -
          spokojna chilloutowa muzyka...
          • osa551 Re: Radio w samochodzie 27.01.06, 17:09
            Ja słucham PIN-u jak jadę rano do pracy. Niestety ostatnio mam pecha i jeżdżę
            samochodem bez radia co skutkuje tym, że totalnie nie wiem co się dzieje ...
            PIN wieczorem jest tak spokojny, że można spokojnie zasnąć za kierownicą.
            Hitem dla mnie jest poniedziałkowy poranny przegląd prasy.
            • k72 Re: Radio w samochodzie 28.01.06, 09:54
              Ja słucham Radiostacji i Zetki. Ale od wczoraj mam GPS i słyszę damski fłos "w
              prawo, w lewo ...".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka