Dodaj do ulubionych

APEL DO FRAGSA

07.05.06, 14:36
Frags, piszę do Ciebie po raz ostatni,
jeżeli nic z tego nie zrozumiesz to trudno,
ja naprawdę nie mam już siły i ochoty czytać,
tych wszystkich bzdur i niewybrednych żartów,
atakowania wszystkich, być może wstajesz lewą
nogą z łóżka i masz zły dzień,ale to wcale nie
upoważnia Cię do rzucania błotem na niektórych
formułowiczów,a przy okazji błoto ochlapuje wszystkich.
Jeśli chodzi o mnie, nie wyrzuciłam Cię w nieprzyjaciól,
czytam co piszesz i żal mi Ciebie bo wiem że jesteś inteligentny
i wrażliwy człowiek,potrafisz porwać wszystkich do pięknych czynów,
( np. akcja Dom Dziecka) i tylko to się liczy, nie pozwól żebym zmieniła
zdanie o Tobie.Piszesz tu pięknie o swojej córeczce,pewnie chcesz żeby
bawiła się w miejscu bezpiecznym, więc pytam dlaczego nie odpowiedziałeś
na moje zaproszenie dot.organizacji Placu Zabaw na ul. Mokrej w Łomiankach,
a część formułowiczów włączyła się w tę akcję i mam nadzieję że uda nam się
otworzyć plac zabaw na Dzień Dziecka 1.czerwca.Może zamiast osobistych
wycieczek,trzeba zacząć coś robić dobrego dla wszystkich, a nie zajmować się
jakimiś cholernymi krzesełkami w ICDS,bo i tak nigdy nie będzie tam pełnej
widowni,czy jest ich 3.. coś czy 5...coś.Jeżeli jeszcze masz ochotę pomóc przy
organizacji tego placu zapraszam.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • iod Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 15:55
      Frags Fragsem Mazowianko, ja uważam, że marnujemy bardzo to forum. Właśnie
      wzajemną, dziwną dla mnie zaciętością, określaniem wrogów, zwolenników,
      popleczników, douczonych, niedouczonych, z Łomianek, nie z Łomianek. Większość z
      nas miała okazję się spotkać (choć raz). Każdy z nas mógłby - już idąc
      przykładem tworzonego placu zabaw - coś w budowę placu wnieść. Tylko że niedługo
      nikomu nie będzie się chciało. Zaczynam odnosić wrażenie, że właśnie przez
      forum. Bez sensu - prawda???
    • frags Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 19:42
      Witaj mazowianko, pozwól, że odpowiem - postaram się w miare szeroko, jeśli coś
      pominę - wybacz, proszę.

Po pierwsze ataki. No, faktycznie czasem sam jak czytam, to śmiech mi lekko
      zamiera. Ale zauważ, że owe niewybredne (pozostańmy przy stwierdzeniu grube)
      żarty wymieniam między krzysiomem i papirusem. Krzysioma nie lubię z jednego
      prostego powodu - uważam, że ma małe pojęcie o sytuacji Łomianek ale głośno
      krzyczy. To przypadłość neofitów, ale powtarzam, tak ja go oceniam, może się
      mylę, ale do własnego sądu mam prawo. Papirusa atakuję rzadziej, szanuję wbrew
      pozorom jego wiedzę, a drażni mnie jego styl. Apodyktyczny, często agresywny,
      emocjonalny. Ale jak zauważysz umiemy z papirusem wymienić kilka postów
      całkowicie neutralnych, ostatnio o kraju Bratanków, krótka rozmowa chamsko
      przerwana przez ciocię. Nie pamiętam w którym wątku, ale na pewno znajdziesz. Co
      do stylistyki i poziomu, oczywiście mam spory udział w wyzwalaniu tutejszej
      agresji, ale zauważ także, że moi przeciwnicy nie pozostają w tyle.

Uff, idźmy dalej, jak widzę to będzie długi list. Czy błoto ochlapuje wszystkich
      forumowiwczów. Cóż - kwestia dyskusyjna, pewnie zależy od indywidualnej
      wrażliwości, mnie dyskusje w których nie uczestniczę nie ochlapują, używając
      tego określenia, ale jeśli tak jest - wybacz nigdy moim celem nie było urażenie
      Cię, dla mnie zawsze pozostaniesz przesympatyczną kobietą, od której w grudniową
      noc brałem kocioł kapusty na bigos.

Co do akcji, tak liczy się to, co nam się udało zrobić, potem niestety poszliśmy
      w różne strony. Mogę nad tym ubolewać, nie było to wbrew pozorom moim celem.
      Pamiętam, że wojna zaczęła się od moich pytań o umowę na budowę hipermarketu,
      jedną z pierwszych odpowiedzi było pytanie nieocenionego krzysioma "frags ty się
      chyba nie wyspałeś" - merytoryczna odpowiedź fachowca. Nie jest zresztą ważne
      już teraz od czego się zaczęło, myślę, że wielu wygląda bardziej końca, niż
      początku. Dlatego pojawiam się rzadziej, piszę mniej. Postaram się zmienić formę
      pisania.

Co do organizacji placu zabaw - rzeczywiście, masz rację jakoś mi ten wątek
      umknął, pytałem kiedyś iod gdzie to jest i nie bardzo wiem, gdzie. Wydaje mi
      sie, że daleko ode mnie, ale jeśli jakkolwiek mógłbym Wam pomóc, chętnie się
      włączę, znasz zarówno mój telefon, jak i adres mailowy, proszę Cię o kilka
      szczegółów - przede wszystkim gdzie dokładnie jest Mokra, bo Łomianek nie znam,
      jak moógłbym pomóc?

Ostatnia kwestia - krzesełkami w ICDS się nie zajmowałem, nie liczyłem ich bo
      mnie to po prostu nie interesuje. Ale - również jeśli chcesz, mogę się tam
      wybrać i je policzyć. Tylko nie w tym tygodniu, bo mam mnóstwo pracy :)))

Pozdrawiam Cię ciepło i życzę miłego wieczoru!

frags

P.S. - to w zasadzie list do jednej osoby.

F.
      • krzysiom1 Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 19:55
        Fragsiu..
        Dobrze pamiętasz!
        Przy okazji dyskusji o hipermarkecie zacząłeś tworzyć własną wirtualną
        rzeczywistość i wmawaić ludziom to czego nigdy nie powiedzieli ani nie napisali.
        Nie da się prowadzić dyskusji na takim poziomie, co Ty przedstawiający się
        tutaj jako miłośnik "szermierki słownej" powinieneś najlepiej wiedzieć..
        Można dyskutować z rzeczywistymi faktami a nie z faktami wymyślanymi przez
        Ciebie w zależności od Twojej potrzeby. Więc się nie dziw że stałeś się
        forumowym pajacem.
        Twoja pisanina na forum jest najlepszym przykładem na to, że to Ty jesteś
        oderwany od łomiankowskiej rzeczywistości jednak próbujesz zgrywać
        wszechwiedzącą gwiazdę.
        100 razy na tym forum Ci mówiłem.
        Jak czegoś nie wiem to o tym nie piszę!
        Ty o tej podstawowej zasadzie zapominasz lub jej nie znasz.
        Smutne.....
        • kmsanczia Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 20:12
          KRZYCHU,
          PLEASE
          !
          • mazowianka Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 21:01
            Frags dziękuję,jednak można spokojnie i rzeczowo
            pisać,oczywiście że odezwę się do Ciebie w sprawie
            placu zabaw i chętnie skorzystamy z twojej pomocy.
            To wcale nie jest daleko od Ciebie,kawałek od ICDS.
            Pozdrawiam Cię serdecznie,i życzę miłego wieczoru.
      • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 21:16
        "Papirusa atakuję rzadziej..."
        Cieszę się że potrafisz sie przyznać, że mnie atakujesz...
        --
        Nasze Forum Łomianki
        OIOM-Leć Sokole
        Sokołowski musi odejść!
        • frags Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 23:17
          Papirus - no, pewnie, że potrafię. Atakuję, Ty odpowiadasz, potem ja znowu i Ty
          znowu. taka kołomyja, można powiedzieć. A krzysioma powyższy post - hmmm
          pozostawiam bez komentarza. Komentarz kmsanczii wystarczy.
          • krzysiom1 Re: APEL DO FRAGSA 07.05.06, 23:41
            Fragsiku.
            Nie powołuj się na komentarze których nie rozumiesz...
            • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 02:10
              Mazowianko,
              i Frags jeżeli się weźmiesz za palc...

czy to aby prawda, że na pierwszym spotakniu jedyna propozycję
              sprztu(wyposażenia) pochodziła od jednego dostawcy?
              czy aby plan zagospdarownia placu zabawa był dostosowany do wyposażenia jednego,
              zaproponowanego dostawcy?
              czy konieczna jest znajomość zawartość (nanaliza niemalże geoltechiczna)
              zakopanych przedmiotów w ziemi na głębokości paru metrów, aby posadowić tak
              znaczące budowle jak huśtawka?

Pytam jeno bowiem nie mieszkając na codzień w Łomiankach, a bywając tylko
              niemalże codziennie, plotkom przebytym z kilku kilometrów nie chciałbym dawać
              wiary ;-)
              • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 08:42
                Robert - czyżbyś miał ochotę pomóc przy organizacji placu zabaw? Na pewno będzie
                trochę ziemi do przekopania, trawa do dosiania itd. Ew. fachowe uwagi co do
                stawiania tak znaczących budowli jak huśtawki pewnie przydadzą się nam również.
                Ja co prawda uczestniczyłam w spotkaniu zainteresowanych powstaniem placu zabaw
                mam, ale myślę, że zainteresowani tatusiowie też znajdą dla siebie pole do popisu.
                Może sponsoring jakiś drobny????? Namawiam ;)
              • kmsanczia Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 09:55
                robert_58 napisał:

> Mazowianko,
                > i Frags jeżeli się weźmiesz za palc...
                >
                > czy to aby prawda, że na pierwszym spotakniu jedyna propozycję
                > sprztu(wyposażenia) pochodziła od jednego dostawcy?
                > czy aby plan zagospdarownia placu zabawa był dostosowany do wyposażenia jednego
                > ,
                > zaproponowanego dostawcy?
                > czy konieczna jest znajomość zawartość (nanaliza niemalże geoltechiczna)
                > zakopanych przedmiotów w ziemi na głębokości paru metrów, aby posadowić tak
                > znaczące budowle jak huśtawka?

Robcio kompletnie ci odbiło, za dużo słońca. ;)
                • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:02
                  To prawda, obserwuję postęp choroby cała nadzieja w karolusie i jego gabinecie.
                • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:08
                  A w zasadzie kto z kim przystaje taki się staje, przeciez to ewidentne teksty
                  Grądzkiego juz raz je słyszałem!. Kiedy sie spotkaliście?
                  • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:29
                    papirus22 napisał:

> A w zasadzie kto z kim przystaje taki się staje, przeciez to ewidentne teksty
                    > Grądzkiego juz raz je słyszałem!. Kiedy sie spotkaliście?

Papi, uważaj z tym co piszesz, ja nawet nie wiem jak Pan Grądzki wygląda, a
                    takoweżteksty też słyszałam....teraz ja mogę zarzucić Tobie populizm - jeśli nie
                    to, to na pewno wielką niechęć do niektórych forumowiczów
                    • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:34
                      Iod jak chcesz, ale ten tekst z przed ponad półtora roku był wytłumaczeniem
                      Grądzkiego, na pytanie mieszkańców, dlaczego władze gminy utrudniaja otwarcie
                      placu zabaw dla dzieci. Tak własnie było sprawa tego placu zabaw ciągnie się
                      juz tyle czasu, zapytaj Mazowiankę, Sylwię i jeszcze kilka osób które razem ze
                      mną to słyszały. Gradzki za wszelką cenę opóźnia i zahamowauje otwarcie tego
                      placu zabaw, bo nie jest mu wygodny politycznie. Tak, tak myśl sobie co chcesz
                      ale pewnych faktów nie da się ukryć. Roberta lubisz masz do tego prawo, ale
                      facet ma płacone w Gminie i pisze bzdury no sama przeczytaj!
                    • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:36
                      Dzień dobry,
                      ja napisałem wcześniej, informacja o jednej ofercie dostawcy urządzeń pochodzi
                      od osoby zaprzyjaźnionej, uczestniczącej w spotkaniu.

Jeżeli było inaczej, tj ofert konkurencyjnych było więcej niż jedna - proszę o
                      informację.

Czekam na odpowiedź.
                      • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:39
                        Mazowianka,
                        w miarę wolnego czasu, sił i środków z chęcią pomogę (jeżeli oczywiście będzie
                        takowa pomoc potrzebna od osoby, która ponoć Łomianki zna z opowieści i nie
                        zawsze powinna się w sprawy miasta angażować).

Zamętu nie chcę wprowadzać. Jeżeli tak zabrzmiało, co napisałem - przepraszam.

Adres gazetowy znacie.
                      • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 12:35
                        robert_58 napisał:

> Jeżeli było inaczej, tj ofert konkurencyjnych było więcej niż jedna - proszę o
                        > informację.
                        >
                        > Czekam na odpowiedź.

Robert - uczestniczyłam w spotkaniu jako zainteresowana mama - nie było jako
                        takiej oferty, był katalog firmy, mogę się mylić - z Wrocławia. Może jeszcze
                        jednej, nie pamiętam zbyt dobrze - zimno było (to pamiętam). Z tego katalogu
                        mamy wybrały pewne zestawy zabawek, które wydawały się im najwłaściwsze
                        (oczywiście w ramach przyznanych środków pieniężnych - ograniczonych - na
                        budowę placu) Zaproponowałam poszperanie w sieci i znalezienie innych
                        producentów, wysłanie zapytania ofertowego. Nie wiem, dlaczego oglądaliśmy
                        taki, a nie inny katalog zabawek. Może dlatego, że prace dot. zorganizowania
                        placu zabaw w Łomiankach już jakiś czas trwają. Nie wypowiadam się na ten
                        temat. Chcę tylko opisać, jak wyglądało spotkanie. Może ja zrobiłabym to
                        inaczej, zaczęła od gruntownej analizy rynku producentów (szczególnie przy
                        ograniczonych środkach), ale nie chcę oceniać, bo rozumiem, że inni obecni juz
                        od jakiegoś czasu są w organizację placu zabaw zaangażowani, może wiele z
                        rzeczy, o których piszę zrobione jednak zostało. Nie wiem.
                        Okazuje się, ze oferty producentów są i tak dość zbliżone - lekko inne są
                        terminy realizacji, to co firma oferuje "w cenie", ew rabaty itd.
                        Nadal nie rozumiem jak można "blokować" powstanie placu zabaw w Łomiankach i
                        kto, i dlaczego ma w tym jakikolwiek interes. Nie wiem nawet, czy chcę
                        rozumieć. Dla mnie to dziwactwo.
                        Teraz chyba ważniejsze jest - co dalej?
                        • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 12:45
                          ok
                          dzięki Iod.
                  • mazowianka Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:35
                    Robert 58 z całym szacunkiem dla Ciebie,ja nie rozumiem
                    o co Ty pytasz,byłam na tym spotkaniu,i nic na temat kopania
                    w ziemi i szukania jakiś skarbów, nie słyszałam:)
                    Jeśli chodzi o wybór sprzętu,to żeby wiedzieć o czym się mówi,
                    trzeba to widzieć,były katalogi różnych dostawców i Mamy
                    mające małe dzieci decydowały jakie zabawki będą zamawiane,i
                    nikt nie powiedział że to ma być ta firma czy inna,ma to być w miarę
                    tanio i oczywiście z homologacją bezpieczeństwa,musisz jednak wiedzieć,
                    że to nie jest nasz prywatny plac, i pieniadze na sprzęt pochodzą z
                    budżetu Gminy i to urząd dedyduje o wyborze dostawcy a nie my.
                    Jeżeli masz jakieś informacje o których my nie wiemy to bardzo proszę,
                    o podzielenie się z nami,i jeżeli masz ochotę pomóc to zapraszam,jeżeli
                    nie masz takiej woli, to nie przeszkadzaj wprowadzając zament piszac
                    o jakiś wykopaliskach!Miłego dnia.
                    • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:40
                      no bo Robert ma takie zadanie-wprowadzanie zamętu na forum. Czy jeszcze ktoś ma
                      jakies wątpliwości?
                      • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:46
                        oczywiście Papi ...
                        spisek ...
                        na całego ...
                        • athlon_linux Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:50
                          A czy ty robercie58 nie jesteś przypadkiem bajmotem, edomą, czy sansetem.
                          Kurcze! A mo że ty jesteś MNĄ!!!!!!!!!!!1
                          • robert_58 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:52
                            Athlon,
                            jestem wcieleniem wszystkiego i wszystkich ...
                      • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 10:50
                        Papi, a co to znaczy - wprowadzanie zamętu? bo ja nie rozumiem. A wyjeżdżanie z
                        Grądzkim to niby co jest? Nie wprowadzasz zamętu? Pisz o faktach, to lubię, bo
                        dużo wiesz, dzielisz się tym z innymi, bardzo ok. Zarzucanie w kółko tym samym
                        osobom diałalności proburmistrzowskiej (przy każdej okazji) uważam za śmieszne.
                        Nieważne, kogo lubię, a kogo nie. Wszystkich lubię. Bo jest pięknie.
                        A zdanie: "Grądzki za wszelką cenę opóźnia i zahamowauje otwarcie tego
                        placu zabaw, bo nie jest mu wygodny politycznie" mógłbyś mi wytłumaczyć. Bo nie
                        rozumiem. Głupieję ostatnio zapewne :(
                        • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 11:22
                          Iod plac zabaw dla dzieci organizują dwie rady osiedlowe, Łomianki Stare i
                          Górne. Ja wg. Ciebie moge być nieobiektywny, więc zasięgnij języka u źródła.
                          Gradzki jest tym panem któremu wszystko nie pasuje i opóźnia tę inwestycję
                          specjalnie rzucając obu radom kłody pod nogi. Tekst który puścił Robert to
                          ewidentnie argumenty Grądzkiego, który wszystko wie poza tym jak szybko
                          otworzyć dzieciom ich mamą, tak pożądany mocno plac zabaw.
                          Iod spytaj Roberta za co dostaje te pieniądze gminne, bo ostatnio widziałem,
                          jak gazetę Ł. podrzucała p. redaktor GŁ do marcpolu?
                          • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 11:33
                            Papi,
                            zacznijmy od końca - nie czytam GŁ w celach propoagandowych, tylko czysto
                            informacyjne - moim zdaniem jest ona potrzebna, właśnie dla takich ludzi, jak ja
                            parę lat temu - rzucona gdzieś w "zielone miasteczko", myślę, że nie do końca
                            zdawałam sobie nawet wtedy sprawę jak wygląda "szambiarka". Jak widać, człowiek
                            uczy się całe życie. W dużym stopniu do tzw. orientacji w terenie, w moim
                            przypadku przyczyniła się GŁ (pewnie pierwsze moje źródło). Nie każdy Papi
                            mieszka tu z dziada pradziada i zna wszystkich
                            Plac - wiem o problemach, wiem, ile trwa. Nadal nie rozumiem jak Pan Grądzki
                            może blokowac tę inwestycję. Plac zabaw jest potrzebny i tyle. I trzeba tak
                            działać, by Pan Grądzki zdanie zmienił.
                            Co do tego o czym pisał Robert - sama dzwoniłam do dwóch dostawców - teksty o
                            czystym, przygotowanym gruncie na gł. 60 cm, wolnych od korzeni i cementu sama
                            słyszałam!!!! Dajmy już spokój, bo czuję, że zapędzamy się bez sensu w
                            niepotrzebną dyskusję.
                            • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 12:05
                              oczywiście, zerknij na fakty, że placu jak nie było tak nie ma. Teren jest
                              gminny a odpowiadają za wszystko kto...mieszkańcy-zauważyłaś?
                              Tak to już jest jak my mieszkańcy piszemy, że nie ma kanalizacji i wodociągów i
                              ulice są nieodśnieżone to niektórzy na forum odpowiadaja to nie jest wina
                              burmistrza - to ja pytam kogo?
                              Co do GŁ to proponuję wejśc na stronę marek, tam jest wydawany 4 stronnicowy
                              serwis informacyjny w nakładzie chyba 1000szt.
                              Bez zdjęc burmistrz, bez zdjęć swoich radnych, bez kolorów, bez 3 redaktorów i
                              międzynarodowego działu propagany. Tak to sobie wyobrażam. gazeta ma służyć nam
                              a nie promocji sokoła!
                              • iod Re: APEL DO FRAGSA 08.05.06, 12:17
                                Papi, ja się zgadzam, ze gazeta nie powinna promować burmistrza - żadnego,
                                Sokoła, czy innego. Ale GŁ zawiera jak dotąd najwiecej info. o Łomiankach dla
                                grupy nieozrientowanych, lub słabo zorientowanych mieszkańców. I nie mówię tu
                                o "osiągnięciach burmistrza". tylko o czysto informacyjnych wiadomościach.
                                Bijemy pianę, a ja nie lubię...już nie piszę na temat GŁ.
                                • mazowianka Re: APEL DO FRAGSA- Zakończcie tę dyskusję 08.05.06, 12:25
                                  Kochani formułowicze,mam prośbę zakończcie tę dyskusję,
                                  ten wątek miał być tylko do Fragsa i my doszliśmy do
                                  porozumienia i zgody a Wy ciągniecie zupełnie nie na temat.
                                  A Ty Papi, bierz się do roboty:)) Pozdrawiam wszystkich.
                                  • papirus22 Re: APEL DO FRAGSA- Zakończcie tę dyskusję 08.05.06, 12:29
                                    ja mam dużą podzielnośc uwagi, pracując, zerkam, czytam, pisze i jeszcze
                                    prowadze rozmowy:))
                                  • frags Re: APEL DO FRAGSA- Zakończcie tę dyskusję 08.05.06, 12:32
                                    O tym samym właśnie pomyślałem, mazowianko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka