Dodaj do ulubionych

Sonda czaj_nika

15.08.09, 13:17
To może uprośćmy:

Sonda

;)
Obserwuj wątek
    • pencroff Re: Sonda czaj_nika 15.08.09, 14:29
      chciałbym, aby Czajnik ogłosił także wreszcie jakąś własną :)
      • kmsanczia Re: Sonda czaj_nika 15.08.09, 16:05
        Ale co własną?

Swoją drogą powalająca obojętność na forum. ;)
        • brycezion Re: Sonda czaj_nika 15.08.09, 20:25
          Myśli czajnika czytam z przyjemnością i nie ważne czy są Jego czy kogoś.
        • kmsanczia Re: Sonda czaj_nika 15.08.09, 23:30
          Właściwie to pytanie miało brzmieć "Czy jesteś za publikowaniem złotych myśli Czaj_nika w osobnych wątkach". ;)

"Życie to seria doświadczeń, z których każde czyni nas większymi, choć czasem trudno zdać sobie z tego sprawę." - Henry Ford
          • czaj_nik Re: Sonda czaj_nika 16.08.09, 07:53
            Szanowna kmsanczia :-)

Uważam że zbiorcze opublikowanie myśli "nie moich", nie jest z powodów technicznych dobrym rozwiązaniem, (ograniczona ilość znaków możliwa do wprowadzenia w jednym wpisie).
            Takich "magazynów" mamy w sieci całkiem sporo. Zawołam więc - "hulaj dusza".

Ideą mojego pomysłu (wygłupu?) było nie epatowanie erudycją (bo nie ja tworzyłem te perełki), nie była też nią chęć irytowania forumowiczów a raczej zafascynowanie faktem jak słowo może niezależnie od lapidarności przenosić pojemne treści.

Chęć podzielenia się z Forumowiczami tą prawdą nie powinna być odczytywana za naganną. Tak uważałem. Być może myliłem się?

Wychodziłem z założenia że przy porannej kawie (stąd popełniałem moje "publikacje" raczej w godzinach porannych - bo takim ptaszkiem jestem), przyjemnie będzie oprócz chwytania za czajnik, pstryknąć w czaj_nik i przeczytać co ktoś, kiedyś spuentował "w krótkich żołnierskich słowach".;-)
            Świadomie nie podaję autorów.

Czasem mnie coś w tych myślach rozbawi, czasem zastanowi, zirytuje pozwalając na chwilkę zanim udam się do codziennych zajęć oderwać się na moment od uciążliwej "prozy życia" (nomen omen - czytając prozę).:-)

Ale jak już wspomniałem Vox populi, vox Dei.

Sygnaturka dotyczy blogowiczów: agresywnych, wulgarnych, z IQ 68 - 83 i <68.
            -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
            No i czemu tak ciskasz się? Gonady w fazie nadprodukcji?
            Zimna kąpiel do pasa pomoże, bo o myśleniu w Twoim przypadku należy zapomnieć. ;)
            • kmsanczia Re: Sonda czaj_nika 16.08.09, 10:43
              Szanowny Czaj-niku ależ dziel się czym chcesz bo nie o to tu chodzi, co z resztą
              'populi' okazał swą obojętnością ;), tylko nie uważasz że to rodzaj megalomanii
              zakładać za każdym osobny wątek na ten sam temat? Zwłaszcza, że nie jest to
              forum aforyzmów, tylko forum Łomianki, czyli w sumie nie na temat. ;)
              Oczywiście będziesz robił jak uważasz, nie ja jestem tu adminem i nie mam na to
              wpływu, ale przez to forum się po prostu zaśmieca.
              To tyle, bo najwyraźniej sztuka perswazji nie jest mi dana. ;)
              • czaj_nik Re: Sonda czaj_nika 16.08.09, 12:20
                kmsanczia napisała:

Szanowny Czaj-niku ależ dziel się czym chcesz bo nie o to tu chodzi, co z resztą 'populi' okazał swą obojętnością ;),
                I dobrze że wpisów "jak na lekarstwo" bo jak wyjaśniałem chodzi o konsumpcje a nie publiczne roztrząsanie.
                No bo jaki jest sens komentowania maksymy:
                Głupcy są tak pomysłowi, że niemożliwe jest stworzenie czegoś, z czym każdy głupi sobie poradzi.

tylko nie uważasz że to rodzaj megalomanii zakładać za każdym osobny wątek na ten sam temat? Oczywiście będziesz robił jak uważasz, nie ja jestem tu adminem i nie mam na to wpływu, ale przez to forum się po prostu zaśmieca.
                Pozwól kmsanczia że przymrużę w tym miejscu oko. ;-)
                Nie, tak nie uważam, bo każdy aforyzm dotyka innego tematu a wątki różnią się numerem kolejnym.

Zwłaszcza, że nie jest to forum aforyzmów, tylko forum Łomianki, czyli w sumie nie na temat. ;)
                I raz drugi ;-)(oczko) w robocie.
                Przecież ja to piszę z Łomianek dla ... no mniejsza z tym dla kogo. A teraz na poważnie.
                Mam wrażenie że tak jak wszystko dookoła nas ustawicznie płynie (nie ja to wymyśliłem - a miało być poważnie), tak pora zmieniać sztywne ramy tego forum.
                Nie powinno się zaliczać pięknego i mądrego słowa do śmieci w kontekście wnikliwej analizy treści i poziomu powstających codziennie na tym forum wątków.
                Nie takie miejsca ulegały i ulegają za naszego życia zmianom Szanowna kmsanczia.
                Ot przykładowo, to co było blokiem betonu, naraz wykazuje rysy i zmienia się w kupę gruzu. Odchodzą w niepamięć ideologie, kierunki, mody, trendy a na ich miejsce powstają nowe, rządzące się innymi prawami.
                Żeby dojść do źródła, trzeba, iść pod prąd.
                Oczywiście że zrobię tak, jak napisałaś w części pierwszego zdania: "Szanowny czaj_niku ależ dziel się czym chcesz... ."

To tyle, bo najwyraźniej sztuka perswazji nie jest mi dana. ;)
                No, nie popadaj w pesymizm.:-) Pięknie polemizujesz, ale argumentów na NIE które by mnie przekonały nie wyłuszczyłaś. Nie ustawaj w próbach! Zapewniam Cię że nie będę nieczuły na takowe.

Miło mi było. :-):-):-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka