Dodaj do ulubionych

Wybory 2010

19.09.10, 02:33
"zbliżają się kolejne wybory samorządowe. Czy jest jakaś nadzieja że nowa rada będzie bardziej dbała o mieszkańców niż obecne władze?"
Chodziarka1 zadała pytanie tej treści w starym wątku... wydaje mi się, że pytanie jest godne nowego wątku... co czynię :)
Obserwuj wątek
    • azeta2 Re: Wybory 2010 20.09.10, 11:43
      skoro nie ma jeszcze kandydatów trudno oceniać jak będą się zachowywali. Ale zakładając że w większości te same osoby się dostana to może być tak samo. Może po inwestycjach w okręgach konkretnych radnych można ich ocenić... Może po zrealizowaniu konkretnych obietnic składanych przed ostatnimi wyborami... Albo po osobliwej karierze zawodowej w jednostkach podległych urzędowi.(mam na myśli zastępcę przewodniczącego, nauczyciela wielokrotnie nagradzanego i teraz jeszcze dodatkowo opiekuna orlika - nazwiska nie trzeba już przytaczać).
      • chodziarka1 Re: Wybory 2010 05.10.10, 12:46
        Myślę, że gdyby do urzędu wróciła P. Chmielewska to pewnie poszłoby na lepsze, ale nie wiadomo z którą opcją teraz będzie miała bliżej.
        • ze-t Re: Wybory 2010 06.10.10, 09:57
          Czy ktoś juz cokolwiek wie o kandydatach na Burmistrza?
          • azeta2 Re: Wybory 2010 06.10.10, 11:39
            www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=22807&layout=1
            klikasz w wykaz zgłoszonych komitetów i tam dla Piechowic jest kilka, jest ejnika, baranowskiej, pawła czarnego, stowarzyszenia piechowice(na całe województwo), nasze michałowice, dzielnicowy radnym, o lepsze jutro, piotr szyszka, nasza straż, joanny nowakowskiej - teoretycznie jeszcze inne zarejestrowane na dolnośląskie mogłyby u nas wystawić swoich kandydatów. Wybierać na pewno będzie w kim. Ja stawiam na 2 turę i najlepiej by było gdyby nie doszła obecna burmistrz bo Ekipa przy jej drużynie to małe grono osób było i mniej nas to kosztowało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka