Dodaj do ulubionych

ciekawostka

17.06.11, 11:30
W normalnym mieście wysokość poborów naczelnych władz jest zazwyczaj wysoka.OK, tak ma być.Wg mojej wiedzy Burmistrz ,z-ca,Skarbnik to sa najwyższe władze- powinni zarabiać dobrze ,bysmy nie musieli sie wstydzić ,że ich na cos nie stać.
W mieście które nazywa sie Piechowice wszystko jest inaczej.Skarbnik na ten przykład ,zarzadzajacy kilkunastoma milionami złotych jest gorzej opłacany niz kierownik zakładu oczyszczania Miasta ( inaczej nie można nazwać ponieważ decyzja pani ZGB zakład ten nie swiadczy juz usług),dyrektorzy oswiaty to sa biedacy przy Kierowniku tej firmy.
Zewsząd słyszymy ,że na nic nie ma pieniędzy.A to sa jakies jaja,no chyba ,że jest to szara eminencja ale taka utajniona.Jeszcze raz zaznaczę ,ze nie mam nic przeciwko dosyc wysokim zarobkom.Tylko pytam gdzie tu jest jakaś logika?Wszysto o czym piszę jest dostępne na BIP Miasta w zakladce oswiadczenia majatkowe. Konkluzja:
Na ewentualne oskarżenie mnie ,ze nic mnie to nie powinno obchodzić odpowiadam-obchodzi ,bo tak sa wydawane miedzy innymi piniadze z moich i mojej rodziny podatków i zwracam sie do radnych ( co niektórzy na pewno czytają forum) o zadanie takiego pytania:
Proszę o merytoryczne uzasadnienie wysokości poborów kierowników i dyrektorów jednostek samorządowych.
Obserwuj wątek
    • gorszejutroo Re: ciekawostka 18.06.11, 02:20
      a dlaczego dyrektorka POK nie podała w oświadczeniu zarobków swojego męża, sama też nieżle zarabia a w porównaniu do kierownika ZUK to zbija bąki
      a skarbniczka urzedu zarabia wyjątkowa dużo jak na obracanie tak małym budżetem, lepsi ekonomiści chętnie za ponad 6 tysięcy zajęli by jej miejsce, odkąt to umierające forum ma taką siłę sprawczą, że burmistrz bedzie sie tłumaczył zetowi z tego jakie pensje daje kierownikom, co do kierownika ZUK to daj spokoj zet nie pluj na rodzinę
      • prokrop Re: ciekawostka 18.06.11, 08:28
        Na temat zarobków na forum wielokrotnie już pisano. Mnie nie interesuje ile kto zarabia lecz ile kto robi i jakie są rezultaty tej pracy. Niech nasi kierownicy zarabiają najwięcej w Polsce, ale nich pracują najlepiej w Polsce. Kierownik to nie tylko osoba pasująca do fotela, ale również ktoś kto dba o najwyższą jakość placówki i pozyskuje finanse pozabudżetowe. A co mamy ? Jaki jest poziom gimnazjum, czym wyróżnia się podstawówka, co się dzieje w POK, czy przedszkola poza walką o dzieci czymś się wyróżniają, czy ZUK sprawia że P-ce są atrakcyjną i czystą miejscowością ? Dlaczego młodzi ludzie uciekają z miasta ? I jakie mają być Piechowice w oczach naszych władz ? Czy wogóle jest wizja rozwoju miasta (oczywiście poza żenującą nową strategią) ?
        • orz5 Re: ciekawostka 18.06.11, 15:05
          Piechowice w oczach naszych władz dopieo będą, ba jak widzimy nasz pan Burmistrz jest wszędzie tylko nie w urzędzie nie w Piechowicach ,myśli może że jak zatrudnił panią Łużniak to juz nic nie musi robić, drogę dostał druga też dostanie tak więc jeździ po jeleniej górze i po bankietach
          • prokrop Re: ciekawostka 18.06.11, 17:49
            Czy żona może być zatrudniona w placówce samorządu terytorialnego na stanowisku tak ważnym podległym marszałkowi - mężowi ?
          • turbodymoman78 Re: zawiedziony burmistrzem 19.06.11, 08:37
            jako osoba która glosowała na tego Pana i wspierała go w kampanii również muszę stwierdzić, że nie tego oczekiwałam, najprostsza sprawa jest przekierowywana do żony marszałka - to pytam po co burmistrz??? starczy pani sekretarz- żona marszałka. ja przyznaję się do błędu - taka osoba raczej nie powinna być burmistrzem,splot okolicznosci sprawił że jest, ale moje nadzieje legły w gruzach. dopiero teraz dostrzegam plusy ZGB jak nazwał ją ze-t. tym bardziej że, coraz wiecej obietnic wyborczych burmistrz nie dotrzymuje - ot choćby tańsza woda! była taka droga, obiecał tansza a już słychac wszem i wobec że bedzie droższa. panie Rudolf duży MINUS!
      • ze-t Re: ciekawostka 20.06.11, 09:28
        Zabolało? Boleć to dopiero bedzie.Forum może i nie ma żadnej siły sprawczej,nikt nie wymaga by tłumaczono sie na forum a juz napewno Burmistrz nie musi się tłumaczyć ze-towi. Czytaj ze zrozumieniem.Nie udawajmy tylko ,ze żyjemy w krainie mlekiem i miodem plynacej.Forum dziwnym trafem jest przez wszystkich uważane za szambo ale ciekawe ,że ci wszyscy są tak bardzo zorientowni co się tutaj dzieje.
        A tak na marginesie to nie mam w ZUK- u żadnej ale to żadnej rodziny.
        • irena55558 Re: ciekawostka 21.06.11, 09:04
          Ty z-et a może napiszesz jeszcze ,że nie jeździsz srebrnym peugeotem 407 albo nie wiesz kto nim jeździ ?
          • azeta2 Re: ciekawostka 21.06.11, 09:22
            Faktycznie zarobki na wielu stanowiskach są nieadekwatne do posiadanych kwalifikacji i włożonej pracy. Nie oczekujmy, że natychmiast po wyborach nowy burmistrz wszystko ułoży natychmiast. minęło pół roku i pewnie minie jeszcze rok i zmiany na pewno tu i ówdzie nastąpią. Do ceny wody tez mam zastrzeżenia, ale największe do ZGB, że weszła w ten system i jej radnych, że dali się w niego wciągnąć. Obecnie mamy realizowany budżet uchwalony przez poprzednią rade i ułożony pod dyktando poprzedniego burmistrza, poczekajmy, zobaczmy jaki następny nam ułożą. Wg mnie będzie coraz lepiej.
            • prokrop Re: ciekawostka 21.06.11, 10:44
              To że nowy Burmistrz zastał budżet poprzednika to fakt, ale każdy budżet można modyfikować w ciągu roku. System wodociągowy w obecnej strukturze to porażka. Wystarczy zobaczyć, jak rozbudowana jest administracja spółki i wygórowane stawki cenowe. Przynętą na wejście do systemu (o czym pisano kiedyś na tym forum) były nadzieje na kolejny etap rozbudowy z dofinansowaniem. Niestety fundusze spójności finansują tylko w 50%, a i to nie udało się dobrze napisać wniosek. Porażka to mało powiedziane, ale obecne bagno to fakt. Kierowników jednostek nowy burmistrz powinien solidnie prześwietlić - ile jest pracy, ile pozornych działań, ile wazeliniarstwa, ile rutyny itp. Większość ludzi widzi beznadzieję i tolerancję dla nieróbstwa.
          • ze-t Re: ciekawostka 21.06.11, 10:03
            Ireno ... O samochodach i kierowcach to całkiem inne forum.
            • irena55558 Re: ciekawostka 21.06.11, 10:15
              Nie zmieniaj tematu Pawełku ! :-)
              • ve-to Re: ciekawostka 21.06.11, 15:28
                zet szybko przerzucił się na inny watek i słusznie zauważył, że cofneliśmy sie do czasów ejnika! a zarobków swojej żony już nie będzie ciągnął, wszystko w rekach no-wego
    • zenek.zenek1 Re: ciekawostka 30.11.14, 14:45
      m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka