ze-t
17.06.11, 11:30
W normalnym mieście wysokość poborów naczelnych władz jest zazwyczaj wysoka.OK, tak ma być.Wg mojej wiedzy Burmistrz ,z-ca,Skarbnik to sa najwyższe władze- powinni zarabiać dobrze ,bysmy nie musieli sie wstydzić ,że ich na cos nie stać.
W mieście które nazywa sie Piechowice wszystko jest inaczej.Skarbnik na ten przykład ,zarzadzajacy kilkunastoma milionami złotych jest gorzej opłacany niz kierownik zakładu oczyszczania Miasta ( inaczej nie można nazwać ponieważ decyzja pani ZGB zakład ten nie swiadczy juz usług),dyrektorzy oswiaty to sa biedacy przy Kierowniku tej firmy.
Zewsząd słyszymy ,że na nic nie ma pieniędzy.A to sa jakies jaja,no chyba ,że jest to szara eminencja ale taka utajniona.Jeszcze raz zaznaczę ,ze nie mam nic przeciwko dosyc wysokim zarobkom.Tylko pytam gdzie tu jest jakaś logika?Wszysto o czym piszę jest dostępne na BIP Miasta w zakladce oswiadczenia majatkowe. Konkluzja:
Na ewentualne oskarżenie mnie ,ze nic mnie to nie powinno obchodzić odpowiadam-obchodzi ,bo tak sa wydawane miedzy innymi piniadze z moich i mojej rodziny podatków i zwracam sie do radnych ( co niektórzy na pewno czytają forum) o zadanie takiego pytania:
Proszę o merytoryczne uzasadnienie wysokości poborów kierowników i dyrektorów jednostek samorządowych.