Dodaj do ulubionych

Rok wlasny

09.07.11, 09:13
Witam,

Mam prosbe o sprawdzenie jaki rok wlasny/osobisty mialy daty 04.12.1987 i 10.08.1984 w grudniu 2008 r.

Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Rok wlasny 09.07.11, 16:38
      Witaj
      qwerty0412 napisała:

> Mam prosbe o sprawdzenie jaki rok wlasny/osobisty mialy daty 04.12.1987

Rok własny 9

> . i 10.08.1984 w grudniu 2008 r.

Rok własny 2

Pozdrawiam
      • qwerty0412 Re: Rok wlasny 11.07.11, 08:09
        Dziekuje za odpowiedz, mam jeszcze jedno pytanie, rok własny liczony jest od jakiego miesiąca do jakiego?

bo zastanawia mnie też miesiąc kwiecień 2009 dla obu tych dat i jezeli liczby ulegną zmianie to co to oznacza? dziekuję za odpwoiedz.
        • janus50 Re: Rok wlasny 11.07.11, 08:50
          Witaj ponownie
          qwerty0412 napisała:

> Dziekuje za odpowiedz, mam jeszcze jedno pytanie, rok własny liczony jest od ja
          > kiego miesiąca do jakiego?
          >
          > bo zastanawia mnie też miesiąc kwiecień 2009 dla obu tych dat i jezeli liczby u
          > legną zmianie to co to oznacza? dziekuję za odpwoiedz.

Lata własne zaczynają się od 1 października roku poprzedzającego i kończą z ostatnim dniem września roku liczonego. Punktem wyjścia jest równonoc jesienna, która ma miejsce 22/23 września każdego roku do tego dodajmy 7 dni. Stosuje się czas uśredniony czyli 1 października jako początek kolejnego roku własnego. Tak więc rok własny 2009 rozpoczyna się od 1 października 2008. Odpowiadając na twoje pytanie, kwiecień 2009 był identycznym rokiem własnym dla obu dat, tak jak w grudniu 2008.
          Pozdrawiam
    • qwerty0412 Re: Rok wlasny 14.07.11, 11:45
      Witam ponownie,

Jak to jest z tym rokiem 9... na to wychodzi ze bedac w tym roku, poznalam sie z moim narzeczonym. Jego liczba kiedy sie poznalismy to 11/2. Czy ten rok mowi ze na pewno związek nie przetrwa? czy może jest szansa ze bedzie ok? bylo "rozstanie" po 3 m-cach znajomosci, ale przetrwalismy to i jestesmy razem ponownie juz ponad 2 lata.
      Jak ważna jest liczba? chodzi mi czy bardzo duze znaczenie ma liczba roku wlasnego(9) jako poznanie się czy wazniejsza jest moze liczba zawarcia związku małzeńskiego ktora w moim wypadku bedzie 11/2? jako rok własny.
      • janus50 Re: Rok wlasny 17.07.11, 20:07
        Witaj
        Rok dziewięć, jako naznaczony wibracją końca i bilansu, nie jest wskazany na zaczynanie istotnych dla naszego życia działań. Nie oznacza to oczywiście, że każdy bez wyjątku związek czy każda inicjatywa jest skazana z góry na porażkę. Nie można tego w ten sposób traktować. To trochę tak, jakbyśmy powiedzieli, że pociąg wyruszył ze stacji o godzinie 15.00 i w związku z tym, zegar odpowiada za to, że pociag wyruszył.
        Rok dziewięć wskazuje jedynie, że energia tego roku nie jest sprzyjająca. Co my z tym zrobimy to druga sprawa. Jeśli posiadamy w sobie tyle siły, że potrafimy mimo przeciwności zrealizować nasze plany, świadczy to o naszych możliwościach.
        Dla związku małżeńskiego ważniejsza jest oczywiście data zawarcia związku małżeńskiego.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka