Dodaj do ulubionych

warzywniak

01.04.15, 17:18
Robiac zakupy ostatnio w Birczy pomyslałem, że sprzydałby sie nam tam porzadny warzywniak. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • antypasorzyt Re: warzywniak 01.04.15, 17:28
      też o tym ostatnio myslałem ,ale znając z autopsji mentalność mieszkańców, taki warzywniak za ch..a by się nie utrzymał.
      • mund-ek55 Re: warzywniak 04.04.15, 19:58
        Dziwne, że typowy sklep, czy kiosk a nawet mobilny warzywniak, na który jest popyt nie mógłby się utrzymać. Pamiętam, że kilka może kilkanaście lat wstecz był przy restauracji warzywniak. Mam kolegę, który sprzedawał na ulicy "pietruszkę ze skrzynki" a teraz jest właścicielem Centrum Handlowego i jeszcze wynajmuje dla "Polo" 150 m2 powierzchni.
        • karolekw1906 Re: warzywniak 06.04.15, 11:02
          Warzywnik oczywiście by się przydał tylko czy znajdzie się chętny by go prowadzić. To nie jest takie proste. Chcąc mieć dobry i świeży towar trzeba codziennie jeździć na giełdę do Rzeszowa. Wymaga to wyjazdu ok . 3 nad ranem, by na 7 czy 8 być z powrotem. Na dwa dni nie kupisz , bo towar szybko się psuje. Z tego co mi wiadomo to właścicielka drewutni obok kwiaciarni jest skłonna wydzierżawić go na warzywniak. A czy znajdą się chętni?
          • antypasorzyt Re: warzywniak 06.04.15, 11:43
            Dodaj jeszcze do tego koszty paliwa bo do tego Rzeszowa musisz czymś jeździć.ZUS swój i pracownika POdatki , czynsz ,media straty w towarze i wyjdzie że będziesz ledwo na zero wychodził.A jak w centrum okaże się, że coś jest 30 gr tańsze niż u Ciebie to już masz pozamiatane.
            Jak wspomniałem w poprzednim poście myślałem już nad tym od dawna by coś takiego w Birczy otworzyć jednak powyższe argumenty studzą skutecznie mój zapał.
            Birczy potrzebny jest zakład produkcyjny a najlepiej kilka a nie biedronki czy centrum by ożywić lokalna ekonomię i pobudzić handel i usługi.
            Bez tego Bircza będzie coraz bardziej upadać i nie pomogą zmiany władz.
    • darino Re: warzywniak 08.04.15, 08:50
      Trochę daleko do centrów zaopatrzenia, i ludzi w Birczy nie za dużo ... Warzywniak miałby sens, gdyby ktoś w okolicy założył małe gospodarstwo ogrodnicze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka