31.03.12, 22:58
img707.imageshack.us/img707/4682/20120331672.jpg
Czy tylko mi wydaje się, że najniższy punkt spadku powinien być tam gdzie wlot odwodnienia (pomiędzy sraczykiem a znakiem "pan z łopatą"?). Jeśli zostanie tak jak teraz to na bank mamy kałużę o długości 5-8m na pół ulicy. Czy wykonawca poprawi tę usterkę?

No i nie mogę powstrzymać się od krytyki jakości wykonania nawierzchni. Po przejechaniu odcinka Graniczna-pierwszy łącznik z Borówki, wypadają co najmniej 3 plomby - takie doły. Dla zainteresowanych, odsyłam do ul. Borówki - ten sam odcinek a gładko jak stół.

Obserwuj wątek
    • mwilusz Re: wnioski 01.04.12, 07:30
      Witam
      Takich drobnych niedociągnięć jest więcej ( np. rura wylotowa do rowu B4 jest niezabudowana, co może prowadzić do jej szybkiego pęknięcia, słupki z osiedla Mirabel itd). Wszystkie tego rodzaju kwestie zgłaszamy wykonawcy przed podpisaniem protokołu odbioru. Nie inaczej będzie również z uwagami, które Pan poruszył.
      Proszę również pamiętać, że kostka będzie „siadać od czasu do czasu.” Dlatego wykonawca wystawia 3 letnią gwarancję. Dla przykładu, w ostatnim czasie wraz p. radną Przemyską zwróciliśmy się z wnioskiem, aby przeprowadzić inspekcję pogwarancyjną na ulicy Kwiatowej. W wyniku tej inspekcji firma Falbruk, (która również przebudowywała ulicę Kwiatową) została poproszona o naprawę kilku „zapadnięć.”
      Pozdrawiam
      M.W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka