Dodaj do ulubionych

Pytanie do ortodonty - ekspander

15.02.11, 19:17
Witam. Zostały mi 2 ząbki do lakowania, a póżniej mam zjawić się u ortodonty. Na pierwszej wizycie pani doktor powiedziala mi, że będę nosić ekspander, aby rozszerzyć górną szczękę. Czy ten ekspander nosi się równocześnie ze stałym aparatem, czy może osobno?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • konsta_77 Re: Pytanie do ortodonty - ekspander 16.02.11, 21:50
      czy ktokolwiek może wypowiedzieć się na ten temat? ponieważ na różnych forach w necie zwykle ludzie przebąkują coś o jednoczesnym noszeniu stałego z ekspanderem. A ja zrozumialam moją orto, że będzie to osobno, choć nie ukrywam, że wolałabym jednocześnie bo nie umiem się już doczekać. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    • abranova Re: Pytanie do ortodonty - ekspander 16.02.11, 22:24
      Mi założono ekspander razem z górnym łukiem aparatu. Nie słyszałam, żeby ktoś nosił zupełnie bez niczego, ale może się zdarzają i takie przypadki.
      Jeśli nie przeglądałaś archiwum forum, to polecam mój watek, zobaczysz, co Cię czeka wink
      forum.gazeta.pl/forum/w,23692,96237186,96237186,Ekspander_czy_moze_byc_za_nisko_.html
      • konsta_77 Re: Pytanie do ortodonty - ekspander 17.02.11, 17:39
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile Powiem szczerze, czytałam na ten temat bardzo wiele i już się boję wink aczkolwiek dla pięknego uśmiechu jestem w stanie znieść wiele smile

Oczywiście chętnie poczytam, pozdrawiam! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka