Dodaj do ulubionych

Accelerated Osteogenic Orthodontics a clear aligne

02.03.15, 14:14
Witam, mam stwierdzoną retrogenię (29 letnia kobieta) i dwa warianty leczenia zgryzu. Pierwsza: operacja (na chwilę obecną wykluczam) bądź kamuflaż ortodontyczny (ewentualność z której wolałabym nie skorzystać ze względu na pogorszenie profilu). Czytając wątki na forum dotarłam do informacji na temat procedury AAO. W związku z powyższym mam pytanie - jaki jest koszt, na chwilę obecną, przeprowadzenia takiego zabiegu? Czy jest on wykonywany przez odpowiednio przeszkolonego ortodontę czy chirurga? Jaka jest maksymalna możliwość wysunięcia zębów do przodu po zastosowaniu AAO? Czy w tym przypadku do leczenia ortodontycznego można stosować szyny Clear Aligner?
Obserwuj wątek
    • zebowy_wrozbita Re: Accelerated Osteogenic Orthodontics a clear a 31.03.15, 15:53
      AOO to leczenie ortodontyczno-chirurgiczne, więc prowadzi je ortodonta i chirurg.
      Resztę pytań powinnaś zadać specjaliście ortodoncie na wizycie konsultacyjnej, bo przecież przez Internet nie da się odpowiedzieć jakie są możliwości zastosowania takiej, a nie innej metody w twoim wypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka