magda781 17.12.04, 21:09 od 2 dni nosze aparat(gorny luk). Niestety "srobki" znajdujace sie od wewnetrznej strony zebow uwieraja mnie w jezyk. Dzieje sie tak szczegolnie przy mowieniu. Zaklejam je specjalna guma. Czy nie ma no to innego sposobu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaptan Re: bolacy jezyk 23.12.04, 18:39 tez tak miałam w pierwszych dniach noszenia aparatu. po pierwszym miesiacu przeszło. mysle ze to jezyk zaakceptował nowa sytuacje i traz juz go nic nie gniecie. martwie sie tylko jak to bedzie, gdy załoze dol, pewnie tez bedzie bolalo na poczatku K. Odpowiedz Link
magda781 Re: bolacy jezyk 26.12.04, 23:54 Masz racje. Juz przeszlo. Bardzo pomaga przyklejanie wosku na czesci aparatu, ktore powoduja obtarcia. Tez niedlugo bede miec zakladany dol. Pewnie bedzie to samo...Musimy to przezycPozdrawiam. Odpowiedz Link
m_ilka16 Re: bolacy jezyk 27.12.04, 13:22 Nie musicie się bać dolnego łuku z tego co pamiętam to mnie wogóle nie bolało jedyny problem jest z przyzwyczajeniem się do niego. Wiem bo niedawno zdjeli mi obydwa Odpowiedz Link