Dodaj do ulubionych

POZNAŃ- dobry orto?

28.01.05, 14:17
Obserwuj wątek
    • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 29.01.05, 11:21
      Sitarek-Madej, Biedziak, Kurzawski.. Te 3 nazwiska w Poznaniu sa sprawdzone.
      Wybrałam Kurzawskiego, bo kilku niezaleznych stomatologow podalo mi jego
      nazwisko. dr Kurzawski i pani dr Biedziak przyjmują na ul.Szamarzewskiego 44.
      Cennik u Kurzawskiego: 50zł za wizyte kontrolną, za łuk metalowy 1500zł.
      Ogólnie jestem zadowolonasmile
    • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 29.01.05, 11:30
      Aha.. Szerokim łukiem omijaj dr Lewandowskiego. Ja miałem nieprzyjemność
      wpakowac sie w leczenie u niego w Densie na Gwarnej. Stracilem 150zł na
      konsultacje i wyciski, a do tego 1,5 miesiaca czasu. Ale to juz inna historia..
      • afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 31.01.05, 10:32
        A ja z kolei leczę sie właśnie u niego z tym że nie w Densie i powiem ci że
        jestem bardzo zadowolona. Po pół roku leczenia widać już proste ząbki a były
        naprawdę krzywe i też nie jest drogi, wydaje mi się że najlepszą reklamą dla
        ortodonty są jego zadowoleni pacjenci ja widziałam efekty leczenia dr
        Lewandowskiego u znajomych i widzę je u siebie a co do twojego czekania, to nie
        wina dr tylko samej kliniki ale to już też inna historia.
    • afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 31.01.05, 10:37
      Jeśli chcesz znależć dobrego ortodontę poszukaj ludzi którzy mają już aparat po
      efektach leczenia będziesz wiedzieć czy naprawdę warto prostować zęby u tego
      ortodonty, bo przecież nieważne nazwisko lekarza tylko to czy będziesz z tego
      zadolona, bo nie sztuka iść do naciągacza który będzie cię leczył w
      nieskończoność bo właśnie zaczął budowę domu.
      • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 31.01.05, 14:13
        No wyobraź sobie ze usługi dr Lewandowskiego kosztowały mnie 150zł po czym mimo
        wczesniejszych konsultacji i ustalenia planu leczenia, doktor nie podjął sie
        go, bo nagle w ostatniej chwili doszedl do wniosku ze plan leczenia trzeba
        zmienic. Połtora miesiaca zajelo mu to myslenie! Skonsultowałam to z TRZEMA
        innymi orto, ktorzy obalili jego pomysly i doradzili zdecydowanie inną
        koncepcje leczenia. Dzisiaj leczenie przebiega Oki, efekty sa, a mój nowy orto
        potrafi dotrzymac slowa i żadne niespodzianki jak u dr Lewandowskiego mnie nie
        spotkały. Chodze tam z przyjemnoscia, a komfort psychiczny ma duze znaczenie
        przy tak dlugotrwalym leczeniu. Oby tak dalej!
        • afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 31.01.05, 16:50
          To bardzo dobrze że jesteś zadowolona z lekarza jak i z prostowania ząbków.
          Widzisz bo ja leczę się u dr Lewandowskiego i również jestem bardzo zadowolona
          tak jak ty. Efekty leczenia są już bardzo widoczne i to mnie cieszy przecież o
          to chodzi prawda? Aparat miałam założony po 2 tygodniach! Zaskoczyłam Cię? A
          poza tym jak każdy lekarz on również ma zadowolonych jak i tych niezadowolonych
          pacjentów, Twój orto też napewno takich ma. Co do komfortu leczenia to powiem ci
          że nie chodzę zestresowana na wizyty a poza tym to o zęby chodzi a nie o psychikę.
          • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 01.02.05, 08:19
            Owszem o psychike też chodzi. Nie wyobrażam sobie leczenia przez 1,5 roku u
            lekarza, który co chwila zmienia zdanie i sam nie wie na jakie leczenie sie
            zdecydowac.. Przeciez to bardzo wazne dla pacjenta znac dokladny plan
            leczenia. Niestety dr Lewandowski tego nie potrafił ustalic. Aha aparacik
            mialam miec u niego po tygodniu, ale nagle dr zaczal kombinowac i zrobilo sie
            z tego 1, 5 miesiaca po ktorym dowiedzialam sie o tak radykalnej zmianie jego
            pogladow na moj plan leczenia ze nabralam podejrzen. Zmusilo mnie to do
            wysluchania opini innych orto i db ze to zrobilamsmile Jak facet widzial ze
            jest trudy przypadek do drutowania to nie powinien sie za to zabierac. A tak
            zgrabil ze mnie 150zl i zmarnowal mi 1,5 miesiaca czasu i kuuuupe nerwów.

• afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 01.02.05, 09:18
              A może to nie wina dr tylko kliniki w której pracował, ja naprawdę jestem
              zadowolona, za aparat wcale nie zapłaciłam dużo za pierwszą wizytę owszem
              zapłaciłam 150 zł ale była to cena konsultacji, wycisków i usunięcia dwóch zębów
              a aparat miałam rzeczywiście założony po 1,5 tygodnia. Co do leczenia Twoich
              zębów to wydaje mi się że gdybyś była ciężkim przypadkiem do wyleczenia to
              leczenie nie trwałoby tak krótko (w porównaniu do innych przypadków) nie uważasz?
            • afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 01.02.05, 09:23
              Jak już wcześniej powiedziałam każdy lekarz ma dobrą i złą opinię i nie ma co
              sugerować się cudzymi poglądami tylko samemu zobaczyć jak jest naprawdę.
              Najważniejsze jest to abyśmy wszyscy byli zadowoleni z efektu leczenia, bo o to
              przecież chodzi.
              • kargeo4 Re: POZNAŃ- dobry orto? 01.02.05, 12:45
                dzięki wielkie za info. skorzystam z Waszych porad, ale no cóż, dr
                Lewandowskiego będe omijać.pozdrawiam
                • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 02.02.05, 08:45
                  Tak sie zastanawiam dlaczego mialas rwane zabki na pierwszej wizycie? Z tego co
                  wiem, o rwaniu zabków decyduje sie na podstawie dokładnej analizy modeli
                  gipsowych, a Ty wowczas jeszcze ich nie mialas bo wyciski mialas brane na tej
                  samej wizycie... I druga strona medalu: u dwóch innych orto nie musiałam płacic
                  za wyciski. Wszystko to było w cenie wizyty. Jesli mozna zapytac to ile Cie
                  kosztuja wizyty kontrolne? Płacisz za kazdy łuk osobno? Jaki system rozliczen
                  przyjeliscie? Życze Ci udanego leczenia i pozdrawiamsmile
                  • afonia Re: POZNAŃ- dobry orto? 02.02.05, 10:30
                    Miałam wyrywane ząbki które i tak były do usunięcia ponieważ były leczone
                    kanałowo a stłoczenie było tak duże że nie obyło by się bez tego. Za wizytę
                    płacę 60 zł za jeden łuk ponieważ tylko jeden mam założony z własnego wyboru. Na
                    konsultacje chodzę co 5 tygodni więc nie zrujnuję się finansowo. JA TOBIE
                    RÓWNIEŻ ŻYCZĘ UDNEGO LECZENIA I POZDRAWIAM smile
                    • iga311 Re: POZNAŃ- dobry orto? 02.02.05, 21:31
                      Ja płace 50 zł za wymianę dwóch łuków smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka