Dodaj do ulubionych

Tyłozgryz - do ort

01.02.05, 16:04
mam ogromna wadę zgryzu, , mocno wysunięta do przodu górna szczęka, ma 29
lat,moim najwiekszym marzeniem od zawsze jest posiadanie pieknych równych
zebów, poniewaz zawsze odkąd pamiętam zwracałam swoim wyglądem ogromne
zainteresowanie, co wypłynęło na jakośc moich kontaktów z ludzmi zarówno w
pracy jak i w kontaktach osobistych,łącznie z depresją, mam pytanie,
ponieważ nie wyobrażam sobie noszenie przez 2 lata aparatu, czy usunięcie
górnych zebów i wstawienie implantów naprawiłoby mój problem. A może jest
jakaś metodoa chirurgiczna naprawienie tej wady, bez noszenie aparatu,
?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malgosiaaaaa Re: Tyłozgryz - do ort 01.02.05, 17:11
      WITAM WIESZ MOJA MAM MIALA PODOBNY PROLLEM ALE NEIROBIŁA TEGO BO CHCIALA TYLKO
      BO MUSIALA A WIEC Z TEGO CO MOWI WYNIKA ZE SPIŁOWAŁA SOBIE WSZYSTJKIE PRZEDNIE
      ZEBY I WYGLADAŁY ONE W POSTACI "KIKUTÓW" POTEM NA TE ZĘBY NAKŁADANE SĄ
      INPLANTY NIESTETY WIAZE SIE TO Z TY ZE CO KILKA LAT POTERZEBNE SĄ DOSC SPORE
      PIENIADZE W JEJ WYPADKU CO 5 - 6 LAT W WYSOKOSCI OKOŁO 3 TYŚ ZŁ POZDRAWIAM -
      APARATY NAPRAWDE SĄ SUPER smile I MIAŁABYŚ WYLECZONE PRZEDEWSZYSTKIM SWOJE ZĘB NA
      CAŁE ŻYCIE A TAKI INPLANT MOZE LADA MOMENT SPAŚĆ
      • ortodonta Re: Tyłozgryz - do ort 01.02.05, 19:29
        bez zobaczenia i wykonania modeli , rtg sie nieobędzie. Generalnie jest tak, że
        skorygowanie wady ortodontycznie lub ortodontycznie i chirurgicznie ma większy
        sens niż kamuflaże protetyczne, choć oczywiście w konkretnym przypadku może być
        odwrotnie.
    • vese Re: Tyłozgryz - do ort 02.02.05, 10:56
      Ja jestem od ciebie starsza, mam podobną wadę (chyba mniejszą ale nie chodzi o
      porównywanie) i zdecydowałam się na aparat, na początku było nie wygodnie i
      wzbudzało się sensację ale noszę 2 miesiąc to i chyba nestępne 10 przeżyję, i
      po 2 miesiącach zęby się stykają napewno jeszcze "długa droga" przed nimi ale
      widać postępy. Wiesz jak się nie jest nastolatką trzeba dobrze przemyśleć za
      nim się człowek zdecyduje /u mnie w mieście jestem trochę dziwadłem wink/ ale
      przyjemne uczucie jak własne zęby się znowu po latach stykają ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka