Dodaj do ulubionych

Ortodonta w Trójmieście

30.03.05, 09:59
Prosze o polecenie mi ortow 3miescie? macie jakies doswiadczenia? Ja na razie
bylam u jednego (na przymorzu) ale chce isc do innego zeby porownac ich
wypowiedzi...
Obserwuj wątek
    • songor Re: Ortodonta w Trójmieście 03.04.05, 14:01

Re: sami wiecie najlepiej...
      Autor: songor
      Data: 01.04.2005 01:16 + dodaj do ulubionych wątków

Heca ja chodze do dr Olgi Kaski-czubak przyjmuje w Rumii w klinice Oral Med na
      ul. wojska polskiego tel/6793829 (mieszka w gdansku wiec moze gdzies tam tez ma
      jakis gabinet bo w "oralu" jest tylko w czwartki). Mi przy lekkim jednostronnym
      tylozgryzie i mega ciasnocie zabkow (mam dolne zeby straszni pokrzywione, a u
      gory jeda 2 wystajaca ponad zabki a z 2 strony kla lekko do gory) bede nosic
      aparat 2 lata aparat metalowy kosztuje 1800 zł ja mam krysztalowy za 2500.
      Leczy z tego ci widizlam dobrze (napatrzalam sie na ludzi czekajacych do niej i
      mieli ladne proste zeby), poza tym wiem ze leczyla sie jedna z dentystek tam
      pracujacych i ja polecala (tez ma bardzo landy prosty usmiech) no i praca w
      takiej instytucji (gdie opinia jednego lekarza automatycznie rzutuje na cala
      klinike, wiec jesli cos by ze tak powiem "paprala" to nie chcieli by jej bo
      nikt by tam nie chodizl juz - a to prywatne wiec $ msui byc wink a ona pracuje
      tam juz troche) dlatego tez sadze ze jest to dobry ortodonta. Wszystko ladnie
      mowi i pokazuje, ewentualnie czasem cos sie trzeba spytac i zawsze odpowiada na
      kazde pytanie z cierpliwoscia. Nie zalozyla mi aparatu jak leciutko krwawily mi
      dziasla przy jezdzeniu przy krawedziach z dziaselem tym szpikulcem
      dentystycznym smile ani dopolki mialam chocby najmniejszy nalot z kamienia ( 2
      razy mi piaskowali bo jakas baba nieumiejetnei to zorbila w placowce publicznej
      i rzeczywiscie po 2 piaskowaniu efekt był o niebo lepszy) i jak narazie nie mam
      zastrzezen. Po tygodniu juz przesuenly misie 1 (mialam jaka 1 - 1,5 mm roznice
      widoczna tylko jak sie patrzalo z dolu, a teraz sa rowniutkie). ale to dopiero
      poczatek wiec nie moge powiedziec ze jest to jeden z tych Bialych orto smile
      zobaczymy za 2 lata. Ale moim zdaniem jest dobra i moge ci ja polecic smile

• heca5 Re: Ortodonta w Trójmieście 04.04.05, 22:37
        Dzieki za opinie smile. Jak dowiem sie opinii ortodonty, u ktorego teraz bylam
        ostatnio to potem pewnie pojde i tam i kurde wszedzie... kazdy gada inaczej...
        jak to jest...
        Zamierzam isc jesczze do p. Marzeny Mokwa-Krupowies. Polecila mi te pania
        kolezanka... Czy cos wiecie albo slyszeliscie na jej temat? Jak tak to prosze
        napisac pare slow chociaz smile
        • hiolka Re: Ortodonta w Trójmieście 05.04.05, 12:46
          Heca, a czy mozesz napisac u kogo bylas na Przymorzu i jakie masz wrazenia po
          wizycie (info o cenach tez by sie przydalo wink)?

Ja jestem na razie na etapie robienia "podchodow" do zalozenia aparatu, tez
          interesuja mnie namiary na godnych polecenia ortodontow w Trojmiescie.
          Doktor Mokwa - Krupowies polecala mi moja dentystka, zamierzam sie wybrac do
          niej na konsultacje.
          • heca5 Re: Ortodonta w Trójmieście 05.04.05, 20:10
            A czy Twoja dentystka jest Ci dobrze znana i uwazasz ze naprawde "z dobrego
            serca" Ci polecila p. Krupowies? Ja bylam na wizycie u p. Czajkowskiego. Ogolne
            moje wrazenie nie jest jednak zbyt mile... Traktowal mnie jak idiote - ja sie
            chcialam cos dowiedziec a on z jakas taka dziwaczna mina odpowiadal, a raczej
            zbywal, jakby pozjadal wszystkie rozumy... nie wiem, zle wrazenia z tamtej
            wizyty mam. I chocby nie wiem jak by byl "dobry" wizyty u niego nie sa zbyt mile.
            • hiolka Re: Ortodonta w Trójmieście 06.04.05, 09:59
              Nie mam podstaw posadzac swojej dentystki o "nieczyste" zamiary przy polecaniu
              mi M. Mokwy-Krupowies wink. Ponoc do niej kierowane sa trudniejsze przypadki i
              ona sobie z nimi z powodzeniem radzi. Zreszta wybieram sie na razie na
              konsultacje, nie zdecydowalam sie jeszcze na konkretnego ortodonte.

Godna polecenia jest tez dr Orzelska z Przymorza (kolega jest jej zadowolonym
              pacjentem), ale jej uslugi na razie chyba przekraczaja moje mozliwosci
              finansowe. Musze poczekac na podwyzke wink

Czy moglabys napisac jak ksztaltuja sie ceny u dr Czajkowskiego? Chcialabym sie
              dowiedziec jak wyglaja ceny aparatow w 3miescie.

Dzieki & pozdrawiam!
              • grzechugdynia Re: Ortodonta w Trójmieście 14.04.05, 17:25
                Hej smile
                Ja wam mogę polecić dr Słomińską, ponoć najlepsza w trójmiescie. Prywatny
                gabinet znajduje sie na zaspie. Dodam tylko ze jest bardzo mila i jest
                prawdziwym dr , a cos mi sie zdaje ze tez profesorem . POzdrawiam.
                • katlin25 Re: Ortodonta w Trójmieście 17.04.05, 00:39
                  Mógłbyś podać jakieś namiary na tą panią smile
                  Dzięki
                • heca5 Re: Ortodonta w Trójmieście 24.04.05, 22:05
                  hehe, to ciekawe ze o wielu orto slyszy sie ze sa najlepsi w trojmiescie, a ja
                  tak sobie mysle ze w sumie moze byc wielu bardzo dobrych orto i do mojej wady
                  zgryzu (stłoczenie) nie musi byc wybitny swiatowy specjalista zeby prawidlowo mi
                  to wyleczyc smile Znow nabieram troche optymizmu - inaczej nie da sie zyc smile pozdro smile
                  _

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka