Dodaj do ulubionych

Aparaty we Wrocławiu

07.07.06, 12:56
Witam

Juz od pewnego czasu chciałam założyć stały aparat i nareszczie wyleczyłam
wszystkie zęby niestety teraz mam chyba większy problem ponieważ nie wiem
gdzie udać sie do ortodonty crying Jestem kompletnie nie zorientowana w cenach
aparatów na stronach gabinetów są rodzaje ale nigdzie nie ma cen. Najbardziej
interesują mnie ceny aparatów których nie widać miałam takie marzenie żeby
nie bylo go widać albo w małym stopniu.

Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Weronika
Obserwuj wątek
    • wiktoriaa Re: Aparaty we Wrocławiu 07.07.06, 21:14
      witaj
      ja mam taki "niewidoczny" smile tzn.kosmetyczny...dałam 2,500 ale warto było
      naprawde nikt! go nie widzi...chyba ze sie przyznam do musze wyszczerzyc kły a
      tak naprawde nikt go nie widzi kompletnie
      pozdrawiam
      • nemika1 Re: Aparaty we Wrocławiu 08.07.06, 23:31
        a czy mógłby ktoś dać mi namiary na ortodontów we Wrocławiu? Bardzo mi na tym
        zależy ale muszę też zorientować się mniej więcej w kosztach
        • georgewroc1 Re: Aparaty we Wrocławiu 09.07.06, 23:06
          hej,
          mam aparat na razie na gorze od wtorku bede mial na dole. Tez zastanawialem sie
          dzie?
          Zdecydowalem sie na klinike ortodontyczna ORTHOSMILE (
          www.strzalkowska.pl/ ) A polecil mi ja znajomy ktory pracuje w technice
          dentystycznej. Powiedzial, ze gdyby to on musal miec aparat to tylko tam by to
          zrobil. I faktycznie , klinika jest bardzo profesjonalna. Personel przemily.
          Chodzi sie tam z usmiechem. Na poczatku kazdym klientem zajmuje sie wlascicielka
          kliniki dr Strzalkowska- to ona koordynuje calosc. Pozniej trafia sie do jednej
          z zsystentek ale p. Strzalkowsa wszytko kontroluje. Mam aparat w tzw. systemie
          niskiego tarcia (Damon 2) kosztuje 2500zl za 1 luk. Jak wygladaja ceny innyc
          haparatow- nie wiem. Z tego tylko co pamietam- mowiono ze aparty kosmetyczne
          troche czesciej lubia sie odklejac.
          Wczesnie jbylem na wizycie w klinice Estetica (
          www.estetica.wroc.pl/index.html ) Pani orto nie bardzo wiedzial c oze
          mna zrobic gdyz mam dosc skomplikowana wade. Dodatkowo okazalo sie ze orto
          przyjmuje tam tylka dwa razy w miesiacu. Gdy sie o tym dowiedzialem
          zrezygnowalem od razu.
          W ORTHOSMILE zajnuja sie tylko problemami ortodontycznymi i w razie
          jakichkolwiek problemow mozna natychniast przyjsc i zaradzic.
          Dodatkowoe info:
          mozna zrobic na miejscu zdjecia- panorame i boczne - 100zl, Ja robilem na
          miescie w sumie za 80zl,
          piaskowanie zebow przed zalozeniem aparatu 200zl
          instruktaz mycia zebow i szczoteczki 50zl
          koszt aparatu mozna rozlozyc na raty - kwestia uzgodnienia z dr Strzalkowska
          wizyta kontrolna ( w moim przypadku co 6-8tyg) 150zl
          Po zakonczeniu przemieszczania zebow - aparat retencyjny 1000zl ( za obie szczeki)
          Nie wiem jak to jest z cenami, ale kazdy klient otrzymuje indywidualny plan
          leczenia z dokladnymi cenami za kazda usluge lub sprzet ktory bedzie uzyty. Tak
          wiec wiadomo jaki bedzie koszt. Oczywiscie pozostaje margines na dzialania
          nieprzewidziane ktore wyjda lub nie w trakcie leczenia.
          • anka7911 Re: Aparaty we Wrocławiu 21.08.06, 12:12
            Popieram klinika dr.Strzałkowskiej - rewelacjasmile
            profesjonalizam, cierpliwośc,itp... itd..
            Jak do tej pory same superlatywy.
            Zreszta proponuję pójść, umówic się na konsultacje i zobaczyć.
          • sylwik311 Re: Aparaty we Wrocławiu 22.08.06, 23:41
            ALE ZDZIERAJĄ!!!!!!!
        • agaig Re: Aparaty we Wrocławiu 21.08.06, 10:32
          hej
          ja postanowiłam prostowac ząbki w Geodencie na Galla Anonima -
          www.geodent.com.pl u doktor Dziekan - Kawała
          Bardzo fajna kobieta. Cena aparatu kosmetycznego to 2500 zł, ale ortodontka
          zaproponowała mi ciekawe wyjście, dzieki czemu zaoszczedziłam 500 zł. Otóż na
          samym przodzie mam mieć zakładany aparat kosmetyczny, ale z tyłu na
          niewidocznych zębach będzie zwykły metalowy. Bardzo dobre wyjście, widać, ze nie
          zalezy im na wyciąganiu jak najwiekszej kasy z pacjenta, tylko zeby uzyskać
          dobry efekt ale najmniejszym kosztem.
          Na razie mam usuwane dwie czwórki na górze, jedna już poszła do śmieci a w środę
          nastepna. Na razie też za wizyty nie zapłaciłam ani grosza. jedeynym kosztem,
          który poniosłam było zrobienie zdjeć rtg - 70 zł.
          POwiem jeszcze tyle, ze byłam w różnych gabinetach i tam wszedzie minimum 50 zł
          za pierwszą wizytę chcieli. POza tym doktor Dziakan wykłada na Akademii
          Medycznej, słyszałam o niej dużo dobrego i faktycznie ma podejście do mnie
          niesamowite. Ja sie zawsze bałam dentystów, dlatego teraz dopiero podjęłam
          leczenie, a mam 26 lat.
          Najlepiej jak sama pojdziesz na wizytę do kilku ortodontów i sama wybierzesz. ja
          polecam Geodent. 8 wrezśnia jest wizyta, spróbuj. Wadą jest to, ze ta ortodontka
          przyjmuje tam tylko raz w m-cu, ale mam do niej tel komórkowy i kiedy chcę
          dzwonię. POza tym inni dentyści też są tam bardzo mili i dokładni. Pozdrawiam
        • sylwik311 Re: Aparaty we Wrocławiu 22.08.06, 23:32
          Hej!
          Ja jestem pacjentką dr Grucy i jestem zadowolona. Prawie nic nie boli, postępy
          są naprawdę szybkie, a ceny umiarkowane.Cennik i kontakt na www.asdent-gruca.pl
          Gorąco polecam!
    • lena302 Re: Aparaty we Wrocławiu 09.07.06, 23:45
      polecam z całego serca dr Annę Dudziak z Dental Med z Kamieńskiego, ceny
      naprawdę fajne -za kosmetyczny 1700zł -rozglądałam się na forum i tam jest
      naprawdę konkurencyjnie - wizyta kontrolna 50zł a wymiana łuku 100zł, babka
      naprawdę wszystko wytłumaczy, cierpliwie odpowie na wszystkie pytania.polecam
      • georgewroc1 Re: Aparaty we Wrocławiu 10.07.06, 13:44
        ja place 150zl za kazda wizyte i wty jest juz wszystko- wymiana lukow i co tam
        jeszce trzeba. Wiec suma sumarum koszty sa zblizone. Nie wiem czy tak tani
        aparat kosmetyczny nie ma jakichs ukrytych kosztow tzn, ze za soc trzeba
        doplacac itp??
        Normalnie za 1700zl zakladaja aparaty tradycyjne- metalowe.
        Warto sie dowiedziec o szczegoly.
        • luasa Re: Aparaty we Wrocławiu 12.07.06, 13:24
          widzisz tak się składa że nie mam żadnych dodatkowych kosztów-wszystkie ceny
          podałam.Kurcze a poza tym przecież tu też czasem chodzi o to do jakiej kliniki
          trafisz jeśli do "znanej" to za to samo zapłacisz więcej to proste-aparaty
          zwykłe i kosmetyczne wydaje mi się wszędzie że są takie same tzn. lekarze chyba
          płacą podobnie, kwestia tylko narzutu w danej klinice.Tak jest we wszystkim ,
          jak idziesz do fryzjera w rynku to płacisz 2 a nawet 3 razy więcej niż gdzie
          indziej(koszty przecież przedsiębiorców muszą się kalkulowaćsmile pozdrawiam
        • drobna12 Re: Aparaty we Wrocławiu 12.07.06, 13:36
          1700 za zwykly blaszaczek?to drogo!ja mam na dole porcelane za 1900<nie ma
          zadnych kosztow ukrytych przy porcelanie>
          • kkasia_lublin Re: Aparaty we Wrocławiu 20.08.06, 18:30
            hej
            ja załozyłam aparat w Lublinie, ale moja orto przeprowadziła sie do Wrosławia,
            i teraz tam przyjmuje
            jaesli chcesz to spytam jej o namiary na gabinet we Wrocławiu ...jest super!!!
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka