Dodaj do ulubionych

Ortodonta w Lublinie

28.02.07, 20:24
Czy możecie kogoś polecić? Powiedzcie też jakie są ceny aparatów w Lublinie i
koszty dodatkowe: wizyta itp.
Z góry dziękuję za infosmile
Obserwuj wątek
    • anka10 Re: Ortodonta w Lublinie 28.02.07, 20:47
      Był tu już wątek o orto z Lublina, możesz poszukać w wyszukiwarce. Ja chodzę do p. Koncewicz ale w Rzeszowie(na stałe jest właśnie w Lublinie)leczę się u niej bo tak jak ty szukałam orto przed rozpoczęciem leczenia i kilka osób napisało że jest dobra. Ma dużo pacjentów i mało czasu z wiąze się zę właściwie nic nie wiem co i jak...aparat mam już 1,5 roku.
      • annna84 Re: Ortodonta w Lublinie 28.02.07, 21:19
        No właśnie szukałam wyszukiwarce i nic nie znalazłamsmile
        • sisigma Re: Ortodonta w Lublinie 28.02.07, 23:45
          Ja chodze do p. Klimkowicz. Próbowałam zasięgnąć opinii o niej - ale niestety
          aparatowicze z Lublina nie są zbyt chętni do zwierzeń wink Jak dotąd jestem
          zadowolona, ale dopiero zaczynam. Pani Klimkowicz bardzo rzetelnie informuje o
          wszystkim co robi i dlaczego. Nie jest problemowa - wymyśliłam sobie na przykład
          rurki policzkowe, co panią pielęgniarkę trochę zaskoczyło i powiedziała, że oni
          tego nie mają, ale po rozmowie z orto okazało się, że rurki mogą być i są wink

Podobaja mi się zasady płacenia - wycenia całe leczenie, więc wiem ile będę
          musiała wydać przez dwa lata i na co. Poleciła mi ją moja dentystka, więc chyba
          w środowisku jakoś też jest dostrzegana. O efektach leczenia nie moge na razie
          nic powiedzieć - mam aparat od dwóch dni, ale też wrażenie, że jestem w dobrych
          rękach. Mam też bardzo pozytywną opinię o organizacji gabinetu. Panie są miłe i
          informują dokładnie o wszystkim.

Zastanawiałam się nad konsultacjami w innych gabinetach,dla porównania, ale
          zrezygnowałam już na etapie dzwonienia, zbywano mnie w stylu "proszę przyjść, to
          się pani dowie" - oczywiście za "proszę przyjść" trzeba zapłacić 60 złotych. A
          nie chciałam jakichś nie wiadomo jakich informacji na temat mojej wady. Pytałam
          na przykład czy zakładają Damona. Po to żeby się tego dowiedzieć miałam lecieć
          na drugi koniec miasta i bulić kasę. W niektórych gabinetach wogóle nie słyszeli
          o tego rodzaju aparacie. Ja koniec końców założyłam tradycyjny, choć damon był
          brany pod uwagę, ale fakt, że ortonta reaguje zaskoczeniem na słowo "damon" dla
          mnie jest lekko niepokojący.

Forumowicze chwalą też p. Pucek z Kliniki Pięknego Uśmiechu i p. Teresę Munir z
          Luxmedu. Tych pań akurat nie znam.
          • aina92 Re: Ortodonta w Lublinie 28.08.07, 17:25
            sisigma napisała:

> Ja chodze do p. Klimkowicz.

ja tez ;d moze sie spotkamy w kolejce ;p

• sisigma Re: Ortodonta w Lublinie 01.09.07, 22:45
              O proszę! Ja mam wizytę na 6. września smile A Ty?
              • aina92 Re: Ortodonta w Lublinie 02.09.07, 15:05
                3,09
    • agus863 Re: Ortodonta w Lublinie 29.08.07, 00:45
      Ciężko kogoś polecać, kiedy jest się w trakcie leczenia i wciaż ma
      się wątpliwości, ja np. "czy nie można szybciej?".
      Ja leczę się na Leonarda u dr Bany, przyjmuje w gabinecie mojej
      wieloletniej dentystki, której zresztą też wyprostowała zęby. Mnie
      to przekonało, ale wciąż nie mam pewności czy nie przedłużają
      leczenia, czy nie możnaby dołaczyć jakichs haczyków itp. żeby było
      szybciej. Spotkałam w poczekalni dziewczynę, która aparat nosi ponad
      2 lata i końca nie widać i troszkę się przestraszyłam.
      Ale mogę opowiedzieć o wrażeniach z gabinetu - miło, sympatycznie,
      ładnie i nowocześnie. Pani dr delikatna, spokojna, ma jedną wadę -
      niewiele mówi, nawet gdy o coś pytam to nie zawsze dostaję
      wyczerpujacą odpowiedź. Efekty po roku leczenia są, zęby jeszcze nie
      idealne, ale się przesuwają. Gdy mi to cudo zdejmą wreszcie, to
      wtedy będę polecać ze 100% pewnością, teraz daję 80% smile
    • net.edi.k Re: Ortodonta w Lublinie 18.09.07, 16:00
      Witam wszystkich w drucikach, ja swój aparat nosze rok i 7 dni!!!! Na początku
      był tylko na górze, później i na dole. Poprawę widać było już po pół roku
      noszenia, a miałam spora wadę... smile leczę sie u dr Kołodzińskiej ul. Chmielna
      Lublin... Orto zna sie na sprawie i ma spore doświadczenie (i duuuuużo
      pacjentów) wizyty sa dośc tanie (zależy co robi danego dnia) w razie awarii
      bezpłatne. Sa jednak i minusy: często mimo zapisów na godziny trzeba czekać na
      wizyty, i po drugie trzeba sie dopytywać o poszczególne etapy leczenia. Poza tym
      jest ok. Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka