ewka299 11.06.12, 21:40 czy zdarzyło się Wam kiedyś szukać miłości na siłę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.m.igotka Re: milosc 18.06.12, 22:44 Nie, nigdy ... To się po prostu wie, czuje ... Obecnie mimo tego, że jestem sama i zdarza mi się zatęsknić za przytulaniem, nie szukam miłości na siłę Odpowiedz Link
orosadm Re: milosc 19.06.12, 11:47 Nie, bo szukanie na siłę powoduje wydzielanie takich feromonów, że faceci zwiewają szybciej niż to w teorii możliwe oros Odpowiedz Link
kass_1 Re: milosc 20.06.12, 18:33 Osobiście jeszcze nie szukałam miłości w ten sposób. Ciągle liczę, że ona sama mnie znajdzie Mam jednak przyjaciółkę, która szukając "bardzo na siłę" znalazła to, co chciała. Jak mówią złośliwi, trafiło jej się jak ślepej kurze ziarno. Skończywszy 29-ty rok życia założyła konto na najpopularniejszym chyba portalu randkowym. Potrafiła jechać na spotkanie na drugi koniec Polski (fiatem 126p). Będąc szczerą muszę wspomnieć, że trochę łez wylała, bo nie wszyscy mężczyźni okazywali się takimi, za jakich się podawali, ale w końcu jej się udało. Dzisiaj jest szczęśliwą mężatką i mamą dwójki dzieci... Odpowiedz Link
tehuana Re: milosc 20.06.12, 22:50 Nie ma nic zlego w szukaniu milosci,bo ona sama nie przyjdzie; era rycerzy przyjezdzajacych z zza siedmiu gor juz dawno za nami. Sama pare lat temu zalogowalam sie na gazetowy portal randkowy z postanowieniem znalezienia mezczyzny i milosci. Owszem przezylam kilka rozczarowan - bo wlasciwie nic nie ukladalo sie po mojej mysli i pewne moje ruchy mozna uznac za takie wlasnie "na sile". Ale to bylo dobre doswiadczenie - bo w koncu wiedzialam - jak sie w randkowaniu poruszac. Mysle, ze determinacja w szukaniu jest wazna, ale rownie wazne jest, zeby wiedziec kiedy odpuscic. Nie da sie zmusic drugiej osoby do milosci. Odpowiedz Link
olka638 Re: milosc 21.06.12, 13:20 niestety tak i to na internecie,z doswiadczenia wiem ze to nie wychodzi Odpowiedz Link
pacze_sobie Re: milosc 21.06.12, 14:16 na siłę raczej nie polecam, natomiast pewna determinacja jest niezbędna ważne jest miejsce poszukiwań, ilość prób no i chęci (dużo). Życzę powodzenia ale nie na siłę Odpowiedz Link
redolka Re: milosc 25.06.12, 15:40 Ale co to tak naprawdę znaczy "na siłę"? Widzę, że kilka osób napisało, że tak, szukają miłości na siłę, bo ma konta na portalach randkowych. Ja też mam konto na mydwoje.pl, ale nie uważam, że przez to szukam "na siłę" faceta. Po prostu skoro są tego typu portale, to nie widzę przeszkód, dla których miałabym z nich nie skorzystać. Nie mówię, że to jest moja "ostatnia deska ratunku", nie jestem zdesperowana, ale założyłam konto, ponieważ mam bazę wielu facetów, którzy są w podobnej sytuacji do mnie, czyli szukają kogoś na poważnie. Poza tym cała ta możliwość selekcjonowania ofert, sortowania itp. Ułatwia to mocno. Ale nie mówię, że już tylko i wyłącznie tam szukam. Oczy mam cały czas otwarte, ale nei chodzę po dyskotekach i nie zagaduję do pierwszego lepszego faceta Tak więc uważam, że ja nie szukam nikogo na siłę, ale poprzez ten portal randkowy czy częstsze wychodzenie do ludzi, daję sobie większe możliwości poznania kogoś. Odpowiedz Link
torado Re: milosc 29.06.12, 18:13 szukanie na silę miłości to nie szukanie miłości, tylko potrzeba zrealizowania swojego pomysłu, że muszę być z kimś......z miłością to nie ma nic wspólnego..... Odpowiedz Link
amma40 Re: milosc 29.06.12, 20:32 Szukać można, tylko niekoniecznie się znajdzie. Ja tam wierzę, że co przeznaczone, to nas spotka. Tylko, żeby starczyło nam cierpliwości .A cierpliwie czekać - to jest sztuka. Odpowiedz Link
zawle Re: milosc 29.06.12, 20:36 Siedź w kącie a Cię znajdą? Naoglądały się Kopciuszka w dzieciństwie? Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: milosc 31.07.12, 12:50 a pewnie,że się zdarzyło czasem coś tworzy się z niczego,ważne by umieć wykorzystać szansę czekanie nic nie wnosi..... Odpowiedz Link
terrible_migraine Re: milosc 31.07.12, 13:15 taka na siłę znaleziona, na siłę utrzymywana, na siłę zachowywana....pozostawia ogrom niesmaku Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: milosc 31.07.12, 13:22 ale tu była mowa o szukaniu na siłę...szukać na siłę a na siłę kochać to dwa różne pojecia.. Odpowiedz Link
terrible_migraine Re: milosc 31.07.12, 14:20 no ja wiem, wiem, ale jak się na siłę szuka, to można wziąć za miłość coś co miłością nie jest... wiesz znużeni szukaniem, możemy uznać, że np. dobry seks to miłość, że udana pogawędka to miłość... a dla mnie miłość to "uderzenie pierona w ep", przekonanie, że "mogę teraz wszystko, dla siebie dla niego, dla nas".... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: milosc 31.07.12, 14:27 Nie sądzę by ktokolwiek racjonalnie myślący uznał pogawędkę za namiastkę miłości.Różne sytuacje czasem zupełnie przypadkowe mogą prowadzić do flirtu,zauroczenia ale do miłości kawałek brakuje..Uporczywe szukanie stwarza szanse,ale nie koniecznie oznacza sukces... Odpowiedz Link
terrible_migraine Re: milosc 31.07.12, 14:35 miłość jednak niekoniecznie wiąże się z rozsądkiem... uważam, że wpadamy w zasadzki zastawiane przez samych siebie... i dalej (uporczywie) twierdzę, że znużeni szukaniem (bez efektów) popełniamy błędy... a kto jak kto, ale ja wiem o czym mówię.... oczywiście uprościłam sprawę podając za przykład pogawędkę (nawet jeśli jest urocza), chodziło mi raczej o to, że czasem zbyt pochopnie deklarujemy uczucia Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: milosc 31.07.12, 14:46 Nie jesteśmy nieomylni,błędy były,są i będą nieodzowną częścią życia...Możemy mieć inne pomysły na realizacje marzeń,metoda mało ważna liczy się skutek..dobra dość o miłości bo to nudne się robi Odpowiedz Link