cafe_girl 25.11.07, 23:06 czytelniczy. Co przeczytać żeby go przełamać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toradel Re: Mam kryzys 25.11.07, 23:17 ja czytam "Ja" Yanna Martela, no kurde mnie sie podoba a musze przyznac, że ostatnio jaoś nic mi sie nie podobalo dopiero ta ksiązka mnie wciągnęła Odpowiedz Link
konstancja16 Re: Mam kryzys 26.11.07, 00:57 Cien wiatru, Zafona, na zapomniana milosc do ksiazek pomaga od reki. Odpowiedz Link
ratzfatz hmmm. a czego dokładnie szukasz? 26.11.07, 02:03 lit. faktu czy beletrystyka? raczej coś na pomyślunek czy dobra rozrywka? nowości tylko czy stare ale dobre też? lubisz być szokowaną czy nie bardzo? ;P Odpowiedz Link
cafe_girl Re: hmmm. a czego dokładnie szukasz? 26.11.07, 13:43 ratzfatz napisała: > lit. faktu czy beletrystyka? raczej coś na pomyślunek czy dobra rozrywka? > nowości tylko czy stare ale dobre też? lubisz być szokowaną czy nie bardzo? ;P Hmm.. chodzi o to czego nie szukam, albo dokładniej o to, czego szukać nie przyszłoby mi do głowy. Chodzi o to co polecasz Odpowiedz Link
ratzfatz trudno trafić w dziesiątkę, jeśli 26.11.07, 19:58 nie wiadomo gdzie stoi tarcza Odpowiedz Link
cafe_girl Re: trudno trafić w dziesiątkę, jeśli 26.11.07, 23:04 Nie musi być od razu w dziesiątkę, na początek wystarczy gdzieś koło tarczy Odpowiedz Link
ratzfatz więc polecam: komiks 27.11.07, 03:47 jakiś czas temu zachwyciłam się zwłaszcza nową mangą. tym co czasami nazywa się couleur directe też. ale ogólnie komiksy autorskie są już w pl dostępne i niektóre robią ogromne wrażenie. zachwycają. przynajmniej mnie. często zawierają również arcyciekawy tekst, nie wspominając o fenomenalnej, dech w piersi zapierającej grafice. komiksy to jedyne książki, do których potrafię wracać. zwykły tekst a la powieścidło staje się dla mnie bezużyteczny po jednokrotnym przeczytaniu. www.komiks.gildia.pl/komiksy/szpinak-yukiko/1 www.u-blog.net/resetparam/img/bilalm.jpg www.komiks.gildia.pl/komiksy/love_my_life/1/okladka/*sen/ komiks.nast.pl/komiks/4494/Blankets-Pod-sniezna-kolderka/ Odpowiedz Link
margie voila 26.11.07, 11:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43139&w=70649125 ponad 70 poleconych pozycji. Do wyboru do koloru. Ja polecam Kaminskiego z jego seria Breslau. Pasjnujace kryminaly. Odpowiedz Link
cafe_girl Re: voila 26.11.07, 13:55 margie napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43139&w=70649125 > ponad 70 poleconych pozycji. Do wyboru do koloru. > Ja polecam Kaminskiego z jego seria Breslau. Pasjnujace kryminaly Jaki długachny wątek.. nie wiem czy dam radę w tym kryzysie... Żartowałam - przeczytam Odpowiedz Link
yggdrassill Re: Mam kryzys 26.11.07, 11:06 eee tam... zwykle lenistwo to lezy i nawet posta nie chce napisac a co mowic watek zalozyc Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Mam kryzys 26.11.07, 13:52 yggdrassill napisał: > eee tam... zwykle lenistwo to lezy i nawet posta nie chce napisac a co mowic > watek zalozyc Chociaż jeden docenił 9b9 zwykłe lenistwo to by było gdyby mi się nie chciało nawet zajrzeć pod okładkę, a mnie się zdarza nawet ze dwie strony przeczytać Odpowiedz Link
9b9 Re: Mam kryzys 26.11.07, 14:15 Tytułową i jej rewers? BTW od dawna twierdzę, że książki to przeżytek. Podobnie jak np. dorożki. pzdr. Odpowiedz Link
cafe_girl Re: Mam kryzys 26.11.07, 16:43 9b9 napisał: > Tytułową i jej rewers? Czasem jeszcze spis treści > BTW od dawna twierdzę, że książki to przeżytek. Jakoś nie wierzę. Odpowiedz Link
9b9 Re: Mam kryzys 27.11.07, 08:56 Lektura spisu treści wymaga wysiłku. A to już nie lenistwo. I moja teoria się rypła... Przeżytek. W dobie technik multimedialnych książki to co najwyżej rozrywka. Tak jak jazda bryczką. Ale nie muszę mieć racji Odpowiedz Link
effi23 Re: Mam kryzys 26.11.07, 14:58 cafe przeczytaj Gottland Mariusza Szczygło swietna ksiażka. Od razu poczujesz głod na wiecej Odpowiedz Link
mariuszszcz Re: Mam kryzys 30.11.07, 00:09 A wyżej wymieniony (bardzo dziękuję za polecenie mojej książki) proponuje "Śmierć pięknych saren" Oty Pavla. Naprawdę antydepresyjna, pociągająca książka, napisana (i przetłumaczona) pięknym językiem. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
dwajezyki Re: Mam kryzys 27.11.07, 15:32 Jeśli czytałaś 10 lat temu i przerwałaś na 2 lata, będziesz czytać znowu, bez obaw Z lit. popularnej Murakami, ale nie ptaki nakręcacze. Na południe od granicy, na zachód od słońca; Sputnik Sweetheart Z całkiem innej półki, okołowarszawskiej: Maciej Malicki - Takie tam (szybko się czyta Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu polecam Kereta 27.11.07, 20:41 pisze swietne surrealistyczne opowiadania tutaj jest z nim wywiad kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53668,4658147.html Odpowiedz Link
candycandy Re: ma byc obrazoburcze, zabawne i swietne?;) 30.11.07, 00:21 Lubiewo Witkowskiego z innej bajki - jak spodoba Ci sie gottland Szczygla, to siegnij tez po obwod glowy Wl.Nowaka. Odpowiedz Link
cafe_girl Re: ma byc obrazoburcze, zabawne i swietne?;) 03.12.07, 22:44 Chciałam odpowiedzieć na to pytanie: Re: ma byc obrazoburcze, zabawne i swietne? ale nie wiem co to znaczy obrazoburcze Odpowiedz Link
kajetana_kinga Re: Mam kryzys 03.12.07, 23:10 cafe_girl napisała: > czytelniczy. > Co przeczytać żeby go przełamać? > Cokolwiek po czesku. Nawet etykietę od produktu, przy założeniu że czeski zawiera. Popłaczesz się ze śmiechu i zejście kryzysu gwarantowane ) Pozdrawiam K oraz sugestia czytelnicza: zivotopisyonline.cz/jaroslav- hasek.php na przykład Odpowiedz Link
kajetana_kinga Re: Mam kryzys 03.12.07, 23:11 źle się wkleiło jeszcze raz: zivotopisyonline.cz/jaroslav-hasek.php I powiedz jak poszło ) Odpowiedz Link