Dodaj do ulubionych

Dyrektor ING nie potrafi się podpisać!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 19:33
Dostałem właśnie list z ING podpisany (faksymila) przez dyrektora banku (nie
określono o jakiego dyrektora chodzi, bo jak mniemam jest ich kilkudziesięciu
począwszy od dyrektora oddziału poprzez dyr. departamentów, aż po CEO).

Ów dyrektor (nie podam publicznie nazwiska) robi błędy we własnym podpisie.
Najpierw nazwisko, a następnie imię - to karygodne.

Czyżby bank nie miał ludzi odpowiedzialnych za PR?
Taki blamaż w liście rozesłanym do tysięcy klientów!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: *.aster.pl 03.11.09, 03:25
      nie masz wiekszych problemów niż PR ING?
      • billy.the.kid Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! 03.11.09, 08:57
        eeetam.podpis.
        ważne ze potrafi ludziom ciemnotę wcisnąc. i to się liczy.
        • Gość: R Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 10:40
          Tym pismem zmotywował mnie do zmiany banku i nie chodzi o formę (z błędami), ale
          o merytoryczną zawartość.

Z końcem listopada ING likwiduje możliwość przelewów z konta OKO.
          Oczywiście w trosce o bezpieczeństwo moich pieniędzy... tak to określili (szczyt
          "dyplomacji"i!).
          Nie mam zamiaru w grudniu chodzić z reklamówką po moje pieniądze, więc zrobię
          przelew całości do innego banku w ciągu tego tygodnia jeszcze.
          • Gość: marwika Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: *.236.spine.pl 03.11.09, 19:23
            Ja o tym fakcie dowiedziałam się dzisiaj robiąc mały przelew z OKO.
            Faktycznie, po 30 listopada br. nie będzie można robić przelewów z
            OKO na rachunki obce. I to , poza jeszcze marnym oprocentowaniem
            konta, zaważyło na mojej decyzji. Zmieniam bank!
            Widać ING "olewa" mnie i moje pieniądze.
            To ja ich też.
            Żegnam.
            • Gość: R Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:45
              Szukam czegoś podobnego do OKO (abym mógł wybrać kasę w każdej chwili bez utraty
              odsetek).
              Jednak nie tak śmiesznie oprocentowanego jak u nich (3,5% dla kwoty powyżej 100
              000 PLN).

Ktoś może coś polecić?

Na wiosnę będę potrzebował wybrać połowę, bo będę budował ogrodzenie i brukował
              część posesji.
              • Gość: s Re: Eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 22:01
                Polecam konto oszczędnościowe w Eurobanku, oprocentowanie 5,05 (spadło od
                1.11.2009) bez podatku Belki.
                • Gość: marwika Re: Eurobank IP: *.236.spine.pl 04.11.09, 13:19
                  Nie uogólniaj.
                  Jak bez podatku Belki ?! Jak masz większą kwotę, to musiałbyś rozbić
                  na kilkanaście rachunków, żeby wyszło bez tego podatku.
                  Poza tym w Eurobanku konto oszczędnościowe powiązane jest z kontem
                  osobistym. Jeżeli na konto oszczędnościowe wpłaci się mniej jak
                  10.000 zl , to musi być ruch na koncie osobistym w postaci co
                  miesięcznych wpływów min. 800 zł.
                  Jeżeli wpłaci się na oszczędnościowe powyżej 10.000 zł, wtedy bank
                  zwalnia z tego "przymusu" wpłat comiesięcznych.
                  Taka informację otrzymałam przez telefon.
                  • Gość: s Re: do marwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 18:01
                    Masz link do konta eurobanku (kalkulatora).
                    www.eurobank.pl/produkty,konta,rachunek-oszczednosciowy,23,9.html
                    Kapitalizacja jest dzienna, a na jednym koncie nie może byc więcej niz 18000,
                    kont do jednego rachunku może byc 15, dlatego nie ma podatku Belki.
                    Żeby miec konto oszczędnościowe trzeba otworzyc konto on-line lub konto
                    standard. Konto standard nic nie kosztuje jeżeli nie bierze się karty. Jest to
                    konto techniczne tylko po to żeby było konto oszczędnościowe. Nic na nim nie
                    musi się dziac. Jest nisko oprocentowane więc nie trzyma się na nim kasy. Mając
                    konto standard nie ma się dostępu przez net - do konta standard ani konta
                    oszczędnościowego. Na konto oszczędnościowe można wpłacac gotówkę w oddziale
                    banku lub przez net z innego banku. Wypłacac trzeba w kasie banku (jak się nie
                    ma karty).

Natomiast konto on-line też może byc bezpłatne tylko trzeba tego przypilnowac.
                    Warunek - na koncie oszczędnościowym 10000 lub co miesiąc 800 zł wpływ. 800 zł
                    można wplacic i zaraz przelac na inne konto (chodzi tylko o to żeby system banku
                    zobaczył te 800 zł). Można wziąc token gsm a nie sprzetowy, karty też nie trzeb
                    chyba brac, oprocentowanie tego konta jest chyba 4&.
                    Było wiele na temat tego konta na tym forum i forum Oszczędzamy.
                    Poszukaj przez wyszukiwarkę forumową.
                    • Gość: s Re: do marwika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 18:15
                      np. tutaj

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,94017331,94017331,konto_oszczednosciowe.html
                      i tutaj

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,96551834,96551834,Lokata_w_Eurobanku_pytania.html
              • Gość: m Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: 188.33.14.* 07.11.09, 00:28
                Citi, 6,06 z możliwością wypłat bez utraty odsetek. Kapitalizacja miesięczna.
              • Gość: marwika Re: Dyrektor ING nie potrafi się podpisać! IP: *.236.spine.pl 07.11.09, 13:10
                Jak narazie znalazłam podobne konta oszczędnościowe w:
                PKO BP, Eurobank, Millenium i Bank Zachodni WBK. We wszystkich
                powyżej tych marnych 3,5 % .
                Na 100% wiem , że w WBK nie trzeba dodatkowo otwierać żadnego RORu.
                Tylko oszczędnościowe. Oprocentowanie 4,25% .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka