Dodaj do ulubionych

Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw...

26.01.10, 23:36
Trzeba nie mieć mózgu aby pakować się w KK.
Obserwuj wątek
    • Gość: PET Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 07:51
      Jak mnie to denerwuje. Co chwile można przeczytać, że bankowcy przestaną
      rozdawać karty a co chwile ja sam mam telefon z banku czy nie chce karty
      kredytowej i jestem do tego namawiany. Jak by nie ich nachalność i głupota w
      rozdawaniu kart na lewo i prawo to wszystko było by normalnie.
      • Gość: greg0,75 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.net.autocom.pl 27.01.10, 08:01
        O właśnie to - również z wymienionych instytucji dzwonili do mnie z propozycją przesłania kurierem umowy na kartę; o dochody nie pytali...
        "Analizy" sobie a fakty sobie
        • 4g63 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 09:25
          nie pytali, bo już wiedzą co i jak,
          • Gość: greg0,75 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.ceramika.agh.edu.pl 27.01.10, 10:21
            Sugerujesz, że zatrudnili hakera który wydłubał moje dane z obsługującego mnie banku??? E tam - myślę że zgarnęli skądś garść adresów i szukali chwyci / nie chwyci...
            • 300zl Re: Kupili dane o tobie 27.01.10, 11:19

• Gość: money2much Jak juz Open Fajans zrobi analize,to o kant... IP: 62.29.160.* 27.01.10, 11:27
                d*py potłuc... Ci to jak zwykle jak zANALizują sytuację to wychodzi,ze jest
                dokładnie odwrotnie niż w rzeczywistości. Właśnie zadzwonili do mnie z banku,
                gdzie od lat mam konto, na które od lat nie wpłyneła ani złotówka, ale w ramach
                bardzo dobrej współpracy i zaufania mogę dostać kartę kredtytową z limitem do
                15tys lub kredyt got. do 25tys...no i czy nie ręce opadają?...Ale w Open Fajans
                twierdzą, że banki juz mi nic nie dadzą...Ech... Dla banków proces analizowania
                klienta pod kątem karty kredytowej opiera sie na TAK lub NIE klienta.
                • Gość: sa Re: Jak juz Open Fajans zrobi analize,to o kant.. IP: *.techentrance.com 27.01.10, 13:14
                  Niektóre banki aż się proszą, żeby wziąć u nich kartę:
                  bank.pox.pl/kartykredytowe/porownanie-ofert/
        • tom.gorecki A w umowie pewnie klauzula, żeby 27.01.10, 11:07
          wpasć do oddziału z zaświadczeniam od pracodawcy ;-)

Tak kiedyś łowił jeden czerwony bank z kredytami na dowód. Wpadamy z żoną (nie lubimy biurokracji) spytać co i jak. Odpowiedź: "dajemy, ale jak sa państwo w rejestrze jako dobrzy kredytobiorcy"...

Nie byliśmy. A że jako źli tez nie, to w innym banku dali nam kredyt na lepszych warunkach. Teraz konsumpcyjny (!) mamy na cirka ebałt 10% bo jakaś promocja dla sektora, w którym żona pracuje była. I zamiast 600zł raty płacimy 540. No i git.
    • Gość: mmmm Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.aster.pl 27.01.10, 07:57
      malysiusiak napisała:

> Trzeba nie mieć mózgu aby pakować się w KK.

Chyba raczej, żeby pakowac się w kredyt na KK, bo sama karta jest bardzo cennym instrumentem finansowym.
    • usak Open Finance? 27.01.10, 08:16
      Czy to ci sami, ktorzy ciagle mowia, ze na rynku nieruchomosci
      taniej nigdy nie bedzie?
    • Gość: Gość Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: 91.209.116.* 27.01.10, 08:29
      "Bankowcy wprowadzają więc drakońskie opłaty dla osób, które nieczęsto wyjmują
      swe karty z portfeli. W banku Millennium za bezczynną kartę można zapłacić
      nawet 75 zł rocznie (wcześniej było to 65 zł), w Citi Handlowym maksymalna
      roczna opłata wzrosła z 30 do 60 zł, w Kredyt Banku z 20 do 25 zł, a w Toyota
      Banku, jeśli ktoś nie używa karty, zapłaci za nią 4 zł miesięcznie."

Faktycznie, drakońskie te kary, prawie się przewróciłem z wrażenia. Osoby,
      które stać na karty kredytowe, które posiadają raczej patrzą, by przekroczyć
      limit upoważniający do zwrotu rocznej opłaty za kartę (w moim przypadku
      390zł/rok, Visa Platinum) i nie zastanawiają się czy bank pobierze jakieś
      groszki za nieużywaną kartę.
      • Gość: Misiek Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.sds.uw.edu.pl 27.01.10, 08:53
        > limit upoważniający do zwrotu rocznej opłaty za kartę (w moim przypadku
        > 390zł/rok, Visa Platinum)

I to jest naprawde smutne. W USA Platinum mozna miec za darmo juz przy zarobkach
        ponizej sredniej...

U nas 60zł placi sie nawet za najtansza...
        • Gość: Wojtekos Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.globalconnect.pl 27.01.10, 09:39
          W ING majac zarobki 3500 nie dostalem karty pomaranczowej, dlatego zrezygnowalem
          z nich - ale GW mogla bydarowac sobie krypotoreklame tego banku ktory w
          reklamach daje wszystko a w realu nic.
          • Gość: Enon Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.chello.pl 27.01.10, 10:08
            Albo zmyślasz chłopcze z konkurencji, albo też jesteś tak obciążony różnymi
            kredytami, ze bank - i słusznie - nie chce Ci dać karty kredytowej.
    • Gość: Wiking Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 193.108.42.* 27.01.10, 08:31
      maly S. chyba sie zamieniles z wlasnym malym s. na glowy.
      zdychaj trolu!
      Karta kredytowa do dosc przydatny kawalek plastiku dla osob
      odpowiedzialnych i tych ktore na to stac... czesto podrozuje a karty
      platnicze nie sa wszedzie akceptowane karta place praktycznie za
      wiekszosc rzeczy ktore kupuje od lunchu poczawszy na biletach
      lotniczych skonczywszy. limit na karcie specjalnie i na wlasne
      zyczenie ustalilem ponizej moich dochodow wiec i ze splata nie mam
      problemu.
      Wszystko jest dla ludzi ale nie dla wszyskich - karta kredytowa jest
      dla ludzi odpowiedzialnych i z wyobraznia.

• 4g63 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 09:28
        zapomniałeś dodać że za wszystko płacisz kilka procent więcej, ale fakt, ciebie stać
        • Gość: Enon Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.chello.pl 27.01.10, 10:10
          Owe kilka procent od każdej transakcji płaci punkt handlowy a nie posiadacz karty.
          • Gość: Seba Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.polkomtel.com.pl 27.01.10, 10:26
            Gość portalu: Enon napisał(a):

> Owe kilka procent od każdej transakcji płaci punkt handlowy
            > a nie posiadacz karty.

Ale jest to uwzględnione w cenie towaru, więc płacisz de facto Ty.
            Problem w tym, że w większości sklepów jest ta sama cena czy płacisz kartą czy
            gotówką. Więc jeżeli płacisz gotówką to i tak ponosisz potencjalny koszt zakupu
            kartą, a środki wydajesz już teraz, a nie za 30 dni.
            Pomijając fakt odsunięcia płatności w czasie (to nie ma aż takiego znaczenia -
            policzcie odsetki od kwoty wyciągu karty - to są pojedyncze złotówki) to
            niezaprzeczalną zaletą karty jest jej powszechność akceptowania za granicą.
            Pewnych rzeczy po prostu nie da się łatwo kupić bez karty.

Seba
            • Gość: karol Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.bas.roche.com 27.01.10, 10:51
              jest jakis brak logiki w tym co piszesz..

a co do kk, to sprobujcie zarezerwowac hotel bez karty kredytowej, albo
              wypozyczyc samochod itd. ale jak sie nie wyjezdza poza pcim dolny to
              mozna zyc trzymajac kase w skarpecie...
              • Gość: kkl0 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 86.47.59.* 27.01.10, 13:22
                Ja mam katre debetowa i bez problemu rezerwuje hotele/loty/itd. Wydana przez
                bank z IE, kredytowa tez mam...w razie czego moge dobrac 5000euro.
            • Gość: tt Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 27.01.10, 12:20
              Jeśli i tak kupuje w tych sklepach (bo go na to stać) - byłby głupi, gdyby latał
              z gotówką. A w miastach (nie mówię o mieścinach gdzie są trzy sklepy, z czego
              jeden z terminalem do kart) wszyscy płacą kartami. I tylko szara strefa nie chce
              wykazywać dochodów, więc nie zezwala na płatności kartami. A że w szarej strefie
              jest taniej - odnosisz wrażenie, że w sklepach gdzie można płacić kartami - jest
              drożej.
            • Gość: x Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.dublin.corp.yahoo.com 27.01.10, 13:28
              jak moze byc uwzglednione w cenie towaru skoro ty placac gotowka placisz tyle
              samo za ten towar! mysl, potem pisz
          • tom.gorecki Jak płacisz za granicą 27.01.10, 11:11
            (ale wiemy już, że tak nie jest, bo wiedziałbyś o tym, co piszę) to zauważyłbyś, że tracisz na wymianie. Czasem wielokrotnie, bo bywa tak, że operator rozlicza w dolarach a bank w Euro. Co przy płaceniu np w WB czy Szwecji rodzi mały problem który nazywa się kilkaset złotych przy wydatkach idących w tysiące zeta.

Oczywiście w Polsce jest sznytem zapalanie fajek banknotami, ale w cywilizowanym świecie mówią, że głupio jest rozdawac swoją kasę cwaniakom.
            A szczytem jest chwalenie się tym.
            • Gość: lol Re: Jak płacisz za granicą IP: *.emea.ibm.com 27.01.10, 11:43
              dlatego do platnosci w innych walutach niz pln warto uzywac kart polbanku. kurs
              przeliczenia to w przyblizeniu kurs sredni nbp, czasem 1-2gr na euro na przyklad
              nizej.
          • Gość: Zoltax Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.10, 11:14
            I dolicza to do ceny. Ależ ty jesteś! No właśnie, naiwny czy głupi?
        • your-beta Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 12:12
          A niby to czemu placy kilka procent wiecej??? Mam 2 karty kredytowe
          od kilku lat, jedna master a 2 american express, ngdy za nic mi nie
          kazano dodatkowo placic! dostalam je za darmo, bez oplaty
          miesiecznej, limit podobnie jak wiking mam ponizej dochodu. Place
          nimi za wszystko od spozywki po tv. Nigdy w zyciu nie mialam
          niesplacongo bilansu. Prawda jest ze kk nie jest dla zakupoholikow
          bez ograniczen!!!
          • your-beta Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 12:15
            A niby to czemu placy kilka procent wiecej??? Mam 2 karty kredytowe
            od kilku lat, jedna master a 2 american express, ngdy za nic mi nie
            kazano dodatkowo placic! dostalam je za darmo, bez oplaty
            miesiecznej, limit podobnie jak wiking mam ponizej dochodu. Place
            nimi za wszystko od spozywki po tv. Nigdy w zyciu nie mialam
            niesplacongo bilansu. Prawda jest ze kk nie jest dla zakupoholikow
            bez ograniczen!!!
    • Gość: ES Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.net-serwis.pl 27.01.10, 08:40
      W KREDYT BANKU ZA WYDANĄ A NIE UŻYWANĄ KARTĘ KREDYTOWĄ DO WYS. 1
      tys. zł (przy posiadanych na koncie 50tys.) ZAPŁACIŁAM 75 zł.
      TO OPŁATA ZA KARTĘ NA ROK UŻYTKOWANIA .ZAPŁACIŁAM I ZWRÓCIŁAM.
      • Gość: araya Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 194.114.62.* 27.01.10, 09:13
        Cóż, karta kredytowa jest do używania, a nie do posiadania. :) Bank
        nic nie ma z nieużywanej KK, więc odbija to sobie na posiadaczu.
    • Gość: <<<<<<<<<<<<< jeśli zakup na raty jest obsługiwany IP: *.ver.abpl.pl 27.01.10, 08:55
      przez Lukas Bank, masz jak w banku że dostaniesz kartę kredytową bez twojej wiedzy
    • Gość: wiesiek Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 09:02
      pewnie masz za maly dochód i nie dostałeś karty, wiec tak piszesz
      • billy.the.kid Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 09:10
        "od lunchu poczynając...." człowieczku . w polsce możesz to nazwac
        drugim śniadankiem. ale jak to brzmi!!!!!!!!-LUNCH!!!!!!!- tak po
        amerykansku.
    • Gość: xxx Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.3s.pl 27.01.10, 09:07
      PKO BP SA za nieużywaną kartę kredytową każe płacić 360 zł rocznie. A dostałam
      ją w sprzedaży wiązanej z niewielkim kredytem gotówkowym... Teraz muszę
      pamiętać,żeby nią płacić min. 300 zł miesięcznie...
    • sky.83 Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... 27.01.10, 09:25
      A ja tam mam karte mBanku i w sumie złego słowa nie moge
      powiedzieć,nawet jak wpadam w kredyt to oprocentowanie jest na
      poziomie 16%,a więc porównywalne a nawet niższe niż oferty na kredyt
      gotówkowy w wiekszości banków...
    • Gość: da Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.10, 09:25
      A w uk np q barclaysie nieplaci sie nic czy sie uzywa czy nie do
      tego 2000 tys f limitu za przelewy tez sie nieplaci z zwykle konto
      tez za nic sie nieplaci no chyba ze sobie ubezpieczenie
      wykupisz...Takze ludzie w jakim wy kraju zyjecie jednym slowem
      wyzysk :):)
      • Gość: vts Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.netia.pl 27.01.10, 09:53
        Taaa... "IP: *.wroclaw.mm.pl" i "w jakim kraju wy zyjecie"

A wogole to zacznij od nauki jezyka, polskiego, potem obcego.
    • Gość: easy Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.brodnica.pl 27.01.10, 09:28
      całe to forum sprowadza się do tego "żeby mieć kartę"-bo inni
      mają??... wielu ludzi jej nie potrzebuje ale dają sobie wciskać kity
      przedstawicieli bankowych i potem mają karte-kłopot. Bo jak się jej
      często używa to nie ma problemu. Gorzej jak się ją ma "żeby ją
      mieć". Mam zwykłą kartę płatniczą i zakładam że przy zwyczajnych
      wydatkach zupełnie nie jest mi potrzebna kk.
      • Gość: K. Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 62.172.234.* 27.01.10, 11:20
        Dokładnie.
        Kredytówka jest potrzebna czasem do zakupu przez sieć, kupna biletu lotniczego, rezerwacji w hotelu, wynajmu samochodu - jak ktos to wczesniej napisał. Poza tymi przypadkami - mozna się obejść w 100%.

A już ci którzy łykają jakieś wciskane przez marketoidów teksty o "prestiżowości" itp. mają nierówno pod sufitem.
        • Gość: jkj Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 86.47.59.* 27.01.10, 13:23
          Jak juz pisalem wyzej, do tego wystarczy karta debetowa a nie kredytowa.
    • Gość: realista Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 212.160.172.* 27.01.10, 09:36
      trzeba uważać i spłacać w terminie !
      Ja mam w citi od 4 lat i nie zapłaciłem ANI złotówki odsetek czy za
      samą kartę a mam ja i żona.
    • Gość: taaaaak Ciekawe dlaczego nie ma tutaj Multibanku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 09:45
      Czyżby grupa Bre Bank była na cenzurowanym?;) Bardzo wiele osób korzysta z kart
      mBanku i Multibanku...
    • Gość: Mojra Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 09:57
      w obu przypadkach...
      • marguyu Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 10:13
        ktos napisal:
        Karta kredytowa do dosc przydatny kawalek plastiku dla osob
        odpowiedzialnych i tych ktore na to stac... czesto podrozuje a
        karty
        platnicze nie sa wszedzie akceptowane
        karta place praktycznie za
        wiekszosc rzeczy ktore kupuje od lunchu poczawszy na biletach
        lotniczych skonczywszy. limit na karcie specjalnie i na wlasne
        zyczenie ustalilem ponizej moich dochodow wiec i ze splata nie mam
        problemu.
        Wszystko jest dla ludzi ale nie dla wszyskich - karta kredytowa jest
        dla ludzi odpowiedzialnych i z wyobraznia.

Nie mam karty kredytowej, od 25 lat mam bankowa karte platnicza
        Mastercard z ktora objechalam caly swiat. Takze kupowalam bilety
        samolotowe, placilam za hotele, wynajem auta itp. na kilku
        kontynentach. Wiec bez przesady ze straszeniem, ze 'nie wszedzie je
        uznaja'.
        Amerykanski system kart kredytowych uwazam za zwykle utopijne
        zlodziejstwo, za wpedzanie ludzi w dlugi. Wystarczy, ze ktos straci
        prace, a zostaje mu zero oszczednosci i tony dlugow.
        I nie bedzie tak jak we Francji, gdzie Banque de France daje
        zadluzonym mozliwosc wyjscia z dlugow. Bedzie komornik oraz placz i
        zgrzytanie zebow.
        Kredyt mozna wziac na dom, czasem na auto.
        Wydaje to co mam na koncie i bardzo mi z tym dobrze. Nie mam dlugow,
        nikomu nie jestem nic winna.
        • Gość: greg0,75 Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.ceramika.agh.edu.pl 27.01.10, 10:24
          > Amerykanski system kart kredytowych uwazam za zwykle utopijne
          > zlodziejstwo, za wpedzanie ludzi w dlugi. Wystarczy, ze ktos straci
          > prace, a zostaje mu zero oszczednosci i tony dlugow.

No przecież nie karty kredytowe są temu winne tylko przekraczanie limitów zadłużenia / czasu spłaty (= głupota klientów)
        • zo_h Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 10:34
          Konieczność posiadania karty w przypadku podróżowania to jeden z koronnych
          argumentów sprzedawców usług bankowych. Ja posiadam zwykłą kartę płatniczą Visa
          Electron i jak na razie jakoś bez problemu też zawsze udawało mi się znaleźć
          bankomat z którego mogę wypłacić pieniądze.

Niektórzy jednak dają się złapać na takie mącenie w głowie w szczególności gdy
          doda się do tych argumentów, że przecież to jedyna specjalna oferta skierowana
          specjalnie do nich.

Dla osób, które potrafią w racjonalny sposób dysponować swoimi pieniędzmi jest
          to zupełnie zbyteczna rzecz.
          • Gość: XFile Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.aster.pl 27.01.10, 10:47
            Zalezy gdzie podrozujesz... Ciagle sa miejsca, gdzie sprzedawcy uzywaja "zelazek".
        • Gość: XFile Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.aster.pl 27.01.10, 10:48
          Wypozyczalas auto np. w Anglii na plaska karte? Albo w Argentynie?
          • olektrolek Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 12:42
            nie trzeba szukac tak daleko.
            Ja załozyłęm VISE głownie dlatego ze w chorwacji na bramkach
            autostradowych jak płaciłęm zwyklym VElectron to zawsze były jakieś
            problemy. konczylo sie zwykle na szukaniu w pośwpiechu po kieszeniach
            drobniaków.
          • marguyu Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 21:57
            Gość portalu: XFile napisał(a):

> Wypozyczalas auto np. w Anglii na plaska karte? Albo w Argentynie?

W Argentynie, dokladniej w Buenos Aires, i w Urugwaju w Montevideo.
            Malo tego, z radoscia ujrzalam tam logo mojego Crèdit Agricole.
            Zyc nie umierac ;)
    • Gość: Jnz Karta kredytowa IP: *.tktelekom.pl 27.01.10, 10:12
      W zeszłym tygodniu z Millenium przysłano pismo do mojej małzonki z
      propozycją korzystania z ich złotej karty z limitem do 30 tys zł.
      Jak się wk....łem. na konto które mam wspólne z małzonka zasilam
      tylko ja. Fakt żona jest pierwsza na koncie ja wspóówłasciciel
      ale.... gdyby moja małżona była nie wporządka wobec mnie i by wzioła
      tą karte i ..fruuu na zakupy. Wyda te 30 tys i bec. takie
      postepowanie banku jest wręcz sk....Jak chciałem wziąśc pożyczke z
      banku to musiałem z małzonka podpisywać razem dokument na o wiele
      większą kwote. za ten numer co chcieli mi wywinąc przeniose konto do
      innego banku.
      • Gość: gość Re: Karta kredytowa IP: *.chello.pl 27.01.10, 10:41
        nie rozumiem zdziwienia - żona jest pierwszym posiadaczem, więc nie
        dziwne, ze propozycja skierowana do niej.
        Skoro pożyczka na o wiele większą kwotę, to dziwne, że z żoną?;)
        ogólnie, karta jest przypisana jednej osobie, pożyczka - do konta. to
        nic, że potem karta może(nie musi) być spłacana z tego konta. takie
        procedury, tak jest wszędzie.

PS. "wzioła"?:)
    • Gość: Leszek Bez przesady - nie ma limitów IP: 195.47.201.* 27.01.10, 10:38
      Od wielu lat nie zapłaciłem za kartę - ani za wydanie, ani za
      prowadzenie. Używam jak najczęściej, bo to wygodne i płacę za co się
      da. Wszystko spłacam raz w miesiącu, mając w międzyczasie bezpłatny
      kredyt. Robiąc na karcie obrót 1000 zł mam wiecznie darmowe
      wznawianie. Dzieki odroczonej płatności moja wypłata najpierw ląduje
      na rachunku oszczednościowym i JA mam z tego odsetki. Nie rozumiem,
      dlaczego ludzie nie ssają tak systemu bankowego i tylko ONI są ssani
      w różnych okoliczności. Ja przynajmniej odessę troche w drugą
      stronę :) Niewiele ale zawsze. Ponadto odpowiednie karty pozwalają
      dostawać rabaty. Same zyski.
      • Gość: cc Re: Bez przesady - nie ma limitów IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.10, 10:50
        ile ci płacą miesięcznie za takie pisanie po forach, ćwoku?
        • Gość: Enon Re: Bez przesady - nie ma limitów IP: *.chello.pl 27.01.10, 11:17
          Jesteś prostakiem. To się zdarza. Po co jednak obnosić się z tym publicznie?
        • Gość: Leszek Re: Bez przesady - nie ma limitów IP: 195.47.201.* 27.01.10, 11:41
          Gość portalu: cc napisał(a):
          > ile ci płacą miesięcznie za takie pisanie po forach, ćwoku?

Nic nie płacą - jestem zwykłym użytkownikiem, który chciał udzielić
          rady innym. Wystarczy wybrać kartę na podstawie jej parametrów - po
          przeczytaniu regulaminu i TOiP, zamiast patrzeć na reklamy.
          Szkoda jednak, że nie płaca za niektóre rzeczy - np. za kulturę
          wypowiedzi. Ja byłbym jeszcze bogatszy, Ty klepałbyś biedę - jak
          kazde typowe anonimowe dziecko neostrady (przepraszam -
          dziecko "dialogu"), które chowa się za iluzoryczną anonimowością...
          Jeżeli chciałeś mnie obrazić, to nie udało się - musisz trochę
          dorosnąć i nauczyć się obrażać ;)
    • Gość: zadowolony od 5 lat mam karte IP: 194.126.165.* 27.01.10, 10:42
      place wszedzie gdzie sie da i pilnuje terminu splaty wiec ani raz nie placilem
      zadnych odsetek. w sumie karta kredytowa to wygodna rzecz ale jak wszystko...DLA
      LUDZI Z GLOWA
    • Gość: eu07 Czy INS i banki w USA o sobie wiedza ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.10, 11:16
      Mam taki problem. Mam w USA ponad 100 tysiecy dolarow dlugu (okol
      300 tys) na kartach
      kredytowych uzyskanych na podstawie informacji ze jestem obywatelem
      USA na jakiego wygladam po studiach w USA. Wyjechalem z USA przypadkiem i nie
      moge sie tam dostac
      bo nie mam nowej wizy. Czy infromacja o moim przypuszczalnym
      obywatelstwie moze trafic od sedziego imigracyjnego do bankow
      i w druga strone ? Czy te dlugi mozna jakosc przelac za granice
      zeby te banki nadal nie znaly dokladnie mojego obywatelstwa.
      • Gość: klj Re: Czy INS i banki w USA o sobie wiedza ? IP: 86.47.59.* 27.01.10, 13:27
        Staaaryyyy, juz Jessica z USA dzwoni do pani Zosi w Polsce i rozmawiaja plynnie
        po angielsku o Tobie, zes dluznik.

Wyglada to tak:
        Jessica widzi, ze wiszisz 100k i sprawdza, ze jeste w jakiejs Polsce, gdzie na
        osiolkach jezdza itd. i nawet nie probuje zadzwonic bo po CH, skoro nikt po
        angielsku nie mowi w urzedach.
    • 231955ali Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... 27.01.10, 11:16
      PRZEPRASZAM ZA BLEDY.Meszkam w Niemczech mam karte kredytowa MC 2000
      limit jak jestem w Polsce to z niej korzystam raz w roku nie place
      nic 6 euro , karta EC Maestro korzystam z nij permametnie nie place
      nic a 6 euro raz w roku.Dlaczego banki w Niemczech sobie radza a
      Polskie nie moj bank to Kreissparkasse Kaiserslautern.
      • olektrolek Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st 27.01.10, 13:00
        Bo polska to dziwna kraj ;-)

Przylatuje do Polski i potrzebuje wynająć auto. Wytłumaczcie mi
        proszę, dlaczego za dwa dni wynajęcia auta w Polsce płaci się tyle
        ile za wynajęcie na tydzień na Teneryfie (ok 120 eur)?

to dziwi każdego, a najbardziej chyba Polaka, ktory zarabia mniej niż
        Hiszpan a płaci za podobną usługę sporo więcej.
        Nie potrafię tego zrozumieć...
    • Gość: pearl Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.icpnet.pl 27.01.10, 13:03
      ostatnio zrezygnowałam z karty kredytowej w jednym banku - bo opłata roczna
      była wysoka, dodatkowo bank był średni w kwestii obsługi (wielka kłótnia z
      panią nt. terminu spłaty - przyznano mi rację). I nie mam jej jakoś z 3
      miesiące i serio - brakuje mi. Nie dlatego, że brakuje mi pieniędzy, bo to
      nigdy nie było dla mnie narzędzie "bankomatowe" ale dlatego, że była bardzo
      przydatna np.w organizowaniu budżetu domowego. Muszę wyrobić sobie gdzieś
      indziej, ale szukam odpowiedniego banku. KK jest fajną sprawą, ale tak jak
      pisaliście tylko dla ludzi rozsądnych! I zdyscyplinowanych :)
      • Gość: lk Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: 86.47.59.* 27.01.10, 13:29
        Moj brat wladowal sie w kk wiec powiedzialem mu, ze ja ja splace a on mi odda
        bez odsetek pod warunkiem, ze juz nigdy kk nie wezmie.

• Gość: k Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.33.lokis.net.pl 27.01.10, 14:24
      Karty czy to płatnicze czy kredytowe,konsekwentnie uzależniają nas od systemu
      bankowego. I dają złudne wrażenie posiadania pieniędzy których nie mamy.
      Jeszcze parę lat i to bank zdecyduje czy będziesz miał co jeść.
      A każdy prezes banku zarabia miesięcznie więcej niż większość z nas przez całe
      życie.
      • Gość: ja Re: Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki st IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:26
        każdy prezes operatora telefonii komórkowej też, czyli nie dzwońmy?:)
    • Gość: bazyl Karta kredytowa już nie dla każdego. Banki staw... IP: *.n4u.abpl.pl 09.04.10, 23:45
      Obecnie jak Banki zwracają pewien procent od transakcji dokonanych kartą. To
      można nie tylko dobrze planować budżet domowy (bo taki między innymi ma plus
      KK) ale i dorobić się w łatwy sposób. Korzystając z karty zarabiamy na tym że
      zamiast nosić gotówkę płacimy kartą, zarabiamy też na tym że zamiast wydawać
      swoje pieniądze możemy te pieniądze za które dokonujemy KK (w ramach limitu)
      przelewać ze swojej pensji na konto oszczędnościowe (trzeba znaleźć właściwy
      Banku co daje dobry procent bez belki) i wtedy zarabiamy na transakcjach i na
      odsetkach z kwoty na rachunku. podsumowując zysk nie jest zły, a tylko za to
      że płacimy bezgotówkowo. Trzymanie środków na lokatach nie jest opłacalne w
      porównaniu z tym systemem. Ale taki patent dla ludzi mądrych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka