Dodaj do ulubionych

Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 20:07
Ja 10 lat temu przeszedłem z PKO do Banku Zachodniego. Zmiana była dla mnie
szokiem :) na plus. A teraz widzę, że 'dziewczyna bez zęba na przedzie'
(czytaj: PKO) chce mnie znowu usidlić.
He, he, he... Znowu stanę w kolejce z setką emerytów wypłacających 50 złotych?
Nie, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • melicamp Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 24.08.10, 20:18
      PKO jest tak prężną i zajebistą firmą jak Poczta Polska. Moja żona przed ślubem
      miała konto w PKO, jak chciała dostęp do konta przez internet, to po 4
      tygodniach czekania na nie wiadomo co dostała wkurw - zrezygnowała i rozwiązała
      umowę.
      • Gość: joj Samcik ile wziąłeś od PKO za pisanie tych bredni? IP: *.aster.pl 24.08.10, 22:00
        Samcik ile wziąłeś od PKO za pisanie tych bredni? Ja nie zamierzam po raz drugi
        testować PKO BP. Ostatni gasi światło.
      • Gość: smart Re: stanę w kolejce z setką emerytów IP: *.icpnet.pl 25.08.10, 02:14
        Cóż, jeśli jesteś na tyle opóźniony, żeby łazić po placówkach i
        zawracać ludziom głowę... (zamiast załatwiać prawie wszystko przez
        internet)
        • Gość: vvti Re: stanę w kolejce z setką emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 07:27
          Nie za wszystko zapłacisz przelewem, czasem potrzebna jest gotówka i to taka większa - kilka, kilkanaście tysięcy. I co wtedy? Z bankomatu tyle nie wyjmiesz. Może sobie z internetu wydrukujesz banknoty na własnej drukarce?
    • Gość: adi BZWBK IP: 194.246.124.* 24.08.10, 20:18
      Zastanawialem sie jakie konto otworzyc. BAAARDZO chcialem zalozyc
      konto w BZ WBK. Zrezygnowalem w momencie kiedy dowiedzialem sie ze
      PKO BP planuje zjesc BZ WBK. dziekuje za uwage. do widzenia
      • klucznik41 Re: BZWBK 04.09.14, 09:54
        tutaj są opinie o koncie bzwbk - konto-w-banku.pl/konto-godne-polecenia-banku-bzwbk-opinie-warto/ jak na razie mają całkiem fajne oferty.
    • Gość: osso Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.10, 20:20
      Ja nie zamierzam próbować, czy "nie taki zły". Wprawdzie przeniesienie kont
      dwóch spółek, konta osobistego i rachunków walutowych, kart itp. chwilę
      potrwa, zwłaszcza tych pierwszych, bo KRSy, USy i inne esy-floresy, ale w PKO
      BP konta nie zamierzam mieć ani przez sekundę dłużej, niz to wyniknie z
      procedury ucieczki. Raz nadziałem się na to coś, gdy ich bankomat mi kartę
      zeżarł, drugi raz, gdy na konto kolegi na jego prośbę "pilnie" (co trwało
      blisko dwie godziny i szczerze myślałem, że oszaleję!) wpłacałem kaskę (niby
      spory oddział gdzieś na Ursynowie, ale to była jakaś masakra), po tych
      doświadczeniach nie zamierzam w razie ew. fuzji zwlekać ani chwili. Szkoda,
      WBK było OK.
      Pozdrawiam personel oddziału z Al. Niepodległości, łącząc w razie czego
      szczere wyrazy współczucia :(
    • Gość: Tom Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.acn.waw.pl 24.08.10, 20:48
      "walcom" ustepujemy, trzeba sie wynosic, szkoda wbk
      • Gość: ipl Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 08:40
        pewnie, że szkoda dobrego banku...
    • Gość: gosiaczek Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.kielce.vectranet.pl 24.08.10, 21:00
      Szkoda WBK. W 1995 r. zaczęłam pracować i właśnie w WBK założyłam pierwsze
      konto. I tak wierna jestem im do dziś, gdy wchodzę do oddziału widzę same
      znajome twarze, już z daleka uśmiechają się. Naprawdę wielka szkoda,że czas
      zakończyć to. pozdrowienia dla pracowników WBK Kielce na Wspólnej.
    • Gość: abc Wytransferowanie 10mld PLN z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 21:01
      Niech wreszcie ktoś to zrozumie, że tutaj ta cała fuzja to sprawa
      drugorzędna. Tu chodzi o KASE !!!
      Gdyby Skarb Państwa albo PKOBP zainwestowały tą kasę w gospodarkę,
      albo w rozwój PKOBP, byłby dużo większy pożytek z tych pieniędzy.
      A tak wytransferują 10mld PLN do Irlandi, dodatkowo zapłacą za
      pozostałe akcje (wezwanie do sprzedaży) i poniosą koszty fuzji -
      kolejnych parę mld.
      No ale dobrze się wydaje kasę Skarbu Państwa, gdy nie trzeba
      ryzykować swoich prywatnych pieniędzy - prawda panie ministrze.
      Nawet gdy się przepłaca, bo gdyby cena BZWBK była atrakcyjna, to
      ustawiłaby się po niego kolejka chętnych.
      BZWBK przynosi zysk ok.1mld PLN rocznie. Więc sam zakup + wykup
      akcji zwrócą się po ponad 10 latach.
      Przez te ten czas 10mld PLN mogłoby pracować dla Polski - ale po co?
      No i tak na prawdę nie wiadomo czy PKOBP po takim strzale wogóle się
      pozbiera.
      Pytanie - ile dużych prywatnych firm ma konto w PKOBP?
      Jak płacicie miesięczne rachunki (gaz, prąd, telefon, internet,
      czynsz, itp) to ile firm ma rachunki w PKOBP?
      Nikt, kto szanuje swoją kasę w PKOBP nie wchodzi. Tam konta ma tylko
      budżetówka (i to też nie wszyscy) + ich pracownicy i emeryci.
      • Gość: as Re: Wytransferowanie 10mld PLN z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 21:19
        Masz racje, ale kogo to obchodzi? Po tak chce, wiec ukochane dla PO media
        zaczely kampanie promujaca przejecie przez PKO. Coz skoro to wymysl PO to mozna
        sie bac, skoro minister Rostowski stwierdzil, ze podwyzka VAT moze doprowadzic
        do obnizki cen (sic), coz nie wiem co o tym myslec, ale radze sie bac. No i nie
        zapomnijmy, ze w kryzysie i podczas nawrotu recesji (wielu ekonomistow twierdzi,
        ze powroci) bedziemy mieli kolejne kilka tysiecy bezrobotnych. No coz Polske
        stac na to.
      • 1stanczyk "Przez te ten czas 10mld PLN mogłoby pracować .. 24.08.10, 23:40
        "BZWBK przynosi zysk ok.1mld PLN rocznie. Więc sam zakup + wykup
        akcji zwrócą się po ponad 10 latach.
        Przez te ten czas 10mld PLN mogłoby pracować dla Polski - ale po co?"

To jest cały czas to samo wyuczone przez 20 lat postokrągłostołowego
        wyszczekanego bezmózgowia wycieranie sobie mordy nazwa naszego kraju w sprawach
        o których ma się bardzo mierne pojecie.

"Zwrócą się" po 10 latach przy założeniu, że nic się nie zmienia.

To jest dokładnie to samo założenie, które przyświecało w ubiegłym
        dwudziestoleciu prl-owskim nierzadko profesorskim idiotom oddającym za pól
        darmo nasze, mające monopol na naszych rynkach, chwilowo wtedy w kłopotach,
        przedsiębiorstwa .

Kupujący za śmieszne pieniądze za parawanem przedsiębiorstw kupował nasze
        zmonopolizowane rynki i doił i doi je do dzisiaj, nie mając żadnej konkurencji,
        na nieprawdopodobna skale (TP, PZU, rynek handlu detalicznego hiper i super
        marketów).

To nie był i nie jest żaden rozwój, to był i jest zwykły ekonomiczno gospodarczy
        rozbój postokrągłostołowych pomiotów.

Wszelkie przewidywania i wyceny oparte tylko na prostackiej ekstrapolacji
        obecnej sytuacji rynkowej są cały czas świadectwem tej samej przepaści jaka
        dzieli nasze nieposkromione ambicje i aspiracje od naszych realnych możliwości i
        umiejętności działania na rynkach a raczej ich ewidentnego braku.

"Myślimy" kategoriami studenta/ucznia miernej szkoły handlowej na zachodzie a
        chcemy rywalizowac z rekinami zachodniego świata finansowego i zachodnich
        korporacji.

Nic dziwnego ze przegrywamy z kretesem.

Liczy się wartość dodana: w jaki sposób połączenie dwóch przedsiębiorstw o dwóch
        zupelnie nie pasujących do siebie wizerunkach na rynku (jak w przypadku PKO BP i
        BZ WBK na rynku usług bankowych w naszym kraju) może tak, albo inaczej wpłynąć
        na zależności na tym rynku by na przykład zamiast 10 lat potrzebnych na zwrot
        zainwestowanych pieniędzy potrzebne były już tylko trzy lata (albo trzydzieści w
        przypadku źle przeprowadzonej fuzji).

W jaki sposób połączenie na przykład dwóch przedsiębiorstw o podobnych
        pozytywnych wizerunkach na swoich rynkach (jak BNP Paribas Fortis we Francji i
        Belgii i BZ WPK w Polsce) może szybko przekształcić, nasz katastrofalnie
        sprywatyzowany przez Balcerowicza rynek usług bankowych, ze szkoda lub pożytkiem
        dla jego, z jednej strony użytkowników w naszym kraju, a z drugiej dla naszego
        państwa.

Bo jest to jednak bardzo newralgiczny z punktu widzenia zarządzania gospodarka
        rynek którego zdecydowana część dzieki naszemu "geniuszowi" Balcerowiczowi
        (około 70%) jest w rekach światowej finansjery.

Re: Wytransferowanie 10mld PLN z Polski
        • Gość: osso Re: "Przez te ten czas 10mld PLN mogłoby pracować IP: *.cdma.centertel.pl 25.08.10, 00:32
          Niente problemo. Już dziś (o ile masz gdzie indziej) możesz założyć tam konto.
          Ja spierdzielę pod skrzydła złej zagranicznej finansjery. Jakoś mi w jej
          towarzystwie lepiej i zdrowiej, nigdy na tym źle nie wyszedłem, czego nie mogę
          powiedzieć o rodzimych instytucjach...
    • Gość: elle Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.ostrog.net.pl 24.08.10, 21:07
      f&ck, a co mają powiedzieć ci, którzy sa uwięzieni w banku z powodu
      kredytu hipotecznego, i jak tu uciekać?:(( a uciekłam z PKO BP,
      który jest największym koszmarem bankowym pod słońcem!
    • alakyr WBK przestanie być WBK po przejęciu? 24.08.10, 21:11
      A Skoda w Czechach dalej nazywa się Skoda mimo że to Volkswagen.
      Kto i po co tutaj straszy?
      • Gość: MM Re: WBK przestanie być WBK po przejęciu? IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 22:25
        > A Skoda w Czechach dalej nazywa się Skoda mimo że to Volkswagen.
        > Kto i po co tutaj straszy?

Skoda jest czeska a VW niemiecki.
        Więc dlaczego straszą przejęciem polskiego BZWBK przez hiszpański
        Santander?
        Pamiętasz jakość Skody gdy była zarządzana przez Czechów?
    • Gość: Baron Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.acn.waw.pl 24.08.10, 21:13
      Jak tylko będzie decyzja, że PKO kupuje WBK, to zabieram moje 11k
      pensji netto i spieprzam. Najpewniej do DB.
    • Gość: fdsfdsf Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.xdsl.centertel.pl 24.08.10, 21:22
      A ja proponuje oddać wszystko w ręce komputerów. Ot chociażby model matematyczny
      do inwestowania je.pl/smb7
      Każdy w sieci znajdzie coś dla siebie, a dawać zarabiać bankom to bandyctwo.
    • Gość: T. Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: 94.254.223.* 24.08.10, 21:36
      Niestety zmiękczanie opinii publicznej przez p. Redaktora i jemu podobnych na
      niewiele się chyba zda.
      Jeśli PKO wygra to wielka szkoda WBK ale niestety witamy w świecie korporacji,
      czy się to komuś podoba czy nie.
      A argumenty o tym jakim to nowoczesnym nie próbuje być PKO są wyssane z palca
      (przypominacie sobie z Tytusa Romka i Atomka wielki palec z którego redaktorzy
      "ssali" takie wiadomości ? :) ).
      PKO i płatności zbliżeniowe ??? Wolne żarty, gdzie te 6 mln zapowiadanych kart
      zbliżeniowych ??? Pic na wodę fotomontaż i markowane ruchy.
    • frozenman Co za bzdury ten facet napisał 24.08.10, 22:02
      Pierwsze co zrobiłem to już kilka lat temu wyłączyłem durne powiadomienia sms-em.

BZWBK daje każdemu bez problemu token, który w PKO BP oferowany jest tylko to konta klasy biznes (Sic!)
      Reszta bawi się w jakieś hasła jednorazowe.

Które to konto BZ WBK pozwala na darmową wypłatę ze wszystkich bankomatów w Polsce?

Jeśli PKO BP rzeczywiście kupi BZ WBK, o jak pierwszy uciekam z tego molocha następnego dnia i innym też to radzę zdobić!
      • Gość: Wiedza Re: Co za bzdury ten facet napisał IP: 80.48.6.* 24.08.10, 23:53
        Człowieku, tokeny były w pko z 10 lat temu i dawno zostały wycofane,
        gdyż cały świat już dawno od nich ucieka. Karty kodów mają deutche
        bank, pari bank, itd.
        • ratpoles_tamer Re: Co za bzdury ten facet napisał 25.08.10, 08:09
          Gość portalu: Wiedza napisał(a):

> Człowieku, tokeny były w pko z 10 lat temu i dawno zostały wycofane,
          > gdyż cały świat już dawno od nich ucieka. Karty kodów mają deutche
          > bank, pari bank, itd.

Ta, świat ucieka. Tylko tego kurzu nie widać.
          W ogóle nie patrzę na żadne inne opcje jeśli bank nie oferuje tokena, bo nie ma
          nic lepszego.
          Te durne kody z listy albo sms-y na komórkę to wymysł dla ubogich umysłowo.
          Nie znam dobrego banku, który nie oferuje dziś tokena, przynajmniej jako opcji
          do wyboru.
          O pari bank nawet nie wspominaj, bo to taki sam chłam jak PKO BP.

• Gość: ssd Inteligo? IP: *.as.kn.pl 24.08.10, 22:02
      testują ultranowoczesne dokonywanie płatności zbliżeniowych przez telefon
      komórkowy (czyli w ogóle bez użycia karty płatniczej).

ze co prosze? gdzie niby? i jak?
    • Gość: Maria Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.chello.pl 24.08.10, 22:11
      Gdyby PKO przejelo BZ WBK nie zostane w nim nawet 5 min.Juz kiedys
      mialam konto w PKO i nigdy wiecej
    • Gość: Burza Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: 92.54.225.* 24.08.10, 22:41
      Cóż, od samego zarania dorosłego życia i zarabiania pieniędzy miałem konto
      w BZ WBK. To już 12 lat (sic! stary jestem). Nie znam twarzy pracowników,
      jak ktoś wcześniej napisał, i za to właśnie zawsze płaciłem (nigdy nie było
      tanio ale było dobrze) - to jest (był ?) najlepszy bank w necie... Miałem
      również epizod (nie prywatny a partnerski) z PKO BP. Będę więc piątą (o ile
      dobrze naliczyłem w komentach wcześniejszych) osobą opuszczającą to nowe
      zjawisko jeśli transakcja się potwirdzi...
      • sloneczko1 Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 24.08.10, 22:54
        a jak myślicie,czy pracownicy pko są zadowoleni z tej fuzji?
        • Gość: osso Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.cdma.centertel.pl 25.08.10, 01:37
          Myślę, że ci ze średniego i niższego szczebla mogą też mieć miękko w porach.
          Nagle w organizacji pojawią się jacyś kosmici, którzy klienta nie traktują jak
          przeszkadzającego PETENTA i - nie daj boże - jeszcze się to zarządowi spodoba i
          trzeba będzie spiąć poślady, jakiś uśmiech przećwiczyć itp. Normalnie masakra.
          Ja już brałbym prochy na uspokojenie. Taka degradacja...
          PS. Może uogólniam, miałem do czynienia z kilkoma pracownikami tego banku
          zaledwie. To mała próba, za to niestety w 100% homogenna. A jednej "pani" swoją
          drogą mało nie zwymyślałem, co jest zupełnie do mnie niepodobne, bo mnie do
          istnej furii doprowadziła (takiej "first contact" w okienku, od wspomnianej
          wyżej połkniętej karty, która to pani próbowała mi znudzonym i zarazem
          protekcjonalnym tonem wmówić, że bankomat jest z pewnością sprawny i wszystko
          przeze mnie, bo niewątpliwie trzy razy PIN źle wbiłem; nie docierało do
          kretynki, że jestem przy zdrowych zmysłach i raczej wiem, co robiłem a czego
          nie; dopiero pojawienie się drugiej osoby z tym samym problemem i podniesienie
          przez nas obu głosu oraz stanowcze żądanie rozmowy z przełożonym zmusiło to coś
          o wyglądzie - i tylko wyglądzie - nieco przypominającym Homo sapiens do ruszenia
          tłustego odwłoka)... Brrr!
    • Gość: Artur Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: 195.150.83.* 24.08.10, 23:04
      PKO BP ma ogromny potencjał ale kompletnie nie potrafi tego
      wykorzystać. Klienci może nie są śmietanką ale jest to ogromna masa!
      z której czerpie się zyski w postaci astronomicznych prowizji i
      opłat. Ta grupa jest intensywnie dojona z pieniędzy a pomimo to
      jawnie deklaruje że nie zmieni banku na żaden inny.
      Przejęcie BZ WBK ma tylko sens jeżeli nie będzie likwidowana marka a
      integracja obejmie jedynie departamenty niezauważalne dla klientów
      (np dep. ryzyka, IT, finanse). Działy operacyjne powinny pozostać
      niezależne a BZ WBK powinno być oddzielną marką w portfelu PKO BP
      (analogicznie do Inteligo). Pytanie tylko czy inwestowanie 10 mld
      (część pozyskana poprzez emisję obligacji) przyniesie oczekiwany
      zwrot z inwestycji...
    • Gość: alter ego Jeśli PKO kupi WBK, to przenoszę się gdzie indziej IP: 80.51.91.* 24.08.10, 23:19
      jak wyżej
      • Gość: zua Re: Jeśli PKO kupi WBK, to przenoszę się gdzie in IP: *.markom.krakow.pl 24.08.10, 23:36
        ja też i to w trybie natychmiastowym,
        tyle złego co o PKO nie mogę powiedzieć o żadnym innym banku
    • Gość: taki tam BZ WBK to tragedia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.10, 00:14
      Mam firmowe konto, cokolwiek załatwić to stanie w wielkich
      kolejkach. Godzina minimum. Tam nie odróżniają klienta, który obraca
      kilkoma milionami rocznie od tego co ma na koncie 200 zł. A do tego
      ciągła rotacja personelu, stale przychodzą jakieś nowe nieporadne
      dziewczynki, zgroza.
      • Gość: zdziwiony Re: BZ WBK to tragedia IP: *.cdma.centertel.pl 25.08.10, 00:42
        Dziwne. Ja (jeśli w ogóle muszę cokolwiek załatwić "papierowo", a spółka jest
        zoo, dwie osoby w zarządzie, prokurenci, dział finansów - czyli kilka rodzajów
        uprawnień do konta) dzwonię do oddziału, ustalam co i jak, umawiam się na
        godzinę, papierki czekają na podpisy i stempelki, sprawa działa. Chyba ci się te
        miliony obrotów w starych złotych policzyły... Albo z ciebie... no jak to
        ująć... taki człowiek, którego mina i wypowiedzi na wejściu skłaniają wszystkich
        wokół do - nazwijmy to tak, sztywności i strajku włoskiego. Mam takiego kolegę,
        z którym nigdy "na mieście" nie jadam. Opierdziela kelnerów już na dzień dobry,
        z zasady i na wszelki wypadek, mimo, że jeszcze nawet nie mieli okazji zrobić
        coś nie tak (chłopak ma wciąż potrzebę dowartościowywania się). Może ty też tak
        masz?
      • ratpoles_tamer Re: BZ WBK to tragedia 25.08.10, 08:18
        A po co Ty w ogóle do banku chodzisz, skoro wszystko możesz załatwić
        telefonicznie? To chyba jakaś garażowa firma, bez prokurentów i haseł.

• marccos Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... 25.08.10, 00:36
      Santander ma bankomaty w całej chyba Unii Europejskiej a ja liczę przede
      wszystkim na wypłaty bez prowizji w UK. Czy PKO mi to zagwarantuje? Poza tym
      nie chciałbym, aby WBK podzielił los BPH, po przejęciu którego bank Pekao SA
      natychmiast narobił rozgardiaszu: rozwalili (nowocześniejszy niż w pekao)
      system informatyczny, klienci nagle potracili wygodne opcje, dostęp do
      własnych pieniędzy, nie mogli się dogadać z obsługą klienta itp. Do tego
      natychmiast wzrosły opłaty za prowadzenie konta. Zupełnie jakby armia beduinów
      wzięła do niewoli oddział marines... Z artykułu wynika, że bank PKO jest
      niekompatybilny z WBK i zechce go niezwłocznie wziąć pod topór, bo nie ma
      pomysłu, jak go płynnie włączyć w struktury. Jak to odczują klienci? Ale oni i
      tak są na łasce i niełasce banków...
    • remo29 Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 25.08.10, 00:58
      > Znowu stanę w kolejce z setką emerytów wypłacających 50 złotych?

Zapomniałeś o pewnej "dogodności": JEDNYM z kilku okienek czynnych :))
      Mam konto w Inteligo i z racji wspólnych korzeni jest możliwa wpłata gotówki w
      placówce PKO BP. Ilekroć to robię czuję się jak na poczcie albo w przychodni
      rejonowej: okienka z tabliczką "przerwa", łażące bez celu pracownice, kolejki
      wk..wionych ludzi zerkających na zegarki i kompletna olewka tej sytuacji przez
      kierownictwo. Kiedyś zapytałem jednej z kasjerek ile osób musi stać w kolejce
      (stało kilkanaście osób do 2 czynnych z 5 okienek), by ktoś - jak w "Biedronce"
      - zrobił koleżankom-kasjerkom "dzyń-dzyń! Basia choć na kasę!" Co odpowiedziała?
      To nie od niej zależy - kierownictwo wiele razy dostawało informację w jakich
      godzinach jest zapotrzebowanie na więcej kasjerek, ale kierownictwo uznało, że
      ma większe problemy.
      NIGDY z własnej woli klientem takiego "bankowego PKP" nie zostanę.
      • remo29 Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 25.08.10, 01:06
        Tak tytułem post scriptum - mam nazwę dla nowego tworu: BZ PKP :)
      • Gość: jez Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.poczta.lublin.pl 25.08.10, 07:58
        Dziwne. W moim prowincjonalnym okienku PKO BP odpowiedziano mi, że z Inteligo
        (zielonego) u nich nie wypłacę, tylko bankomat. A wypłacać to mogę, ale z PKO
        Inteligo (niebieskie). Dlatego też wypowiedziałem umowę. Adios.
        • ratpoles_tamer Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 25.08.10, 08:23
          Gość portalu: jez napisał(a):

> Dziwne. W moim prowincjonalnym okienku PKO BP odpowiedziano mi, że z Inteligo
          > (zielonego) u nich nie wypłacę, tylko bankomat. A wypłacać to mogę, ale z PKO
          > Inteligo (niebieskie). Dlatego też wypowiedziałem umowę. Adios.

Nie odróżniasz wpłaty od wypłaty?
          To uważaj, bo jak w realu pomylisz to kiepsko na tym wyjdziesz.

CZYTAĆ! ZROZUMIEĆ! i dopiero wtedy KOMENTOWAĆ!
          • Gość: jez Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.poczta.lublin.pl 25.08.10, 08:55
            Zaiste. Źle wyczytałem.
    • Gość: wartnik2 będąc młodym klientem WBK wyniosę się z PKO BP IP: *.spray.net.pl 25.08.10, 01:01
      nie po to odszedłem z PKO BP by do niego wracać
    • Gość: x Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.08.10, 01:30
      Dodajmy, że WBK wprowadził bankowość elektroniczną prawie, jeśli nie
      wcześniej niż mBank - mBank w 2000, a ja już w sierpniu 2001
      podpisywałem umowę na konto WBK24 z tokenem. I token działa do dziś,
      konto się przydaje - a PKO ... masakra. Bałagan w PKO na Smiałego
      przy ksiazeczkach mieszkaniowych, czy też Teściowa w kolejce do
      okienka na Piastowskim czy na Błękitnej.
      • ratpoles_tamer Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec 25.08.10, 08:17
        Zgadza się. Ja robiłem już elektronicznie za pomocą tokena wszystkie swoje
        przelewy w BZWBK, gdy MBank dopiero rozpoczynał swoją działalność. Znajomi
        klienci innych banków nie rozumieli o czym ja w ogóle mówię. Zasadę działania
        tokena musiałem im tłumaczyć i mimo to byli nieufni. Dużo później powstało
        Inteligo i jeszcze później PKO BP kupił to Inteligo z tymi durnymi zdrapkami,
        jak w MBanku.
        Mój token niestety po 8 latach przestał działać. BZWBK wymienił mi go na nowy w
        ciągu jednego dnia. Działa do dziś i pewnie będzie dział już tylko do czasu
        fuzji z PKO BP. :(

• Gość: ben Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec ni... IP: 83.142.184.* 25.08.10, 09:38
      Czy autor ma rachunek w BZ WBK? Jeśli nie, to nie jest w stanie do końca
      ocenić co oznacza ewentualna fuzja BZ z PKO dla klienta BZ.
    • Gość: sqro Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 10:09
      A ja mam wrażenie że kto wynajął agencje czarnego PR przeciwko PKO. Nie
      żebym miał dwody ale jakoś tak to wygląda
      • Gość: Guest Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 11:01
        A ja podejrzewam że są to posty pracowników BZ WBK, przestraszonych fuzją, gdyż
        wiedzą że w większości stracą pracę ponieważ zastąpią ich tańsi (i wcale nie
        gorsi) pracownicy PKO BP.
      • Gość: zewa Re: Nie straszmy klientów BZ WBK. PKO-wski walec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 11:57
        Nie to tylko wyłania się wizerunek PKO :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka