Dodaj do ulubionych

Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,...

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20.12.10, 20:35
wole banki bez prowizji, a za to dostepne, getin w kedytach hipotecznych jest godny uwagi
Obserwuj wątek
    • i-meadow Promocje Aliora - pic na wodę 25.12.10, 16:51
      Tak, ja się dałam wrobić w promocję aliora pt. weź kartę a dostaniesz 100 zł na zakupy w Ikea.
      To było rok temu, 100 zł nigdy nie dostałam, mimo złożonej (I UZNANEJ przez bank) reklamacji, mimo miliona wizyt w oddziale. Ani prośbą ani groźbą, nie dało rady sprawiedliwości dojść.
      ZŁODZIEJE, zostałam prymitywnie okradziona. Z karty zrezygnowałam, konto zamknęłam, a pan jak zamykał pomylił się i zrobił mnie jeszcze na 12 zł, których oczywiście też już nigdy nie zobaczyłam na oczy. W S T Y D. Ratuj się kto może ;)
      • i-meadow Re: Promocje Aliora - pic na wodę 25.12.10, 16:53
        Aha, a dodam, że te 100 zł to miał być zwrot - czyli najpierw wydajesz w Ikea, a potem zwracają ci na konto. Więc ja wydałam, ale nigdy zwrotu nie dostałam :/// Inaczej może bym odżałowała, ale tak - porażka.
        • Gość: aaa Re: Promocje Aliora - pic na wodę IP: *.home.aster.pl 25.12.10, 17:00
          arbitraż bankowy jest przecież, bank w podskokach zwróci co ukradł (jeśli to prawda)
          • Gość: rv Re: Promocje Aliora - pic na wodę IP: *.com 25.12.10, 17:04
            Tak. Bujaj się z bankiem. Chyba że masz dużo samozaparcia. Alior to wyjątkowi przewalacze. Też ich znam: list za 40 zł.
          • i-meadow Re: Promocje Aliora - pic na wodę 25.12.10, 18:49
            Próbowałam - bardzo nieprzyjemna pani w 3 minuty zniechęciła mnie do dalszych prób ://///
          • Gość: niższa kultura bnk Mnie wqrwili na początku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 02:21
            Obiecywali promocję - odmarzawiacz cenowy -> niska prowizja za autodealing po czym kolo z obsługi klienta powiedział że ja nie mogę z niej skorzystać. ALIOR - niższa kultura bankowości
      • ixy Re: Promocje Aliora - pic na wodę 25.12.10, 18:59
        Toż to wyższa kultura bankowości, padajmy przed nią mordą na twarz :)
    • patman Nie ma nic za darmo 25.12.10, 17:44
      Im więcej ci dają, tym więcej chcą od ciebie wyciągnąć. To się nazywa wyższa kultura bankowości.
    • Gość: do Pana Marka Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.12.10, 17:51
      Panie Marku, warto się też przyjrzeć praktykom Multibanku. Bank non-stop (średnio raz w miesiącu) zmienia tabele opłat i prowizji dot. rachunków i kart płatniczych. Kilka miesięcy temu zrobili rewolucję w rachunkach (o której Pan chyba pisał) w wyniku której nie opłacało się mieć innego rachunku niż Aquarius. Będąc Aquariusem, nie płaciło się za używanie karty debetowej, jeżeli wykonało się obrót kartą w wys. 500 zł miesięcznie. W październiku była zmiana TOiP, gdzie wprawdzie nie podwyższono opłaty miesięcznej (3zł dla MasterCard) ale wykreślono zapis mówiący o zwrocie w przypadku obrotu w wys. pow. 500 zł. Czyli teraz płaci się zawsze.
      Moja odpowiedzią jest wykonywanie większych transakcji kartą innego banku i staranie, aby pazerny Multibank był jak najbardziej w plecy na transakcjach moją kartą ( częste wypłaty z bankomatów i płatności na drobne kwoty od 2 do 5 zł). MasterCard PayPass jest stworzony właśnie do mikropłatności (do tego celu służą właśnie płatnosci bezstykowe), jednak przy kosztach procesowania transakcji w MasterCard, są one nieopłacalne dla banku. Warto też wspomnieć, że przy transakcjach jedną kartą w wys. 500 zł miesięcznie, mogli przychód z interchange w min. wys. ok. 6-7 zł, a więc więcej niż 3 zł, które kasują na podstawie TOiP. Chyba, że bank uznał, że można mieć w sumie 10 zł, ale może się na tym przejechać. Często zmiana TOiP podważa zaufanie do Multibanku i działa odstraszająco na klientów ze średniej półki, w którą bank celuje. Albo jest to celowe działanie i wyciskanie klientów, albo bank nie ma żadnej długofalowej strategii albo też ma produktowców, którzy nie mają pomysłu na ten biznes.
      • dungeon.master Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod 25.12.10, 21:33
        Multibank i mBank (czyli BRE) już pokazał gdzie ma swoich klientów na przykładzie nabitych. Sprawa jest w sądzie, ale niezależnie od jej wyniku już nigdy nie odzyskają straconego zaufania klientów. Pamięć ludzka jest ulotna, ale Internet na szczęście jest pamiętliwy.
        • Gość: asus Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 09:30
          zapominasz wspomnieć ze tak zwani nabici przegrali do tej pory wszystkie sprawy sadowe
          niestety, jak sie bierze kredyt walutowy trzeba sie liczyc ze zmianami kursowymi
          jak myslisz czemu tzw nabici nie przenosza kredytow do innych bankow?
          bo nikt im nie da lepszych warunkow niz te ktore zostaly zaproponowane staremu portfelowi
          ja skorzystalam z ich propozycji i zanim to zrobilam porownalam co oferuja mi inne banki
          pewnie, ze nowe kredyty udzielaja korzystniej ale to co dostalam jest lepsze niz to co mialam i lepsze od tego co zaproponowaly inne banki

a co do zmian taryfikatora w multibanku to zmiana byla 1 od 01.09. i juz wtedy oplata za karte w kontach auquarius zostala ustalona na 3 zl lub 0 zl w drozszej taryfie bez zwrotu
          w zamian obnizony zostal prog zwrotu oplaty za konto - z 8 tys na 5 tys
          jak dla mnie zmiana na plus
          mam konto aquarius i jestem bardzo zadowolona

• dungeon.master Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod 27.12.10, 21:15
            > zapominasz wspomnieć ze tak zwani nabici przegrali do tej pory wszystkie sprawy
            > sadowe

To ciekawe co mówisz, bo jak na razie żadna sprawa nabici versus BRE (nie licząc wezwań do ugody, które wstrzymują bieg przedawnienia) się nie zakończyła. Właściwie dopiero kilka dni temu został wniesiony pierwszy pozew zbiorowy.

> niestety, jak sie bierze kredyt walutowy trzeba sie liczyc ze zmianami kursowym i

Co nabici mają wspólnego ze zmianami kursowymi?

> jak myslisz czemu tzw nabici nie przenosza kredytow do innych bankow?
            > bo nikt im nie da lepszych warunkow niz te ktore zostaly zaproponowane staremu
            > portfelowi

Dlaczego nabici mieliby przenosić kredyt do innych banków? Wzięli kredyt w BRE i chcieliby, aby bank wywiązywał się z podpisanej umowy. Dlatego sprawa trafiła do sądu, który oceni czy BRE działał zgodnie z prawem.

> w zamian obnizony zostal prog zwrotu oplaty za konto - z 8 tys na 5 tys
            > jak dla mnie zmiana na plus

Ha, ha, ha. Parę miesięcy wcześniej podnieśliście limit z 5 na 8 tys, a dla kredytobiorców z 0 na 8 tys. Wielka mi obniżka!

Widzę, że PR-owcy BRE starają się rozmiękczać temat. I dobrze. Widać, że zdają sobie sprawę z potęgi Internetu.
          • Gość: do Pana Marka Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.12.10, 21:43
            Po pierwsze 01.09.2010 nie było zmiany TOiP, chyba, że nieoficjalna, Dla sprawdzenia adres: www.multibank.pl/oplaty_i_kursy/oplaty_i_prowizje/archiwum. Ostatnie zmiany TOiP były: 1.04, 20.05, 23.08, 18.10 i 15.11. Zwrot za transakcje obowiązywał w taryfie Classic jeszcze w TOiP z dnia 23.08, a w TOiP z dnia 18.10 został on wycofany. W taryfie Intensive opłaty za kartę nie było, więc nie było zasad jej zwrotu. Proponuję nie cieszyć z min wpływu 5000 zł ponieważ już kiedyś taki był i został podniesiony na 8000 zł. Bank go teraz obniżył na 5000 zł, co potwierdza moje zdanie, że Multibank się bawi z klientami w kotka i myszkę.
    • Gość: Karol Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 17:58
      Oj chyba nie ma większych krętaczy jacy są w B. Ochrony Środowiska .
    • Gość: Kubussss Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 18:09
      Moim zdaniem akurat w tym przypadku bank ma racje , Zasada prosta : Zarabiasz powyżej 2 tys płacisz 5zł , zarabiasz poniżej płacisz 9zł ... pozatym to tylko głupie 4zł !! Na litość boską

WHO CARES??
      • Gość: lulu Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 18:17
        niby głupie 4zł, ale do tych 4 dodaj 2 i 5 i jeszcze jakieś 1,5 i się nagle uzbiera całkiem pokaźna prowizja
      • Gość: lejzab Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.net.stream.pl 26.12.10, 15:26
        to wrzuć mi 4 zł.
    • Gość: Tomasz Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.ghnet.pl 25.12.10, 18:32
      Pretensje Klienta są całkowicie nieuzasadnione. Przecież było napisane:"Na konto musi wpływać miesięcznie przelew na kwotę minimum 2 tys. zł." To nie to samo, co sformułowanie "przelewy na łączną sumę...".
      Jednoznacznie wynika z tego, iż musi to być jeden przelew.
      • Gość: ała Broń nadal kruczków prawnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.10, 01:05
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Pretensje Klienta są całkowicie nieuzasadnione. Przecież było napisane:"Na kont
        > o musi wpływać miesięcznie przelew na kwotę minimum 2 tys. zł." To nie to samo,
        > co sformułowanie "przelewy na łączną sumę...".

Może i nie to samo. Między nimi jest różnica jak między: "Jestem Bankiem", a "Jestem uczciwym Bankiem".
        Wedle języka bankierów można tłumaczyć: no "Przecież napisaliśmy. Wedle uczciwości można powiedzieć: "Przecież wykiwaliśmy"
        • agasik4 Re: Broń nadal kruczków prawnych. 26.12.10, 13:35
          mozna rowniez napisac klient rozumny, klient analfabeta
          • Gość: ała Re: Broń nadal kruczków prawnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.10, 15:12
            Podstawową cechą banku musi być zaufanie. Proste zasady, to uczciwe zasady. W przypadku banku nie powinno być gry: "napiszę niejasno, może klient się złapie".
            • Gość: agasik4 Re: Broń nadal kruczków prawnych. IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 18:36
              tylko ze w tym przypadku zasada jest jasna i prosta
    • paininthebass Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... 25.12.10, 18:56
      No cóż tak to już jest - promocje są po to żeby zarobił bank a nie klient:)
      • Gość: kapitalista Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: 212.180.160.* 25.12.10, 19:05
        Nie wiem ile razy można pokemonom tłumaczyć, że NIE MA NIC ZA DARMO!
        • Gość: Monarchista Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: 213.17.138.* 25.12.10, 19:37
          Gość portalu: kapitalista napisał(a):

> Nie wiem ile razy można pokemonom tłumaczyć, że NIE MA NIC ZA DARMO!

Co innego jest nie dawać za darmo, a co innego oszukiwać i mamić obietnicami.
    • Gość: welek Oszukańcze praktyki Alior Banku w ogóle mnie nie IP: *.centertel.pl 25.12.10, 19:29
      dziwią! Drodzy klienci Aliora, liczcie swoje pieniądze, sprawdzajcie bezpodstawne odsetki (np. na rachunku karty kredytowej), przeliczajcie swoje transakcje dewizowe (oszukują na tabelach przeliczeń walutowych). "Wyższa kultura naciągania" i tyle.
    • Gość: kd Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 19:35
      ja z żydami nie handluję
      • Gość: Monarchista Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: 213.17.138.* 25.12.10, 19:38
        Gość portalu: kd napisał(a):

> ja z żydami nie handluję

To daj mi adres i inne namiary na jakiś "chrześcijański" bank.

• Gość: Katolik Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 20:21
          Narodowy Bank Rydzyka
          • Gość: MM W Aliorze kursy walut to dopiero WYŻSZA kultura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 21:41
            Tak, Alior strasznie kombinuje z przelicznikami walut. Najpierw blokują mniej potem ściągają więcej i tym sposobem klient z "darmowym" bankomatem płaci znacznie więcej niż ten w innym banku z prowizją za wypłatę z bankomatu. Inne banki z korzystniejszym kursem walut pobierają co prawda za wypłatę z bakomatu, ale za zakup w sklepie i płatność kartą kurs jest korzystny. A w Aliorze "zczeszą" klienta przy każej transakcji: czy to wypłata z bankomatu, czy to transakcja kartą w sklepie. I jeszcze datę rozliczenia wybiorą sobie UZNANIOWO, pewnie wtedy gdy kurs jest dla nich najkorzytstniejszy. Najbardziej mnie wk...., że do tej pory żaden dziennikarzyna o tym nie wspomniał, nie zrobił też prawdziwego rankingu porównania kursów walut z wyliczeniem jak konretna przykładowa transakcja zostałaby przeliczona w różnych bankach. To dopiero byłby prawdziwy obraz i być może zrozumielibyśmy na czym ta wyższa kultura bankowości polega, a nie jakieś głupie rankingi typu: najlepsze darmowe konto, jakiś tam kupiony ranking Forbes, czy inne pierdy. Dziennikarzyna nie może zbytnio krytykować, bo nie będzie całostronicowej reklamy na całej stronie. O czym my tu zresztą mówimy: prawie dwiescie oddziałów ze złotymi klamkami pobudowali, 3 tysiące osób zatrudniają, mają nieco ponad 660 tysięcy klientów i przy takich kosztach operacyjnych już osiągają zysk... ale bankomaty mają darmowe :-)))
    • Gość: do MM Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 22:22
      Skoro tak de facto dokładnie opisujesz +/- Aliora to może zdradzisz w jakim Ty masz banku konto. Bo ja właśnie na dniach chce założyć drugie konto i z rankingów wynika, ze mBank jest w miarę ok. Pragnę zaznaczyć, ze pierwsze konto mam w Lukasie. Pozdr.
      • Gość: kibic Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 22:46
        Ja tego nie pisałem, ale też tak mam.
    • Gość: ala Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 00:56
      Bank Śląski pobiera prowizji 15 zł za wypłatę kwoty 500 zł w innym bankomacie. Klienci banku zrzeszajcie się i protestujcie, bo to jest lichwa.
      • Gość: niezadowolony bank śląski ostatnio się pogorszył... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.10, 01:11
        bank śląski kiedyś był bankiem dobrych kont oszczędnościowych, promującym internetowość. teraz trudno wskazać, w czym niby jest lepszy od konkurencji. odsetki co kot napłakał - podwyżki odsetek zazwyczaj później niż w innych bankach, z samoobsługi internetowej korzyści niewiele, potrafią skubnąć na bankomatach, wyciąganiu pieniędzy, etc.

jestem coraz bardziej na minus w stosunku do ing. niska przeciętność rozgościła się w tabelach oprocentowań tego banku chyba na dobre...
    • Gość: asus Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 09:23
      nierozumiem co autor mial na mysli piszac ten artykul
      skoro w regulaminie promocji jest jasno zapisane że ma być jednorazowa wplata 2.000 zl to skad autor artykulu wydedukowal ze kilka mniejszych wplat na laczna kwote 2.000 zl spelnia ten warunek?
      moze tak cofnac sie do podstawowki i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem?
      • Gość: MM Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 10:20
        Alior Bank zarabia na niekorzystnych dla klienta kursów walut. Tym powinien się zająć dziennikarz, a nie promocją, w której były jasne zasady klient mógł skorzystać lub nie, ale od poczatku był poinformowany co i jak. Z kursami walut jest tak, klient nie wie co go później czeka. W celu lepszego zrozumienia opiszę ten proces na hipotetycznym przykładzie: w dniu 24.12 robię zakupy w Berlinie za 10,00 euro. Bank blokuje mi środki po kursie Mastercard na kwotę 39,80 zł (kurs po 3,98). W tym czasie Alior ma swój kurs 4,11, ale nie blokuje od razu po tej kwocie tylko zrobi to w bliżej nieokreślonym dniu rozliczenia transakcji po kursie z tego dnia. Mija kilka dni, bank zamiast od razu rozliczyć po kursie 4,11 z dnia transakcji, z bliżej nieokreślonych powodów nie robi tego po kursie z dnia transakcji tylko podejrzewam, że szuka dnia gdzie kurs był jaszczxe wyższy i rolicza transakcję po kursie 4,13 zl. Już sama różnica w kwotach pierwotnej blokady a póżniejszym potrąceniem jest tak duża, że widać ten zarobek banku. to może być nawet 10% transakcji. Załóźmy, ze kupujesz coś wartosciowego i wykorzystujesz prawie całą kwotę dostępnego limitu. Znasz kurs z dnia transakcji, więc kupujesz. A tu naglke po kilku dniach bank stosuje inny znacznie wyższy kurs i nagle się okazuje że przekraczasz dopuszczalny limit. Bank ma dodatkowy zarobek w postaci opłat za przekroczenie limitu, a ty zaczynasz rozumieć, że ktoś cię zrobił w ch.... A przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby bank rozliczył transakcję po kursie z dnia zakupum, wtedy nie będzie wątpliwosci. I niech to nie będzie tak wysoka lichwiarska wręcz róznica. Po prostu nie wierzę, ze dziennikarze o tym nie wiedzą. Tylko pewnie zarobek z tego mechanizmu jest tak wielki, ze bank zrobi wszystko zeby uciąc temat. Skoro ma byc wyzsza kultura bankowosci, to niech Alior Bank bedzie przejrzysty w tej kwestii i nie robi sztuczek. Panie dziennikarzu, podaję na tacy gotowy temat do sprawdzenia, proszę podczepic artykul do forum Gospodarka-Banki, wtedy wiecej osob go zobaczy i moze zmusi to bank do zmiany postepowania w tej kwestii. Nie mam nic przeciwko zarabianiu przez bank, ale niech to nie bedzie tak drastyczne lupanie po kieszeni.
    • Gość: Glonojad Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.146.218.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.10, 10:23
      Tak tak, oczywiście, super jest pół roku czekać na aneks albo dwa-trzy razy przekazywać te same dokumenty. Getin rządzi!
    • Gość: Wieszak Zmieniaj na lepsze. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.12.10, 10:47
      Myślę, że wielu nie czyta regulaminów lub TOIP banków a później są zdziwieni... A w przypadkach jakichkolwiek przekrętów ze strony banków - co za problem? Przecież zmiana ROR jest teraz łatwiejsza niż kiedykolwiek a konkurencja duża. Ja sam lojalny wobec żadnego z banków nie jestem i polecam to nastawienie innym : ) to samo z siebie wymusza poprawę jakości usug w każdej branzy.
    • Gość: Grzegorz Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrodę,... IP: 78.9.85.* 26.12.10, 11:04
      Widze, ze od jakiegos czasu, Gazeta Wyborcza nie napisala dobrego slowa o Alior Banku. Ale dla nas to i tak nie ma wiekszego znaczenia, poniewaz jestesmy bardzo zadowoleni z uslug tego banku. Niestety nie mozemy tego powiedziec o Pekao SA. Wlasnie koszty prowadzenia konta, obsluga w tym banku, pseudo-doradztwo finansowe itp sprawily, ze po wielu latach zdecydowalismy sie na inny bank tym bankiem jest Aloir. Dzisiaj jestesmy pewni, iz byla to jedna z naszych madrzejszych decyzji finansowych. Pozdrawiamy.
      Grzegorz
    • naprawdetrzezwy Pan Jan to idiota? 26.12.10, 11:30
      "Na konto musi wpływać miesięcznie przelew na kwotę minimum 2 tys. zł. Ostatnio zdziwiłem się bezbrzeżnie, bo przelewając taką kwotę, w kilku przelewach zostałem wykluczony z promocji"

Cymbał czyta, że musi wpłynąć przelew na taką kwotę, a wpłaca kilkoma przelewami.
      No to płaci 4 zł miesięczenie za sfałszowanie matury.
      Przelew≠przelewy.

To w sumie dobrze, że idioci płacą więcej.
      Trzeba promować myślących.
    • Gość: aaa Rada - gdzie ror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 12:04
      prosze o rade - w ktorym banku zalozyc sobie ror? dostep przez net, jak najtanszy, platnosci tylko w kraju...
      przegladalem rozne oferty. nordeowy spektrum wyglada ciekawie.
      mial ktos z nim doczynienia?
    • gardendwarf Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod 26.12.10, 13:01
      Niestety wiekszosc bankow unika mowienia wprost o wszystkich prowizjach i warunkach ktorych koszty pozniej pokrywa klient, najlepiej przed podjeciem decyzji zrewidowac wszystkie ceny na dobrej porownywarce finansowej (chociazby ebroker) gdzie obiektywnie i rzetelnie sa wylozone wszystkie koszty.
      • agasik4 Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod 26.12.10, 13:34
        sprawdzilam dane dotyczace konta ktore posiadam w multibanku
        dane na ebroker sa nie aktualne i podane nierzetelnie - podana jest m-czna i roczna oplata za konto ale bez uwzglednienia zwrotu tej oplaty,
      • Gość: miriam.7 Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: 91.209.141.* 27.12.10, 10:18
        W porównywarce eBroker fajne jest to, że porównując np. kredyty bierze pod uwagę wszystkie haczyki i gwiazdki więc otrzymujemy rzeczywiste koszty kredytu, poza tym zawsze możemy poczytać opinie osób które skorzystały z konkretnej oferty
        • Gość: asa Re: Głupie prowizje, odc. 16: Bank obiecał nagrod IP: *.realestate.net.pl 27.12.10, 17:54
          Porównywarka eBroker nie podaje prawdziwych informacji.
          Sprawdziłam swój ror w Banku Nordea i okazało się, że porównywarka podaje nieprawdę.
          Podaje, w jednej rubryce: naprawdę bezpłatne konto - realnie 0 zł, w rubryce obok pisze + 114 zł/ rok - co sugeruje że opłata roczna za nordea spektrum wynosi 114 zł.
          Mam to konto od dwóch lat i w praktyce jest tylko 1,5 zł miesięcznie za kartę.
          Nie ma opłaty 8 zł za prowadzenie konta, jeżeli wpływ na konto jest 1500 zł miesięcznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka